Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Deer, przecież jamniki kategorycznie NIE mogą nosić szelek (to Twoje słowa)... Chcesz narazić swoją suczkę na uszczerbek na zdrowiu ?
I weź sie nie wygłupiaj z tymi typami szelek ... Kilka lat za granicą nie upoważnia Cie do odstawiania takiej szopki, że ojczystego języka nie pamiętasz.
Szelki samochodowe nie mają typu, to szelki samochodowe z szerokim, polarowym paskiem na klacie i mocnym mocowaniem jako pas samochodowy. Tyle. Bez filozofii.

Posted

[quote name='deer_1987']Nie szukam szelek dla Sherry. Ma juz samochodowe kiedy jezdzimy gdzies samochodem - nie bedzie latac luzem po samochodzie[/QUOTE]
to po co u siebie w galeri pisalas ze idziesz z Sherry wybrac szelki.....

Posted

[quote name='deer_1987']Nie szukam szelek dla Sherry. Ma juz samochodowe kiedy jezdzimy gdzies samochodem - nie bedzie latac luzem po samochodzie[/QUOTE]
Nie ??? Ciekawe, nie tak dawno pisałaś że wybrałaś sie z nią do sklepu w poszukiwaniu szelek...

Poszukiwałam smyczy o długości 150cm i znalazłam! Skórzaną VIP ferplast! Nie jest to Woza, ale też ładnie wykonana, szyta, mocny karabinek, skóra gruba, zaokrąglona na końcach. Nie byłabym sobą gdybym nie kupiła obroży do kompletu :)
Ogólnie mogę polecić.

Posted

[quote name='Magda25']Kilka lat za granicą nie upoważnia Cie do odstawiania takiej szopki, że ojczystego języka nie pamiętasz.
[/QUOTE]

podpisuje sie pod tym!

[quote name='deer_1987']Nie szukam szelek dla Sherry.[B] Ma juz samochodowe[/B] kiedy jezdzimy gdzies samochodem - nie bedzie latac luzem po samochodzie[/QUOTE]

O matko! Jak mogłaś ?! przeciez jamniki nie mogą chodzić w szelkach :(

Potrzebuje cieniutkiej skórzanej, białej smyczy, tylko woza takie ma ?

Posted

[quote name='Marta_Ares']to po co u siebie w galeri pisalas ze idziesz z Sherry wybrac szelki.....[/QUOTE]
[quote name='Magda25']Nie ??? Ciekawe, nie tak dawno pisałaś że wybrałaś sie z nią do sklepu w poszukiwaniu szelek...
[/QUOTE]
Tak pisalam ale nie wybralam nic bo w zadnych - o czym pisano - nie ukladaly sie dobrze jej lapy jak chodzila w szelkach wiec nie bedzie miec szelek

[quote name='Iza.']
O matko! Jak mogłaś ?! przeciez jamniki nie mogą chodzić w szelkach :([/QUOTE]
ona w nich nie chodzi tylko ma na czas przejazdy a tp roznica

Posted

[quote name='Marta_Ares']czemu nie odpiesz na Pytanie Magdy czy Onomato-Peji ?
po co to błaznowanie na temat szelek czy nie znajomosci jezyka?[/QUOTE]
Jakie blaznowanie? nie rozumiem. Nie wiem jakie Wy macie nazwy na niektore szelki bo tutaj sie nazywa je v-szelki albo y-szelki zaleznie jak na psie leza.

[URL]http://shop.textalk.se/se/article.php?id=8789&art=2659824[/URL]
[B]V-formade[/B]

[URL]http://shop.textalk.se/se/article.php?id=8789&art=2056278[/URL]
[B]V-sele

[url]http://www.divinedog.se/default.aspx[/url]
y-sele
[/B]

Posted

A ja dziś odebrałam szelki i smyczkę od Marty.
Naprawdę nie sądziłam, że komplet będzie wyglądał tak rewelacyjnie.
Pomijam już kwestie przepięknego koloru (ta zieleń na żywo jest zupelnie inna niż na zdjęciach.. taka soczysta.. mrr. :loveu:), ale muszę wspomnieć o świetnym wykonaniu!
Wszystko wydaje się bardzo solidne.. i karabińczyk i zatrzask..
A smyczkę z miękką rączką polecam każdemu! Mega jest, naprawdę. :loveu:

Przyznam szczerze, że na początku trochę się bałam.. zastanawiałam czy nie lepiej kupić od jakiegoś znanego producenta, mieć pewność, że będzie to dobrze wykonane..
Mówię o tym, bo pewnie niektórzy też mają takie wątpliwości, a chciałabym je jak najszybciej rozwiać.. Naprawdę jestem zachwycona!

Już wiem, że jak niedługo będę kupowała szele dla mojego następnego psiaka to na pewno zdecyduję się na te od Marty. :loveu:

[COLOR=yellow]Ale się rozpisałam. :)[/COLOR]

Posted

Łee ja też już chce naszą obrożę od Marty :placz:

A tak nawiasem - to czemu jamniki nie mogą chodzić w szelkach ? Co w sytuacji kiedy pies 'dławi' się na wszelkiego rodzaju obrożach ? :eviltong:

Posted

[quote name='Agata_Roki']

A tak nawiasem - to czemu jamniki nie mogą chodzić w szelkach ? Co w sytuacji kiedy pies 'dławi' się na wszelkiego rodzaju obrożach ? :eviltong:[/QUOTE]
bo mu będą łokcie odstwać o ile dobrze pamiętam

Maniut chodzi i ma łokcie normalne, no ale on sie chyba nie kwalifikuje bo w końcu pseudo jajnik jest :evil_lol:

Posted

owszem u nas są typy szelek...mamy guardy...sledy...fińskie czy jakies tam :P pulka...no i sportowe...i SAMOCHODOWE to rodzaj sam w sobie..:) i pewnie wiele innych o których nie wiem :)

ps. dziewczyny jak wyłączyć te idiotyczne powiadomienia na maila o nowym poście w temacie :( próbowalam juz wszystkiego

Posted

[quote name='Marta_Ares']czemu nie odpiesz na Pytanie Magdy czy Onomato-Peji ?

po co to błaznowanie na temat szelek czy nie znajomosci jezyka?[/QUOTE]
Marta, bo to trzeba szopkę odstawić i to nie pierwszy raz... Ale co ja tam wiem... Jestem biednym Polaczkiem który na szelki samochodowe mówi szelki samochodowe...

Posted

[quote name='Kateczka']ps. dziewczyny jak wyłączyć te idiotyczne powiadomienia na maila o nowym poście w temacie :( próbowalam juz wszystkiego[/QUOTE]

dwa sposoby, albo w danym temacie na gorze po prawej stronie

Narzedzia watku -> Subskybuj ten temat -> Rodzaj powiadomienia -> Bez powiadomienia

aaaalbooo

po lewej stronie masz menu -> Moje subskrypcje -> na gorze po prawej powiadomienie (zaznaczasz wszystkie watki) -> na dole, wybrane watki -> bez powiadomienia

deer jesli szukalas szelek samochodowych, to wpisujesz w google szelki samochodowe i Ci wyskocza zdjecia, to latwo zobaczyc ze one sie niczym nie roznia od klasycznych zapinanych u gory - tylko maja polar miedzy lapami i grubszy ten pasek dla wygody. To raz, a dwa nie od dzis jestes na dogo i mozesz zawsze przeszukac tematy o tzw pasach dla psow do samochodu ;) wszystko tam powinnas znalezc.

Posted

[quote name='Cieplutkaa.']A ja dziś odebrałam szelki i smyczkę od Marty.
Naprawdę nie sądziłam, że komplet będzie wyglądał tak rewelacyjnie.
Pomijam już kwestie przepięknego koloru (ta zieleń na żywo jest zupelnie inna niż na zdjęciach.. taka soczysta.. mrr. :loveu:), ale muszę wspomnieć o świetnym wykonaniu!
Wszystko wydaje się bardzo solidne.. i karabińczyk i zatrzask..
A smyczkę z miękką rączką polecam każdemu! Mega jest, naprawdę. :loveu:

Przyznam szczerze, że na początku trochę się bałam.. zastanawiałam czy nie lepiej kupić od jakiegoś znanego producenta, mieć pewność, że będzie to dobrze wykonane..
Mówię o tym, bo pewnie niektórzy też mają takie wątpliwości, a chciałabym je jak najszybciej rozwiać.. Naprawdę jestem zachwycona!

Już wiem, że jak niedługo będę kupowała szele dla mojego następnego psiaka to na pewno zdecyduję się na te od Marty. :loveu:

[COLOR=yellow]Ale się rozpisałam. :)[/COLOR][/QUOTE]

Pokaż nam KONIECZNIE fotki na psiaku!!! :)

Posted

[quote name='Agata_Roki']A tak nawiasem - to czemu jamniki nie mogą chodzić w szelkach ? Co w sytuacji kiedy pies 'dławi' się na wszelkiego rodzaju obrożach ? :eviltong:[/QUOTE]
Duzo sie o tym pisze ze nie powinny bo m.in. lokcie odstaja i nie naturalnie sie uklada kregoslup. sama pani weterynarz ktora hoduje jamniki o tym pisala

Posted

Mogę prosic kilka osób o zmierzenie Red Dingo L? Strasznie podoba mi się i interesuje mnie to czy tam zawsze min. obwód to jest 40 czy może tak się waha ok 40.
W razie czego łatwo zmniejsza się obroże?

Posted

[quote name='Talia']Mogę prosic kilka osób o zmierzenie Red Dingo L? Strasznie podoba mi się i interesuje mnie to czy tam zawsze min. obwód to jest 40 czy może tak się waha ok 40.
W razie czego łatwo zmniejsza się obroże?[/QUOTE]
w tej chwili nie mam obrozy tek ale mialam 2 szt
liczylam wlasnie an to ze maja zmeiniona rozmiarowke jak rogz
ale sie pzreliczylam :) bylo rowno od 40cm a druga od 41. byly za duze na moja suke ktora miala 37 wetedy

Posted

[quote name='deer_1987']Duzo sie o tym pisze ze nie powinny bo m.in. lokcie odstaja i nie naturalnie sie uklada kregoslup. sama pani weterynarz ktora hoduje jamniki o tym pisala[/QUOTE]

Nie wiem jakim cudem szelki mają wpływać na stan, ułożenie łokci, gdyż właściwie wyregulowane szelki nie mają prawa wchodzić psu pod pachy. To raz!, a dwa skontaktuj się z lekarzem ortopedą, uzmysłowi Ci, że jesteś w błędzie.

[quote name='Onomato-Peja']Deer - najpierw odstawiasz szopkę ze smyczą, że będziesz używać do obroży i koniec, teraz szukasz jakichś określeń na szelki samochodowe... To taka prowokacja ?

Talia - moja miała 39cm[/QUOTE]

Haha :) Na to wygląda!

Tak, moja też zaczynała sie od 39-40cm.