chrupcia Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 oo to może moje też załapią się na zdjęcia, bo na żywo zobaczę je dopiero za jakiś tydzień buuu Quote
dance_macabre Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Ale ja mam ostatnioe szczęście do wadliwych egzemplarzy.Dziś byłam za wybiegu dla psów i młoda jak zwykle u syfiła się cała łącznie z obrożą. Miła Taksówkę czerwoną w białe kropki, taką samą ma marchewkowa chyba czerwoną i fioletową. Była cała w błocie więc wzięłam ją pod kran i zimną wodą. Jak potarłam palcem to kropki zaczęły znikać. I ta ogólnie bo ktoś kiedyś pisał o brudzących się furkidzach. Wczoraj młoda bawiła się w tym samym miejscu(pełno piachu) z dogiem de bordeaux i była w błocie od stup do głów a obroża(furkidz) tylko trochę poszarzała a dziś młoda czystsza a obrożą kompletny syf. Quote
NightQueen Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 [quote name='DomixX']Świetnie Moli w niej wygląda .. ;)[/QUOTE] [quote name='monisiaxp']Świetna obróżka ;D[/QUOTE] dzięki ;) [quote name='Dubin']Pięęęękna!! Jakie wymiary i gdzie taką nabyłaś? Mi też najbardziej Piraci się spodobali :smile:[/QUOTE] szerokość to 2,5 cm kupiona jest od furkitz [URL]http://furkidz.eu/pl/basket[/URL] Quote
necianeta89 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 [quote name='dance_macabre']Ale ja mam ostatnioe szczęście do wadliwych egzemplarzy.Dziś byłam za wybiegu dla psów i młoda jak zwykle u syfiła się cała łącznie z obrożą. Miła Taksówkę czerwoną w białe kropki, taką samą ma marchewkowa chyba czerwoną i fioletową. Była cała w błocie więc wzięłam ją pod kran i zimną wodą. Jak potarłam palcem to kropki zaczęły znikać. I ta ogólnie bo ktoś kiedyś pisał o brudzących się furkidzach. Wczoraj młoda bawiła się w tym samym miejscu(pełno piachu) z dogiem de bordeaux i była w błocie od stup do głów a obroża(furkidz) tylko trochę poszarzała a dziś młoda czystsza a obrożą kompletny syf.[/QUOTE] z taksówki spłynęły Ci kropki? hm, nie możliwe, mam taką samą, czarną i niebieską, piorę obroże średnio co tydzień, nadal są jak nowe :) Quote
dance_macabre Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 [quote name='necianeta89']z taksówki spłynęły Ci kropki? hm, nie możliwe, mam taką samą, czarną i niebieską, piorę obroże średnio co tydzień, nadal są jak nowe :)[/QUOTE] No właśnie też się zdziwiłam. Szczególnie że pierwszy raz prałam. A właściwie wodą spłukałam. Tak wygląda i widać porównanie bo jak zauważyłam to przestałam. [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/837/20120630994.jpg/][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/9765/20120630994.jpg[/IMG] Quote
kaskaSz Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 A ja mam pytanie o smycz flexi, bo nasza została przegryziona. Czy jakość flexi jest taka sama jak 3-4 lata temu? Czy ich produkty się pogorszyły? Quote
evel Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='kaskaSz']A ja mam pytanie o smycz flexi, bo nasza została przegryziona. Czy jakość flexi jest taka sama jak 3-4 lata temu? Czy ich produkty się pogorszyły?[/QUOTE] Ktoś pisał w dziale smyczy automatycznych, że kiedyś jednak to była porządniejsza rzecz niż teraz, jeśli chodzi o sam mechanizm. Aczkolwiek wątpię, żeby nawet najlepszy mechanizm uchronił smycz przed przegryzieniem - właściwie JAK to możliwe, żeby pies przegryzł flexi? Quote
Hill. Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='vege*']super wygląda :loveu:[/QUOTE] Dzięki :) [quote name='a_niusia']i dobrze, bo gdzie latem w polarze lazic:)))[/QUOTE] Też prawda. A w zimę jak ta skóra wytrzymuje? Nie pęka? Quote
gops Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='evel']Ktoś pisał w dziale smyczy automatycznych, że kiedyś jednak to była porządniejsza rzecz niż teraz, jeśli chodzi o sam mechanizm. Aczkolwiek wątpię, żeby nawet najlepszy mechanizm uchronił smycz przed przegryzieniem - właściwie JAK to możliwe, żeby pies przegryzł flexi?[/QUOTE] normalnie :evil_lol: u mnie tak poszły 2 flexi , jedną to zapamiętam całe życie bo kosztowała 75zł a po tygodniu suka przegryzła jak się zagadałam ze znajomą i nie zwracałam na nią uwagi, najdroższe 75zł w moim życiu .:mad: w drugiej przegryzła taśme tą na początku bo to była linka , to związałam , potem zszyłam a na koniec przeszyłam karabińczyk a tamto uciełam i oddałam do schronu. Quote
a_niusia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='Hill.']Dzięki :) Też prawda. A w zimę jak ta skóra wytrzymuje? Nie pęka?[/QUOTE] nie peka ani zima ani latem. Quote
evel Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='Hill.']Też prawda. A w zimę jak ta skóra wytrzymuje? Nie pęka?[/QUOTE] My mamy szelki na eko, nic się nie działo niepokojącego w zimie z nimi ;) Quote
LadyS Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Nie czaję, po co pozwalać psu na gryzienie smyczy i jak można tego nie czuć :roll: Quote
gops Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='LadyS']Nie czaję, po co pozwalać psu na gryzienie smyczy i jak można tego nie czuć :roll:[/QUOTE] zaufaj że tego nie czuć ;) masz flexi na luzie nie napiętą , gadasz z kim pies jest metr dalej niby wącha trawe a za chwilę masz samą flexi w ręku . fakt że suka moja wtedy miała może z 10 miesięcy (i przegryzła smycz w max 10sec), teraz już by czegoś takiego nie zrobiła , ale zła byłam strasznie bo to była nówka smycz , droga , a ona po przegryzieniu nie uciekła tylko dalej sobie wąchała obok . i chyba nikt normalny świadomie nie pozwala psu gryźć smyczy . Quote
LadyS Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Widać jestem jakaś dziwna, ale nawet rozmawiając z kimś, zerkam na psa ;) I nigdy nie mam flexi na luzie, w końcu to jest flexi :roll: Quote
gops Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='LadyS']Widać jestem jakaś dziwna, ale nawet rozmawiając z kimś, zerkam na psa ;) I nigdy nie mam flexi na luzie, w końcu to jest flexi :roll:[/QUOTE] ja tez zerkam kilka razy na minutę akurat przez te 10 sekund nie patrzałam , serio nie wiem czego tu można nie zrozumieć :) ja często używam flexi na luzie , nie zawsze jak flexi , często jak zwykłą smycz na blokadzie. nie patrzałam może 10 sekund pies był młody przegryzła smycz stało się , trudno . Quote
Hill. Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='a_niusia']nie peka ani zima ani latem.[/QUOTE] [quote name='evel']My mamy szelki na eko, nic się nie działo niepokojącego w zimie z nimi ;)[/QUOTE] To dobrze :) dzięki za odp. Quote
kaskaSz Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='evel']Ktoś pisał w dziale smyczy automatycznych, że kiedyś jednak to była porządniejsza rzecz niż teraz, jeśli chodzi o sam mechanizm. Aczkolwiek wątpię, żeby nawet najlepszy mechanizm uchronił smycz przed przegryzieniem - właściwie JAK to możliwe, żeby pies przegryzł flexi?[/QUOTE] [quote name='LadyS']Nie czaję, po co pozwalać psu na gryzienie smyczy i jak można tego nie czuć :roll:[/QUOTE] wiecie, mój pies nigdy nie gryzł smyczy i tą flexi miałam od początku. A na działce od kilku dni błąkał się pies i musiałam go do czegoś przywiązać do przyjazdu policji po psiaka. I jak to szczeniak do tego bezdomny i nigdy nie chodzący na smyczy wziął i przegryzł. Najśmieszniejsze jest to, że jak później przywiązałam go na krótki zwykły sznurek to już nie był nim zainteresowany. A trzeba było zrobić tak od razu ;) W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo i tak zastanawiałam się nad zmianą smyczy tylko nie miałam poważnego pretekstu. Była posejpana na brzegach, nitki z niej wyłaziły i się pruła, ale teraz jest ewidentna dziura i przy pierwszym lepszym pociągnięciu obawiam się, że puści. Quote
BBeta Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Mutu w wiewiórkach :) [IMG]http://beata.boo.pl/dogs/DSC_400.jpg[/IMG] Quote
BBeta Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='gops']ładnie. jednak nie sprzedajesz? ;)[/QUOTE] Nie, Corse ma do mnie anielską cierpliwość :eviltong: i zaproponowała mi przerobienie obroży z łańcuszka na zwykły zacisk ;) Quote
FredziaFredzia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Ładnie mu w tych niebieskich odcieniach :) Quote
necianeta89 Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Też mamy wiewiórki i uważam, że Czekoladom pasuje niebieski ;) Quote
dance_macabre Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Ładnie mu ale w turkusie wyglądał o wiele lepiej. Wie ktoś gdzie można zobaczyć wszystkie taśmy marty? W szczególności odblaski. Quote
Recommended Posts