Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ciotki, błagam, dajmy psu szansę - Naa wezmie go na darmowę wizyte i diagnostykę własnie do Biezynskiego. Na operacje nazbieramy, a poki bedzie w klinice to bedziemy szukac tymczasu.. Uda sie, tylko idzmy za ciosem.

Naa, wielkie dzieki za blyskawiczna reakcje !!! Jestem twoja dluzniczka!

• Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Własnie mi sie przypomniało, że Nikuś jedzie z Kleksem do Wrocławia w przyszłym tygodniu:lol: Może Edek też by się zabrał:razz:

Tylko do tego czasu trzeba uzbierać kase:shake: i znaleźć jakies lokum, doba w klinice kosztuje więcej niz hotel.

Posted

Nikus wlasnie napisal, ze jedzie w srode. Pytanie czy pies tyle wytrzyma z tym bolem... moze telefonicznie sie skontaktowac z tym lekazrem i poradzic??

dziewczyny, na pewno znajdziemy pieniadze, na pewno.

Posted

Jeszcze powiem o sprawie Ewie - rehabilitantce Itcia.

Poproszę o nr konta, prześlę 100 zł, które ktoś mi dał na Maksa
[*] i jutro roześlę info do darczyńców Itusiowych, którzy deklarowali dalszą pomoc. Wyślę im link do wątku.

Posted

diuna_wro napisał(a):

Poproszę o nr konta, prześlę 100 zł, które ktoś mi dał na Maksa

• dzięki zaraz wysle numer

diuna_wro napisał(a):
    Jakie leki dostaje?

metacam

sonikowa napisał(a):

Pianka, a pociągiem się nie da go zawieźć?

da, ale
    jest jakiś chętny do zabrania go?:razz:

Posted

On tam chyba coś dostaje jeszcze, ja nie jestem teraz na miejscu zeby udzielić dokładnych informacji. Napisałam to co wiem, ze na pewno dostaje.
    Co dostaje tak dokładnie niech napisze Justyna.

leki podaje zawsze wet, więc na pewno wie co i jak;)

Posted

Weci, tak jak i lekarze, nie znają się zbytnio na farmacji i chemii leków, a ja mam w domu 3 farmaceutów, dlatego tak się wymądrzam:icon_roc: bo wszystko na bieżąco konsultuję.

Poza tym, z doświadczenia wiem, że część leków wet, bardzo drogich, można zastąpić lekiem ludzkim, wystarczy przeliczyć, a to proste jest:lol:

Posted

diuna_wro napisał(a):
    Weci, tak jak i lekarze, nie znają się zbytnio na farmacji i chemii leków, a ja mam w domu 3 farmaceutów, dlatego tak się wymądrzam:icon_roc: bo wszystko na bieżąco konsultuję.

spoko:lol: człowiek się uczy całe życie:p

na pytanie ci juz odpowie Justyna, bo nie mam pojęcia ile schronisko płaci za lek

Posted

Aha, schronisko płaci. Myślałam, że Wy z tej kasy co zbieracie.

To moze dokupcie mu tylko ten Omeprazol, żeby uniknąć choć trochę tego: cyt. ze strony: działania niepożądane preparatu Metacam są typowe dla
    NLPZ – brak apetytu, wymioty, biegunka, krew w stolcu i apatia (brak witalności). U psów takie działania niepożądane występują zazwyczaj w okresie pierwszych kilku tygodni leczenia i zwykle mają charakter przejściowy (tymczasowy).Ustępują one po przerwaniu leczenia.W bardzo rzadkich przypadkach mogą one mieć ciężki przebieg lub prowadzić do śmierci
    .

Ale to jak chcecie. Nie jest to niezbędne, a każdy grosz się liczy.

Posted

Dziewczyny, zanim wymyślicie transport do Wrocławia, przecież można posłać zdjęcia mailem, Naa... pokaże je swoim specjalistom i już będzie coś wiadomo.

Posted

kwasek napisał(a):
    Dziewczyny, zanim wymyślicie transport do Wrocławia, przecież można posłać zdjęcia mailem, Naa... pokaże je swoim specjalistom i już będzie coś wiadomo.

Zdjęcie to nie wszystko, jednak do postawienia diagnozy potrzebny jest pies. Nie tylko wywiad i badania pomocnicze, ważna jest sama diagnostyka, omacywanie, analizowanie chodu zwierzęcia.. Lekarz może wyrazić przypuszczenie, lecz nie powinien oceniać na podstawie samego RTG.

Posted

Zadzwoniłam do dr Gierka i potwierdziłam rezygnację z gipsowania, jeżeli organizujecie transport do Wrocławia.

tak jak było wczesniej napisane Nikus jedzie 20 zawieźć Kleksa na DT może zgodziłby się zabrać Edka tylko trzeba by to skonsultować z Naa czy też wtedy termin konsultacji będzie zgodny.

Co potem szczerze nie wiem nawet gdyby Edek wrócił po operacji do schroniska bo miejsce w szpitaliku się znajdzie nie wiem czy wizyty pooperacyjne są konieczne no i kto go przywiezie czy wogle transport psa po operacji jest możliwy???

Posted

20 to wtorek. Nikuś, weźmiesz razem z Kleksem Edka?
    Naa, czy możliwa jest wtedy konsultacja? czy możesz dowiedzieć się też ile będzie kosztowała doba w klinice?

No i szukamy tymczasu we Wrocławiu.