Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

halcia napisał(a):
He,he jaki dumny z nowej zabawki...:evil_lol:

To jego stara zabawka - jak do nas przyjechał, Ulka18 wysłała mi pieniążki na zabawkę dla niego i to jest właśnie ta słynna żółta kość, z którą się nie rozstaje. Niestety, kilka dni temu gdzieś ją znowu zawieruszył... to nie pierwszy raz, więc czekam jeszcze z zakupem nowej, bo może za kilka dni się znajdzie. A jak nie to na pierwsze urodziny u nas dostanie nową ;)

Posted

Kolusia ma sie calkiem dobrze, juz zaczela szczekac. Jej Pancia zauwazyla, ze Kolusia nie lubi starszych facetow, szczeka na nich od razu. Az trudno uwierzyc, ze jest juz miesiac w domu...ona jest grzeczna, spokojna dziewczynka.

Od: "Sylvia"
Data: Cz Listopada 4 2010, 12:55 pm

Kolusia geht es ganz gut, sie bellt auch schon.
mir ist auch aufgefallen das sie keine älteren Männer mag (die bellt sie sofort aus)
Kaum zu glauben das sie schon ein monat bei mir ist..................sie ist so ein
braves ,ruhiges mädchen
l.g. sylvia und bande

Posted

Kolusia dobrze chodzi na smyczy

Kolusia ma juz ubranko na chlodniejsze dni

Bitte nicht lachen Aga,kolusia hat heute einen pelzmantel bekommen (wenn es mal
bitterkalt ist muss sie nicht frieren

Kolusia ma sie coraz lepiej, ale fotografowania nadal nie lubi. Sylvia przekazuje serdeczne pozdrowienia od siebie i Kolusi dla Magdy.
Ja es wird immer besser,ausser fotographieren mag sie noch immer nicht gerne
und richte auch magda liebe grüsse von mir und kolusia aus
l.g. sylvia

Posted

Łezka się w oku kręci jak patrzę na Kolusię... Ulka18 bardzo dziękuję za wiadomości i zdjęcia, bardzo mnie wzruszyły pozdrowienia od Sylwii, naprawdę... Ja też pozdrawiam Sylwię i jestem jej bardzo wdzięczna za opiekę nad Kolusią.
Ja dzisiaj - dla odmiany - byłam u lekarza z Redem. Martwiło mnie to, że zaczął bardziej oszczędzać tę chorą łapkę, więc byłam z nim na RTG. Wyszło, że po prostu dokucza mu to stare złamanie z okazji jesieni, w poniedziałek mam się zgłosić do mojej wetki, ale pan doktor, który robił prześwietlenie powiedział, że trzeba kupić jaki Artresan czy coś takiego i podawać prewencyjnie. Na pewno Dorotka mi wypisze co trzeba.
Poza tym puszaty miewa się dobrze, postaram się wrzucić nowe zdjęcia.

Posted

Dorotka potwierdziła wczoraj, że po prostu przyszła jesień i to "dzikie" zrośnięcie łapki może się dawać Redzikowi we znaki. Kupiłam mu ArthroVet opakowanie na 3 miesiące. Zobaczymy, jak będzie jadł. I mam go odchodzić. W domu wojna trzy razy dziennie, bo TZ nie chce zrozumieć, że zwierzątko, które zjada wszystkie niepotrzebne jedzonko nazywa się świnka a nie pies :diabloti: On by go karmił wszystkimi tłuszczami od gotowania i pieczenia, i najlepiej do tego podrobić chlebek :). Chociaż dzisiaj obrazony pytał sie, czy może dać Redowi trochę mielonego mięsa, bo "już tak cudujesz z tym psem, że nie wiem, co on może jeść". :diabloti:
No, a Redzik ma jeść raz w tygodniu biały ser półtłusty i raz w tygodniu sparzoną wątróbkę drobiową i raz w tygodniu żółtko :)
To tak gdyby ktoś chciał wiedzieć, co u nas :)

Posted

Ja też wiedziałam kiedy wejść:multi:
http://i51.tinypic.com/2r439rn.jpgcudny uśmiechnięty, cudny pysio:loveu:
Tak na prawdę to często do Was zaglądam, tylko nie zawsze piszę;)
Cieszę się, że u Redzika wszystko dobrze:lol:
I z Kolusi bardzo się cieszę, wiesz Magda myślę, tylko się nie pogniewaj, że jej potrzebny był dom z łóżkiem, taki gdzie zawsze może być przy człowieku, bo to bardzo delikatna sunieczka:loveu:

Posted

[quote name='Energy']I z Kolusi bardzo się cieszę, wiesz Magda myślę, tylko się nie pogniewaj, że jej potrzebny był dom z łóżkiem, taki gdzie zawsze może być przy człowieku, bo to bardzo delikatna sunieczka:loveu:
Ja też uważam, że dom z łóżkiem jest dla niej o wiele lepszy, taki, gdzie nie ma za bardzo dokąd uciec przed człowiekiem, jest ciepło i w nocy ukradkiem można ćwiczyć podchodzenie do tego chrapiącego dwunoga :).

Wgrywam filmik z Redem, za chwilę wrzucę ;)

edit: film z Redem mi zjadło, muszę wgrywać od nowa, wkur... mnie to YouTube że szok, ja chyba zaawansowana blondynka jestem, marnuję godzinę żeby jeden film wgrać

edit edit: Dobra, wklejam link, oczywiście nie mam pojęcia jak to zamienić w mały ekranik, może któraś z cioteczek doradzi:

http://www.youtube.com/watch?v=8IQNRpOr2rU

Posted

W tym tygodniu ma spać pierwszy śnieg, jak spadnie - zrobi się nowe fotki w nowej szacie :).
Ra_dunia pls wybacz, ale byłam w takim przelocie w Poznaniu, że tyle co na dworcu rano wysiadłam o 6, cały dzień pracowałam w Tarnowie Podgórnym i potem biegiem z powrotem na pociąg do Szczecina.

Posted

Kolusia ladnie sie zaaklimatyzowala, woli przebywac w cieple, niz na zewnatrz na zimnie. Kiedy jej Pancia jest na zewnatrz, to Kolusia tez, ale jak Pancia idzie do domu, szybko biegnie za nia.

Temat: Kolusia
Od: "sylvia hohberger"
Data: Pn Listopada 29 2010, 9:18 pm

Hier ein Foto von Kolusia,sie hat sich schon toll eingelebt,sie ist aber lieber im warmen als draussen in der kälte,wenn ich draussen bleibe dann bleibt sie auch ,aber wenn ich ins haus gehe dann läuft sie schnell hinterher, l.g. sylvia und Kolusia