zuzlikowa Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Wczoraj niespodziewanie zadzwoniłam do coronaaj...mamy w Zamościu bernardynkę, sunię...hotel jest brak transportu i... Już wczesnym rankiem wyruszyło auto po zamojską sunię benka-Emilkę! Już ok. 13 było wiadomo,ze auto coronaaj zamieniło się znowu... W WESOŁY AUTOBUS,który wywiózł z zamojskiego schroniska cztery psiaki,a dwa jeszcze zawiezie do domków stałych!! Tu pragnę przedstawić maleńkie 5 tygodniowe maleństwo...[SIZE=4]sunię... jeszcze bez imienia...jeszcze nie na miejscu, ale już mającą przed sobą przyszłość inną niż schroniskowa! Jedyne co mogę przekazać o suni, to tylko przypuszczalny wiek...[SIZE=4]5 tygodni oraz barwę sieści...ecri...kość słoniowa. Sunieczka zamieszka w dt u coronaaj! Potrzeby maleństwa poznamy gdy już coronaaj zaloguje się... wtedy też będziemy miały szansę uwidzieć maleńką... wtedy też może ...będzie już miała imię...cioteczki,może podrzucimy kilka pomysłów coronaaj... Może macie jakieś pomysły na imię dla puchatej kulki o barwie kości słoniowej...ecri...perłowej...PODPOWIEDZCIE! No i coronaaj zadecydowała...sunieczka ma na imię [SIZE=5]BIBI... [SIZE=5] Dziewczyny! Pilnie Pilnie Pilnie potrzebna pomoc w ogłoszeniach. Tekst do ogłoszeń: 5 tygodniowy szczeniaczek BIBI... PILNIE SZUKA DOMU! Malutki 5 tygodniowy szczeniaczek-biała z jasno beżowymi przebarwieniami sunia BIBI, PILNIE szuka domu. Jest przed wszystkimi szczepieniami.Jeszcze nie czas , żeby wychodzić z nią na dwór. Mała, piekna kudłata kuleczka. Docelowo będzie niewielkim psiakiem, około 10 - 14 kg. WARUNKI ADOPCJI: Wizyta przedadopcyjna, umowa (obowiązkowa kastracja w wieku ją umożliwiającym), wizyty poadopcyjne. Kontakt do adopcji: tel.505 960 270 tel.506 479 242 [email protected] Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Fotki jeszcze z podróży...oba maluchy...to w pionowym ustawieniu,to w poziomym...tylko czemu maleńka BIBI jest jakby nieco wyżej?:cool3: I już u cioteczki coronaaj...cicho,spokojnie bezpiecznie...no,chyba,że chłopaki zajrzą i sprawdzą co robię...albo ja zajrzę:cool3::evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 No i dla regeneracji sił...do zaglądania... Ciekawam ogromnie tego maleństwa... tak jakoś kolorystycznie będzie u coronaaj pasował do Meksykanów,ale i Pakuś nie jest tu w kontraście!:loveu: Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Może nazwiemy malutką-Słoninka?:evil_lol: E Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 [quote name='waldi481']Może nazwiemy malutką-Słoninka?:evil_lol: E hahaha...początek całkiem niezgorszy!...waldi:razz: zapraszam i do psiaka...może jakieś propozycje? http://www.dogomania.pl/forum/f1161/5-tyg-piesek-wesoly-autobus-coronaaj-pojechal-po-benka-uratowal-szczeniaczka-147420/#post13039877 Quote
sacred PIRANHA Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 zapisuję się na wątek:cool3: nie może mnie tu zabraknąć w końcu mam u siebie na DT braciszka tej ślicznej kruszynki:loveu: Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 I tak cała rodzinka skrzatów dt znalazła!:lol: Na fotki czekamy! Quote
Lionees Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='malagos']To moze własnie Ecri?[/quote] Malagos chyba czytasz w moich myślach.Dosłownie wyjęłaś mi to z ust.Właśnie miałam napisać,żeby maleńka nazywała się Ecri:) Quote
sacred PIRANHA Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 moi drodzy to ja wklejam fotki braciszka, który jest u mnie na DT żebyście mieli wyobraźnie jak wygląda Ecri (tak?) pieseczek jest kremowy z białymi znaczeniami a sunia coronaaj jest biała z kremowymi znaczeniami...chyba tak jakoś:evil_lol: piesio zwie się Carmelek:loveu: moja córcia Emilka bardzo zdziwiona nowym nabytkiem:p widać białe znaczenie na łepku i skarpetki białe taki jestem pikny.....pokochaj mnie!!! Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Teraz to mnie całkiem przytkało!...cudny...cudne!!!! Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 [quote name='waldi481']Może nazwiemy malutką-Słoninka?:evil_lol: E No i spaliło na panewce!Czasami dowcip też bywa nie trafiony...do takiego delikatesiku...Słoninka...:shake: chyba nie pasuje! Jak myślicie,jakiej wielkości będzie to psiaczek...psiaki? Quote
sacred PIRANHA Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='zuzlikowa'] Jak myślicie,jakiej wielkości będzie to psiaczek...psiaki?[/quote] dziewczyny ruszyły w droge a ja do weta od razu (wszytskie trzy mają zasrane pupki i podrażniony odbyt bardzo),na podstawie aktualnej wagi i wieku wet określił je docelowo na 10kg:lol: Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']dziewczyny ruszyły w droge a ja do weta od razu (wszytskie trzy mają zasrane pupki i podrażniony odbyt bardzo),na podstawie aktualnej wagi i wieku wet określił je docelowo na 10kg:lol:[/quote] No,to nie za duze psiaki z nich wyrosną!...ale to takie psiaki i do domku z ogródkiem i do mieszkania! To chyba dobrze? Czy masz jakieś konkretne wskazówki od weta?...mogą się dziewczynom przydać...nie wiem,czy uda im się dotrzeć do weta,choć planowały odwieźć Emilkę i jechać do weta z resztą maluchów... Quote
sacred PIRANHA Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 od razu po wyjściu od weta dzwoniłam do nich i wszystko im przekazałam;) Quote
Torusia Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Carmelek- ślicznie pasuje do jego umaszczenia,a jak się czuje ma biegunkę? pozdrowienia dla maluszka :lol: Quote
sacred PIRANHA Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 na razie jeszcze ma...zobaczymy jutro czy będzie poprawa po lekach i karmie weterynaryjnej, właśnie zaliczyliśmy spacerek...czekamy na fotki Ecri;) Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Niepotrzebnie jesteś uszczypliwa-zażartowac sobie można w myśl zasady,,dobry żart tynfa wart,,..Nie martw sie jednak-już się nie będziemy odzywac na wątku. EOT Waldemar Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Czekam na informacje od coronaaj...no i na imię sunieczki, i na fotki...:lol: Cioteczka zmęczona i z całą gromadką psiaków...więc cierpliwie czekam. Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Wklejam dla cioteczki coronaaj,żeby odnalazła wszystkie psiaki,które wczoraj wiozła do nowego życia!:loveu: Wątek maleńkiej suni...jak ma na imię? WESOŁY AUTOBUS coronaaj pojechał po benka i uratował szczeniaczka-SUNIĘ 5 tyg ! Wątek małego pieska...Georga Clooneya... 5 tyg. piesek! WESOŁY AUTOBUS coronaaj pojechał po benka i uratował szczeniaczka! Wątek maleńkiej suni Księżniczki TAFI... Maleńka 5l. Księżniczka TAFI_już nie będzie tragedii_zdążyliśmy !!! Bernardynki Emilki... http://www.dogomania.pl/forum/f1157/2-lata-w-schronisku_bernardyn__juz-w-hotelu_chore-uszy-potrzebne-pieniadze-hotel-wet-147105/index12.html Czekamy na Ciebie cioteczko!!!:lol: Quote
coronaaj Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='waldi481']Niepotrzebnie jesteś uszczypliwa-zażartowac sobie można w myśl zasady,,dobry żart tynfa wart,,..Nie martw sie jednak-już się nie będziemy odzywac na wątku. EOT Waldemar Waldi481 nie obrazaj sie....tutaj wesoly watek:multi::multi:Sloninka nawet niezle ale jak pojdzie do adopcji gdzies dalej to jak przetlumaczysz..bekonik??:shake::shake:a to sunia.. Imion mamy do wyboru...Angelina, Ecri, Babsi, Belle, Bibi (moje zdrobniale imie ale w rzeczywistosci szwedzkie..Bibi Anderson), Besa, Bitsy, Cora, Caroline , Bitsy, Carrie, Candy, Catalina, Diva, Gabi, etc... Ponizej nasze fundacyjne imiona do wyboru do koloru..:roll::roll: Lucky Dogs! Moje ulubione BIBI ... Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 No i jakie decyzje co do imienia? Jak sunieczka zwać się będzie?:cool3: Quote
coronaaj Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='zuzlikowa']No i jakie decyzje co do imienia? Jak sunieczka zwać się będzie?:cool3: Zadecydowalam bedzie sie wabic ...BIBI:crazyeye::crazyeye:moje imie od malego...jest to moj pierwszy Tymczas w Polce...zaczyna reagowac na BIBI....:cool3::cool3:zjadla sucha karme z twarozkiem wiejskim i wreszcie zasnela....ciagle glodna:-o:-otroche ma sraczenki... Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 [quote name='coronaaj']Zadecydowalam bedzie sie wabic ...BIBI:crazyeye::crazyeye:moje imie od malego...jest to moj pierwszy Tymczas w Polce...zaczyna reagowac na BIBI....:cool3::cool3:zjadla sucha karme z twarozkiem wiejskim i wreszcie zasnela....ciagle glodna:-o:-otroche ma sraczenki... Hihihi...no,to nie z angielska jenom z...krainy Alicji! Tak więc mamy ...BIBI,siostrzyczkę Georga Clooneya!!!...a Bibi już bez stresu spokojniutko sobie śpi!...zdrowego snu maleństwo!:loveu: Quote
Recommended Posts