Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Od-Nowa']andzia69 na wątku transportowym na miau Kiwi 85 napisała:

podaję z myśla o transporcie Kropelki ( ??) jeżeli domek macie sprawdzony[/QUOTE]

ojej - to musi już Erka się wypowiedzieć co teraz...ja nie wiem, gdzie jest Kropelka - przekazałam wszystkie namiary ...zaraz do pani Kamili napiszę

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłysmy z Małgośką w jednostce. Dwadziescia munut przed nami przyjechali wezwani schronowi hycle.
/ wkurzajacy brak emotek !/. Zanim zdołałysmy po procedurach wejśc na teren, widziałysmy zza ogrodzenia uciekających/ na szczęście/ kilka psiaków. Weszłysmy, jak juz odjechali, ale chyba nie udało im się nic złapać.
Oczywiście psiaki rozpierzchły sie po duzym terenie.
Widziałysmy tylko koło kantyny sunię z dwoma szczeniakami, ok. 3-mies., niestety nie było mowy,żeby do nich podejść .
Sytuacja wygląda tak, psy są podrzucane na ich teren, przerzucane przez płot. Na terenie nie może być wg przepisów żadnych zwierząt. Nikt sie nimi nie zajmuje. Przychodzą pod okna kantyny i tam pani rzuca im jakis resztki przez okno, to jedyny ich kontakt z człowiekiem .
Nawet, jak wcześniej nie były dzikie, to tam dziczeją, rozmnażają się i jedynie co jakis czas jest są zawiadamiani hycle i jeżeli im sie uda coś wyłapć, to zabieraja.
Nie ma nikogo, kto by coś mógł cos na ich temat powiedziec. jedynie pani z kantyny powiedziała,że są chyba też młodsze szczeniaki, bo jedna z suń zabiera jedzenie i gdzieś leci.
Przeszłyśmy w towarzystwie pana z dyżurki po terenie, ale jest on za duży,żeby mozna bylo je znaleźc.
Jedynie z pomocą kogoś stamtąd można będzie coś zrobic.
Ale , aby tak sie stało, muszę jutro dzwonić do komendanta, żeby wydał rozkaz, bo bez tego ani rusz.
Nie wiem, czy uda się wydostać tamte mniejsze szczeniorki, jeżeli sa ukryte pod jakims kontenerem, nie wiem, czy uda się zabrać matkę z małymi.
Podobno suki są już zdziczałe. Chociaz ta, która widziałyśmy nie wyglądała na dzikuska, po prostu się nas bała, w dodatku to bylo po akcji hycli.
Zobaczymy jutro, co da sie tam zrobic.

Posted

Czekam więc cierpliwie na wiadomość. Jesli akcja hycli była taka, jak z Bellą, to wyobrażam sobie ich strach. Gdyby z pomocą osób z jednostki udało się złapać jakąś sunię i młode, to dajcie znać. Może nawet sami przyjechalibyśmy po nie.
Nie potrafię nawet pisać PW, bo panel użytkownika nakłada mi sie na okno z wiadomościami.

Posted

Jaaga w nowej wersji Mozilli wszystko pięknie działa :multi: I emotki i PW i panel użytkownika, nawet subskrybcje można dodać :loveu: Specjalnie wczoraj sobie ją zainstalowałam i wszystko działa jak należy :cool3:

Posted

[quote name='agnieszka24']Jaaga w nowej wersji Mozilli wszystko pięknie działa :multi: I emotki i PW i panel użytkownika, nawet subskrybcje można dodać :loveu: Specjalnie wczoraj sobie ją zainstalowałam i wszystko działa jak należy :cool3:[/QUOTE]

Jak to mam zainstalować, bo całkiem zielona jestem?

Posted

Bazarek świąteczny dla kieleckich bied:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/174556-SUPER-A-WIAE-TECZNE-NAKLEJKI-zA-ote-srebrne-biaA-e-do-wyboru-do-15-grudnia?p=13587429#post13587429[/url]

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do komendanta. Powiedział, że trzeba odczekać kilka dni, bo po akcji hyclowej psiaki b.wystraszone. Mam dzwonić we wtorek, a on wyznaczy kogoś do pomocy.

Posted

[quote name='erka']Dzwoniłam dzisiaj do komendanta. Powiedział, że trzeba odczekać kilka dni, bo po akcji hyclowej psiaki b.wystraszone. Mam dzwonić we wtorek, a on wyznaczy kogoś do pomocy.[/QUOTE]
Dobrze, ze chca współpracowac.

Posted

Jak to czeka?:roll: Przecież do p.Kasi już rano dzwoniła Basia, u której Jagódka jest na dt, a później ja. i ustaliłysmy,że jak będziemy miały transport, to damy jej znać.

Posted

[quote name='ewelinka_m']a gdzie ten transport potrzebny? :roll: bo chyba coś niedoczytałam :diabloti:[/QUOTE]

Kropelka ma dojechać do Poznania, a Jagódka jak dobrze pójdzie - na Śląsk;)

Posted

[INDENT] [CENTER][FONT=Verdana][B][SIZE=2][SIZE=4][COLOR=Red]TROJKA-ofiara wnyków-OBDARTA ZE SKÓRY w 1/5 pow.ciała-URWANA ŁAPA-POMOCY !!![/COLOR][/SIZE][/SIZE][/B][/FONT]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/174642-TROJKA-ofiara-wnykA-w-OBDARTA-ZE-SKA-RY-w-1-5-pow-ciaA-a-URWANA-A-APA-POMOCY?p=13596793#post13596793"]http://www.dogomania.pl/threads/1746...3#post13596793[/URL][/CENTER]
[/INDENT]