sonikowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Xmatrix, dzieki za takie luksusy dla Edzika :loveu: Rzeczywiscie serce mu chyba peknie jak bedzie musiał wrocić do schronu.. Naa, po operacji ile czasu musi zostać w klinice? Czy znany jest już koszt? No i potem niezbędny tymczas, po prostu konieczny.. Płatny, ale musi być. Mamy półtora tygodnia, trzeba szukać.. Wiem, że edek ma ogłoszenia, ale może jakś bardziej intenstynwa akcję zrobić. Może we Wrocławiu? Lokalna tv ma jakies programy adopcyjne? Quote
Monika z Katowic Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Może chustę z napisem: "Szukam domu" wyślę Edkowi? Quote
GoskaGoska Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 a jeszcze się chcialam zapytac ile ten zabieg będzie kosztować? Quote
Pianka Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Kurde no:shake: Nic nie moge znaleźc, wyszukiwarka nie działa:shake: Dziewczyny wy bardziej się orientujecie kto jest z Wrocławia i kto moze dać awaryjny DT. Popytajcie prosze Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 popytam o dt, ale dalej nie wiadomo ile tego dt by potrzeba było koszty operacji też dalej nie wiemy, Marta zapomniała się zapytać, ma pytać jutro lub w pn :roll: jak chcecie mogę mu zrobić mały pakiecik ogłoszeń na woj. dolnośląskie lokalna prasa to GW i mogę wysłać jego ogłoszenie a u Edka super, skacze na nas jak wracamy do domu, rozdaje buziaki, zachowuje się jakby zupełnie był zdrowy, tylko widać że kuleje a co z tymi szwami jego? one są rozpuszczalne? i co tam miał robione w ogóle? Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Monika z Katowic napisał(a):Może chustę z napisem: "Szukam domu" wyślę Edkowi? myślę że można by, ale na adres Figi już Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Pianka napisał(a):Kurde no:shake: Nic nie moge znaleźc, wyszukiwarka nie działa:shake: Dziewczyny wy bardziej się orientujecie kto jest z Wrocławia i kto moze dać awaryjny DT. Popytajcie prosze może Tuska, zaraz się z nią skontaktuję Quote
sonikowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 xmartix napisał(a):popytam o dt, ale dalej nie wiadomo ile tego dt by potrzeba było koszty operacji też dalej nie wiemy, Marta zapomniała się zapytać, ma pytać jutro lub w pn :roll: jak chcecie mogę mu zrobić mały pakiecik ogłoszeń na woj. dolnośląskie lokalna prasa to GW i mogę wysłać jego ogłoszenie a u Edka super, skacze na nas jak wracamy do domu, rozdaje buziaki, zachowuje się jakby zupełnie był zdrowy, tylko widać że kuleje a co z tymi szwami jego? one są rozpuszczalne? i co tam miał robione w ogóle? Myslę, że powrót do schronu byłyby dla niego straszny.. Trzeba zrobić wszystko co możliwe, aby tka się nie stało -- każdy dt, dziewczyny, płatny hotelik -- wszystko będzie lepsze.. A najlepszy DS -- czyli ogłoszenia najważniejsze - xmatrix, koniecznie zrób te lokalne ogłoszenia jesli mozesz :loveu: Edziuchna :-) Quote
sonikowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 xmartix napisał(a):może Tuska, zaraz się z nią skontaktuję A ja jestem już tak skołowana - i praca i dogo i pogodą ;-) że czytam "Tuska" i myślę o premierze.. I się w sumie zdziwiłam, że co on Edkowi pomoże, ale myślę sobie - lubi psy, może pomoże, choć na dt to nie wiem czy do Warszawy weźmie :cool3: Minutkę mi zajęło zanim zrozumiałam swój błąd... Quote
NaamahsChild Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Najbardziej podoba mi się fakt, że uznałaś go za samicę:evil_lol: Ale cicho sza.. kto go tam wie:diabloti: Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 przez te kłaki jego szorstkie to nie wiadomo kim jest :cool1: dzisiaj rano leżał na plecach i gapiłam się "tam" ale nie wiem czy ma jajka :lol::evil_lol: Quote
Pianka Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 sonikowa napisał(a):A ja jestem już tak skołowana - i praca i dogo i pogodą ;-) że czytam "Tuska" i myślę o premierze.. I się w sumie zdziwiłam, że co on Edkowi pomoże, ale myślę sobie - lubi psy, może pomoże, choć na dt to nie wiem czy do Warszawy weźmie :cool3: Minutkę mi zajęło zanim zrozumiałam swój błąd... :turn-l::klacz: hotel? nie mamy deklaracji żadnych, choc 3 razy pytałam, czy jest ktos w stanie cokolwiek zadeklarować miesięcznie. Wolałabym, żeby Edek nie wracał już do schronu, ale kasy nie będzie na hotelowanie go:shake: xmatrix z tego co wiem to nie są rozpuszczalne, co miał robione było pisane. Nasz wet sam go chciał zoperowac i go otworzył, a że złamamanie okazało sie bardziej skomplikowane niż na rtg to go zaszył z powrotem i nic nie zrobił. xmatrix, on nie ma jajek, Kastrowany był! :D Quote
sonikowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Pianka napisał(a): hotel? nie mamy deklaracji żadnych, choc 3 razy pytałam, czy jest ktos w stanie cokolwiek zadeklarować miesięcznie. Wolałabym, żeby Edek nie wracał już do schronu, ale kasy nie będzie na hotelowanie go:shake: No to zaczynamy od nowa i zbieramy :-) Pianka, może zmień tytuł ? Np. Edek czeka na operację. Czy potem wróci do schronu?? Pomocy! Czy możemy gdzieś go wpisać? Gdzieś jest miejsce? Dla nego kojec i tak będzie szokiem a o powrocie do schronu nawte nie chcę myśleć... Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 kastrowany :roll: to dlatego się nie mogłam dojrzeć tych jajek, nic mi nie świeciło :eviltong: napisałam pw do Tuski czy go nie przetrzyma po operacji, czekam na odp Quote
kaa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Te szwy które ma są do zdjęcia , nie są rozpuszczalne mineło 10 dni od zabiegu więc można zdjąć już. Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 kaa napisał(a):Te szwy które ma są do zdjęcia , nie są rozpuszczalne mineło 10 dni od zabiegu więc można zdjąć już. to jutro podejdę do weta osiedlowego to mu zdejmie Quote
sonikowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Napisałam pw do L/Olki. Miała wziąć Bobisia z Boguszyc na dt, ale Bobiś za TM.. Tylko nie wiem czy odpowie, ani czy już jakiegoś psa innego nie wzięła. Quote
GoskaGoska Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 to trzymam kciuki , zeby Tuska i jej rodzice się zgodzili :roll: Quote
Monika z Katowic Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 EDEK nie może wrócic do schroniska :-( Tyle bólu, tyle cierpienia i powrót do schronu?:-( Quote
L/Olka Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 sonikowa napisał(a):Napisałam pw do L/Olki. Miała wziąć Bobisia z Boguszyc na dt, ale Bobiś za TM.. Tylko nie wiem czy odpowie, ani czy już jakiegoś psa innego nie wzięła. jestem. Przejrzałam cały wątek, biedny Edek :( Mam teraz u siebie suczkę na dt, uliczną - miała byc u mnie po sterylce, okazało się, że już była cięta - za to na usg wyszedł guz śledziony. Więc siedzi u mnie teraz po operacji wycięcia śledziony. Będę myśleć o Edku, co by z nim można zrobić w trybie natychmiastowym... Tylko muszę wiedzieć, jaki jest jego stosunek do zwierząt. Do kotów, do psów i suczek, jak reaguje na psie zaczepki itd. Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Tuska nie może go przetrzymać u siebie niestety jaki jest do innych psów, nie wiem, bo trzymam oba osobno na wszelki wypadek, ale dziewczyny inne powinny wiedzieć i napiszą zapewne Quote
Pianka Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Edek lubi być jednym, najwazniejszym psem. Z suką sie powinien zgodzić, natomiast z samcami róznie może być, bywa zazdrosny o człowieka, miske, posłanie. Był własnie przez to kastrowany, żeby się uspokoił. Ale potem miał wypadek i nikt nie zdażył zauważyć czy choć ciut sie uspokoił. Quote
xmartix Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 jak się wąchają przez płotek drewniany (mój pies i Edziu) to Edek jest spokojny - NIE, właśnie na mojego Bulisia warknął :( ale wcześniej był spokój Quote
Recommended Posts