NightQueen Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='gops']no ja nie wyobrazam sobie Moli w pitmanie z kolcami :evil_lol: ale w jakis malych cwiekach to czemu nie ;) no dla mnie liczy sie tez jakosc , rogzy mi rdzewieja i mechaca sie szkoda mi zwyczajnie pienidzy zeby wymieniac rogzy raz na miesiac bo tak bym musiala przy normlanym uzytkowaniu ;)[/QUOTE] kiedy mnie kuszą takie kolce :cool3::diabloti: Ja nie narzekam na żadną firmę, nic mi się nie dzieje z rogzem, rd ani lupine a młoda chodzi w nich wszędzie, chaszcze, błoto, woda itd. Quote
Marta_Ares Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 ja dzisiaj kupilam dla mojego tymczasa malutkiego smycz i obroże za 2,50zł ciekawe ile mu posłuży :) Quote
NightQueen Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='Marta_Ares']ja dzisiaj kupilam dla mojego tymczasa malutkiego smycz i obroże za 2,50zł ciekawe ile mu posłuży :)[/QUOTE] gdzieś ty znalazła obroże i smycz za 2,5? :-o coś mi się wydaje że nie pożyje długo. Chociaż jak M. była mała to przez 3 miesiące miała smycz automatyczną za 4 zł :cool3: Quote
Marta_Ares Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 w sklepie po 2,50zl chodzilo mi o jakąs delikatną i wąska (16mm) bo z 20 to Marcin by mi zrobil ;d wczesniej ogladalam w innym sklepie to po 8zl były :D takie jak to, tylko ja mam obroze [URL]http://allegro.pl/szelki-smycz-dla-malego-pieska-mix-kolor-i1340841308.html[/URL] zawsze lepsza taka niż stara skórzana która pofarbowała mu całą sierść i skołtuniła i tak wyprowadzam go na flexi do 20kg, (kupioną kiedyś na targu z przegryziona linką za 4zł) linka wymieniona i smycz jak nowa:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Amber Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Tak się prezentujemy w odblaskowej obróżce z diodami od Marty i Aresa (a raczej od jej TŻa chyba ;) ). Są fajne, leciutkie, na rzep, nie ma jakiegoś wielkiego plastikowego pojemnika na baterie, wszystko porządnie i zmyślnie wykonane. No i taka opaska kosztuje 10 zł, a nie 70 zł, co przy zamówieniu dla 3 psów (bo zamówiłam jeszcze dla jamniczek, ale aktualnie nie mam jak ich sprezentować na modelach) robi sporą różnicę. [IMG]http://i53.tinypic.com/14tu5bm.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/sn2vwm.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/2mz9jl3.jpg[/IMG] [IMG]http://i54.tinypic.com/2zqzsc0.jpg[/IMG] Quote
Marta_Ares Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 o proszę nawet nie wiedziałam, ze to dla kogoś z dogo idzie ;d Quote
Avaloth Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 oj tam wymyślacie, ja mam rogza od półtorej roku i co prawda wygląd jak wygląda, trochę kolory wyblakły, weszło trochę brudu i się ciut zmechaciło (Anula stwierdziła że wstyd:D) ale żyje i swoją funkcję spełnia. A była używama przez rok jako jedyna obroża, więc non stop i do wszystkiego. Ha, kupuje szelki xd tatę nakłoniłam w końcu. Tylko Tania mi nie odpisuje, więc na razie czekam. Quote
Kasia&Mela Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [QUOTE] [INDENT]nie można pokazywać psu gwiazdkowego prezentu przed gwiazdką :mad: ja też do gwiazdki będę musiała czekać z Nuki obróżkami, bo wcześniej ich nie dostanie :evil_lol: [/INDENT][/QUOTE] Masz rację :loveu: Poczekam do Gwiazdki z prezentem :loveu::loveu::loveu: Quote
Yuveza Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ja też jak mam prezent to nie pokazuje go psinie:), nawet jak go pakuję to zamykam się w pokoju, pakuje prezent i chowam do szafki a potem wychodzę nie dając poznak że coś tam robiłam;) Quote
Pinesk@ Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Poluję na jakiś pomarańcz. Tzn na obrożę pomarańczową. Mocną, nierdzewiejącą, porządną- na każdą pogodę. 4cm. Chciałam upolować rogza funky retro albo retro rex ale gdy spojzałam na cenę- od razu mi się rogza odechciało :P Na pitmanie pomarańczów nie ma.. Kurcze, macie coś godnego polecenia w tym kolorze? Quote
MakeBelieve Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Los Ferros :) Albo napisz do Pitmana jeśli Ci na nim zalezy czy mają pomarańczową taśmę. Quote
WeronikaM Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 pitman to dobra sprawa gops chce sprzedac retre rex ;) Quote
Diora Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='WeronikaM']pitman to dobra sprawa gops chce sprzedac retre rex ;)[/QUOTE] Tylko XL, a nie XXL ;) Quote
Ana04 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Obroże od Los Ferros są genialne, ale nie wiem czy mają pomarańcz 4cm.. Jest jeszcze El Perro, ja nie miałam, ale kojarzę, że kilka osób dawało zdjęcia to niech one są wypowiedzą o obrożach od nich. :) [url]http://www.elperro.com.pl/[/url] Quote
barberry Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Słuchajcie a gdzie kupić obrożę łańcuszkową? Taką cieniutką, dla ozdoby i na adresówkę, poza tym nie dławik tylko taką zapinaną na "sprzączkę". Quote
Pinesk@ Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Los ferros maja śliczne obroże- te kwiatkowe wzory są świetne! Ale za szerokie i za masywnie wykonane. Potrzebujemy czegoś lżejszego ;) El Perro za jednolite- wiem, wybredna jestem :P Z lupine szukałam ale same cienizny mają. Kurcze, kurcze, kurcze. Musze sie dobrze zastanowić. A może od Marty Aresowej... :hmmmm: Quote
weszka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='gops'] no dla mnie liczy sie tez jakosc , rogzy mi rdzewieja i mechaca sie szkoda mi zwyczajnie pienidzy zeby wymieniac rogzy raz na miesiac bo tak bym musiala przy normlanym uzytkowaniu ;)[/QUOTE] Dziwne bo ja mam Rogzy latami i są w świetnym stanie, a używane codziennie na dużych psach i w różnych ciężkich warunkach polowych. Owszem czasem łańcuszek przyrdzewieje ale schodzi po przetarciu szmatką. No i piorę je normalnie w pralce i nic się z nimi nie dzieje. Jeden łańcuszkowy Rogz ma już z 5 lat i chodzi na nim kolejne pokolenie moich suk - już czwarta z kolei bo to taka wersja dla podrostka ;) ! Quote
barberry Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='Pinesk@']Poluję na jakiś pomarańcz. Tzn na obrożę pomarańczową. Mocną, nierdzewiejącą, porządną- na każdą pogodę. 4cm. Chciałam upolować rogza funky retro albo retro rex ale gdy spojzałam na cenę- od razu mi się rogza odechciało :P Na pitmanie pomarańczów nie ma.. Kurcze, macie coś godnego polecenia w tym kolorze?[/QUOTE] Ta: [url]http://allegro.pl/obroza-rogz-regulowana-duza-l-do-xl-oryginalna-i1349316881.html[/url] ma podobno 4cm Quote
joanna83 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='Pinesk@']Los ferros maja śliczne obroże- te kwiatkowe wzory są świetne! Ale za szerokie i za masywnie wykonane. Potrzebujemy czegoś lżejszego ;) El Perro za jednolite- wiem, wybredna jestem :P Z lupine szukałam ale same cienizny mają. Kurcze, kurcze, kurcze. Musze sie dobrze zastanowić. A może od Marty Aresowej... :hmmmm:[/QUOTE] Ja też z czystym sumieniem mogę polecić Los ferros. Mam od nich obroże i kantarek. Solidne wykonanie z dbałością o szczegóły i przede wszystkim wytrzymałość :) Quote
gops Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='weszka']Dziwne bo ja mam Rogzy latami i są w świetnym stanie, a używane codziennie na dużych psach i w różnych ciężkich warunkach polowych. Owszem czasem łańcuszek przyrdzewieje ale schodzi po przetarciu szmatką. No i piorę je normalnie w pralce i nic się z nimi nie dzieje. Jeden łańcuszkowy Rogz ma już z 5 lat i chodzi na nim kolejne pokolenie moich suk - już czwarta z kolei bo to taka wersja dla podrostka ;) ![/QUOTE] specjalnie nie bd ich czyscic jakis czas i pokaze na watku ;) rdzewieja mi kolka , w kazdej rogzowej obrozy i mechaci sie , raz na miesiac czyszcze kolka pasta do zebow i szczoteczka a mechacenie przypalam zapalniczka i wyglada znowu jak nowy :lol: w pitmanie mi sie tak nie dzieje a uzywam wiecej pitmanow, czesciej , widocznie jakies inne kolka Quote
Agnes Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='weszka']Dziwne bo ja mam Rogzy latami i są w świetnym stanie, a używane codziennie na dużych psach i w różnych ciężkich warunkach polowych.[/QUOTE] KIEDYS rogz to nie to samo co DZIS ;) jak ze wszystkim niestety, wiec mysle, ze to tez ma znaczenie. Obroze przechodza chrzest bojowy kiedy pies kilka razy dziennie plywa przeplatajac to z bieganiem po lace i lezeniem na sloncu - i wtedy wlasnie pitman zdal egzamin, rogz, taks czy inne wygladaly kiepsko ;) Quote
weszka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Może też kwestia modelu. Ja mam tylko łańcuszkowe, od lat, ta co pisałam to ma więcej niż 5 lat. Mam też łańcuszki kupione w różnych latach i wszystkie są ok. Nie cackam się z nimi, psy też łażą po łąkach, tarzają się, obroże lądują w pralce i jedyne co to tak jak pisałam czaaasem przyrdzewieją ale w sposób odwracalny. Nie wiem, może mam farta ;) W każdym razie nigdy mnie nie zawiodły. Quote
gops Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 [quote name='weszka']Może też kwestia modelu. Ja mam tylko łańcuszkowe, do lat, ta co pisałam to ma więcej niż 5 lat. Mam też łańcuszki kupione w różnych latach i wszystkie są ok. Nie cackam się z nimi, psy też łażą po łąkach, tarzają się, obroże lądują w pralce i jedyne co to tak jak pisałam czaaasem przyrdzewieją ale w sposób odwracalny. Nie wiem, może mam farta ;) W każdym razie nigdy mnie nie zawiodły.[/QUOTE] ale moje rowniez da sie doprowadzic do porzadku :) ale sam fakt ze place iles tam za obroze a ona potrafi podrdzewiec , ogolnie bardzo lubie rogzy za wzorki bo sa ladne ale jakosc nie jest juz taka super Quote
Pinesk@ Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Gops, czy mnie wzrok nie myli czy Twoje ogoniaste robi za modela na stronie pitmana ;) [url]http://pitman.pl/obroze/obroza_dla_psa_junior_fun[/url] Quote
Recommended Posts