Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przestańcie już z tymi Hurttami, bo za chwilę też się skuszę, a mąż mnie zabije chyba, albo na leczenie wyśle do wiadomego zakładu :D w tym miesiącu ponad 200zł na obroże wydałam :'( Kiedyś stwierdziłam, że kupię psu tylko 2 pary szelek- typu norweskiego (Juliusy) i Y (trixie), ale jak się tak zachwycacie Hurttami, to też nabrałam na nie ochoty...a w szelkach piesio śmiga rzadko...

Posted

Widze, że coraz więcej ludzi kupuje te nepnowe. Więc.. czy kupił ktoś/ ma ktoś neonowe norwegi 55 lub 60? Lub czy ktoś może mi doradzić, które będą lepsza na shiha, w klacie ok 44-45 cm a ta dlugosc paska przedniego mialaby miec ok. 34-36cm, jak myslicie?

Posted

Z tymi rozmiarami Hurtty to bywa różnie. Dla mojej suki 52cm w klacie kupiłam norwegi 70 (idąc tropem - o rozmiar większe) i były dużo za duże w klacie (za długi pasek przedni). Faktycznie regulacja paska piersiowego jest baaaaardzo szeroka.

Posted

Bardzo fajnie te hurty wygladaja! Ja mysle nad pomaranczem z serii neonowych ale nie wiem czy mi sie z suka nie zleja ;)

Agata, gdzie Wy macie TYLE sniegu?!

http://image.rakuten.co.jp/1stdogcafe/cabinet/img57981394.jpg  na ciemniejszym psie i widać je ładnie :)

Gdzieś na face hurtty widziałam tollera w pomarańczowej obroży i teraz cierpię na następne szelki, tym razem pomarańczowe :P

Spotkaliscie sie z blaknieciem kolorow w lifeguardach? I macie moze zdjecia tych wyblaklych?

Chcialam zolte i pomaranczowe, ale naczytalam sie o blaknieciu i wzielam rozowe, bo wole jasny roz niz kolor brzoskwiniowy ;)

Nasze żólte po 8 miesiącach trochę wyblakły niestety ale prane w pralce przynajmniej kilkadziesiąt razy.

Posted

Z tymi rozmiarami Hurtty to bywa różnie. Dla mojej suki 52cm w klacie kupiłam norwegi 70 (idąc tropem - o rozmiar większe) i były dużo za duże w klacie (za długi pasek przedni). Faktycznie regulacja paska piersiowego jest baaaaardzo szeroka.

Który kolor zamawiałaś?

Posted

Nasze Hurtty już wysłane, może jutro będą :) chciałam wziąć też norwegi, ale wciąż mam wątpliwości co do rozmiaru, więc ostatecznie odpuściłam... może ktoś w Warszawie miałby rozmiar 110 i zgodziłby się użyczyć do przymiarki ? ;)

Posted

Nasze Hurtty już wysłane, może jutro będą :) chciałam wziąć też norwegi, ale wciąż mam wątpliwości co do rozmiaru, więc ostatecznie odpuściłam... może ktoś w Warszawie miałby rozmiar 110 i zgodziłby się użyczyć do przymiarki ? ;)

Zabrałaś mi żółte, już są na sklepie dostępne na tylko zamówienie:P pochwal się fotą jak przyjdą ;)

A 100 norwegi są dla Duffla za małe? 

Posted

Zabrałaś mi żółte, już są na sklepie dostępne na tylko zamówienie:P pochwal się fotą jak przyjdą ;)

A 100 norwegi są dla Duffla za małe? 

O proszę, czyli dobrze, że się pospieszyłam z decyzją :D pochwalimy się na pewno :)

Niby były ok, ale ten przedni pasek mógłby być jednak dłuższy (na zdjęciach leżą co prawda trochę gorzej, w rzeczywistości były trochę dalej od łap). Z drugiej strony jak pasek będzie za długi, to będą spadać (tak mieliśmy np. z norwegami od Pawsitive, dopiero po przeróbce było ok). 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10899674_10203000163997034_36959680_n.jpg?oh=d522ebca354002721d526fd79147081b&oe=54A3DD32&__gda__=1419992722_1ef63c5216a161fb3edc2de77d66f46c

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10893495_10203000164117037_429640587_n.jpg?oh=900fce8fdc5ab667cd61980d0a829cb5&oe=54A37ED4&__gda__=1420016901_f0b146cbf488268d251e763b49f8194f

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10872509_10203000168117137_1670146165_n.jpg?oh=a9fa7d43d2fdd6e2335d22382ba2c92f&oe=54A378CE&__gda__=1419996383_1a7e9c9c532a4af653aebbc588434d2b

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10859889_10203000168037135_1418926410_n.jpg?oh=71477d871ccd7d97f9ab8261366969fd&oe=54A38621&__gda__=1420024268_a0941bb489ef795afbb90f67bdce5b8e

Posted

Dobrze dobrze :D

No właśnie dlatego chyba wybiorę Y. Nawet jak się w sieci przegląda zdjęcia w norwegach hurtta to na mało którym psie wyglądają dobrze - właśnie przez ten przedni pasek, niewymiarowy jakiś on jest..

Posted

Dobra, już się tak nie chwalcie...  :P

A czy jakaś firma oprócz OMP szyje jeszcze szelki 'Y'? Bo na Trixie chyba się jednak po raz kolejny nie porwę, nie mam ochoty się męczyć z przerabianiem ich.  ;)

Posted

Jakoś na Dufflu ni w kij ni w oko nie pasują mi te szelki.... dziwnie na nim wyglądają...

No wiem własnie, mi też się nie podobało to jak leżą i w końcu je sprzedałam... Nie wiem w sumie, od czego to zależy, norwegi z innych firm  były ok...

Posted

Też miałam takie odczucie że dziwnie, ale nawet jakoś kolor mi średnio pasuje do Duffla . 

Może pomarańcze by się bardziej odznaczały .

Ja o ile wyjdzie te zamówienie z Czech chce obroże Hurtty i chyba będę celować w inną serie w ogóle , nie tą walącą po oczach .

Posted

Też miałam takie odczucie że dziwnie, ale nawet jakoś kolor mi średnio pasuje do Duffla . 

Może pomarańcze by się bardziej odznaczały .

Ja o ile wyjdzie te zamówienie z Czech chce obroże Hurtty i chyba będę celować w inną serie w ogóle , nie tą walącą po oczach .

Mi się ten kolor podoba, na żywo wygląda na nim fajnie, pomarańcz też mieliśmy i również był ok, ale wydaje mi się, że szybciej blaknie niż żółty. 

Mam obrożę z serii pro i wydaje się trwalsza od tej neonowej serii, chociaż to oczywiście będzie można stwierdzić dopiero po dłuższym użytkowaniu. 

Posted

Żółte Hurtty, według mnie, zdecydowanie lepiej prezentują się na ciemnych psach ;)

Teraz to mi powiedziałaś :p ja kupiłam żółte na białego psa ;D

Mi się ten kolor podoba, na żywo wygląda na nim fajnie, pomarańcz też mieliśmy i również był ok, ale wydaje mi się, że szybciej blaknie niż żółty. 

Mam obrożę z serii pro i wydaje się trwalsza od tej neonowej serii, chociaż to oczywiście będzie można stwierdzić dopiero po dłuższym użytkowaniu. 

Ja też będę celować w serie pro raczej .

Posted

Dobra, już się tak nie chwalcie...  :P

A czy jakaś firma oprócz OMP szyje jeszcze szelki 'Y'? Bo na Trixie chyba się jednak po raz kolejny nie porwę, nie mam ochoty się męczyć z przerabianiem ich.  ;)

To OMP jeszcze szyje Y?
Nie ma ich u nich w spisie O.o
Posted

Ewa hurtty 100 zdecydowanie za małe, jeśli dla psa gabarytów Fanty pasują 90 ;) a różnica z wielkości między Dufflem a Fantą jest spora. Tyle, że nie mierzyłam z serii pro i właśnie dlatego, że tylny pasek ma dużą regulację dla Twoje spokojnie bym brała 110cm.

Posted

Żółte neonowe mogę przymierzyć jutro na bokserze to może rozwieje wątpliwości co do połączenia rudego z tym kolorem :D

Paula, te fioletowe szele z rogza na Free to Lki? Gdzieś mi mignął na zdjęciu ten specyficzny zatrzask. Myślałam, że L będzie dobre na Muffina, teraz obawiam się, że pasek na plecach będzie za krótki , XL takie drogie :(