andzia69 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='Od-Nowa']andzia69 na wątku transportowym na miau Kiwi 85 napisała: podaję z myśla o transporcie Kropelki ( ??) jeżeli domek macie sprawdzony[/QUOTE] ojej - to musi już Erka się wypowiedzieć co teraz...ja nie wiem, gdzie jest Kropelka - przekazałam wszystkie namiary ...zaraz do pani Kamili napiszę Quote
erka Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Dzięki Od-Nowa:), jeżeli będzie jechać, to skorzystamy, bo mamy jeszcze sprawdzac dom, jezeli znajde kogos do kontroli. Quote
andzia69 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Erka - to jakby Supergoga nie mogła to ja jeszcze popytam na poznańskich watkach - tylko daj mi znać;) Quote
erka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Byłysmy z Małgośką w jednostce. Dwadziescia munut przed nami przyjechali wezwani schronowi hycle. / wkurzajacy brak emotek !/. Zanim zdołałysmy po procedurach wejśc na teren, widziałysmy zza ogrodzenia uciekających/ na szczęście/ kilka psiaków. Weszłysmy, jak juz odjechali, ale chyba nie udało im się nic złapać. Oczywiście psiaki rozpierzchły sie po duzym terenie. Widziałysmy tylko koło kantyny sunię z dwoma szczeniakami, ok. 3-mies., niestety nie było mowy,żeby do nich podejść . Sytuacja wygląda tak, psy są podrzucane na ich teren, przerzucane przez płot. Na terenie nie może być wg przepisów żadnych zwierząt. Nikt sie nimi nie zajmuje. Przychodzą pod okna kantyny i tam pani rzuca im jakis resztki przez okno, to jedyny ich kontakt z człowiekiem . Nawet, jak wcześniej nie były dzikie, to tam dziczeją, rozmnażają się i jedynie co jakis czas jest są zawiadamiani hycle i jeżeli im sie uda coś wyłapć, to zabieraja. Nie ma nikogo, kto by coś mógł cos na ich temat powiedziec. jedynie pani z kantyny powiedziała,że są chyba też młodsze szczeniaki, bo jedna z suń zabiera jedzenie i gdzieś leci. Przeszłyśmy w towarzystwie pana z dyżurki po terenie, ale jest on za duży,żeby mozna bylo je znaleźc. Jedynie z pomocą kogoś stamtąd można będzie coś zrobic. Ale , aby tak sie stało, muszę jutro dzwonić do komendanta, żeby wydał rozkaz, bo bez tego ani rusz. Nie wiem, czy uda się wydostać tamte mniejsze szczeniorki, jeżeli sa ukryte pod jakims kontenerem, nie wiem, czy uda się zabrać matkę z małymi. Podobno suki są już zdziczałe. Chociaz ta, która widziałyśmy nie wyglądała na dzikuska, po prostu się nas bała, w dodatku to bylo po akcji hycli. Zobaczymy jutro, co da sie tam zrobic. Quote
andzia69 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 no to niedobrze...nie dość, że nikt nad tym nie panuje ...to sie jeszcze rozmnażają...zeby tylko nie wydali rozkazu je zastrzelić:( Quote
Basia1968 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 niestety tak jest na jednostkach:-(:-( wiem, bo mam syna wojskowego i opowiada mi ile bezdomnych psiaków jest i jak to wygląda :placz::placz: Quote
Jaaga Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Czekam więc cierpliwie na wiadomość. Jesli akcja hycli była taka, jak z Bellą, to wyobrażam sobie ich strach. Gdyby z pomocą osób z jednostki udało się złapać jakąś sunię i młode, to dajcie znać. Może nawet sami przyjechalibyśmy po nie. Nie potrafię nawet pisać PW, bo panel użytkownika nakłada mi sie na okno z wiadomościami. Quote
agnieszka24 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jaaga w nowej wersji Mozilli wszystko pięknie działa :multi: I emotki i PW i panel użytkownika, nawet subskrybcje można dodać :loveu: Specjalnie wczoraj sobie ją zainstalowałam i wszystko działa jak należy :cool3: Quote
Od-Nowa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 i jak tam z Kropelką?? pojedzie? szczylki do góry!! Quote
Jaaga Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='agnieszka24']Jaaga w nowej wersji Mozilli wszystko pięknie działa :multi: I emotki i PW i panel użytkownika, nawet subskrybcje można dodać :loveu: Specjalnie wczoraj sobie ją zainstalowałam i wszystko działa jak należy :cool3:[/QUOTE] Jak to mam zainstalować, bo całkiem zielona jestem? Quote
GoskaGoska Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 tu masz do pobrania link : [COLOR=#000000][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2][URL]http://www.mozilla.com/pl/[/URL][/FONT][/FONT][/COLOR] Quote
andzia69 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Bazarek świąteczny dla kieleckich bied: [url]http://www.dogomania.pl/threads/174556-SUPER-A-WIAE-TECZNE-NAKLEJKI-zA-ote-srebrne-biaA-e-do-wyboru-do-15-grudnia?p=13587429#post13587429[/url] Quote
erka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Zainstalowałam Mozillę, emotki są, ale jak wejdę w "odpowiedz na ten temat", to w okienku jest cytat poprzedniego postu. U was też? Quote
andzia69 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 u mnie tak nie ma, ale za to emotki mam tylko i wyłącznie jak kliknę w "opcje zaawansowane" to dogo jest jak media markt - nie dla idiotów!;):) Quote
erka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Dzwoniłam dzisiaj do komendanta. Powiedział, że trzeba odczekać kilka dni, bo po akcji hyclowej psiaki b.wystraszone. Mam dzwonić we wtorek, a on wyznaczy kogoś do pomocy. Quote
kika22 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='erka']Dzwoniłam dzisiaj do komendanta. Powiedział, że trzeba odczekać kilka dni, bo po akcji hyclowej psiaki b.wystraszone. Mam dzwonić we wtorek, a on wyznaczy kogoś do pomocy.[/QUOTE] Dobrze, ze chca współpracowac. Quote
andzia69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Erka - pani Kasia czeka na telefon w sprawie Jagódki..... Quote
erka Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jak to czeka?:roll: Przecież do p.Kasi już rano dzwoniła Basia, u której Jagódka jest na dt, a później ja. i ustaliłysmy,że jak będziemy miały transport, to damy jej znać. Quote
andzia69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Pani Kasia już o 8 rano mi napisała e-maila, ze się martwi, bo nikt się do niej nie odzywa - no to już teraz wiem, że się odezwałyscie;) Quote
andzia69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Wysłałam pani Kamili nowe zdjęcie Kropelki - pani na nią czeka:) Quote
ewelinka_m Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 a gdzie ten transport potrzebny? :roll: bo chyba coś niedoczytałam :diabloti: Quote
andzia69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='ewelinka_m']a gdzie ten transport potrzebny? :roll: bo chyba coś niedoczytałam :diabloti:[/QUOTE] Kropelka ma dojechać do Poznania, a Jagódka jak dobrze pójdzie - na Śląsk;) Quote
eliza_sk Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [INDENT] [CENTER][FONT=Verdana][B][SIZE=2][SIZE=4][COLOR=Red]TROJKA-ofiara wnyków-OBDARTA ZE SKÓRY w 1/5 pow.ciała-URWANA ŁAPA-POMOCY !!![/COLOR][/SIZE][/SIZE][/B][/FONT] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/174642-TROJKA-ofiara-wnykA-w-OBDARTA-ZE-SKA-RY-w-1-5-pow-ciaA-a-URWANA-A-APA-POMOCY?p=13596793#post13596793"]http://www.dogomania.pl/threads/1746...3#post13596793[/URL][/CENTER] [/INDENT] Quote
Recommended Posts