cockermaister Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 A powie mi ktoś jak zmierzyć psa do szelek Y ?? bo nie mam pojęcia :( Quote
IZMADO Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Marchewkowy']wszystkie sliczne :D :loveu:[/QUOTE] Dzięki! :lol: [quote name='majusa'][B]Izmado[/B] - bardzo ładne te obrozki z AD, ale te okucia jak dla mnie i tak gigantyczne. Moze nie dla Janki ale mojej Figi sobie w tych okuciach nie wyobrazam mimo ze nosi tez max 2,5cm szerokie. Mina Janki na pierwszym zdjeciu rewelacja ! My jutro sie wybieramy na tygodniowy urlop bez dostepu do netu, bedzie to takze pierwsze rozstanie Figurki z nami:(. Zostaje jednak pod bardzo dobra opieka i mam nadzieje ze jakos to wszyscy zniesiemy. pozdrawiam[/QUOTE] Okucia mi w ogóle nie przeszkadzają, za to pasek od zacisku bardzo. Jest tylko ciut dłuższy niż w obrożach z innych firm, a mam wrażenie, że jak pies pochyli głowę to z łatwością obroża mu przez nią przejdzie. Co do Waszego wyjazdu - czasem taki "urlop" od psa dobrze robi ;) Ale najważniejsze, że macie dobrą opiekę dla Figi, ja niestety nie mogę sobie na coś takiego pozwolić, a na hotel mnie nie stać, więc jestem zmuszona, by w wakacje ciągać Jankę ze sobą. [quote name='Adzia123']Długo mnie tu nie było.... Nadrabiam więc zaległości: Ślinka mi leci... Jak ja kocham dostawać takie przesyłki :p Ślicznie wyszła ta obróżka :loveu:. Jak tylko wpłacę kasę na konto zamawiam swoją obikową. Tak na serio to zastanawiam się, czy nie wziąć przy okazji jeszcze jakiejś... :evil_lol: Pierwsze zestawienie mi się nie podoba, ale drugie całkiem fajne[/QUOTE] No przecież jak będziesz już zamawiała jedną, to chyba warto zamówić i drugą? ;) Masz już jakąś upatrzoną tasiemkę oprócz obikowej? Quote
rashelek Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 A ja nie mogę wyjść z podziwu do Taks, jeśli chodzi o jej rurowe smycze. Moja dzisiaj pływała razem z psem, nie dość, że w ogóle nie ślizgała mi się w ręce, to w dodatku wyschła w 15min - nie suszona, leżała w samochodzie. Po prostu coś wspaniałego :loveu: Ale jak dziś zobaczyłam, co sucza potrafi ze sobą zrobić, to doszłam do wniosku, że neoprenowe szelki jednak by się przydały ;) I stąd mam dwa pytania - czy ktoś testował te z Trixie i może coś o nich powiedzieć? Czy jakaś inna firma robi na takim podszyciu? :D Quote
Unbelievable Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 te z trixie są super, na prawdę porządnie zrobione ;) Quote
gato Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Ja miałam te szelki Trixie na neoprenie i tak są solidnie zrobione, ładne, ale - ten neopren wcale nie schnie tak szybko, przynajmniej moje po spotkaniu z wodą potrzebowały dużo czasu żeby dojść do siebie. Quote
Kesja Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 W tutti będzie można zamówić obroże w szerokości 3cm, jupii :loveu::loveu: Quote
barberry Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='rashelek']Czy jakaś inna firma robi na takim podszyciu? :D[/QUOTE] No....Hurtta robi na takim podszyciu :evil_lol: Nasze Hurtty z serii PRO mają grubszą warstwę podszycia i nie schną za szybko ale Lifeguardy są o wiele cieńsze i suche w 20min :D Quote
Squ Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Unbelievable']Gramowe szelki z ohmypet :) na prawowitym właścicielu też się za jakiś czas pojawią Ja jestem bardzo zadowolona, jeszcze żeby mieli takie cienkie taśmy jak activdog.... :grins: ładnie uszyte i wygrywają kontaktem z klientem, pani Iwona bardzo cierpliwa i można się ze wszystkim dogadać, a za opóźnioną wysyłkę dostałam jeszcze breloczek do kluczy :loveu:[/QUOTE] Mocno sztywne/grube są te szelki? Wzorek bardzo mi się podoba, tyle że lubię takie szmatkowate i miękkie akcesoria typu Furkidz i nie wiem czy ohmypet mi przypasuje? Tyle tych firm się narobiło, że nie wiadomo skąd brać :eviltong: Quote
Dioranne Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Squ']Tyle tych firm się narobiło, że nie wiadomo skąd brać :eviltong:[/QUOTE] Dokładnie. Jeszcze dochodzą te wszystkie nie robione na zamówienie (np. Rogz) i wtedy dopiero ma się zamęt w głowie. :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Squ']Mocno sztywne/grube są te szelki? Wzorek bardzo mi się podoba, tyle że lubię takie szmatkowate i miękkie akcesoria typu Furkidz i nie wiem czy ohmypet mi przypasuje? Tyle tych firm się narobiło, że nie wiadomo skąd brać :eviltong:[/QUOTE] no są coś koło furkidzów, może trochę sztywniejsze, ale to przez siatkę która jest bardzo lekka ;) powinny ci pasować Quote
Squ Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Dioranne']Dokładnie. Jeszcze dochodzą te wszystkie nie robione na zamówienie (np. Rogz) i wtedy dopiero ma się zamęt w głowie. :evil_lol:[/QUOTE] U mnie akurat Rogzowe obroże odpadają, więc jeden problem z głowy ;) [quote name='Unbelievable']no są coś koło furkidzów, może trochę sztywniejsze, ale to przez siatkę która jest bardzo lekka ;) powinny ci pasować[/QUOTE] Dzięki ;) Po sesji nadrobię zaległości w handmade'ach i coś zamówię :) Quote
Adriana. Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='IZMADO']No przecież jak będziesz już zamawiała jedną, to chyba warto zamówić i drugą? ;) Masz już jakąś upatrzoną tasiemkę oprócz obikowej?[/QUOTE] Już wysłałam maila do AD. Zamówiłam takie obroże: [COLOR=#000000][URL]http://1.bp.blogspot.com/-yMOY2pE9SGM/Ub3v5kqzVGI/AAAAAAAACaw/e8LKUHhLjsA/s1600/Bez*tytułu.jpg[/URL] (nie wiem co się stało, ale nie mogę dodać obrazka)[/COLOR] do obi wzięłam nitki czerwone, a do tej drugiej różowe. Teraz jakoś nie jestem przekonana do tego drugiego połączenia, ale mam nadzieję, że na żywo wyjdzie fajnie :). Quote
IZMADO Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Adzia123']Już wysłałam maila do AD. Zamówiłam takie obroże: [COLOR=#000000][URL]http://1.bp.blogspot.com/-yMOY2pE9SGM/Ub3v5kqzVGI/AAAAAAAACaw/e8LKUHhLjsA/s1600/Bez*tytułu.jpg[/URL] (nie wiem co się stało, ale nie mogę dodać obrazka)[/COLOR] do obi wzięłam nitki czerwone, a do tej drugiej różowe. Teraz jakoś nie jestem przekonana do tego drugiego połączenia, ale mam nadzieję, że na żywo wyjdzie fajnie :).[/QUOTE] Ciekawa jestem tego drugiego połączenia, może na żywo zaskoczy nas tak jak tasiemka obedience? Quote
Kasi i Lena Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 A ja w końcu wiem jaki krój szelek chce. Wahałam się miedzy guardami a norwegami i nie mogłam się zdecydować. Zawsze podobał mi się krój szelek hurtta ale nie pasowały na moją wąską w klacie suke. Teraz ten problem odpadł bo można sobie takie zamówić nawet na najbardziej niewymiarowego psa:roll:. pozostał tylko problem tasiemki bo nie umiem się zdecydować a jak już coś mi się podoba to znowu średnio pasuje do beżowo-rudego psa. W każdym razie wiem że chce na piance, siateczce czy jak tam to się nazywa. Quote
Adriana. Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='IZMADO']Ciekawa jestem tego drugiego połączenia, może na żywo zaskoczy nas tak jak tasiemka obedience?[/QUOTE] Być może... Połączenia do szelek też nie przemyślałam tylko zamówiłam na szybko i wyszło cudnie :D. Zazwyczaj tak jest, że jak sobie łącze te tasiemki i podszycia na paint'cie to nic mi się nie podoba, a na żywo wszystko jest śliczne :). Lada dzień powinniśmy mieć też te siatkowe szelki z TK-Maxxx, dzięki uprzejmości Karooli która zgodziła się je dla nas kupić i wysłać. Quote
masdamerka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Jakiej szerokości macie smycze? Zastanawiam się co wziąć dla Lu: 2 czy 2,5 cm. Lu ma 55 cm w kłębie, 20 kg, zawsze miałam 2 cm :) Quote
IZMADO Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='masdamerka']Jakiej szerokości macie smycze? Zastanawiam się co wziąć dla Lu: 2 czy 2,5 cm. Lu ma 55 cm w kłębie, 20 kg, zawsze miałam 2 cm :)[/QUOTE] Mój pies ma 50 cm., waży ze 12 kg., i uważam, że 2,5 cm. dla nas to dużo za szeroko. Smycze mam 2 cm., choć korci mnie by domówić coś cieńszego, bo wszelkie linki treningowe (czyli całe dwie :eviltong:) mamy właśnie o szerokości 16 mm. i nie narzekam. Mam kilka smyczy, jednak okazuje się, że smycz z PSDD, ta zwykła szara z nitką, jest przeze mnie najczęściej używana. Miała służyć jedynie na treningach, ale jest tak wygodna, że codziennie ląduje mi w ręku. Nawet nie mam kiedy jej wyprać, a ja psie akcesoria piorę bardzo często. Nie pozostaje mi nic innego jak domówić nową lub w końcu kupić zwykłą rurową z Dog Style. Quote
Gezowa Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 W sumie zapomniałam napisać... Od dawien dawna (od kwietnia...?) mamy szelki od Modnej Kozy. [IMG]http://img.liczniki.org/20130616/P1020184-1371412146.jpg[/IMG] Są to najlepsze szelki jakie dotąd mieliśmy. I jak widać model też jest zadowolony ;) Na zdjęciu może nie do końca widać co tam konkretnie jest (niestety nie mam innego :lol:), więc wrzucę wzór: [url]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/946866_361372133964656_1219591081_n.jpg[/url] - są to szopy, które dawałam już... o matko, wieki temu. Quote
Naklejka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='masdamerka']Jakiej szerokości macie smycze? Zastanawiam się co wziąć dla Lu: 2 czy 2,5 cm. Lu ma 55 cm w kłębie, 20 kg, zawsze miałam 2 cm :)[/QUOTE] Ja lubię grube, ale miękkie smycze. Mam plecione z Aleksandry, jedna około 2,5cm, druga chyba koło 1,8cm, o wiele bardziej lubię tą grubą i Arni też czasem na niej chodzi ;) Teraz muszę upolować wygodną, przepinaną smycz dla Jetsana, przydałby się też jakieś obróżki :shake: Nie chce ktoś juliusów w rozm.3? :diabloti: Quote
xxxkaluniaxxx Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='masdamerka']Jakiej szerokości macie smycze? Zastanawiam się co wziąć dla Lu: 2 czy 2,5 cm. Lu ma 55 cm w kłębie, 20 kg, zawsze miałam 2 cm :)[/QUOTE] ja dla suczy 36cm w kłębie 14kg wagi mam 2cm i 2,5cm :lol: bardzo lubie tą 25mm fajny karabinek ma i wygodniej się ją trzyma niż 20mm ;) moja ma jeden minus jest zielona i pasuje mi tylko do 1 szelek :-( muszę sobie kupić czarną :lol: Quote
Kasi i Lena Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Ja dla moich, 10kg i niecałe 40cm , 14kg i 42cm zazwyczaj miałam smycze 2cm. Od jakiegoś czasu mają 15mm i jestem zadowolona. Wygodniej mi się trzyma dwie w jednej ręce. Dla psa którego czasem wyprowadzam na spacery chyba mniej więcej wielkości Lu mam 2,5 cm. Quote
vege* Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='masdamerka']Jakiej szerokości macie smycze? Zastanawiam się co wziąć dla Lu: 2 czy 2,5 cm. Lu ma 55 cm w kłębie, 20 kg, zawsze miałam 2 cm :)[/QUOTE] Nuka ma 52 cm w kłębie i waży 25 kg i mam dla niej smycz 2 cm i 2,5 cm. Obie od taks z taśmy rurowej i bardzo je lubię :) teraz czekam na flexi comfort i smyczy mi chyba starczy, chyba, że sobie kupię jeszcze jedną 2,5 bo z tą to już wstyd chodzić bo po 3,5 roku wyblakła i jest szara a nie czarna:evil_lol: Quote
gops Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 zależy jakie kto smycze lubi ja lubię 2 lub 2,5cm ale z dużym karabińczykiem i obydwie szerokości mi odpowiadają Quote
Victoria Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 masdamerka przeciez mialas tamta niebieska 2.5 co teraz na sprzedazowy wrzucilas :eviltong: sama musisz ocenic, bo kazdemu bdzie inaczej wygodnie. no i kwestia przyzwyczajenia. Quote
masdamerka Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Tak, ale ta niebiesko brązowa jak wszystkie rzeczy na sprzedaż jest w domu u babci (do poczty bliżej). Ale wezmę chyba 2 cm, przyzwyczaiłam się :) Quote
Recommended Posts