Pepper-oni Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Dotarły nasze lupiny ale oczywiście czegoś brak i coś jest nie takie jak miało być. Będę się z nimi teraz musiała jakoś dogadać :(. Ja mam i żółtą i turkusową eco, żółta nieco bardziej sztywna. Quote
gops Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Ktoś ma pomysł jak wyczyścić z sierści filc spod obroży skórzanej ? Quote
Beatrx Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Ja zawsze uzywalam do tego furminatora. Zostawaly pojedyncze wloski, ale je sciagalam palcami. Quote
nenya Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Dotarły nasze lupiny ale oczywiście czegoś brak i coś jest nie takie jak miało być. Będę się z nimi teraz musiała jakoś dogadać :(. Ja mam i żółtą i turkusową eco, żółta nieco bardziej sztywna. O ja mam też eco koral i turkus :) Poka! <3 Quote
gops Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Ja zawsze uzywalam do tego furminatora. Zostawaly pojedyncze wloski, ale je sciagalam palcami. Nie posiadam takiego, coś wymyślę bo mam grubą warstwe na filcu kudłów. Doszło nasze 5cm z kolcami skórzane, i szkoda że nie odkryłam krętlika wcześniej! Idealne rozwiązanie gdy używa się flexi i ma psiego wariata, ani razy nie miałam przekręconej taśmy dzięki krętlikowi. Szerokość też jest ok, obroża nie jest tak sztywna jak poprzednia i przez to lepiej się układa. Chyba zaryzykuje i kupię 8cm z zwężanym spodem . Quote
Illusion Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Strasznie ubolewam, że u średnich psów nie było tego intensywnego różu, bo jest prześliczny. Mam tę obrożę Bubblegum Pink i jednak nie podoba mi się ten kolor :/ Doszły moje smycze z Lupine, jestem z nich zadowolona, ale trochę żałuję, że zamiast żółtego wzięłam turkus. Proszę mi powiedzieć, że żołta smycz byłaby niepraktyczna :P Teoretycznie był, obroża to 18mm, dla średniaków :). Ej, weź tak nie mów, bo czaję się na żółte szelki hurtty! I próbuję sobie wmówić, że nie będą się aż tak syfić na psie z niskim podwoziem :c. Dotarły nasze lupiny ale oczywiście czegoś brak i coś jest nie takie jak miało być. Będę się z nimi teraz musiała jakoś dogadać :(. Ja mam i żółtą i turkusową eco, żółta nieco bardziej sztywna. Współczuję :/. Opowiadaj potem co i jak. Quote
angineuuka Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Kusi mnie nadal ten roz intensywny :D pasowalby do hamiltona :lol: Quote
Pepper-oni Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Takie śliczności doszły wczoraj: Brakuje smyczy w pawie i zamiast czaszek miało być sea glass. Quote
gops Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 5 cm :) po świętach wrzuce foto w 8cm zwężanym na dole, tylko muszę je najpierw kupić :p Quote
Kocurkotka Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 8cm mu chyba cały kark zasłonią :D Quote
angineuuka Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 5 cm :) po świętach wrzuce foto w 8cm zwężanym na dole, tylko muszę je najpierw kupić :p Ladnie mu w tych 5 ;) 8 jak dla mnie u niego bedzie przesada, ale jak kto lubi :D Quote
nenya Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Teoretycznie był, obroża to 18mm, dla średniaków :). Ej, weź tak nie mów, bo czaję się na żółte szelki hurtty! I próbuję sobie wmówić, że nie będą się aż tak syfić na psie z niskim podwoziem :c. Współczuję :/. Opowiadaj potem co i jak. No cośty! Ja tego nie widziałam, w średniakach był tylko ten "mój" róż brzydki :( Quote
letchku Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Przyszły do nas szele z Kudłatego, zamówione w DDD, no i pierwszy raz się na nich zawiodłam. Szelki są dużo za małe, nawet nie mogę ich dopiąć na Zayrze. Sprawdziłam wymiary (no bo może ja, głupia, złe podałam), ale szelki różnią się wymiarami od tych co podałam nawet o 4cm :( a są regulowane więc jak zamawiam szelki z regulacją to powinny mieć jeszcze jakiś zapas ze 3cm Więc wyobraźcie sobie jak każdy pasek jest krótszy o parę cm to całościowo bardziej pasuje na cocker spaniela, a nie na wyżła :P Oczywiście pomyłki zdarzają się wszędzie, już zaproponowali, że uszyją kolejne szelki, ale tak się cieszyłam, że dojdą przed świętami... :P Powiem Ci, że obroże, które zamawiałam w listopadzie też mają trochę za małą regulację. O ile u starszej to przejdzie, bo szyja już jej nie rośnie, to u młodszej pisałam, że proszę o większą regulację i że w obwodzie szyi będzie miała prawdopodobnie około 50 cm. No i nawet 50 cm to ta obroża nie ma, chyba że z półzaciskiem. Wygląda na to, że norwegi od nich sobie odpuszczę :) Quote
BBeta Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 No cośty! Ja tego nie widziałam, w średniakach był tylko ten "mój" róż brzydki :( Jeżeli masz obrożę na zatrzask i będziesz chciała pozbyć się kiedyś tego brzydkiego różu to ja chętnie odkupię :P Quote
gops Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 8cm mu chyba cały kark zasłonią :D Ladnie mu w tych 5 ;) 8 jak dla mnie u niego bedzie przesada, ale jak kto lubi :D Wrzucę fotke w 8cm za jakiś czas, te 8 od spodu ma 3cm z tego co pamiętam. Fotki "w użyciu" Quote
marta1624 Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 U mnie znowu zawsze regulacja zajmowała pół obroży, więc teraz poprosiłam o mniejszą i jest dobrze ;) Za to dalej nie jestem zadowolona z łańcuszka z Kudłatego, niestety ogniwa dalej niespawane, przygięłam ile mogłam kombinerkami ale pewnie będę zmieniać łańcuszek na inny :( Quote
nadira Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Za to dalej nie jestem zadowolona z łańcuszka z Kudłatego, niestety ogniwa dalej niespawane, przygięłam ile mogłam kombinerkami ale pewnie będę zmieniać łańcuszek na inny :( Jak będziesz zmieniać? Sama własnoręcznie? Bo ja nadal nie używam mojej obroży ze wzgl. na ten felerny łańcuszek a do tej pory nie wymyśliłam, jak to naprawić :( Quote
AmeliaR Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Udało mi się upolować w TK Maxx, nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa kiedy zobaczyłam, że ostały się dwie obroże i to jedna w rozmiarze Black :D Nie wiem czemu na zdjęciu wyszła na różową, w rzeczywistości jest fioletowa. To moja druga obroża z tej firmy, uwielbiam je :) A co do Claytona to uważam, że 5 cm to max, Staffiki jednak mają krótkie karki i taka 8 cm faktycznie będzie na jego całość, tak jak kołnierz ortopedyczny troszkę, ale faktycznie co kto lubi :) [url=http://s901.photobucket.com/user/AmelkaF1/media/IMG_1603_zpsne5nb75t.jpg.html][/URL] 1 Quote
Pepper-oni Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 To jest S-ka? Masywnie wygląda, ale fajnie bardzo. Ja swoje bardzo lubię. Quote
angineuuka Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Sliczna ta bellomania, a nawet bardzo :D Quote
marta1624 Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Jak będziesz zmieniać? Sama własnoręcznie? Bo ja nadal nie używam mojej obroży ze wzgl. na ten felerny łańcuszek a do tej pory nie wymyśliłam, jak to naprawić :( Planuję upolować gdzieś łańcuszek i dać krawcowej ;) Sama aż tak to się nie podejmuję :) Quote
AmeliaR Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 To jest S-ka? Masywnie wygląda, ale fajnie bardzo. Ja swoje bardzo lubię. Nie, to jest M-ka. No, masywnie, bo Black to jeszcze dzieciak :D Ja jestem fanką Bellomani :D Quote
REVOLUTION Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Szkoda że z kolcami, bo materiał super:) Też je widziałam ale mój pies dziwnie by w niej wyglądał:) Quote
letchku Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Jak uważacie, który wariant lepszy dla kremowego psa? czy ? 1 Quote
klaudiaZak Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Letchku - a ja myślę, że fajna byłaby taka tasiemka na brązowej lub niebieskiej taśmie z różowym podszyciem :) Quote
Recommended Posts