żabusia Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Prosze pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/pilnie-potrzebna-kasa-na-sterylke-aborcyja-147654/#post13058823 Quote
leni356 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Dodałam ogłoszenie słodziaków: psydoadopcji.pl Quote
Madallena Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='leni356']Dodałam ogłoszenie słodziaków: psydoadopcji.pl Dziekujemy :) Quote
obraczus87 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Proszę, wejdźcie: http://www.dogomania.pl/forum/f16/kundelkowa-skarbonka-147660/ Quote
zuzlikowa Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Maleńka kawusia z z dużą ilością mleczka...z przebarwieniami na biało na pyszczku,główce,na nóżkach...w bielutkich skarpeteczkach... BIBI w dt u coronaaj... maleńka...zmykaj szybciutko do swojego kochającego człowieka...masz tu allegro...niech Ci pomoże! 6tyg Szczenię_mała BIBI_Szuka swojego Człowieka (757421997) - Aukcje internetowe Allegro Powodzenia maleńka!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 A i jeszcze czeka w doborowym towarzystwie...Pakuś cały czas w gotowości... Quote
Torusia Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 niech to allegro przyniesie maleństwom dobre domki :lol: Quote
coronaaj Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']u mnie wet kazal dawac tylko jednorodne jedzenie zeby sie trochę uregulowało to trawienie po tym schroniskowym zarciu kazal mi albo gotować ryż, kurczaka i marchewkę (wszytsko gotowane) albo dawac suchą karmę junior dla psów z problemami trawiennymi w związku z tym że mi sie gotowac nie chciało kupiłam karmę, początkowo ją namaczałam w wodzie z lakcidem a poźniej już jadł samą suchą karmę nie namaczaną. Nie moge na razie wziąć na dt nic bo kasy nie mam:oops: na tego szczyla wydałam u weta w sumie 70zł, tak to jest z dt właśnie;) ;)Bylam u weta z Bibi (George idzie jutro). :razz:Bibi dostala 3 antybiotyki oslonowe czy jak; Betamox inj.0.2ml, Tolfine 4%, Biowet 0.15ml.. DALEJ KONTYNUOWAC NIFUROKSAZYD ALE TYLKO 0.5ML przez tydzien. Bibi wazy 1.55kg Nie jest odwodniona ale gdyby jutro nie bylo poprawy isc na kroplowke.:shake::shake: Za dwa dni do kontroli. Dieta lekkostrawna (kurczak i platki ryzowe), na pupe Sudocream. Dostawala Cortisone i amerykanska masc..dzialalo super. :crazyeye::crazyeye:Nie kapac, druga dawka na odrobaczenie , tydzien jak bedzie OK , potem (2tyg) wszystkie szczepienia... Karma STARTER dla newborn do 2 miesiecy, narazie nie musi jesc karmy tylko platki ryzowe z kurczakiem... duzo pic i Bibi pije... Quote
sacred PIRANHA Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 no tak...i wszystkie szczyle z naszego schronu wymagają zapewne pomocy weterynaryjnej:roll: Quote
zuzlikowa Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Coronaaj...zrobiłam jak zasugerowałaś...dziękuję! Trzymaj się maleńka...trzymajcie się wszystkie maluszki! Quote
coronaaj Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 zuzlikowa napisał(a):Coronaaj...zrobiłam jak zasugerowałaś...dziękuję! Trzymaj się maleńka...trzymajcie się wszystkie maluszki! :razz::razz:Mysle, ze moze przyspieszy cala akcje adopcyjna...dzieki.:multi::multi: Quote
kaa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Przepraszam za offa , pilnie potrzebujemy pomocy dla pogryzionego Kleksa http://www.dogomania.pl/forum/f28/kleks-aniol-nie-pies-co-z-nim-bedzie-zbieramy-deklaracje-na-hotelik-147625/ Quote
idusiek Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 coronaj, ty to sie zawsze musisz w coś wpakować?:cool3: Quote
coronaaj Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='idusiek']coronaj, ty to sie zawsze musisz w coś wpakować?:cool3: :razz:idusiek:loveu:, jak tu nie wziasc takiej kruszyny bezbronnej, skazanej na zaglade w schronie:-(:-(:-(zamiast 3 psow wzielysmy 6 sztuk, :shake::shake::shake: Georga, Taffi i Bibi:multi:Karmelek ich brat zostal wziety przez Piranhe:loveu:ma juz DS niesamowite:multi::multi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=757421997 Quote
Madallena Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [FONT=Arial]Przeklejam z Czarnych Kwiatkow, ankieta. Moze sie przyda. Moze cos odjać? dodac?[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]ANKIETA PRZEDADOPCYJNA (PIES) 1. Czy mieszkacie Państwo w domu, czy w mieszkaniu? Czy mieszkanie jest Państwa własnością, czy jest wynajmowane?[/FONT] [FONT=Arial]2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta i jakie?[/FONT] [FONT=Arial]3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy?[/FONT] [FONT=Arial]4. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)?[/FONT] [FONT=Arial]5. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika?[/FONT] [FONT=Arial]6. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp.?[/FONT] [FONT=Arial]7. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na tak długo?[/FONT] [FONT=Arial]8. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam, gdzie trzeba, mogą coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść?[/FONT] [FONT=Arial]9. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa?[/FONT] [FONT=Arial]10. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani?[/FONT] [FONT=Arial]Posiadanie psa wiąże się także z koniecznością szczepień, odrobaczania, profilaktyki przeciw pchłom i kleszczom itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki?[/FONT] [FONT=Arial]11. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa?[/FONT] [FONT=Arial]12. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt?[/FONT] [FONT=Arial]13. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska – a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie przedstawicielowi wolontariatu?[/FONT] [FONT=Arial]14. Czym zamierzacie Państwo żywić psa?[/FONT] [FONT=Arial]15. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w Państwa domu przed adopcją / po adopcji (to także punkt umowy) ?[/FONT] Quote
ponka1 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dobre pytania i słusznie(powyżej). Coronaaj, podałaś linka do maluszka na wątku Tuptusia, czy masz już ogłoszenia dla małej? czytałam, że już po wizycie u weta i przed pierwszym szczepieniem. Quote
coronaaj Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Super przyda sie, dzieki Pani Milena jest z Wloclawka, mieszka z Mama i 6 synem w domku z ogrodkiem. Jest w w-wie do wtorku, chce zobaczyc pieska...ktos z Wloclawka na wizyte przedadopcyjna. Jak nie to sama pojade....lub z Magda Quote
coronaaj Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='ponka1']dobre pytania i słusznie(powyżej). Coronaaj, podałaś linka do maluszka na wątku Tuptusia, czy masz już ogłoszenia dla małej? czytałam, że już po wizycie u weta i przed pierwszym szczepieniem. Oprocz Allegra nie mam nic, jak mozesz to zamiesc...tutaj jest tekst. dzieki.. Dalam zdjecia i kontakt na N-K , znajdziecie pod Alicja Klenczon wszystkie trzy psy.Magda dodaj zdjecia Georga i Taffi (mam po jednym na N-K) Quote
coronaaj Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 fizia napisał(a):Trzymam kciuki za malutką! Fizia dzieki:loveu::loveu:mamy wysyp pudli , a te bliskie mojemu sercu, trzeba je ratowac...:placz::placz: Quote
fizia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='coronaaj']Fizia dzieki:loveu::loveu:mamy wysyp pudli , a te bliskie mojemu sercu, trzeba je ratowac...:placz::placz: Wysyp pudli? O matko, coż ci ludzie wyprawiają...:shake: Ja za to wczoraj byłam u znajomej mojej mamy. Przygarnęła sunię, którą ktoś wyrzucił z samochodu w ciąży w jakimś lesie... Przez 2 miesiące wychowywała tam swoje 2 szczeniaki.. Szczeniaki znalazły domy, Ona bidulka chciała podjadać kurom ziemniaki - za co była przepędzana. przez jakiegoś paskudnego chłopa. Ulitowała się nad Nią córka tego chłopa, wzięła Ją do siebie, ale sunia - Misia - zaszła znowu w ciążę i ta córka stwierdziła, że ojciec Misię zabije a szczeniaki potopi... Dowiedziała się o tym znajoma mamy - zabrała sunię do siebie. Po kilku dniach Misia urodziła...10 szczeniaków.. Założę Im dzisiaj wątek - cudne kluseczki - tylko gdzie znaleźć 10 domków?... Misia zostaje u tej pani, zostanie wysterylizowana.Cudowna psinka. http://www.dogomania.pl/forum/f28/historia-10-ciu-cudnych-kluseczek-3-tyg-ich-dzielnej-mamusi-misi-mix-jamnika-147810/ Quote
fizia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczeni-ta-BIBI-cudna-male-ka-5-tyg-sunia-szuka-Domku-W0QQAdIdZ159169483 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=46773 Quote
ponka1 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 coronaaj napisał(a): Oprocz Allegra nie mam nic, jak mozesz to zamiesc...tutaj jest tekst. dzieki.. Dalam zdjecia i kontakt na N-K , znajdziecie pod Alicja Klenczon wszystkie trzy psy.Magda dodaj zdjecia Georga i Taffi (mam po jednym na N-K) ja nie ale poproszę osobę która by mogła pomóc w ogłoszeniach. Czy wydajesz te szczenię bez szczepienia? Quote
fizia Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Mam odpowiedź z gumtree - ale niestety nic ciekawego.. [FONT=Courier New]witam jestem zainteresowany...boja kobieta bardzo kocha zwierzeta bym jej zrobil niespodzianke:)w jakiej cenie?? [/FONT] Quote
Recommended Posts