Nikus Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 jadę 21 ego....w środę...Justyna przeczytaj PW Quote
Nikus Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Mogę go zabraćtzn w środę bo Kasia może Kleksia odebrać w środe tzn 21.10...ale jedna sprawa ja jadę po pracy....tzn że będę we Wrocławiu ok 18-18.30 kto go ode mnie odbierze? Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Nikus napisał(a):Mogę go zabraćtzn w środę bo Kasia może Kleksia odebrać w środe tzn 21.10...ale jedna sprawa ja jadę po pracy....tzn że będę we Wrocławiu ok 18-18.30 kto go ode mnie odbierze? No to chyba kaszana, bo przecież on do lekarza ma jechać..A tymczasu na razie nie ma. Trzeba zapytać Naa w jakie dni przyjmuje lekarz i kiedy ona moze wziac tam edka i na te dni znalezc transport. No przeciez zanim pojawil si eNikus to ktos z psami jeszzce jezdzil. Moze nawet platnie ale cos musi byc.. Quote
Nikus Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 jest dziewczyna we Wrocku co jeździ jak pies ma tam zostać to można z nią pogadać...dać linka? Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 No i co dalej? Żadna mozliwośc transportu poza popołudniem 21 się nie pojawiła?? Naa, kiedy wet mógłby przyjąc Edka? Może przyjmuje do 20:00? Quote
NaamahsChild Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Dr Bieżyński najchętniej przyjmuje przed południem i w tych godzinach radziłabym przyjechać. Mam jego nr komórki prywatnej, także mogę się umówić na konkretny dzień i godzinę. Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 wrzucam propozycje tymczasu we wro: http://www.dogomania.pl/forum/f937/dom-tymczasowy-dla-psa-we-wroclawiu-za-darmo-146826/ Co z edkiem? Quote
obraczus87 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Przelałam z Kundelkowej Skarbonki 100 zł dla Edka :) Quote
Pianka Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 [quote name='sonikowa']wrzucam propozycje tymczasu we wro: http://www.dogomania.pl/forum/f937/dom-tymczasowy-dla-psa-we-wroclawiu-za-darmo-146826/ Co z edkiem? to jest Dt do 28.10, tak szybko Edek nie dojdzie do siebie:shake: Musimy miec pewne DT, przeciez Nikuś by spokojnie mógł zabrać Edka i odstawić do DT, tylko musimy mieć DT. Jak Edek dojdzie do siebie schronisko moze go przyjąć z powrotem. To tak pisze jakby ktoś sie bał brac psa na DT w obawie, że długo u niego bedzie siedzieć, bo DS nie znajdzie. aha i Edek tak nie bardzo do innych psów, choc pewnie po operacji go bedzie wszystko boleć i nie będzie na nic zwracał uwagi. Quote
Basia i Barni Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Ja to mam tyle roboty ,że ho ho , czy ja dobrze zrozumiałam , edek nie ma DT ,ale ma jechać do Wrocka na badania :razz: Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Basia i Barni napisał(a):Ja to mam tyle roboty ,że ho ho , czy ja dobrze zrozumiałam , edek nie ma DT ,ale ma jechać do Wrocka na badania :razz: Jeszzcz nie ma dt, jescze :razz: a alternatywą jest gipsowanie na miejscu. Dziewczyny wczoraj pytały o specjalistę we wroclawiu, więć poprosiłam o pomc Naa, ktora z kolei zaoferowala wzięcie chłopaka na darmową diagnostykę. Jesli myśliscie, ze to bez sensu, to nie zawracajmy sobie glowy. Gipsujmy, byle się chlopak nie męczył, Ale jak chcemy powalczyc , to próbujmy, a na razie tu jets cisza i żadnych innych pomysłów nie widać. Quote
Pianka Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Edus prosi o DT:-( wpłaty: 100 zł- mr666 25 zł- magorek 50 zł- mathiasmezler 100 zł- diuna_wro 100 zł- kundelkowa skarbonka Mamy +415 zł:multi: dziekujemy bardzo wszystkim:loveu: Jeszcze troche brakuje do tych 2 tysięcy Quote
black_madonna Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Niewiele mogę pomóc ale dorzucę się też troszkę dla Edka. Proszę o nr konta i dane na pw Quote
matamata Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ode mnie tez poszedł grosik na Edkowe leczenie. Trzymam mocno kciuki za chłopaka. Quote
sonikowa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Słuchajcie, martwie sie bardzo o Edka, a mam wrażenie, że jakoś się tu pogubilismy. -na Śląsku było możliwe gipsowanie, ale w jego rezultacie edek mógłby utykac. Lekarz sugerowal zrobienie badań np. we Wrocławiu. Naa zaoferowała sie, że te badania załatwi. Powstała kwetsia terminu i transportu - NIE WIADOMO przeciez na pewno co byłoby po diagnozie u lekarza - moze operacja i Edek zostalby jakis czas w klinice, a potem moze hotelik. A moze wrocilbt do schronu na gipsowanie, bo nic sie nie da wiecej zrobic. Wiadomo najlepszy bylby dt, ale wiemy, ze takich jest malo, prawie wcale == pies lezy i cierpi, a my sie bujamy od wpisu do wpisu... Potrzebna jest osoba, ktora wezmie to w garsc i bedzie mogla podejmowac decyzje i je koordynowac, bo tak to do niczego nie dojdziemy. Wg mnie, trzeba przede wszystkim zawiezc psa do lekarza do wroclawia na badania. Od jego diagnozy bedzie zalezalo co dalej - czy zostaje we wro czy wraca do rudy. Zbieramy pieniadze, ale na co ? Na operacje, na gipsowanie, na hotel? No ja nie wiem, naprawde. Poukladajcie to, prosze. Quote
Pianka Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 No przeciez cały czas piszemy, że na operacje i jesli platny Dt to i na DT. Nawet w ostatnim poscie pisałam, ze nam troche brakuje do 2 tysiecy, a ktos wspominał, ze tyle będzie kosztowac to. Nie gipsujemy bo według naszego weta to go dalej boleć będzie i powinien go zobaczyć specjalista przez duze S. Według naszego weta operacja jest możliwa. On go przeciez nawet otworzył, sam chciał operowac, ale w rzeczywistosci wygląda to gorzej niz na rtg i nasz wet nie ma odpowiedniego sprzętu. Pisałam to juz wszystko Transport przecież też mamy, a Edek dostaje leki przeciwbólowe, do środy wytrzyma. Brakuje tylko DT jak byłby płatny DT ktos by zaoferował deklaracje miesięczne? Naa zapytasz czy wet byłby w stanie rozłożyć nam na raty zapłacenie rachunku? Quote
Pianka Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Edek się przypomina Naa zapytaj jeszcze ile kosztuje doba w klinice. Najwyzej zostanie w klinice, a jak dojdzie do siebie przyjedzie z powrotem do schroniska. Tylko do tego potrzebne pieniadze. Eduś prosi jeszcze o pare groszy Quote
sonikowa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Pianka napisał(a):Naa zapytaj jeszcze ile kosztuje doba w klinice. Najwyzej zostanie w klinice, a jak dojdzie do siebie przyjedzie z powrotem do schroniska. Tylko do tego potrzebne pieniadze. Eduś prosi jeszcze o pare groszy Jest to jakieś wyjście, choć wiadomo, że nie idelane. Trzeba by jeszcze Edkowi załatwić jakiś nocleg ze środy na czwartek, bo dojedzie do Wro wieczorem.. Naa, daj znać proszę czy w czwartek pan doktor Biedrzycki by go przyjął, czy mógłby zostać w klinice i ile zwykle kosztuje..Możesz? Quote
kwasek Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 NaamahsChild napisał(a):Lekarz może wyrazić przypuszczenie, lecz nie powinien oceniać na podstawie samego RTG. I właśnie o to chodzi, żeby był jakiś trop, zanim się zorganizuje transport. Bo jak widać ta organizacja nie zawsze świetnie wychodzi, a pies czeka i cierpi. Swego czasu zdjęcia mojego psa jechały do Wrocławia na konsultacje i tamtejsi specjaliści omawiali co widzą z wetami tutejszymi i wspólnie podejmowali decyzje (zresztą zgodną z opinią dr Gierka). Quote
NaamahsChild Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Z tego co wiem, w klinice było tylko jedno miejsce wolne, miał je zając bokserek. Soema będzie zorientowana w temacie i cenach. Quote
kaa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 A jest możliwość rozważenia pobytu w hotelu dla zwierząt we Wrocławiu np. tu DOMOWY HOTEL DLA ZWIERZĄT kotów psów WROCŁAW, Wrocław (dolnośląskie) - Favore.pl - usługi w internecie! , we Wrocławiu jest kilka , mogę pogrzebać i poszukać trzeba by było tylko podzwonić gdzie by go mogli przyjąć. Quote
Pianka Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Kurcze to nie dobrze, ze nie ma miejsca w klinice:shake: Tam mialby zapewnioną opeike tak na miejscu. A jak dmay do hotelu to musiałaby być jeszcze jedna osoba koordynujaca wszystko np. zabierajaca Edka na badania, konsultacje itp. Podejmie się ktoś tego? Wrocławiacy? ? W takim razie na hotel potrzebne deklaracje miesieczne. Prosimy o deklaracje chocby po 2zł, 5 zł Quote
NaamahsChild Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Ja niestety nie mogę dać gwarancji, czy podołam koordynacji opieki nad Edkiem. Pracuje na nocki, mam zajęcia 3 dni w tygodniu 7:00 - 20:30. Także może być ciężko..:cool1: Myślę nad tym, kto mógłby pomóc. Wiem, że diuna byłaby idealną kandydatką, ale wiem też, że regeneruje siły po Itulcu. Quote
kaa Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='diuna_wro']Jeśli dostaje w tabletkach to do tego Metacamu podawajcie mu Omeprazol, bo Metacam podrażnia żołądek bardzo mocno. Diuna w schronisku nie stosujemy przeciw-zapalnych, przeciw-bólowych w tabletkach, wszystko jest w zastrzykach , podajewmy Metacan , domięśniowo lub podskórnie lub, Pyralgiwet domięśniowo. Edek dostaje aktualnie Metacan i Betamox, co 2 dzień ( po otwarciu złamania). A Edek nie ma zdjęcia Rtg na kliszy, tylko ma prześwietlenie na płytce.Choć to żadnego znaczenia w sumie nie ma. :roll: Quote
Recommended Posts