Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bico napisał(a):
trzeba babkę dokładnie prześwietlić i napisać pw do ciotek warszawskich, czy znają kogoś takiego z Palucha i jakie są opinie na temat tej osoby:cool3:

P.Katarzyna nie brzmiala na technika weterynari...raczej na pseudohodowce...zapytam sie w mailu kogo zna Z Palucha???:evil_lol::evil_lol:

Mam jej pelne nazwisko Katarzyna G. Moze ktos ja zna, znal z Palucha?
Dam na PW...pytajcie warszawskie ciotki...

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dla mnie trzymanie psów dużej rasy w mieszkaniu nie jest katowaniem zwierząt:evil_lol: ale może po prostu sie nie znam, kazdy ma prawo do własnego zdania:diabloti:
ja mieszkałam z wyżłem (pies myśliwki duzo ruchu potrzebuje) 8 lat w bloku w centrum miasta i w pełni świadoma moge powiedziec że miał wtedy lepiej niz teraz mieszkając w domku z ogródkiem na podwórku z moimi rodzicami:diabloti:

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
dla mnie trzymanie psów dużej rasy w mieszkaniu nie jest katowaniem zwierząt:evil_lol: ale może po prostu sie nie znam, kazdy ma prawo do własnego zdania:diabloti:
ja mieszkałam z wyżłem (pies myśliwki duzo ruchu potrzebuje) 8 lat w bloku w centrum miasta i w pełni świadoma moge powiedziec że miał wtedy lepiej niz teraz mieszkając w domku z ogródkiem na podwórku z moimi rodzicami:diabloti:

Tutaj nie chodzilo o mieszkanie w bloku, zgadzam sie z Toba w 100%, mozna miec duzego psa w mieszkaniu zreszta widze u siebie w apartamentowcu, sporo ludzi ma ogromne psy...

Tutaj chodzilo rowniez o dom na wsi, 6 letnia sunie , ze chce miec szczeniaki, niby mieszkaja w bloku i na wsi?.Wszystko brzmialo malo
przekonywujaco. Wiedza o psach na technika weterynarii raczej slaba bo jak dopuscic sunie jak sunia chora na serce??? To znowu z inne beczki, ze sunie ona by wysterelizowala ale musi zapytac weta???

Posted

Bibi wazy 1.577kg wiec wiecej niz jak zabieralysmy ja ze schroniska..temp 38.9C dobrze, pije oczywiscie rozrabia.W samochodzie nie chce siedziec na swoim siedzeniu pcha sie na moje kolana. Wczoraj dostala nie kroplowke ale dwie strzykawy w pupe witamin, darla sie niesamowicie, dzisiaj znowu na antybiotyki..i witaminy...

Dalej szukamy domkow ale tych dobrych dla Bibi I Georga...

Posted

Madallena napisał(a):
fajnie ze sunia dochodzi do siebie :) Trzymam za nia kciuki, mala lobuziara :P

Tylko zeby wreszcie zaczela robic twardsza kupunke:shake::shake:no nie chce
mala malpka:evil_lol::evil_lol:

Posted

Jak klikniecie na coronaaj pod zdjeciem to zobaczycie 19 zdec Bibi, pako i calej reszty sfory..

Pierwszy dzien bez kroplowki, antybiotyku, wizyty u weta .Bibi ma troche lepsza kupke, zaczela jesc sucha karme dzisiaj wieczorem oprocz mokrej dla kotow, jak to pisze to obgryzuje mi pantofle, spodnie, etc...zaczela tez wiecej pic.

Daje Bibi Royal Canin Intestinal S/O, Specific Digestive Support lub Hill's Presciption Diet (nie probowalam jeszcze). Bardzo lubi Intestinal S/O.

Posted

Przekazuję informacje po wizycie przedadopcyjnej w Poznaniu przeprowadzonej przez Ninkę:

-para młodych ludzi mieszkająca jeszcze z rodzicami chłopaka,ale w czasie roku usamodzielniająca się...mieszka ją tam więc jeszcze rodzice chłopaka i córka z małym dzieckiem...wszyscy zgadzają się na psa-na Bibi
-chłopak ma psa sunię,amstafkowatą-niesterylizowana,dopuszczono do niej pieska...pod wpływem informacji,że trzeba chociaż raz...bez oporów przyjął argumenty o potrzebie sterylizacji.Sunia jest zadbana,na ten moment zdrowa.Ostatnio miała jakieś problemy zdrowotne i była leczona...podał informacje gdzie,Ninka podała mu jeszcze namiary na swojego weta.Suczka jest bardzo spokojna,bez agresji,dobrze ułożona.
Karmiona jest Puriną.
Bibi ma być pieskiem dziewczyny,która także bez oporów przyjęła informację o konieczności sterylki...zgadza się...Przewiduje,że karmiona będzie na początku Royalem.
-Posesja jest nie ogrodzona,lecz psiak ma być teraz nie wypuszczany min.ze względu na pogodę...wychodziliby z nim na spacery...
-w chwili obecnej,w ciągu tygodnia dziewczyna wyjeżdża na szkolenia do Warszawy...szkolenie skończy się za 2 tygodnie i już na stałe będzie w domu.
-Przewidują,że sami odebraliby Bibi gdy będą obydwoje w Warszawie(nie całe 2 tygodnie).
-umowa została zaakceptowana wraz z potrzebą okresowego informowania o sunieczce.

Coronaaj...napisałam zgodnie z przekazem Ninki...konkretniejsze odpowiedzi na ew. pytania Ninka może udzielić telefonicznie(mam jej nr i ew.podam).

Posted

[quote name='dana']Coronaaj, zdjęcia obejrzałam, super ! Masz bardzo wesoło, Pakuś, Białaski, Bibi, rzeczywiście jak wesoły autobus ;):evil_lol:.
Zuzliku, no to dobre wieści, trzymam mocno kciuki :bigok:

Ja też mocno trzymam za maluszki:loveu:...sama jestem bardzo ciekawa w jakim domeczku znajdzie swoje gniazdko maleńka kaweczka z duuuuużą ilością mleczka,czyli Bibi ...w najlepszym!!!:multi:
Maleńka jeszcze ma troszkę do podleczenia i chyba powrzeszczy jeszcze nieco(bo strasznie się wydziera przy zastrzykach:evil_lol:!),ale lepiej mieć pewność,że wszystko już jest w porządku,a i surowicę jeszcze bedzie trzeba podać(drugą dawkę).

Ale paluchy mocno pozaciskane cały czas!Za zdrówko i za domek!