Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, emka-tysia napisał:

Hej,

mam pytanko do osób, które zamawiały coś z DogStyle. Zawsze tak długo czeka się na realizację zamówienia (minęły już 3 tygodnie)? Czy po prostu trafiłam na "gorący" okres?

Jeszcze z tydzień czy dwa możesz poczekać niestety ;)

Posted
2 godziny temu, emka-tysia napisał:

Hej,

mam pytanko do osób, które zamawiały coś z DogStyle. Zawsze tak długo czeka się na realizację zamówienia (minęły już 3 tygodnie)? Czy po prostu trafiłam na "gorący" okres?

Na allegro jest info o urlopie sprzedającego. Ale długie oczekiwanie u dogstyle to standard. Najpierw kilka tygodni czekania na odpisanie na wiadomość na fb, potem kolejne oczekiwanie na realizację zamówienia i wysyłkę. Szybciej było, jak zamawiałam z aukcji allegro gotowca (ok. 2,5 tygodnia). Kiedy chodzi o spersonalizowane akcesoria, to w ogóle ciężko się dogadać w sprawie szczegółów, a co dopiero mówić o samej realizacji i wysyłce.

Posted

Ja nigdy na Dogstyle nie narzekam, zawsze zgodnie z terminem, zamówienie idealne, odpisywanie szybkie, i cierpliwość co do mojego marudzenia/domawiania :D Nie wiem, chyba jestem szczęściarą :P

Posted
Godzinę temu, marta1624 napisał:

Ja nigdy na Dogstyle nie narzekam, zawsze zgodnie z terminem, zamówienie idealne, odpisywanie szybkie, i cierpliwość co do mojego marudzenia/domawiania :D Nie wiem, chyba jestem szczęściarą :P

ja tak samo ;)

Posted

Ktoś może mi podpowiedzieć, na co zwrócić uwagę przy kupnie obroży dla szczeniaka? Bo o ile wiem, jaką chcę smycz, to kompletnie nie mam pojęcia, na jakie obroże patrzeć - chodzi mi o sposób zapięcia, szerokość, materiał?

I czy jeżeli będę chciała uczyć psa pracy w szelkach to lepiej, żeby od razu zacząć ćwiczyć z takim typem szelek, w jakim będzie pracował, czy to bez znaczenia zupełnie?

Trochę śmieszne te pytania, ale jak się tylko nad czymś zacznę zastanawiać, to zaraz mam wątpliwości. :F

Posted
8 godzin temu, Cerro napisał:

Ktoś może mi podpowiedzieć, na co zwrócić uwagę przy kupnie obroży dla szczeniaka?

Myślę, że najlepsza będzie obroża na plastikowy zatrzask (płynna regulacja długości), z miękkim podszyciem (np.neopren albo gąbczasta siateczka)

Z tymi szelkami różne opinie słyszałam, wg. mnie nie ma co przesadzać- z moich obserwacji wynika, że większość psów ma to w nosie, w czym pracuje (np.tropienie). Oby tylko szelki były wygodne, nie krępowały ruchów, dobrze dobrane rozmiarowo

Posted

Dzięki. A te plastikowe klipsy są w ogóle godne zaufania? Bo gdzieś tam z tyłu głowy mam wizję, że przy mocniejszym szarpnięciu po prostu puszczą...

Posted
O 29.03.2016o16:07, emka-tysia napisał:

Hej,

Ja czekałam dwa miesiące :D i na dodatek przysłali szelki z innym wzorkiem :P.

Posted
6 minut temu, Cerro napisał:

Dzięki. A te plastikowe klipsy są w ogóle godne zaufania? Bo gdzieś tam z tyłu głowy mam wizję, że przy mocniejszym szarpnięciu po prostu puszczą...

Nigdy żaden zatrzask mi nie puścił :) 

Posted
Godzinę temu, a_niusia napisał:

Nawet nieźle. Ja swoje mam chyba już z 5 lat.

Ok, zaryzykuje więc. U nas w tk max wiszą szelki i mnie kuszą :) 

Posted

Jak to się dzieje, że wszyscy kupują jakieś fajne rzeczy w TKMaxx, a ja nie mogę. Jak już zjadę z wycieczką do miasta to same szmaty i badziew, albo rzeczy na mikropieski. A nie, przepraszam, lawendowe woreczki na kupy kupiłam... :-(

Żeby nie było, że nie na temat. Zamówiłam bawełnianą smycz z amiplay. A poza tym wciąż przeżywam przeza*ebistość obroży z Superdoga - najlepsze z wszystkich jakie mamy.

Posted
O 10.01.2016o19:29, a_niusia napisał:

ja mam obroze w jednorozce i jest super, bo jest w jednorozce^^

jesli jednak komus nie zalezy na konkretnym wzorze to lepiej kupic superdoga - to tez obroza z takiej sztywnej, latwo spieralnej tkaniny, a duzo lepiej zrobiona. ale jednorozcow nie maja:)

18f2wx.jpg

O, znalazłam :D