Miśka Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Kasia, Bursztynek nie dostal rozety za drugiego weterana???????? to ja juz sie nie dziwie dlaczego mi tyle rozet zostalo... :evil:
SZAMAN Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Cyraneczka napisał(a):Nasz PACO (Arktogea SWEETY) jest typowy, tylko "moglby byc nieco krotszy" :o Jakby byl nieco krotszy to bylby "zbyt kwadratowy" i wylecialby z ocena bdb :) Bo PACO jest raczej krotki ogolnie. Albo sie machnela tlumaczka, albo sedzia byl zakrecony jak swinski ogon... Najbardziej zakrecony to byl sekretrarz ringowy. Stalam tuz przy namocie i musze przyznac, ze tlumaczka mowila cicho i chyba nawet sam piszacy nie zawsze ja slyszal :wink: A czesto nie zdawal sobie sprawy z tego co pisze, np. zamiast Herze Magdy wpisac tak jak mu mowila tlumaczka, ze suka ma prawidowo rozstawione lapy, wpisal, ze ma prawidowo rozlozone :wink: czyli ze co? Po dwie z prawej i dwie z lewej? Pomocna byla jednak gospodyni ringu, bo czesto podpowiadala jak mozna ladnie po polsku napisac jakis zwrot, np. nie - glowa jak damska, ale: glowa sucza w wyrazie Cos mi padly polskie znaki :wink: Moj Szaman dostal bdb, bo byl wlasnie "krotki (rzeczywiscie- nie jest dlugim psem) i malo elegancki". 8) Jednak pomimo bdb oceny sedzia i tak docenil wiele jego cech i ruch, wiec nawet te oceny bdb nie byly poskapione fajnych opisow psow. Choc oczywiscie znalazlo sie kilka kwiateczkow :o w roznych opisach :-? Foteczki tez poprosze!!! Mail w profilu!
agacia Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Ja tez sie usmiechne o foteczki 8) [email protected]
Nitor-Nivalis Posted September 19, 2005 Author Posted September 19, 2005 Foteczki juz wyslalam:) jak ktos nie dostal, to powysylam jeszcze raz ale troszke pozniej :)
aamen Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Ja tez BARDZO BARDZO prosze o zdjecia. Mojej psinie sie nie powiodło ani troszeczkę ... Mozesz mnie wiec pocieszyc fotkami :) Z góry dziekuję :)
ewaka Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Ewaka zapomnialas napisac,ze Gaspar ma prosta gorna linie ramienia E to nie nasz opis. :-? Gaspar ma za malą klatkę piersiową i bardzo wąską głowę. Jak dla mnie to ma jak wiadro, ale ja nie sędzia, więc co się będę spierać. I tak jak Azja jest nietypowy dla rasy O co mu chodziło z Azją to nie za bardzo kumam. U mnie to prawda - stoi jak byk - "mało typowy dla rasy". Ale to prawda, że różnił się nieco od większości psów - dlaczego wiadomo. Sama tylko nie wiem - bo w wystawianiu haszczaków niedoświadczonam - czy długi i dynamiczny wykrok - to wada czy zaleta :-? Pomocna byla jednak gospodyni ringu, bo czesto podpowiadala jak mozna ladnie po polsku napisac jakis zwrot, np. nie - glowa jak damska, ale: glowa sucza w wyrazie Chyba nie zawsze sie udawało. Fantastic (moją ocenę psa pozostawiam sobie :D ) poza wieloma innymi opisami sędziego dostał m.in. opis, że jest za mało męski :lol: ps. Jeżeli ktoś ma fotki Gaspuśka i Kai - to też poproszę na mejla. Bedę wdźięczna, bo nie mam żadnych. wiadomo dlaczego ;-)
agacia Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 To kto mial opis z tym ramieniem? A moja Azja rzeczywiscie jest nietypowa jak na haszczaka,ale z charakteru,a tego raczej na ringu ocenic sie nie da tylko w jej wypadku na spacerze :wink:
SH Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Nie bardzo mi się chce, albo raczej nie za bardzo potrafię wstawiać fotki. Więc proszę o wyrozumiałaosć. Ogółem fotek mam ponad 250 - z czego haszczaków chyba 2/3 :evilbat: Reszta to finały i inne moje ulubione szpicaki 8) Może mod mnie z tymi fotami nie wywali - :modla: No to ruszamy Potomstwo Najlepszego Reproduktora sh - EXPLORER BEAR Hydrargium Pary sh
SH Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Shapali & Meghan Drako & Bajka Giorgio & Koala oraz Bursztyn & Jagna Najlepsza Para sh = 2 Najlepsza Para Klubu
Nitor-Nivalis Posted September 19, 2005 Author Posted September 19, 2005 A właśnie Miska czemu cie z Bajką nie bylo ?
SH Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Porównanie o NSwR - Jagna - Albany - Explorer SHE IS NOT ANGEL NPwR, BOB & II BIS sekcji 1 Kristari's FIRELIT BY CHIPS AHOY NSwR - Explorer SHE IS NOT ANGEL (& Arktogea DOLCE VITA-lok.2 kl.pośr)
SH Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 A tego białego gentlemana to chyba skądś znamy :wink: TENKEITEKI-NA Tajgeta -> Zw.Mł. Best Junior :) A tutaj "wielkie wyjście" z ringu po zakończeniu oceny
AdrianY Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 agacia napisał(a):To kto mial opis z tym ramieniem? My :) a dokladniej Happy czyli Moonflower Seven Heaven "...proste gorne ramie" a poza tym "bardzo koscista" :D Ale dostala DOSK 8) A widzieliscie ile jest fajnych bledow w katalogu? Nasza Gia widnieje tam jako ALLEGORIA a nie Allegria (zdarzalo jej sie bywac rowniez ALLERGIA) :wink: Gratulacje dla wszystkich, milo bylo z Wami spedzic ten dzien :)
efra-husky Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 SH przepiękne zdjęcia. Gratulacje dla wszystkich (nie tylko zwycięzców) :klacz:
aamen Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Poprosiłam o fotki, a nie podałam maila :) Mam nadzieję, ze dostanę chociaż troszkę zdjątek, oto mój adres: [email protected]
sh_maniak Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 AdrianY napisał(a):agacia napisał(a):To kto mial opis z tym ramieniem? My :) a dokladniej Happy czyli Moonflower Seven Heaven "...proste gorne ramie" maja Aśka też to ma :lol: a reszta bez fajerwerków, ale bez zarzutu :wink:
aamen Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Hello sh_maniak jak dostaniesz jakies fotk, to przeslij na moj adres, plizzz [email protected]
sh_maniak Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Ja juz mam fotki :wink: ale czesć się nie otwiera :(
SH Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 efra-husky dzięki za uznanie :oops: Ale w końcu jak się ma 180 fotek to te kilka ładnych się trafi :wink: A tak bliżej prawdy - wybrałam te lepsze i takie, które są interesujące dla większości forumowiczów 8) Układ ringu względem stron świata nie był zbyt fortunny :( Zdjęcia pełnej stawki trzeba było robić pod słońce, więc sporo fotek mam mało czytelnych i niedokolorowanych. Ale widać na nich wyraźnie sylwetki, więc jeśli się wie co to za pies to daje pewien obraz jego walorów w porównaniu do pozostałych psiaków. Psiaki lokatowe w większości udało mi się złapać, ale nie wiem czy każdy ma ochotę je oglądać :roll: Na ringu honorowym starałam się równocześnie notować lokaty i łapać zwycięzców na podium. Nie zawsze mi się to udawało, bo Pani Poseł, która ufundowała mnóstwo pucharów dla finalistów miała dość spory format i zawsze długo gratulowała zwycięzcom skutecznie ich zasłaniając. Na dodatek na popołudniowych finałach kiepsko robiło się fotki, bo znów pod słońce :( Dopiero na prośbę Pana Borkowskiego zmieniono ustawienie podium i końcówka zwycięzców BIS jest lepiej oświetlona. Prezes oddziału obiecał sędziom i Przewodniczącemu Klubu, że biuletyn powystawowy zostanie przygotowany przed kolejną klubówką (luty 2006) i będzie bogaty w zdjęcia - miejmy nadzieję, że dotrzyma słowa.
Nitor-Nivalis Posted September 19, 2005 Author Posted September 19, 2005 Jak ktos nie dostal fotek to sa juz na mojej www w dziale wystawy
sh_maniak Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 SH ty sie jeszcze pytasz czy wstawać lokatowe fotki :roll: ..... jasne, że tak :D może bedziesz miałą moja Asanpi bo jak narazie nigdzie nie znalazłam :( a ciekawa jestem jak sie wystawiała :wink:
Miśka Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Nitor-Nivalis napisał(a):A właśnie Miska czemu cie z Bajką nie bylo ? jak nie bylo jak moje foty nawet z Bajka i Drako (z par) tutaj juz sa :D bylam, wystawialam princa, davida copperfielda i konfietke. Bajka sobie przespala ocene w klatce, nie jest ruda wiec odpuscilam sobie kl. championow.
sh_maniak Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Przeciez nie wygrywały same rude psy, np Albany, Grenland :D
aamen Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 sh_maniak napisał(a):SH ty sie jeszcze pytasz czy wstawać lokatowe fotki :roll: ..... jasne, że tak :D może bedziesz miałą moja Asanpi bo jak narazie nigdzie nie znalazłam :( a ciekawa jestem jak sie wystawiała :wink: NA tych zdjeciach, co mi wyslalas, to widzialam ja! Moze nie na glownym planie, ale byla na dwoch :) I w ogole dziekuje za te fotki :)
NigdyNigdy Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Miśka napisał(a):Kasia, Bursztynek nie dostal rozety za drugiego weterana???????? Bursztyś, nie :lol: Jaguśka i owszem, nawet wprost z ręki sponsora za co serdecznie dziękujemy :D ewaka napisał(a):przepraszam za te kilka błędów - nie powstały specjalnie, tylko przez pospiech i moje "drapanie" jak pazurem :lol: Spokojnie, ja tak tylko żartowałam- mordować nie będę :wink: Ot, takie specyficzne "poczucie humoru", którego nie wszyscy rozumieją 8) flashka-q napisał(a):Tu troche te typy wchodziły w kolorki.. Eeee.... Tam.... 8) Biorąc pod uwagę niektóre klasy (w tym te, które mnie dotyczyły bezpośrednio :wink: ), to ta teoria się sprawdza w 50% :roll: AdrianY napisał(a):"...proste gorne ramie" a poza tym "bardzo koscista" :D To ja widzę, że nasze opisy są bardzo OK :) Co prawda, Jagna ma napisaną tylko jedną i to niecałą linijkę tekstu, ale przynajmniej bez "rewelacji" :wink: SH- a mogłabym Cie prosić o jakieś zdjęcia moich pędraków (jeśli masz)? Byłabym wdzięczna tak, że.... No, po prostu.... No tak bym się do Ciebie uśmiechnęła: :hand:
Recommended Posts