evel Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Molli']Obroże półzaciskowe są właśnie po to, aby pies [B]nie wyjął[/B] "łba" z obroży ;)[/QUOTE] Tak. Tylko, że Zu ma tak wąską szyję i mały łeb, że nawet na zmniejszonej na maksa obroży półzaciskowej mam wrażenie, że zaraz się wymsknie... :oops: Nie mówiąc już o tym, że ogólnie mamy problem z obrożami, bo jak są dobre na długość to są dla yorków albo dla kotów, mają szerokość 16-20mm, miliard pierdółek i ogólnie są fuj ;) Quote
Migori Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Molli']Obroże półzaciskowe są właśnie po to, aby pies [B]nie wyjął[/B] "łba" z obroży ;)[/QUOTE] Dziwnie sie czuję na spacerze kiedy ona ma tego rogza. No zobaczymy. Mój pies wyjdzie ze wszystkiego, z szelek guarda, szorek, szelek skandynawskich, z każdej obroży, która jest choć odrobinkę za luźno zapięta... Ona tak sie zwija, tak wykręca że wylezie Quote
Diora Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Magda25']Zmniejszyłam na maxa. Podobno jest od 50cm. Moja ma 43cm w szyi, a zacisk luźno leży jej na szyi (ma wtedy 52cm) zacisnięty ma 39cm. Cholercia, faktycznie pewnie jest za duży...[/QUOTE] No właśnie... Moja też ma 43cm. w szyi i niestety zaciski Rogza odpadają... Długością pasowałaby Lka, ale 20mm. to znowu za mało :( Quote
Unbelievable Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='evl']Tak. Tylko, że Zu ma tak wąską szyję i mały łeb, że nawet na zmniejszonej na maksa obroży półzaciskowej mam wrażenie, że zaraz się wymsknie... :oops: Nie mówiąc już o tym, że ogólnie mamy problem z obrożami, bo jak są dobre na długość to są dla yorków albo dla kotów, mają szerokość 16-20mm, miliard pierdółek i ogólnie są fuj ;)[/QUOTE] wrażenie to se możesz mieć, martw się dopiero jak ci wyjdzie ;) Quote
evel Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Magda25']Dziwnie sie czuję na spacerze kiedy ona ma tego rogza. No zobaczymy. Mój pies wyjdzie ze wszystkiego, z szelek guarda, szorek, szelek skandynawskich, z każdej obroży, która jest choć odrobinkę za luźno zapięta... Ona tak sie zwija, tak wykręca że wylezie[/QUOTE] Boże! Jak to miło przeczytać, że nie tylko mój pies jest wężem! :evil_lol: [quote name='Unbelievable']wrażenie to se możesz mieć, martw się dopiero jak ci wyjdzie ;)[/QUOTE] Jak mi wyjdzie to popyli na sarenki i cześć :diabloti: A czekaj se pańcia aż mi się znudzi, może wrócę dzisiaj przed kolacją :cool3: Quote
Agnes Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [B]Diora [/B]a max dlugosc tej obrozy ferplast to 55 cm tak? Czyli wtedy by sie zgadzalo i nawet...mogloby byc:roll: [B]Magda[/B] ja wlasnie dlatego lubie zaciski (tu akurat ManMaty), bo mozna wyregulowac tak, ze przy zacisnieciu pies z niej nie wyjdzie - moja ma mala glowe i z tym wiekszego problemu nie ma. A inne obroze, po prostu jej mocno zapinam i obroze ma wyzej niz nizej - tam gdzie szyja wezsza:lol: U nas to dziala Quote
Migori Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='evl']Boże! Jak to miło przeczytać, że nie tylko mój pies jest wężem! :evil_lol: Jak mi wyjdzie to popyli na sarenki i cześć :diabloti: A czekaj se pańcia aż mi się znudzi, może wrócę dzisiaj przed kolacją :cool3:[/QUOTE] Ja nie tego sie boję, że mi pójdzie w las, bo odwołam od sarny czy wiewiórki, ja sie boję że na środku skrzyżowania, spanikowana np. przejeżdżającym tirem wyleci mi na jezdnię. Stad też zakup obroży pólzaciskowej, widać nietrafiony niestety. Quote
ariss Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Magda25']Jest jest ;) Właśnie odebrałam Floral Tartan :loveu::loveu::loveu: Mój pierwszy rogz :) Zobaczymy jak sie spisze.[/QUOTE] skąd masz?!!!!!!!!!!!!:crazyeye: gdzie zamówiłaś, ja nigdzie nie mogę dostać:placz: Twój pies na pewno wyjdzie z tej obroży i ucieknie:diabloti: mogę Ci pójść na rękę i odkupić od Ciebie, żebyś się już martwić nie musiała:diabloti::evil_lol: Quote
Krystak Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ostatnio oglądałem szelki TRIXIE w sklepie i ten zatrzask wydawał mi się strasznie tępy,czy on się rozrobi czy już zawsze taki będzie,bo dość długo musiałem się natrudzić żeby go rozpiąść o.O Quote
Cieplutkaa. Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 evl ja również jestem zakochana w tej taśmie [URL]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/DSC06114.jpg[/URL] : )))) Quote
zaba14 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Krystak']Ostatnio oglądałem szelki TRIXIE w sklepie i ten zatrzask wydawał mi się strasznie tępy,czy on się rozrobi czy już zawsze taki będzie,bo dość długo musiałem się natrudzić żeby go rozpiąść o.O[/QUOTE] to chyba dobrze? :) to ma być mocne.. ja mam szelki z trixie pomarańczowe w łapki, już nie używane, zatrzask po użytkowaniu 4 lat nadal trzyma mocno, aczkolwiek nie mam problemu aby go rozpiąć :) Quote
& Gloria & Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [URL]http://images50.fotosik.pl/289/7820c5d71af66084.jpg[/URL] też mamy takie szelki :D do biegania przy rowerze idealne! Quote
Migori Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='ariss']skąd masz?!!!!!!!!!!!!:crazyeye: gdzie zamówiłaś, ja nigdzie nie mogę dostać:placz: Twój pies na pewno wyjdzie z tej obroży i ucieknie:diabloti: mogę Ci pójść na rękę i odkupić od Ciebie, żebyś się już martwić nie musiała:diabloti::evil_lol:[/QUOTE] :icon_roc::obrazic: No jak to skąd? w pełnej-misce jest chyba od miesiąca :lol: A ja tak koło niej chodziłam i chodziłam...aż w końcu kupiła .. a i zaskoczę Cię... Też kupiłam żółtą obróżę :cool3: Quote
Krystak Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 zaba14-no wiesz nie tak bardzo dobrze bo za nim bym rozpiął szelki po spacerze to by pies z nudów w przedpokoju padł :P Quote
Migori Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Krystak']zaba14-no wiesz nie tak bardzo dobrze bo za nim bym rozpiął szelki po spacerze to by pies z nudów w przedpokoju padł :P[/QUOTE] Miałam i szelki trixie i obroże, a nie miałam problemu z zatrzaskiem, a mam małe kobiece rączki :) Quote
ariss Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 [quote name='Magda25']:icon_roc::obrazic: No jak to skąd? w pełnej-misce jest chyba od miesiąca :lol: A ja tak koło niej chodziłam i chodziłam...aż w końcu kupiła .. a i zaskoczę Cię... Też kupiłam żółtą obróżę :cool3:[/QUOTE] To chyba kupujesz inny rozmiar niż ja, bo dla Gass jak nie było tak nie ma:shake: Oooooooo, czarny i żółty to super połączenie:razz:, ale ja moją psice chyba wolę w tej zieleni od Marty:loveu: jeszcze fotki nie zrobiłam:oops: Quote
Migori Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 :knuje: Aaa bo ty pewnie L-kę bierzesz Ja kupiłam XL i chyba za duża niestety. Yhym nie pokazałaś Gass w zieleni. Ja wzięłam limitowana... Już widze co mój pies robi z tą obrożą w lesie, na spacerze :evil_lol: Quote
jo_ann Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 a ja tez wzielam zielona dla F, ja tez.. ;p /albo niebieska.. ;] / a zolta RD to nawet chcialam doprac, ale sie nie da :lol: Quote
Marta_Ares Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 [quote name='jo_ann'][URL]http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/allegro/DSC03118.jpg[/URL] to chyba moich kundelkow :lol:[/QUOTE] chyba tak:eviltong: [quote name='evl']Aaaaaaa piękneeeee! Dwie ostatnie - mrrrau. Poza tym, podoba mi się szaleńczo też ten wzór [URL]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/DSC06114.jpg[/URL] Teraz bądź człowieku mądry i zastanów się, które będą bardziej sukowi pasować... :splat: :roll: [URL]http://images43.fotosik.pl/289/ff3412881b843f91.jpg[/URL] Marta, jaka to szerokość jest? [/QUOTE] hehe wziąć to i to:eviltong: szerokość szelek na Aresie to 3cm Quote
MaDi Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Czekamy na zestaw od Marty, jak już dostaniemy chętnie się pochwalimy,zamówiłam czarny, ale zobaczycie dla jakich modeli:lol: Quote
gops Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 rogz L na lancuszku z nitka fiolet stan idelany -jakby co to pw Quote
chi23 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Ktoś wymieni się na rogza miękkiego S fioletowego? Pw jakby co:razz: Quote
Chantell Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Ktoś chciał zobaczyć moją 'kolekcyjkę' [img]http://lh6.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S8h5omeXM3I/AAAAAAAAEho/3O5KqJiJgjc/s512/_DSC4639.JPG[/img] [img]http://lh5.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S8h5lUJ_2UI/AAAAAAAAEhk/BqlTsv_pg_Y/s512/_DSC4638.JPG[/img] smycze [img]http://lh3.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S8h5dAPSLBI/AAAAAAAAEhg/nCBJDxqtOw4/s800/_DSC4629.JPG[/img] obróżki. Brakuje jeszcze kilku rzeczy m.in pasa+smyczy, szelek... Quote
Cieplutkaa. Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Wow.. Imponujące : ) Masz może zdjęcia Lupinowskiej Tropicany na psie? Quote
Chantell Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 [quote name='Cieplutkaa.']Wow.. Imponujące : ) Masz może zdjęcia Lupinowskiej Tropicany na psie?[/QUOTE] musiałabym zrobić, bo nie mogę znaleźć. Quote
Recommended Posts