Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Molli']Obroże półzaciskowe są właśnie po to, aby pies [B]nie wyjął[/B] "łba" z obroży ;)[/QUOTE]

Tak. Tylko, że Zu ma tak wąską szyję i mały łeb, że nawet na zmniejszonej na maksa obroży półzaciskowej mam wrażenie, że zaraz się wymsknie... :oops: Nie mówiąc już o tym, że ogólnie mamy problem z obrożami, bo jak są dobre na długość to są dla yorków albo dla kotów, mają szerokość 16-20mm, miliard pierdółek i ogólnie są fuj ;)

Posted

[quote name='Molli']Obroże półzaciskowe są właśnie po to, aby pies [B]nie wyjął[/B] "łba" z obroży ;)[/QUOTE]
Dziwnie sie czuję na spacerze kiedy ona ma tego rogza. No zobaczymy. Mój pies wyjdzie ze wszystkiego, z szelek guarda, szorek, szelek skandynawskich, z każdej obroży, która jest choć odrobinkę za luźno zapięta... Ona tak sie zwija, tak wykręca że wylezie

Posted

[quote name='Magda25']Zmniejszyłam na maxa. Podobno jest od 50cm. Moja ma 43cm w szyi, a zacisk luźno leży jej na szyi (ma wtedy 52cm) zacisnięty ma 39cm. Cholercia, faktycznie pewnie jest za duży...[/QUOTE]

No właśnie... Moja też ma 43cm. w szyi i niestety zaciski Rogza odpadają... Długością pasowałaby Lka, ale 20mm. to znowu za mało :(

Posted

[quote name='evl']Tak. Tylko, że Zu ma tak wąską szyję i mały łeb, że nawet na zmniejszonej na maksa obroży półzaciskowej mam wrażenie, że zaraz się wymsknie... :oops: Nie mówiąc już o tym, że ogólnie mamy problem z obrożami, bo jak są dobre na długość to są dla yorków albo dla kotów, mają szerokość 16-20mm, miliard pierdółek i ogólnie są fuj ;)[/QUOTE]
wrażenie to se możesz mieć, martw się dopiero jak ci wyjdzie ;)

Posted

[quote name='Magda25']Dziwnie sie czuję na spacerze kiedy ona ma tego rogza. No zobaczymy. Mój pies wyjdzie ze wszystkiego, z szelek guarda, szorek, szelek skandynawskich, z każdej obroży, która jest choć odrobinkę za luźno zapięta... Ona tak sie zwija, tak wykręca że wylezie[/QUOTE]

Boże! Jak to miło przeczytać, że nie tylko mój pies jest wężem! :evil_lol:

[quote name='Unbelievable']wrażenie to se możesz mieć, martw się dopiero jak ci wyjdzie ;)[/QUOTE]

Jak mi wyjdzie to popyli na sarenki i cześć :diabloti: A czekaj se pańcia aż mi się znudzi, może wrócę dzisiaj przed kolacją :cool3:

Posted

[B]Diora [/B]a max dlugosc tej obrozy ferplast to 55 cm tak? Czyli wtedy by sie zgadzalo i nawet...mogloby byc:roll:

[B]Magda[/B] ja wlasnie dlatego lubie zaciski (tu akurat ManMaty), bo mozna wyregulowac tak, ze przy zacisnieciu pies z niej nie wyjdzie - moja ma mala glowe i z tym wiekszego problemu nie ma. A inne obroze, po prostu jej mocno zapinam i obroze ma wyzej niz nizej - tam gdzie szyja wezsza:lol: U nas to dziala

Posted

[quote name='evl']Boże! Jak to miło przeczytać, że nie tylko mój pies jest wężem! :evil_lol:

Jak mi wyjdzie to popyli na sarenki i cześć :diabloti: A czekaj se pańcia aż mi się znudzi, może wrócę dzisiaj przed kolacją :cool3:[/QUOTE]
Ja nie tego sie boję, że mi pójdzie w las, bo odwołam od sarny czy wiewiórki, ja sie boję że na środku skrzyżowania, spanikowana np. przejeżdżającym tirem wyleci mi na jezdnię. Stad też zakup obroży pólzaciskowej, widać nietrafiony niestety.

Posted

[quote name='Magda25']Jest jest ;) Właśnie odebrałam Floral Tartan :loveu::loveu::loveu: Mój pierwszy rogz :) Zobaczymy jak sie spisze.[/QUOTE]

skąd masz?!!!!!!!!!!!!:crazyeye: gdzie zamówiłaś, ja nigdzie nie mogę dostać:placz:

Twój pies na pewno wyjdzie z tej obroży i ucieknie:diabloti: mogę Ci pójść na rękę i odkupić od Ciebie, żebyś się już martwić nie musiała:diabloti::evil_lol:

Posted

Ostatnio oglądałem szelki TRIXIE w sklepie i ten zatrzask wydawał mi się strasznie tępy,czy on się rozrobi czy już zawsze taki będzie,bo dość długo musiałem się natrudzić żeby go rozpiąść o.O

Posted

[quote name='Krystak']Ostatnio oglądałem szelki TRIXIE w sklepie i ten zatrzask wydawał mi się strasznie tępy,czy on się rozrobi czy już zawsze taki będzie,bo dość długo musiałem się natrudzić żeby go rozpiąść o.O[/QUOTE]

to chyba dobrze? :) to ma być mocne.. ja mam szelki z trixie pomarańczowe w łapki, już nie używane, zatrzask po użytkowaniu 4 lat nadal trzyma mocno, aczkolwiek nie mam problemu aby go rozpiąć :)

Posted

[quote name='ariss']skąd masz?!!!!!!!!!!!!:crazyeye: gdzie zamówiłaś, ja nigdzie nie mogę dostać:placz:

Twój pies na pewno wyjdzie z tej obroży i ucieknie:diabloti: mogę Ci pójść na rękę i odkupić od Ciebie, żebyś się już martwić nie musiała:diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
:icon_roc::obrazic:
No jak to skąd? w pełnej-misce jest chyba od miesiąca :lol: A ja tak koło niej chodziłam i chodziłam...aż w końcu kupiła .. a i zaskoczę Cię... Też kupiłam żółtą obróżę :cool3:

Posted

[quote name='Krystak']zaba14-no wiesz nie tak bardzo dobrze bo za nim bym rozpiął szelki po spacerze to by pies z nudów w przedpokoju padł :P[/QUOTE]
Miałam i szelki trixie i obroże, a nie miałam problemu z zatrzaskiem, a mam małe kobiece rączki :)

Posted

[quote name='Magda25']:icon_roc::obrazic:
No jak to skąd? w pełnej-misce jest chyba od miesiąca :lol: A ja tak koło niej chodziłam i chodziłam...aż w końcu kupiła .. a i zaskoczę Cię... Też kupiłam żółtą obróżę :cool3:[/QUOTE]

To chyba kupujesz inny rozmiar niż ja, bo dla Gass jak nie było tak nie ma:shake:

Oooooooo, czarny i żółty to super połączenie:razz:, ale ja moją psice chyba wolę w tej zieleni od Marty:loveu: jeszcze fotki nie zrobiłam:oops:

Posted

:knuje:
Aaa bo ty pewnie L-kę bierzesz
Ja kupiłam XL i chyba za duża niestety.

Yhym nie pokazałaś Gass w zieleni.
Ja wzięłam limitowana... Już widze co mój pies robi z tą obrożą w lesie, na spacerze :evil_lol:

Posted

[quote name='jo_ann'][URL]http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/allegro/DSC03118.jpg[/URL]

to chyba moich kundelkow :lol:[/QUOTE]

chyba tak:eviltong:

[quote name='evl']Aaaaaaa piękneeeee! Dwie ostatnie - mrrrau. Poza tym, podoba mi się szaleńczo też ten wzór [URL]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/DSC06114.jpg[/URL] Teraz bądź człowieku mądry i zastanów się, które będą bardziej sukowi pasować... :splat: :roll:

[URL]http://images43.fotosik.pl/289/ff3412881b843f91.jpg[/URL] Marta, jaka to szerokość jest?

[/QUOTE]

hehe wziąć to i to:eviltong:

szerokość szelek na Aresie to 3cm

Posted

Ktoś chciał zobaczyć moją 'kolekcyjkę'
[img]http://lh6.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S8h5omeXM3I/AAAAAAAAEho/3O5KqJiJgjc/s512/_DSC4639.JPG[/img]

[img]http://lh5.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S8h5lUJ_2UI/AAAAAAAAEhk/BqlTsv_pg_Y/s512/_DSC4638.JPG[/img]
smycze
[img]http://lh3.ggpht.com/_H3S_n8Zuukw/S8h5dAPSLBI/AAAAAAAAEhg/nCBJDxqtOw4/s800/_DSC4629.JPG[/img]
obróżki.
Brakuje jeszcze kilku rzeczy m.in pasa+smyczy, szelek...