Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='klaudusia0219']ponawiam, bo ważne ;)[/QUOTE]
dziala inaczej , niby to i to jest nazywane dlawikiem ale cienki zwykly dlawik ma lepsze dzialanie , szybsza korekta a przeciez o to chodzi .

[B]night[/B] znowu taka szeroka! ;)

Posted

[quote name='gops']

[B]night[/B] znowu taka szeroka! ;)[/QUOTE]

inaczej nie byłoby widać eko (tak jak wcześniej polaru) niestety, pokusiłam się tylko dlatego na taką szerokość :diabloti:
ale jak nie ma tam taśmy, tylko eko która jest giętka, a nie sztywna to jakoś mi to tak nie przeszkadza jednak, co nie zmienia wcale faktu że szerokich nie lubię :evil_lol:

[quote name='Voute']NightQueen - bardzo fajna obroża, świetne kolory :smile:

Znacie może jakiś (w miarę tani) internetowy sklep z Rogzami? Oprócz Pełnej Miski. No i nie chcę płacić za przesyłkę tyle, co za obrożę.[/QUOTE]

dzięki

telezoo i animalia ma rogza ale mały wybór

Posted

byla smycz, jest obroza :D
[IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC05440.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC05400.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC05403.jpg[/IMG]

wogóle z tych 3 niby podobnych rogzów najbardziej podoba mi sie ten z nitką;d
[IMG]http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/Wiosna%202011/DSC05465.jpg[/IMG]

Posted

ma ktos moze lub mial obroze pantento pet ? chodzi o to jakiej jest jakosci , czy ta raczka wytrzyma narwanego psa jak bd chciala przytrzymac ? czy to tylko gadzet ktorego lepiej nie uzywac?

[B]Marta[/B] swietnie wyglada ten niebeiski na Aresie!

Posted

[quote name='gops']ma ktos moze lub mial obroze pantento pet ? chodzi o to jakiej jest jakosci , czy ta raczka wytrzyma narwanego psa jak bd chciala przytrzymac ? czy to tylko gadzet ktorego lepiej nie uzywac?

[/QUOTE]
[COLOR=blue]ja mam i nawet na sprzedaż:diabloti:
w sumie nie wiem czy wytrzymie bo u mnie Bono sie znów tak nie szarpie i nigdy nie było takiej sytuacji żeby sprawdzić ile wytrzyma
[/COLOR]

Posted

[quote name='Tepes'][COLOR=blue]ja mam i nawet na sprzedaż:diabloti:
w sumie nie wiem czy wytrzymie bo u mnie Bono sie znów tak nie szarpie i nigdy nie było takiej sytuacji żeby sprawdzić ile wytrzyma
[/COLOR][/QUOTE]
rozmiar M ? :evil_lol: bo taki potrzebuje :lol:
kupilabym ale wole sie najpierw upewnic czy wytrzymuje zrywy czy to tylko zbedny gadzet .

Posted

[quote name='gops']rozmiar M ? :evil_lol: bo taki potrzebuje :lol:
kupilabym ale wole sie najpierw upewnic czy wytrzymuje zrywy czy to tylko zbedny gadzet .[/QUOTE]
[COLOR=blue]nie wiem jaki to jest rozmiar ale m raczej nie:evil_lol:

47-55 cm[/COLOR]

Posted

[quote name='Tepes'][COLOR=blue]nie wiem jaki to jest rozmiar ale m raczej nie:evil_lol:

47-55 cm[/COLOR][/QUOTE]
to chyba XL :evil_lol::lol:

Posted

[quote name='gops']rozmiar M ? :evil_lol: bo taki potrzebuje :lol:
kupilabym ale wole sie najpierw upewnic czy wytrzymuje zrywy czy to tylko zbedny gadzet .[/QUOTE]

u mnie wytrzymało, z tym że po jakimś (dość krótkim czasie) guma ta się rozciąga i brzydko to wygląda bo rączka odstaje już od obroży.... a tak ogólnie same w sobie solidne dość są

Posted

[quote name='NightQueen']telezoo i animalia ma rogza ale mały wybór[/QUOTE]

Dzięki :)

Jaki wzór Rogza proponujecie dla rudo-złotego spaniela (tego ze zdjęć na blogu; link niżej)? Bo albo kupię jakiś wzorek (tylko nie umiem się zdecydować na żaden) albo niebieski odblask... Doradźcie ;)

Posted

[quote name='Voute']Dzięki :)

Jaki wzór Rogza proponujecie dla rudo-złotego spaniela (tego ze zdjęć na blogu; link niżej)? Bo albo kupię jakiś wzorek (tylko nie umiem się zdecydować na żaden) albo niebieski odblask... Doradźcie ;)[/QUOTE]

turkus z nitką odblaskową, łańcuszek;)

Posted

[quote name='murakami']turkus z nitką odblaskową, łańcuszek;)[/QUOTE]

Za jasne ;) Mój pies łazi wszędzie, gdzie można się ubrudzić. Mam już pomarańczową obrożę, w grę nie wchodzą obroże w kolorach jasno niebieskich, turkusowych, pomarańczowych, żółtych i różowych :)
Myślałam o Turq Chrome, Surf Tartan, Floral Tartan ale inne opcje też przyjmuję :)

Posted

[quote name='Agnes']Nie wiem, ale pies sie nie poci ;) nie ma takiej mozliwosci[/QUOTE]

Na całym ciele psa znajdują się apokrynowe gruczoły potowe produkujące wydzielinę, która po rozłożeniu przez bakterie tworzy charakterystyczny “psi” zapach. Jednak te gruczoły w ogóle nie biorą udziału w regulacji cieplnej. Psy mają też merokrynowe gruczoły potowe na podeszwach łap i na nie owłosionych partiach brzucha. Wydzielina z nich (głównie woda) pomaga utrzymać powierzchnię opuszek łap miękką i elastyczną. Bez niej ciągłe la i de spowodowałoby skruszenie skóry.

Posted

[quote name='Justa']Niestety od dłuższego czasu już nie.. :([/QUOTE]

W takim razie mój błąd, kiedyś tam kupowałam, nie wiedziałam że wycofali rogza, choć wcale mnie to nie dziwi po wzroście jego cen

Posted

[quote name='NightQueen']W takim razie mój błąd, kiedyś tam kupowałam, nie wiedziałam że wycofali rogza, choć wcale mnie to nie dziwi po wzroście jego cen[/QUOTE]

Mnie w zasadzie też, ale jak raz na 2 lata chciałam nabyć nowego rogza to chociaż miałam za darmo dostawę, bo mam pod nosem pkt odbioru :p A teraz lipa..

Posted

[quote name='Justa']Mnie w zasadzie też, ale jak raz na 2 lata chciałam nabyć nowego rogza to chociaż miałam za darmo dostawę, bo mam pod nosem pkt odbioru :p A teraz lipa..[/QUOTE]

ja na darmową dostawę liczyć nie mogłam, ale chociaż rogz był popularny w sklepach i mogłaś znaleźć taki który ci odpowiadał, a teraz beznadzieja :shake: ze wzg. na cenę opłaca się chyba tylko na wystawach kupować.
Na szczęście nie ma już takich wzorków których nie posiadam, a które korciłyby mnie i to jedyny plus :roll: