Gizmo73 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 W naszym przytulisku pojawiły się dziś 4 piękne wyrośnięte półroczne szczeniaki. Piszę wyrośnięte bo każda z nich ( wszystkie 4 to dziewczynki ) ma tak na oko z 10 kg. Ale są przeurocze!!! Oprócz nich doszło parę bidul. Nadal nie mogę wkleić:angryy: fotek więc prosze o pomoc!!! Quote
sabina*** Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Śliczne :) wyglądają na nieźle wystraszone.... I reszta bidulek...... Quote
Gizmo73 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dzień otwarty w naszym przytulisku będzie 6 czerwca ( niedziela ) od 11.00 do 15.00 Quote
Mido Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 A te suczki(siostry) wygladaja na rasowe, chyba komus sie nie sprzedaly i oddal, na tym ostatnim zdjeciu u Sabiny to jest mlody owczarek niemiecki czy mi sie zdaje?? Quote
Lacia Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Diana to mieszanka owczarka niemieckiego. W sobotę została zabrana do nowego domu. A szczeniaki miały mamę amstaffa a tata nie wiem kim był. ale maluchy wyglądają trochę jak małe dogi. Są śliczne, mają pół roku, boją się wszystkiego, nigdy nie chodziły na smyczy i całe swoje krótkie życie spędziły w kojcu. Jedna z suń już zaczyna się ze strachu odgryzać. Szczeniorki szybko potrzebują zmiany i nowego domku !! Quote
Lacia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 dzwonił Pan, który w sobotę zaadoptował Shirę, mówił ze psiak jest niezwykły, mimo tego ze minęło zaledwie kilka dni oni juz sobie nie wyobrazaja jakby Shiry miało nie być. Co prawda narazie na ogrodzie sunia jest nie do opanowania, tak ja roznosi ale podobno w domu zachowuje się jak aniołek. Ani razu nie nasiusiała, jak chce się załatwić to idzie pod drzwi, rozumie komendy i w ogóle jest bardzo posłuszna. Oby tak dalej! Quote
farmerka63 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Witajcie :) Mam pytanie odnośnie zarośniętego brodacza z poprzedniej strony ... Drugie zdjęcie od dołu ...yyy...niestety nie potrafię go skopiować :( , ale liczę na pomoc . Czy mogłybyście dowiedzieć się czegoś bliższego o tym psiaku ( albo suni ?) . Pozdrawiam :) Quote
Macia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Wiem, że to jest sunia. Bardzo przestraszona. Przypomina zarośniętego sznaucera. Na razie tyle potem postaram się napisać więcej. Może ktoś inny będzie coś jeszcze wiedział. Quote
malawaszka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 o kurcze farmerko dzięki za linka! mam nadzieję, że to nie ten sam psiak co był już kiedyś - ten sznaucer? tamten to byl chłopak czekamy na wieści i może by się udało jakieś zdjęcia poza budą? Quote
farmerka63 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Pytałam już na PW Sabinę. To czekamy cierpliwie na szczegóły. Hej, hej , Malawaszko :) Quote
brydzia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 malawaszka tamten sznaucerk od ponad miesiąca jest w kochającym domu :lol:. Ma się świetnie i grandzi z dziećmi na całego:eviltong: Chodzi Wam pewnie o tego psiaka W tym tygodniu ma odwiedzić naszą zaprzyjaźnioną fryzjerkę, więc niedługo będzie jeszcze piękniejsza;) Quote
malawaszka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 nie o piękno chodzi - coś o niej wiadomo? poza tym, że się boi bidulka :( od dawna jest u Was? była już sterylizowana? albo czy będzie jak nie była? Quote
Macia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 U nas jest teraz chyba już trzeci tydzień. Wiemy, że jest strasznie przerażona i warczy ze strachu. Nie była sterylizowana, ale może być. Mamy na to pieniądze, ale wolimy to zrobić jak pójdzie do domu, żeby nie musiała po zabiegu wracać do boksu. Niestety teraz nie udało mi się wrócić do domu więc nie byłyśmy w schronisku, ale w sobotę podjedziemy specjalnie żeby ją wyjąć i dowiedzieć się więcej. Wiemy, że Mała warczy ze strachu i nas to nie przeraża, bo to jest częste, a po wyjściu ze schroniska z reguły jest dobrze. Napiszemy jak będziemy wiedzieć więcej. Postaramy się też zrobić lepsze zdjęcie. Quote
malawaszka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 ehh no bardzo często sznaucery tak reagują jak się znajdą nagle z bezpiecznego domu w kojcu :( zresztą nie tylko sznaucery :( biedaki kurcze - czekamy na wieści! Quote
farmerka63 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Nasza Szlufka szczekała rozpaczliwie i dylowała w głąb boksu ... Ale po wyjściu ze schroniska - prawie natychmiastowy "przylepiec" :D Czekamy! Czekamy! Quote
farmerka63 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Się przypominamy i wieści o brodaczce wyglądamy :) Quote
Lacia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Czegokolwiek o suni dowiemy się już w piątek bo wtedy zabieram ją do fryzjera. jeżeli okaże się łagodna na tyle żeby mieszkać z ok 8 letnim dzieckiem to juz mamy dla niej domek :) Quote
farmerka63 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Aaaa..to takie buty :) No dobrze, dobrze, kobitki...Bo myśmy się tu już z Malawaszką czaiły na brodaczkę :) :) :) P.S. W stosunku do fryzjera wcale nie musi być łagodna - he, he... Quote
sabina*** Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Poznajcie moją nową domowniczkę: Sunia jest wspaniała, kochana i mądra :) szkoda, że ludzie od których przyjechała tego nie docenili...... To są zdjęcia zaraz po przyjeździe, chudzinka już troszkę przytyła:) Jutro dodam "nowsze" zdjęcia Quote
farmerka63 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Sabino - bardzo sympatyczna ta Twoja krówka :) Mimo wszystko czekamy na info o brodatej sznupce :) Czy ja dobrze zrozumiałam - schronisko w Lesznie wypuszcza niewysterylizowane sunie ??? Quote
Lacia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 farmerka63 napisał(a):Sabino - bardzo sympatyczna ta Twoja krówka :) Mimo wszystko czekamy na info o brodatej sznupce :) Czy ja dobrze zrozumiałam - schronisko w Lesznie wypuszcza niewysterylizowane sunie ??? Tak ponieważ formalnie to nie jest schronisko tylko punkt zatrzymań. Nie ma w nim miejsca w którym suczka mogłaby po sterylizacji dojśc do siebie i musiała by wrócic po operacji do kojca, a to nie jest dobre rozwiązanie bo będąc w kojcu z innym psem mogłoby dojśc np. do rozerwania szwów albo czegokolwiek innego, poza tym psiak powinien być w cieple, a kojce są na dworze. My w miare potrzeb fundujemy sterylizację jak pies trafi do adopcji zeby dochodził do siebie już w ciepłym domku. Quote
malawaszka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ale dopilnujecie, żeby była wysterylizowana? marudzę wiem, ale bez tego nigdy nie opanujemy nadmiernego rozmnażania :shake: Quote
farmerka63 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Piątek właśnie się kończy :) I jak pani fryzjerka ? Cała i zdrowa ? Quote
Recommended Posts