Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj mimozo i.....no właśnie jak piesior ma na imię?
Moje "szczenię" Figa ma co prawda już 10 miesięcy ale waży 15 kg i jest bardzo chętna do zabawy. Na PM chodzimy w weekendy i jesteśmy tam najczęściej ok. 13. ( wyjątkowo w tę sobotę nie będziemy ale w niedzielę już tak ). Mam też 11letnią córkę ( to w temacie dzieci i psy:razz: ) więc ludzkie młodsze towarzystwo zapewnione. Co do Twoich wizyt w przedszkolach to wybacz ale nie masz racji.. Pani dyrektor nie może bez zgody rodziców zgadzać się na takie kontakty.A i duża grupa dzieci na jednego szczeniaka to nie jest chyba dobre rozwiązanie. Mógłby się po prostu wystraszyć nadmiaru pieszczot.Proponuję raczej wykorzystywać sytuację kiedy jedno lub dwoje dzieci ma ochotę pobawić się lub choćby tylko pogłaskać pieska. Dla psa będzie to na pewno przyjemniejsze.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]mimoza[/B]
Witam Cię serdecznie! :multi:
Miejscem naszych wspólnych spotkań na ogół jest "psia polanka" na Polach Mokotowskich, umawiamy się na sobotę-niedzielę około godziny 12-13, oprócz dogomaniaków przychodzą również właściciele innych psów, w tym szczeniaków. Mortikia ma piękną Sky - szczeniaka rasy malamut, też przychodą na takie spotkanie. Tak że Twój mały (na razie) onek napewno nie zostanie sam!
[quote]mieszkam pomiędzu Agrykolą i Polami Mokotowskimi[/quote]
Mieszkamy blisko Agrykoli ;) Naszym psem jest mieszaniec ONa, ma w tej chwili siedem miesięcy; jeśli Twój piesek nie boi się większych od niego - zapraszamy na spotkanie! (nasz to każdego potrafi zachęcić do zabawy!:))

Pozdrawiamy ;)

Posted

W kazdy weekend jestescie na polach? Bo ja sie tak zbieram od jakiegos czasu i mam coraz większa chcęć przyjechać :) Koło mnie nie ma zbyt dużo miejsca na bieganko...

Posted

zazwyczaj w kazdy trzeba sledzić watek i zobaczyc kto sie zaopowiada na spotkanie a kto nie, chociaż by po to zeby wiedzieć kogo(czy.jakich psów) szukać. Na polach i tak zawsze jest pełną psów wiec towarzystwa czworonogów nie brak, za to brak towarzystwa dla włascicieli bo ludzie którzy tam przychodzą znaja sie i tworza małe grupki do których trudno sie wcisnać (bynajmniej takie jest moje odczucie)

Posted

Miroszki ty pisz w swoim imieniu ja go nie przyjmuje :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: zartowałam.

[SIZE=4][COLOR=red][B]Witamy miedzy nami[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]:bigok: :sweetCyb: :hand::buzi::bye::bigok: :hand: :bigok: :buzi: :sweetCyb: :bye: [/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Czoko']Choco w czwartek się dusiła z ciągłym katarem i kichaniem trafiła do weta - do wtorku zażywa antybiotyki,

[/quote]

A beagielka koleżanki Mafia ma anginę :crazyeye: czyżby w ostatni weekend na Polu grasowała jakaś psia bakteria???

A Zuza i Amorek zdrowe. Objawia się wyższość aktywności preferowanej przez Zuzankę (wpatrywanie się w cudze kieszenie) :cool1: Raz się na coś przydało :lol:

Nas w weekend nie będzie - jedziemy w Świętokrzyskie poganiać (TAK, Zuza też tak umie ;) ) po górkach :multi:

Posted

[quote name='Usia']zazwyczaj w kazdy trzeba sledzić watek i zobaczyc kto sie zaopowiada na spotkanie a kto nie, chociaż by po to zeby wiedzieć kogo(czy.jakich psów) szukać. Na polach i tak zawsze jest pełną psów wiec towarzystwa czworonogów nie brak, za to brak towarzystwa dla włascicieli bo ludzie którzy tam przychodzą znaja sie i tworza małe grupki do których trudno sie wcisnać (bynajmniej takie jest moje odczucie)[/quote]

Całkowicie podzielam to odczucie - czasem się stoi koło obcych osób komletnie bez słowa i każdy patrzy tylko na swojego psa albo oni już przyszli grupą i na nikogo spoza nich nie zwracają uwagi - dlatego też staram się sprawdzić czy bedzie ktoś znajomy, często wymieniamy się nr telefonu, swój już wielokrotnie też podawalam - to jest duży teren i mozna się wcale nie zauważyć albo w ostatniej chwili z jakiegoś powodu zmieniamy porę spotkania - np. problem z dojazdem.. aczsem ktoś przychodzi na krótko i można się całkowicie minąć...

Choroba było wcześniej - w poprzednim tygodniu - w niedzielę miała kolejny atak ale leczenie już skończone - już nie ma śladu po szmerkach ale... już jest zbyt atrakcyjną suczką i ma przerwę w życiu towarzyskim.

Posted

Wszystkim chorym psiakom życzymy szybkiego powrotu do zdrowia.. no bo jak to wiosna można sobie pobiegać a tu choroba:placz: Chorobom mówimy stanowcze NIE!:mad:
Dobermanio.... Fizia robiła sobie balejaż na spotkanie z Zakiem...na próżno:placz: Może uda Wam się w tym tygodniu?Nie wiem o której uda mi się przyjść w sobotę... pewnie wcale, ale w niedzielę będziemy !:multi:

Posted

No, dobra, uściślijmy :mad: Spotkanie w sobotę na Polach Mokotowskich ok.13-ej, ale gdzie??? Psia polanka? Nie wiem, czy znajdziemy. Czy to jest ta polanka bliżej ulicy przy działkach koło jakiegoś pubu (nazwy nie pomnę, ale nie jest to Bolek, Lolek albo Tola tylko ten "inny" ) My się chętnie pojawimy. Acha, mój owczar, drapieżna niszczycielska siła, ma na imię Balto :razz:
Zaraz spróbuję "wsadzić" zdjęcia Potwora... ;)

Posted

[quote name='miroszki']Serdecznie zapraszamy! :razz:[/quote]

[quote name='Usia']Miroszki ty pisz w swoim imieniu ja go nie przyjmuje :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: zartowałam.

[SIZE=4][COLOR=red][B]Witamy miedzy nami[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]:bigok: :sweetCyb: :hand::buzi::bye::bigok: :hand: :bigok: :buzi: :sweetCyb: :bye: [/COLOR][/SIZE][/quote]

ahhhh i ohhh super!! Nie wiem, czy wten weekend dam radę, zobaczymy jak to wszystkop sie potoczy :)
a tak na wszelki wypadek zapytam: długo z reguły jestescie??
no i jak nie ten week to nastepny :)

Posted

z ta długoscia to zalezy czasami jestesmy i 30 minut czasami i nawet 4 h zalezy od pogody i zajec po spacerowych,najdłuzej wytrzymuje Miroszki i Sylwek z tego co zauwazyłam ;)

PS: Ays na razie ma zawieszone spacery na pola, dopuki nie przejdzie pomyslnie szkolenia !!!! Koniec kropka nie ma odwołania !!

Posted

To jest mój piesek, czyli Balto w wieku już prawie 10 tygodni...

file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Ewa/Pulpit/Image%20006a.jpg

Ale nie wiem, jak mogę wsadzić zdjęcie tak, żeby wszyscy nie musieli włazić pod ten adres, tylko widzieli zdjątko od razu. HELP dla tłumoka! :roll:

Posted

[quote name='Usia']z ta długoscia to zalezy czasami jestesmy i 30 minut czasami i nawet 4 h zalezy od pogody i zajec po spacerowych,najdłuzej wytrzymuje Miroszki i Sylwek z tego co zauwazyłam ;)

No Czoko wcale nie jest gorsza :-).

Przykro mi że w ten weekend się nie zobaczymy jeszcze (bo już tęsknię za spotkaniami z Wami a Shojo pewnie jeszcze bardziej - mimo jej charakterku) ale jednak cieczka nie całkiem się jeszcze skończyła a nie chciałbym mieć kłopotów z psami w parku.

Posted

To jest taka łączka między dużym stawem a ul. Rostafińskich...tak w pobliżu pub ( też nie pomnę nazwy:oops: ) niedaleko rośnie latawcożerne drzewo.. o ile ostatni latawiec nie został strawiony to ma kolor ... pomarańczowo - niebieski...
Balto... hmmm to z "Nocy bez brzasku"?

Posted

heh dziwna sprawa,że odrazu sobie nie skojarzyłam tego miejsca :) właściwie to ze 2 razy kiedyś przechodziłam obok tego parku :p bardzo fajnie tam jest no i już 3 razy tam z Mikenem i znajomymi byłam

Posted

No widzisz:)

A teraz jeszcze jak postawili ekrany od ulicy i ułożyli chodnik z kostek Bauma, to jest jeszcze lepiej.

We wtorek się z Lachsem zapuściliśmy strasznie daleko :diabloti:

Posted

Może zrobimy jakieś podsumowanie - kto będzie dzisiaj na spacerku na PM i o której? Wiem napewno, że Mimoza z Balto się wybierają.
Figa Bez Maku - będziecie dzisiaj (czy tylko w niedzielę? pogubiłam się w tym wątku:roll: )?
Z Jaszką zamierzamy przyjść na 13, być może uda się wcześniej pojawić na polance.
Pozdrawiam wszystkich! ;)