Piromanka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 To jest jakaś masakra co się dzieje u tego faceta!!! :grab: Nie wiem już sama co lesze co gorsze. I co tu teraz zrobić...?! Quote
lilk_a Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Prosimy o pomoc w znalezieniu domu dla tej pięknej suni zbieramy również pieniądze na jej sterylizację... zapraszamy na jej wątek ... kliknij na obrazek i poznaj jej smutną historię to młoda smutna suczka , która nie odnajduje się w schroniskowej rzeczywistości.....[/SIZE][/FONT][/I] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1166/zbieramy-na-strylke-sliczna-szarosc-omena-typie-rasy-pon-bardzoteskni-172983/"][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/obr/oma.jpg[/IMG][/URL] Quote
mtf zalesie Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 ............................................................................................................................................................................. Quote
mtf zalesie Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 .................................................................................................................................................... Quote
obraczus87 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 ................................................................... Quote
konisia Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [quote name='obraczus87']...................................................................[/QUOTE] Rozumiem, że tajdzi nie chce, żeby psy zabierac do schronu. Wg mnie rozwiązaniem też nie jest ciągłe chodzenie i kamienie tych psów. Rozumiem też, że pan jest prostym człowiekiem i zwierzę pies, może pomóc mu w pilnowaniu podwórka i ok. A dlaczego Pan nie karmi psów? Twierdzi, że nie potrzebują? Czy nie ma pieniędzy? Może rozwiązaniem byłoby zaopatrywanie go raz na jakiś czas w karmę. Może gdyby karmę miał to by je karmił? Quote
Piromanka Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [quote name='konisia']Może rozwiązaniem byłoby zaopatrywanie go raz na jakiś czas w karmę. Może gdyby karmę miał to by je karmił?[/QUOTE] Albo sprzedawał i kupował za to wino.... Quote
mtf zalesie Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 problem w tym ze nie dosc ze nie karmi tych doroslych to sciaga szczeniaki ktorych rowniez nie bedzie karmil.nie rozumem dlaczego np.srtaz dla zwierzat czy toz nie moze go nastraszyc zeby nie bral wiecej psow lub wlepic mandat.dwa mozna dokarmiac ale kilka i przez lat kilka to trudniej,o zaplaconych budach ktorych nie ma kto odebrac gdyby sponsor transportu sie znalazl nie wspomne. Quote
tajdzi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Dziewczyny, jeszcze raz: ten pan to taki pijaczek, który mieszka na działkach on kocha zwierzaki (jak sam twierdzi) ale nie zdrową miłością, a na zasadzie "jest, to niech będzie" On je karmi czasami, jak się przyznał, liczy na to, że ludzie je nakarmią Koty które wzięłam do siebie jedzą wszystko! a jelita były w takim stanie, że nie ma sensu mówić o tym ile wydałam na leki, żeby im te brzuchy uspokoić (w kupie był np sznurek, folia...) Podsumowując - nie będę go straszyć strażą miejską itp - bo nie dopuści mnie do tych psów i kotów! a ja chociaż koty chcę posterylizować! a psom będę dawała jak będę tam przy okazji chociaż! Słuchajcie, ale jest problem przyjechały do niego szczeniaki - wczoraj wypuszczałam kotkę i mnie zobaczył, przylazł i mówi "to co,bierze pani te szczeniaki?!" ja zrobiłam wielkie oczy... ma "czterech psów" z opisu około 20 cm szczeniaki, ŚPIĄ NA DWORZU POD FOLIĄ kochane dogomaniaczki, ja psów nie wezmę, mam koty w domu i psami się nie zajmuję zupełnie, ale może ktoś może dać chociaż któremuś ze szczeniaków domek tymczasowy? one śpią na dworzu dałam my karmę dla nich, ale błagam was - ja już nie wyrabiam - mam 3 stada kotów do karmienia, teraz doszły te psy - no po prostu nie stać mnie na karmienie dodatkowo 7 psów :/ no i nie tylko o karmienie chodzi ale także o to, żeby te psiaki przeżyły zimę :( on je wyda - w przeciwieństwie do tego czarnego którego chciałyśmy z kasiek zabrać... H E L P Quote
tajdzi Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 cztery szczeniaki wielkości około 20 cm w kłębie szukają pilnie DT zamarzną na śmierć nie jestem w stanie im pomóc, czy ktoś z dogomaniaków ma miejsce na psa tymczasowego? help :( Quote
betinka24 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Temu Panu trzeba zabrac wszystkie psy a nie sie z nim bawic, przeciez my swiadomie dajemy tym psom dziczec , zyc w glodzie,zimnie z dala od czlowieka.to sa mlode psy i co cale zycie tych psiakow czyli jakies minimum 10 lat bedzie sie tam ujezdzilo i karmilo te psy Quote
Irkowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 dla mnie osoboscie to jakas totalna paranoja uwazam ze wszytskie psy i koty powinny zostac odebrane , a facet zdecydowanie powien miec kontrole i wystarszona dupe. to bedzie trwalo wiecznie , mozemy sobie zabierac pieseczki i koteczki w nieskonczonosc , i to jeszcze te ktore on pozwoli , sory! czuje sie bez karny , ma w dupie te zwierzeta bud-brak jedzenia - brak checi wspolpracy-brak!!!zeby chociaz takowe byly koles wydaje rozkazy a my mamy sie temu podporzadkowac,.,,, wezcie szczeniaki-za sekunde beda nastepne czrnulek mial chate-moglby juz grzac pooopke,ale nie bo wielki pan i wladca nie wydal pozwolenia! Quote
Irkowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 tak im nie pomozemy po co koles ma sie wysilac i t d skoro przyjada "wariatki "nakarmia , zostawia zarcie i jeszcze na wino bedzie... schron - to masakra wiemy to wszyscy , ale to szansa na to ze psy znajda dom... nie wiem czy tak o wiele lepiej maja u tego goscia-to wiezienie bez wyjscia i bez szansy na poprawe warunkow! Quote
Irkowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 szczeniaki teraz sobie jeszcze skombinowal!!!po co ? no po co?skoro proponuje tajdzi zeby sobie wogole je wziela....padaka! to bedzie trwac wiecznie.... wiecznie ... wiecznie... jest zbyt pewny siebie i nie widzi w tym nic zlego Quote
Irkowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 wiemy ze takie szczeniaki musza jesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co niby beda jadly? nawet jak by mial to nie sadze ze bedzie mu sie chcialo pojsc i dac... zimno + brak jedzenia!!! no bosko! to jest psychopata z ktorym trzeba szybko zalatwic sprawe Quote
tajdzi Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 No ja mu zostawiłam karmę, w sumie coś pewnie koło 30 kg wyszło tej karmy - w kilku paczkach, żeby nie sprzedał, ale dziewczyny nie stać mnie na to wszystko, na prawdę. Kombinuję jak te budy odebrać, ale wszyscy znajomi mówią że albo auto za małe, albo za daleko, albo nie mają czasu :( ja znów w sobotę pracuję, w niedziele mam spotkanie pracowe w połowie dnia. No kombinuję, ale nie wiem co wykombinować szczerze mówiąc, poza tym jak już nawet budy przywiozę, to pomimo, że jestem duża - sama ich nie wpakuję i nie wypakuję z samochodu przecież... dziewczyny pliz pliz kto może dać szczeniakom DT? Quote
Irkowa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 czy wogole jest taki plan zeby zabrac psy ? widze ze wciaz skupiamy sie nad "pomoca" na miejscu .... Quote
AnnaA Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 A budy stoją tam gdzie stały. To co facet wyprawia w centrum stolicy przechodzi wyobrażenie. A zaczęło się od dwu zamknietych, głodnych psiaków o których dawno już nic nie wiemy. Quote
AnnaA Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Czy "pan" wyjaśnil Ci po co mu te szczeniaki? Zrozum, w dobrze pojętym interesie psów musisz uruchomic TOZ Straż dla Zwierząt i co tam jeszcze w Stlicy funkcjonuje. NIE DAJESZ RADY bo wzięłaś na siebie za dużo.W ten sposób nie pomożesz ani 3 stadom kotów ani tym nieszczęsnym psom. Dogomaniacy opuścili wątek, bo wraz z upływem czasu sytuacja robiła się coraz gorsza a Ty właściwie nie bardzo wiesz jak Ci można pomóc. Chcieli zbierac pieniądze na transport to okazało się, że bud nie będzie miał kto rozładowac itd,itp. Poczytaj sobie kochana jak łapali Marleja to może coś zrozumiesz. A teraz ratuj te psiaki tzn. zawiadom odpowiednie służby o tym co się na tych działkach u tego "pana" dzieje. Przecież nie musisz się "panu" chwalic. I nie obawiaj się, że cie nie wpuści do psiaków - a gdzie on taką drugą znajdzie co będzie karmic jego zwierzęta. Quote
AnnaA Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='betinka24']Temu Panu trzeba zabrac wszystkie psy a nie sie z nim bawic, przeciez my swiadomie dajemy tym psom dziczec , zyc w glodzie,zimnie z dala od czlowieka.to sa mlode psy i co cale zycie tych psiakow czyli jakies minimum 10 lat bedzie sie tam ujezdzilo i karmilo te psy[/QUOTE] Tajdzi - poczytaj co ludzie piszą i PRZESTAŃ się bac! Quote
mtf zalesie Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 transport bud mozna zalatwic z wyladunkiem tylko to drozej wychodzi,szczeniaki mozesz zabrac i stac przed paluchem jak biedrzycka ktora skutecznie je tam sprzedawala,porozmawiaj jest kilka wolontariuszek na paluchu nawet przez internet to mozna zrobic /kora jest na dogo/ Quote
Tigraa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Maluchy trzeba koniecznie zabrać, bo pozamarzają. Zmieńcie tytuł wątku, że potrzebne dt dla 4 maluchów, albo załóżcie im nowy wątek z fotkami. Koniecznie zdjęcia i zrobimy ogłoszenia. Quote
mtf zalesie Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 zalozycielka watku moze sie zajac tylko kotami jak pisze,innych chetnych z pragi nie moge znalezc nawet do zgloszenia sprawy do toz-u Quote
Recommended Posts