Migori Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Deer, przecież jamniki kategorycznie NIE mogą nosić szelek (to Twoje słowa)... Chcesz narazić swoją suczkę na uszczerbek na zdrowiu ? I weź sie nie wygłupiaj z tymi typami szelek ... Kilka lat za granicą nie upoważnia Cie do odstawiania takiej szopki, że ojczystego języka nie pamiętasz. Szelki samochodowe nie mają typu, to szelki samochodowe z szerokim, polarowym paskiem na klacie i mocnym mocowaniem jako pas samochodowy. Tyle. Bez filozofii. Quote
taxelina Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Nie szukam szelek dla Sherry. Ma juz samochodowe kiedy jezdzimy gdzies samochodem - nie bedzie latac luzem po samochodzie Quote
Marta_Ares Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='deer_1987']Nie szukam szelek dla Sherry. Ma juz samochodowe kiedy jezdzimy gdzies samochodem - nie bedzie latac luzem po samochodzie[/QUOTE] to po co u siebie w galeri pisalas ze idziesz z Sherry wybrac szelki..... Quote
Migori Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='deer_1987']Nie szukam szelek dla Sherry. Ma juz samochodowe kiedy jezdzimy gdzies samochodem - nie bedzie latac luzem po samochodzie[/QUOTE] Nie ??? Ciekawe, nie tak dawno pisałaś że wybrałaś sie z nią do sklepu w poszukiwaniu szelek... Poszukiwałam smyczy o długości 150cm i znalazłam! Skórzaną VIP ferplast! Nie jest to Woza, ale też ładnie wykonana, szyta, mocny karabinek, skóra gruba, zaokrąglona na końcach. Nie byłabym sobą gdybym nie kupiła obroży do kompletu :) Ogólnie mogę polecić. Quote
Iza. Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Magda25']Kilka lat za granicą nie upoważnia Cie do odstawiania takiej szopki, że ojczystego języka nie pamiętasz. [/QUOTE] podpisuje sie pod tym! [quote name='deer_1987']Nie szukam szelek dla Sherry.[B] Ma juz samochodowe[/B] kiedy jezdzimy gdzies samochodem - nie bedzie latac luzem po samochodzie[/QUOTE] O matko! Jak mogłaś ?! przeciez jamniki nie mogą chodzić w szelkach :( Potrzebuje cieniutkiej skórzanej, białej smyczy, tylko woza takie ma ? Quote
taxelina Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Marta_Ares']to po co u siebie w galeri pisalas ze idziesz z Sherry wybrac szelki.....[/QUOTE] [quote name='Magda25']Nie ??? Ciekawe, nie tak dawno pisałaś że wybrałaś sie z nią do sklepu w poszukiwaniu szelek... [/QUOTE] Tak pisalam ale nie wybralam nic bo w zadnych - o czym pisano - nie ukladaly sie dobrze jej lapy jak chodzila w szelkach wiec nie bedzie miec szelek [quote name='Iza.'] O matko! Jak mogłaś ?! przeciez jamniki nie mogą chodzić w szelkach :([/QUOTE] ona w nich nie chodzi tylko ma na czas przejazdy a tp roznica Quote
Marta_Ares Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 czemu nie odpiesz na Pytanie Magdy czy Onomato-Peji ? po co to błaznowanie na temat szelek czy nie znajomosci jezyka? Quote
taxelina Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Marta_Ares']czemu nie odpiesz na Pytanie Magdy czy Onomato-Peji ? po co to błaznowanie na temat szelek czy nie znajomosci jezyka?[/QUOTE] Jakie blaznowanie? nie rozumiem. Nie wiem jakie Wy macie nazwy na niektore szelki bo tutaj sie nazywa je v-szelki albo y-szelki zaleznie jak na psie leza. [URL]http://shop.textalk.se/se/article.php?id=8789&art=2659824[/URL] [B]V-formade[/B] [URL]http://shop.textalk.se/se/article.php?id=8789&art=2056278[/URL] [B]V-sele [url]http://www.divinedog.se/default.aspx[/url] y-sele [/B] Quote
Cieplutkaa. Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 A ja dziś odebrałam szelki i smyczkę od Marty. Naprawdę nie sądziłam, że komplet będzie wyglądał tak rewelacyjnie. Pomijam już kwestie przepięknego koloru (ta zieleń na żywo jest zupelnie inna niż na zdjęciach.. taka soczysta.. mrr. :loveu:), ale muszę wspomnieć o świetnym wykonaniu! Wszystko wydaje się bardzo solidne.. i karabińczyk i zatrzask.. A smyczkę z miękką rączką polecam każdemu! Mega jest, naprawdę. :loveu: Przyznam szczerze, że na początku trochę się bałam.. zastanawiałam czy nie lepiej kupić od jakiegoś znanego producenta, mieć pewność, że będzie to dobrze wykonane.. Mówię o tym, bo pewnie niektórzy też mają takie wątpliwości, a chciałabym je jak najszybciej rozwiać.. Naprawdę jestem zachwycona! Już wiem, że jak niedługo będę kupowała szele dla mojego następnego psiaka to na pewno zdecyduję się na te od Marty. :loveu: [COLOR=yellow]Ale się rozpisałam. :)[/COLOR] Quote
Marta_Ares Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 :crazyeye: dziękuje za miłe słowa:loveu: :loveu: :loveu: ta zieleń na żywo jest na prawde śliczna, ale cięzko na zdjeciu to zrobic. czekam na fotki :cool3: Quote
.Agata. Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Łee ja też już chce naszą obrożę od Marty :placz: A tak nawiasem - to czemu jamniki nie mogą chodzić w szelkach ? Co w sytuacji kiedy pies 'dławi' się na wszelkiego rodzaju obrożach ? :eviltong: Quote
Cieplutkaa. Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 A jeszcze zapomniałam dopisać, że dostałyśmy w prezencie bardzo miłą niespodziankę.. Piłeczkę piszczałeczkę :loveu: Agata, a co zamowilas? ;) Quote
Plutowa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='madziulik_13']Plutowa ja mam na sprzedaż RD L, fioletowe w odblaskowe łapki :D[/QUOTE] Czy możesz wstawić jakieś zdjęcia? :PP Quote
mineralna_ Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Agata_Roki'] A tak nawiasem - to czemu jamniki nie mogą chodzić w szelkach ? Co w sytuacji kiedy pies 'dławi' się na wszelkiego rodzaju obrożach ? :eviltong:[/QUOTE] bo mu będą łokcie odstwać o ile dobrze pamiętam Maniut chodzi i ma łokcie normalne, no ale on sie chyba nie kwalifikuje bo w końcu pseudo jajnik jest :evil_lol: Quote
Kateczka Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 owszem u nas są typy szelek...mamy guardy...sledy...fińskie czy jakies tam :P pulka...no i sportowe...i SAMOCHODOWE to rodzaj sam w sobie..:) i pewnie wiele innych o których nie wiem :) ps. dziewczyny jak wyłączyć te idiotyczne powiadomienia na maila o nowym poście w temacie :( próbowalam juz wszystkiego Quote
Migori Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Marta_Ares']czemu nie odpiesz na Pytanie Magdy czy Onomato-Peji ? po co to błaznowanie na temat szelek czy nie znajomosci jezyka?[/QUOTE] Marta, bo to trzeba szopkę odstawić i to nie pierwszy raz... Ale co ja tam wiem... Jestem biednym Polaczkiem który na szelki samochodowe mówi szelki samochodowe... Quote
Agnes Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Kateczka']ps. dziewczyny jak wyłączyć te idiotyczne powiadomienia na maila o nowym poście w temacie :( próbowalam juz wszystkiego[/QUOTE] dwa sposoby, albo w danym temacie na gorze po prawej stronie Narzedzia watku -> Subskybuj ten temat -> Rodzaj powiadomienia -> Bez powiadomienia aaaalbooo po lewej stronie masz menu -> Moje subskrypcje -> na gorze po prawej powiadomienie (zaznaczasz wszystkie watki) -> na dole, wybrane watki -> bez powiadomienia deer jesli szukalas szelek samochodowych, to wpisujesz w google szelki samochodowe i Ci wyskocza zdjecia, to latwo zobaczyc ze one sie niczym nie roznia od klasycznych zapinanych u gory - tylko maja polar miedzy lapami i grubszy ten pasek dla wygody. To raz, a dwa nie od dzis jestes na dogo i mozesz zawsze przeszukac tematy o tzw pasach dla psow do samochodu ;) wszystko tam powinnas znalezc. Quote
joanna83 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Cieplutkaa.']A ja dziś odebrałam szelki i smyczkę od Marty. Naprawdę nie sądziłam, że komplet będzie wyglądał tak rewelacyjnie. Pomijam już kwestie przepięknego koloru (ta zieleń na żywo jest zupelnie inna niż na zdjęciach.. taka soczysta.. mrr. :loveu:), ale muszę wspomnieć o świetnym wykonaniu! Wszystko wydaje się bardzo solidne.. i karabińczyk i zatrzask.. A smyczkę z miękką rączką polecam każdemu! Mega jest, naprawdę. :loveu: Przyznam szczerze, że na początku trochę się bałam.. zastanawiałam czy nie lepiej kupić od jakiegoś znanego producenta, mieć pewność, że będzie to dobrze wykonane.. Mówię o tym, bo pewnie niektórzy też mają takie wątpliwości, a chciałabym je jak najszybciej rozwiać.. Naprawdę jestem zachwycona! Już wiem, że jak niedługo będę kupowała szele dla mojego następnego psiaka to na pewno zdecyduję się na te od Marty. :loveu: [COLOR=yellow]Ale się rozpisałam. :)[/COLOR][/QUOTE] Pokaż nam KONIECZNIE fotki na psiaku!!! :) Quote
taxelina Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Agata_Roki']A tak nawiasem - to czemu jamniki nie mogą chodzić w szelkach ? Co w sytuacji kiedy pies 'dławi' się na wszelkiego rodzaju obrożach ? :eviltong:[/QUOTE] Duzo sie o tym pisze ze nie powinny bo m.in. lokcie odstaja i nie naturalnie sie uklada kregoslup. sama pani weterynarz ktora hoduje jamniki o tym pisala Quote
Talia Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Mogę prosic kilka osób o zmierzenie Red Dingo L? Strasznie podoba mi się i interesuje mnie to czy tam zawsze min. obwód to jest 40 czy może tak się waha ok 40. W razie czego łatwo zmniejsza się obroże? Quote
Onomato-Peja Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Deer - najpierw odstawiasz szopkę ze smyczą, że będziesz używać do obroży i koniec, teraz szukasz jakichś określeń na szelki samochodowe... To taka prowokacja ? Talia - moja miała 39cm Quote
gops Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Talia']Mogę prosic kilka osób o zmierzenie Red Dingo L? Strasznie podoba mi się i interesuje mnie to czy tam zawsze min. obwód to jest 40 czy może tak się waha ok 40. W razie czego łatwo zmniejsza się obroże?[/QUOTE] w tej chwili nie mam obrozy tek ale mialam 2 szt liczylam wlasnie an to ze maja zmeiniona rozmiarowke jak rogz ale sie pzreliczylam :) bylo rowno od 40cm a druga od 41. byly za duze na moja suke ktora miala 37 wetedy Quote
Migori Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='deer_1987']Duzo sie o tym pisze ze nie powinny bo m.in. lokcie odstaja i nie naturalnie sie uklada kregoslup. sama pani weterynarz ktora hoduje jamniki o tym pisala[/QUOTE] Nie wiem jakim cudem szelki mają wpływać na stan, ułożenie łokci, gdyż właściwie wyregulowane szelki nie mają prawa wchodzić psu pod pachy. To raz!, a dwa skontaktuj się z lekarzem ortopedą, uzmysłowi Ci, że jesteś w błędzie. [quote name='Onomato-Peja']Deer - najpierw odstawiasz szopkę ze smyczą, że będziesz używać do obroży i koniec, teraz szukasz jakichś określeń na szelki samochodowe... To taka prowokacja ? Talia - moja miała 39cm[/QUOTE] Haha :) Na to wygląda! Tak, moja też zaczynała sie od 39-40cm. Quote
Recommended Posts