zaba14 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='sator_k_']Ja też uważam co do juliusów, ze kiwi będzie najlepiej pasowało :) zaba14 obroża obrożą pasuje do niej bardzo, ale moją uwagę przyciąga raczej minka którą strzeliła :evil_lol:[/QUOTE] minka? ona ma taki wyraz pyska.. głupkowaty :D Quote
FredziaFredzia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Kupiłam szelki trixie morskie... :diabloti: Quote
Yuveza Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='FredziaFredzia']Kupiłam szelki trixie morskie... :diabloti:[/QUOTE] nieeee :evil_lol: Quote
AnIeLa Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=montauk960px.png&res=landing[/IMG] Cudo :loveu: na mojego Łobuza 92 zł ale może uda się uzbierać :evil_lol: Quote
Kasi i Lena Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Zastanawiam się nad obrożą elperro. Jaki kolor pasował by dla mojej tricolorowej diablicy? [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-8Jx37zHXUIY/T7ALKD5sWoI/AAAAAAAAAXI/UyoxMeiTG_Q/s512/SN850112.JPG[/IMG] Nie mogę się zdecydować. Chciałam zielony ale odcień mi się nie podoba. Quote
Talagia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Dziś zamówiłam 3 obroże i smyczki z furkidz dla moich białych kropek na przetestowanie :))) Mam nadzieje, że wytrzmają moje ciągnące i szarpiące na wszystkie strony angole :( Quote
vege* Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Talagia']Dziś zamówiłam 3 obroże i smyczki z furkidz dla moich białych kropek na przetestowanie :))) Mam nadzieje, że wytrzmają moje ciągnące i szarpiące na wszystkie strony angole :([/QUOTE] Wytrzymają ;-) z tego co widziałam na fejsie to i bullki chodzą w tych obrożach, a taki bull to wydaje mi się, że ma więcej siły niż seter ang, ale mogę się mylić ;-) Quote
a_niusia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 taaa, no na pewno ma wiecej sily, ale bullterriery mojej siostry mozna prowadzic oba na jednym palcu. w zyciu nie widzialam, zeby ciagnely na smyczy. czego nie moge powiedziec o moich seterzycach. dlatego mnie nie przekonuje argument "nawet bullki", bo to nie sa jakies nadpsy. powaznie-zdarzylo mi sie juz isc na spacer w jednej rece trzymajac smycze dwoch seterzyc, ktorym chcialo sie lac i biegac, a w drugiej dwoch bullterrierow w takiej samej sytuacji zyciowej i to bynajmniej nie bulle zachowywaly sie jak dwa zaprzezone do wozu prosieta i to nie na bulle trzeba bylo drzec gebe. a ja naprawde uwazam, ze moj starszy pies super chodzi na smyczy:)) Quote
japanisze Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Kwestia wychowania ;) Coś w tym jest, że bullowate lubią pociągnąć - chyba, że się je nauczy żyć inaczej. Quote
a_niusia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='japanisze']Kwestia wychowania ;) Coś w tym jest, że bullowate lubią pociągnąć - chyba, że się je nauczy żyć inaczej.[/QUOTE] no, no pewnie tez cos jest w tym, ze to mordercy:))) Quote
Talagia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Mój seter ma na koncie zerwane więzadła w kolanie, wybite barki, skręcenia i oczywiście pozrywane smycze/obroże z rogza, lupine, reddingo i innych badziewniejszych firm :D Ale ten to sobie lubi szarpnąć, za to drugie dziecie to aniołek i myśle, że będzie mu pięknie w takich kolorowych obróżkach :) Quote
japanisze Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='a_niusia']no, no pewnie tez cos jest w tym, ze to mordercy:)))[/QUOTE] Żebyś wiedziała!!! Mam dwie bulwy i one faktycznie potrafią zamordować - znaczy zalizać na śmierć tak się cieszą, że widzą człowieka. A ciągnąć - ciągną i już (moje nie - pół roku zajęło mi oduczanie - wcześniej dawały jak konie pociągowe) - to są psy specyficzne, o specyficznej psychice i specyficznym sposobie poruszania się - kto ma bulwę ten wie o czym mówię, kto nie ma może tylko gdybać ;))) Quote
Smile of Red Witch Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='zaba14']Moja w lupinkach [IMG]http://img821.imageshack.us/img821/333/87529947.jpg[/IMG][/QUOTE] Ania ślicznie Miyi w tej obróżce ;) No to dziewczyny dzięki za pomoc z wyborem koloru i dla Młodego zamawiam kiwi ;) Quote
gops Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 ale my nie porównujemy 2 wychowanych ras tylko ja np jak porównuję to zawsze myślę o dwóch psach które czasami szarpną i jeśli obroża wytrzymuję szarpnięcia ttb/lub jakiegoś molosa to ja jakoś bardziej jej ufam niż jak wytrzymuje szarpnięcia setera :) ja na rogzie smyczy L prowadzałam 26kg amstafke która nie przepuściła żadnemu psu i jak widziała to robiła "akcję" i smycz wytrzymała bez problemu ,aczkolwiek o obroże tej firmy bym się już trochę bała , a suka ta nie była moja , tylko pomagałam ją wyprowadzać ,bo mieli ją starsi ludzie. siłe miała wielką , niestety nie radzili sobie i psa oddali. a ja czekam na obroże od Taks , ale tylko jedną :) Quote
PaulinaBemol Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 moja obróżka od Taks już wysłana! nie moge się doczekać... Czekam też na zdjęcia [B]motyleqq [/B]w komplecie taks bo miałam ochotę na ten komplet ale w końcu on mniej męski (ale nastepnym razem nie patrzę a co..bedzie najwyżej w kwiatkach chodzić ) Quote
Squ Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 A mnie się nic nie udało kupić na taksowym bazarku :/ Chyba w ramach poprawy humoru zamówię sobie drugiego Furkidza :eviltong: Quote
FredziaFredzia Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Też zamówiłam obróżki od taks, krateczkę dla Frania i pasiaka zielonego dla Erisa. Ciekawa jestem, jak będą pasować. :)) Quote
endurka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Talagia']Mój seter ma na koncie zerwane więzadła w kolanie, wybite barki, skręcenia i oczywiście pozrywane smycze/obroże z rogza, lupine, reddingo i innych badziewniejszych firm :D Ale ten to sobie lubi szarpnąć, za to drugie dziecie to aniołek i myśle, że będzie mu pięknie w takich kolorowych obróżkach :)[/QUOTE] A to wg mnie nie kwestia siły szarpnięcia, ale efekt prowadzania psów na luźnej/wiszącej smyczy i efektu zaskoczenia. Moje molosy zawsze chodzą na smyczy lekko napiętej, obserwuję sygnały swoich psów i zawsze wiem, kiedy nadchodzi sytuacja awaryjna i stopuję je zanim wystartują. Quote
Olson Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Moja paczka od taks wysłana już w czwartek. :) Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie, bo jeśli dopiero we wtorek to do mnie dotrze w czwartek... W takim razie zamawiam pomarańczowe juliusy, chodź mam dylemat czy właśnie nie błękitne, ale obawiam się, że będzie się to gryzło. Quote
Talagia Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='endurka']A to wg mnie nie kwestia siły szarpnięcia, ale efekt prowadzania psów na luźnej/wiszącej smyczy i efektu zaskoczenia. Moje molosy zawsze chodzą na smyczy lekko napiętej, obserwuję sygnały swoich psów i zawsze wiem, kiedy nadchodzi sytuacja awaryjna i stopuję je zanim wystartują.[/QUOTE] Zgadzam się - chodzi mi właśnie o takie nagłe zrywy. Niestety seter ma to do siebie, że żyje nosem i o ile jestem w stanie przewidzieć np szarpnięcie w kierunku innego psa czy atrakcyjnego krzaczka, to już za wiatr nie odpowiadam i nie wiem kiedy jaki zapach zawieje :) A jak pies zwietrzy bażanta to może wyrwać ręke. Inna sprawa, że ja też prowadze jednego psa raczej na napiętej smyczy z tego powodu - ale nie jestem jedyną osoba, która go wyprowadza... Więc o ile mi się nigdy nie zdarzyło wrócić z urwaną smyczą, to moim rodzicom już zdecydowanie tak ;) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/28387-gops"] [/URL][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/28387-gops"][B]gops[/B][/URL] - mi smycz z rogza pękła w zimie - karabińczyk nie wytrzymał. Quote
skrzeli Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Talagia']Mój seter ma na koncie zerwane więzadła w kolanie, wybite barki, skręcenia i oczywiście pozrywane smycze/obroże z rogza, lupine, reddingo i innych badziewniejszych firm :D [/QUOTE] To musi mieć nieziemską siłę - mój zmixowany dobcio też sobie lubi szarpnąć, a ponieważ to same mięśnie to siły ma niemało, ale wytrzymuje to nawet badziewna smycz z marketu, a na dłuższe marszobiegi po lesie coraz częściej biorę smycz z amortyzującą gumą i sprawdza się super !! Dodatkowo mój pies był długo niewidzący i dużo pracuje nosem toteż sporo nieprzewidzianych zrywów było ;) Quote
angineuuka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Talagia']Dziś zamówiłam 3 obroże i smyczki z furkidz dla moich białych kropek na przetestowanie :))) Mam nadzieje, że wytrzmają moje ciągnące i szarpiące na wszystkie strony angole :([/QUOTE] powinny wytrzymać, możesz powiedzieć jaki wzór? :D prał ktoś swoje furkidzy? Quote
vege* Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='a_niusia']taaa, no na pewno ma wiecej sily, ale bullterriery mojej siostry mozna prowadzic oba na jednym palcu. w zyciu nie widzialam, zeby ciagnely na smyczy. czego nie moge powiedziec o moich seterzycach. dlatego mnie nie przekonuje argument "nawet bullki", bo to nie sa jakies nadpsy. powaznie-zdarzylo mi sie juz isc na spacer w jednej rece trzymajac smycze dwoch seterzyc, ktorym chcialo sie lac i biegac, a w drugiej dwoch bullterrierow w takiej samej sytuacji zyciowej i to bynajmniej nie bulle zachowywaly sie jak dwa zaprzezone do wozu prosieta i to nie na bulle trzeba bylo drzec gebe. a ja naprawde uwazam, ze moj starszy pies super chodzi na smyczy:))[/QUOTE] Mi bardziej chodziło o nagłe zrywy niż o chodzenie na napiętej smyczy ;-) Ja też uważam, że mój pies chodzi super na smyczy, nie ciągnie, mogę ją na małym palcu trzymać, tzn smycz trzymać, jak jest na smyczy to bez problemu ją kieruję głosem i na prawdę, rzadko mi się zdarza jakiekolwiek pociągnięcie ;-) Quote
Talagia Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='skrzeli']To musi mieć nieziemską siłę[/QUOTE] Może bez przesady, ale jest bardzo silny to fakt. Psiak codziennie intensywnie trenuje i ma bardzo silny instynkt myśliwski. Miałam wiele psów i również większe od niego - żaden nie miał takiej pary. [quote name='Angi']powinny wytrzymać, możesz powiedzieć jaki wzór? :D [/QUOTE] Plum elegance, Starry sky i Ta dot in raspberry - na początek :) Mam to szczęście, że właściwie na piechote moge odebrać osobiście te cuda, więc jeśli się sprawdzą to pewnie zostane stałym klientem ;) Bo nie mogłam się zdecydować na żaden wzór - wszystki mi się podobały :D Quote
alicja.kolano Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Kirinna']ale z jakiś mś napisem pies podczas szkolenia czydogoterapia?[/QUOTE] Obojętne chodzi tylko o to, żeby ludzie wiedzieli, że ten pies pracuje ;) Quote
Recommended Posts