Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bajon napisał(a):
A może tak równiez staweczkę psiakow na klubówkę zaczniemy składać....:cool3:
pzdr

Ja mam propozycję :eviltong:
A może zbojkotujemy klubówkę z uwagi na olewczy stosunek Klubu Szpica do wystawców husky.
Ostatecznie wciskają nam ostatnio taki chłam na wystawy klubowe i międzynarodowe, ze pożal się Boże. Moze powinniśmy pokazać, że nam się to nie podoba i nie mamy zamiaru wydawać pieniędzy na ocenę psa przez sędziego, który raczej na pewno nie zna sie na rasie. Z całym szacunkiem, ale wydaje mi się, że sędzia z kraju, w którym zarejestrowanych jest 5 husky raczej nie ma obycia z tą rasą.

Posted

Cyraneczka napisał(a):
Ja mam propozycję :eviltong:
A może zbojkotujemy klubówkę z uwagi na olewczy stosunek Klubu Szpica do wystawców husky.
Ostatecznie wciskają nam ostatnio taki chłam na wystawy klubowe i międzynarodowe, ze pożal się Boże. Moze powinniśmy pokazać, że nam się to nie podoba i nie mamy zamiaru wydawać pieniędzy na ocenę psa przez sędziego, który raczej na pewno nie zna sie na rasie. Z całym szacunkiem, ale wydaje mi się, że sędzia z kraju, w którym zarejestrowanych jest 5 husky raczej nie ma obycia z tą rasą.

Ja nie jadę !!!

Posted

Ja sie na to pisze. Nie powinnismy pozwalac, zeby nas tak lekcewazono, a bojkot jest jedynym wyjsciem. Zgloszenia chyba mozna jeszcze wycofac, dopoki nie minal termin przyjmowania ich.

Posted

Nie popadajmy w skrajności......
Wystawy powinny nam sie kojarzyć z przyjemnością-pokazaniem psa, póżniej jakąś bibką,wspólnymi pogaduchami o tym i owym-bez względu na wynik!
W końcu łączy nas zamiłowanie do HASKACZY-prawda?
Może w naszym kręgu zróbmy najpierw porzadek,a pózniej wspólnymi siłami ku ZWIAZKOWI!!??

Posted

Nie chodzi tu o popadanie w skrajności, ale o próbę powalczenia o swoje.
Przecież husky są najliczniejsza rasą spośród szpiców, ich właściciele płacą najwięcej za zgłoszenia na wystawy i co z tego mają? Sędziego z Białorusi o którym nawet nikt nie słyszał. Nie byłoby przyjemniej gdyby na klubówce oceniał sędzia z Włoch, Hiszpanii czy Francji, gdzie są naprawde piękne husky i taki sędzia ma sie na czym opierac dokonując wyboru? Czy na takiej wystawie, która jest tylko raz w roku nie powinien oceniać sędzia najwyższej klasy, znawca rasy?? Np. taki Guido Shaffer (który oceniał gdzieś na zadupiu, o czym wiekszosć wystawców nawet nie wiedziała)... Chodzi o szacunek dla rasy i swoich własnych pieniędzy, które płacimy za wystawy. Mysle, że gdyby sprowadzono dla husky dobrego sędziego z USA, to wystawcy mogliby zapłacic nawet 100 zł za psa, byle tylko zostac przez taką sławę ocenionym. Ale naszemu zwiazkowi na tym nie zależy. Dlaczego samojedy i akity ma oceniać jakas sędzia z USA? Dlatego, bo tam ktos o to zadbał i wykręcił dziurę w brzuchu panu Jakubowskiemu (tak myslę), nie dlatego, ze klub tak zaproponował. A przecież samojedów i akit w sumie moze będzie ze 40, bo to nie są liczne rasy. A husky na klubówce powinno byc ok. 60-80.

Posted

flashka-g napisał(a):
niektorzy sa tak pazerni ze chocby ostatni oszołom sedziował to pojada;)

No właśnie :)
Niektórzy tylko na to czekają, żeby zebrała sie banda twardzieli, a raczej naiwnych, ze uda sie coś zmienic. Bo wówczas bedzie mniejsza konkurencja i łatwiej wywalczyc tytuły. A Zwycięstwo Klubu to nie byle co, i nie ma znaczenia u kogo zdobyte i w jak licznej stawce. To jest przykre, ze nie ma u nas jedności i checi zmienienia czegoś na lepsze. A przecież wszystkim hodowcom i wystawcom powinno zależeć na tym, by ich psy były oceniane przez coraz lepszych sędziów. Bo zadna przyjemność wygrywać wciąż u tych samych, albo w mało licznej stawce.

Posted

Cyraneczka napisał(a):
No właśnie :)
Niektórzy tylko na to czekają, żeby zebrała sie banda twardzieli, a raczej naiwnych, ze uda sie coś zmienic. Bo wówczas bedzie mniejsza konkurencja i łatwiej wywalczyc tytuły. A Zwycięstwo Klubu to nie byle co, i nie ma znaczenia u kogo zdobyte i w jak licznej stawce. To jest przykre, ze nie ma u nas jedności i checi zmienienia czegoś na lepsze. A przecież wszystkim hodowcom i wystawcom powinno zależeć na tym, by ich psy były oceniane przez coraz lepszych sędziów. Bo zadna przyjemność wygrywać wciąż u tych samych, albo w mało licznej stawce.

Żanetuś i co teraz zmienisz tym co piszesz?
Może gdybyśmy mieli własny klub HASKACZY wiecej byśmy zdziałali.
Do tego trzeba więcej chetnych!

Posted

A ja uwazam, ze bojkot duzo da. ZK organizuje wystawy dla pieniedzy. Jak zobacza drastyczny spadek zgloszen, to szybka zalapia o co nam chodzi. Moim zdaniem rezultat bedzie szybszy do osiagniecia niz w przypadku prob zalozenia klubu.

Posted

ReiMar napisał(a):
A ja uwazam, ze bojkot duzo da. ZK organizuje wystawy dla pieniedzy. Jak zobacza drastyczny spadek zgloszen, to szybka zalapia o co nam chodzi. Moim zdaniem rezultat bedzie szybszy do osiagniecia niz w przypadku prob zalozenia klubu.

Tak, tylko, ze bojkot powinien polegać na tym, żeby zadna hodowla nie pojechała, nie pokazały sie grupy i pary hodowlane, najlepszy reproduktor i suka hodowlana w naszej rasie. Wtedy miałoby to sens i zostałoby zauważone przez związek i przez sędziów. Natomiast brak paru wystawców, którzy mają po jednym, czy dwa pieski zupełnie nic nie zmieni.

Posted

LOCZEK napisał(a):
Żanetuś i co teraz zmienisz tym co piszesz?
Może gdybyśmy mieli własny klub HASKACZY wiecej byśmy zdziałali.
Do tego trzeba więcej chetnych!

Święta prawda :)

Posted

[quote name='ReiMar']A ja uwazam, ze bojkot duzo da. ZK organizuje wystawy dla pieniedzy. Jak zobacza drastyczny spadek zgloszen, to szybka zalapia o co nam chodzi. Moim zdaniem rezultat bedzie szybszy do osiagniecia niz w przypadku prob zalozenia klubu.

Dziewczyny nie chce wyrokować, ale to utopia...
A tak do tematu juz znamy stawkę na Slupsk :cool3:
Nie ważna ilość ale jakość :razz:

FCI 270 - Siberian Husky

Psy - Rüden

Klasa młodzieży - Jugendklasse

327. DON'T BE LONG Eskimoski Domek

Klasa pośrednia - Mittelklasse

328. HUNTER Seven Heaven

Suki - Hündinnen

Klasa szczeniąt - Jüngstenklasse

329. A'TSIA Zimowy Wyraj

330. CAIPIRINHA Silver Screen

331. HANNAH Seven Heaven

Klasa otwarta - Offen Klasse

332. TIFFANI Eskimoski Domek

Posted

Wystawy powinny nam sie kojarzyć z przyjemnością-pokazaniem psa, póżniej jakąś bibką,wspólnymi pogaduchami o tym i owym-bez względu na wynik!

Loczku ja tylko dlatego pojadę na tą wystawę:loveu:Nie pokazywałam Lucjana już długo bo łysy niezmiernie i nie odrośnie z pewnością, ale dla wymienionych przez Ciebie plusów ,co tam ,wydam tą kasę choćby była wyrzucona w błoto jeśli chodzi o ocenę sędziego;)
Pzdr

Posted

[quote name='J.J.K.']Dziewczyny nie chce wyrokować, ale to utopia...
A tak do tematu juz znamy stawkę na Slupsk :cool3:
Nie ważna ilość ale jakość :razz:

FCI 270 - Siberian Husky

Psy - Rüden

327. DON'T BE LONG Eskimoski Domek

328. HUNTER Seven Heaven

Suki - Hündinnen

Klasa szczeniąt - Jüngstenklasse

329. A'TSIA Zimowy Wyraj

330. CAIPIRINHA Silver Screen

331. HANNAH Seven Heaven

Klasa otwarta - Offen Klasse

332. TIFFANI Eskimoski Domek

A jednak nas nie przyjęli-wielka szkoda!Ale i tak będziemy chcieli sie z Wami spotkać.Z wakacji zakręcimy na Słupsk.

Posted

[quote name='Bajon']Wystawy powinny nam sie kojarzyć z przyjemnością-pokazaniem psa, póżniej jakąś bibką,wspólnymi pogaduchami o tym i owym-bez względu na wynik!

Loczku ja tylko dlatego pojadę na tą wystawę:loveu:Nie pokazywałam Lucjana już długo bo łysy niezmiernie i nie odrośnie z pewnością, ale dla wymienionych przez Ciebie plusów ,co tam ,wydam tą kasę choćby była wyrzucona w błoto jeśli chodzi o ocenę sędziego;)
Pzdr

Miło ,że dołaczysz do grona :buzi:

Posted

[quote name='Bajon']Wystawy powinny nam sie kojarzyć z przyjemnością-pokazaniem psa, póżniej jakąś bibką,wspólnymi pogaduchami o tym i owym-bez względu na wynik!

Pzdr

My tez planujemy jechac z racji tego , że lubimy wystawy (czyt. wystawy z wami). Będzie bardzo miło

Posted

[quote name='J.J.K.']My tez planujemy jechac z racji tego , że lubimy wystawy (czyt. wystawy z wami). Będzie bardzo miło

I jedno słowo które opisze moje odczucia MIODZIO:loveu::loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...