Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super!
Zawsze jak jezdze SKM-ka do centrum, to neca mnie te tereny wzdluz torow na odcinku pkp wlochy- w-wa zachodnia. wlasnosc pkp, ale mozna tam wejsc, tylko wycieczka troche trwa. ogroooomny, pusty, trawiasty teren.jak tylko troche sie ociepli, wybieram sie i potem dam znac czy warto.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marzena&Gusti']Zgłaszam się;)Mieszkam przy Dolnej:)[/quote]
A znasz fajne mokotowskie miejsca spacerkowe? (gdzie nie ma dużo ludzi i innych psów) :D

• 2 weeks later...
Posted

Szukam osoby która pomogłaby mi popracować nad zachowaniem mojego psa /chodzi o niebyt przyjacielski stosunek do innych psów/
Miałoby to wyglądać mniej więcej tak że ja z moją Nelly spotykam się z daną osobą i jej psem i pracujemy nad zachowaniem Nelly /jest ona mała, nieszkodliwa/ :roll:

Posted

baffi, ja mam przyjacielskie psice, ale obawiam się, że Twoja sunia może się ich bać (są duże), chyba że sama Szczota? ona jest malutka
w każdym razie Szare już niejednego psiaka do siebie przekonały i niejednego człowieka, więc jakby co- pisz

Posted

[quote name='Tilia']baffi, ja mam przyjacielskie psice, ale obawiam się, że Twoja sunia może się ich bać (są duże), chyba że sama Szczota? ona jest malutka
w każdym razie Szare już niejednego psiaka do siebie przekonały i niejednego człowieka, więc jakby co- pisz[/quote]
Bardzo chętnie bym skorzystała :)
Dużych to Nelly raczej się boi ale kto wie...
A na jakiej dzielnicy mieszkasz? ;)

Posted

baffi, Sadyba-Wilanów. Moje mogą najwyżej chcieć się przywitać, co może malutką przerazić, ale je po prostu przytrzymam, po chwili powinny stracić nią zainteresowanie- zwykle tak właśnie jest. A że wychowywały się z całkiem podobną do Twojej psinką (moją nieżyjącą już Zuzanką) to są do piesków w tym typie ogromnie przyjacielskie.

Posted

[quote name='Tilia']baffi, Sadyba-Wilanów. Moje mogą najwyżej chcieć się przywitać, co może malutką przerazić, ale je po prostu przytrzymam, po chwili powinny stracić nią zainteresowanie- zwykle tak właśnie jest. A że wychowywały się z całkiem podobną do Twojej psinką (moją nieżyjącą już Zuzanką) to są do piesków w tym typie ogromnie przyjacielskie.[/quote]
Sadyba:multi:
Nelly na początku na pewno by się bała ale może dałoby się ją jakoś przekonać...

Posted

[quote name='LittleMy']to kto sie pod lasem kabackim ze mna i moim szczekaczem spotka?? :-([/quote]

a ty masz malego szczekacza tak? Suczka piesek?
Bo ja mam ogarowata suczke ktora chetnie pozna nowe pieski, ale potrafi malego pieska capnac lapa przy zabawie - generalnie wychowala sie z malym psem i nie zawsze widzi roznice w zabawach z malym a duzym:eviltong: A duzych sie boi:roll: Wiec jesli twoj sie nie boi to...;) My na Natolinie jestesmy - rog Belgradzkiej i Stryjenskich

Posted

[quote name='Agnes']a ty masz malego szczekacza tak? Suczka piesek?
Bo ja mam ogarowata suczke ktora chetnie pozna nowe pieski, ale potrafi malego pieska capnac lapa przy zabawie - generalnie wychowala sie z malym psem i nie zawsze widzi roznice w zabawach z malym a duzym:eviltong: A duzych sie boi:roll: Wiec jesli twoj sie nie boi to...;) My na Natolinie jestesmy - rog Belgradzkiej i Stryjenskich[/quote]

to przy tej gorce na Kazury? tam tez sie mozna wybiegac.
tak moje szczekacze sa male, ok 7 kg ;) wzielabym jedego, tego teoretyczie bardziej poslusznego. to suczka i kiedys uwielbiala wszystkie psy, ostatnio tylko czasami cos jej odbije i szczeka na wieksze od siebie, ale to tylko czasami, mysle, ze jakby ja spuscic to by sie fajnie pobawily :)

Posted

[quote name='LittleMy']to kto sie pod lasem kabackim ze mna i moim szczekaczem spotka?? :-([/quote]

Ja własnie dzisiaj z moimi psiurami ruszam na górkę i do lasu kabackiego. Pogoda tak cudna że aż szkoda siedziec w domu :lol:

Posted

[quote name='LittleMy']to przy tej gorce na Kazury? tam tez sie mozna wybiegac.
tak moje szczekacze sa male, ok 7 kg ;) wzielabym jedego, tego teoretyczie bardziej poslusznego. to suczka i kiedys uwielbiala wszystkie psy, ostatnio tylko czasami cos jej odbije i szczeka na wieksze od siebie, ale to tylko czasami, mysle, ze jakby ja spuscic to by sie fajnie pobawily :)[/quote]

jak sie nie boisz 35 kg psa ktory lubi sie rozbrykac to mozemy sprobowac :) Jednak moja potrafi olewac psy, bo woli kopac dolki:shake:ale to roznie bywa - jak drugi pies jest zaczepialski, to moze byc i zabawa:eviltong: Staram sie chodzic teraz jak najczesciej:)
Jakby co odzywaj sie na maila - prejska.maupa.sierp.net ew gg 2048156, a pw mi nie dziala:eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Za dużo stron do czytania ale powiem że pola mokotowskie są dobre do spceru z psem i spotkania dogomanniaków. Kilka lat temu byłam z psem na spotkaniu bokserów i psy miały gdzie spokojnie pobiegać.

• 4 weeks later...
Posted

Będę jutro w Wawie z 2 psami: husky i ogarem.
Polećcie mi jakieś miejsce gdzie można je zabrać na spacer.
A może ktoś z Warszawiaków przyłączy się? :)

Posted

hej, ja chetnie przylacze sie do kogos na spacerek po polach mokotowskich jak tylko mala Flapi przejdzie kwarantanne :cool3:
chcialabym zabrac ze soba jeszcze moja Mile, ale to chyba nie wypali poniewaz za nic na swiecie nie chce wejsc do autobusu a niestety daleko mieszkamy :angryy:

Posted

[COLOR=Black]puchu my jesteśmy z Wawra :roll:

wiecie co? właśnie znalazłam artykuł dyskusji dotyczącej zagospodarowania terenu Pola Mokotowskiego opracowany przez arch. dr. Krzysztofa Domaradzkiego :shake:

wygląda to mniej więcej tak, że pola zamierzają zmienić w

60%(2 hale sportowe,stadion) sportem
40% hotelami i innymi w tym przychodnia...
w tym "doskonały projekt' przewiduje zakaz imprez (koncertów,wystaw itp.) na terenach i obiektach sportowych[/COLOR][COLOR=Black]:mad:

źródło gazeta Mieszkaniec wyd.wielkanocne 2008 nr.6(453) str.12 "Psucie Pola Mokotowskiego"
[/COLOR]

Posted

Taa i niewątpliwie ktoś by na tym sporo zarobił..

Ja, ponieważ mieszkamy na SND ( Służew Nad Dolinką ) poruszam się z moim psiakiem po terenie dolinki służewieckiej.
Za miesiąc się przeprowadzamy w okolice imielina ( gdzieś pomiędzy ul rosoła, ul nowoursynowska, ul klimczaka ) i ogolnie nie ma tam gdzie chodzic z psem ani na terenie strzeżonego osiedla ani w pobliżu. Pola wilanowskie są w prawdzie niedaleko ale już zalali je prawie w całosci betonem..zresztą trzeba tam dojsc po błocie.

Może ktoś mi podpowie gdzie mogę się wybrac w tamtych okolicach, może cos pominęłam w planach;)

Potwierdzam ze Pola Mokotowskie są świetne na spacerki:) Także las kabacki, Powsin i okolice.

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']Za miesiąc się przeprowadzamy w okolice imielina ( gdzieś pomiędzy ul rosoła, ul nowoursynowska, ul klimczaka ) i ogolnie nie ma tam gdzie chodzic z psem ani na terenie strzeżonego osiedla ani w pobliżu. Pola wilanowskie są w prawdzie niedaleko ale już zalali je prawie w całosci betonem..zresztą trzeba tam dojsc po błocie.[/quote]

ojoj widac ze nie znasz tych terenow ;) wzdluz nowoursynowskiej idzie skarpa ursynowska, po ktorej mozna chodzic - duzo drzew - a nizej pooolaa wieeelkieeee polaaaaa wilanowskie - jeszcze daleko im do tego, zeby cale zabetenowac ;) Zaczyna sie od uczelni SGGW - na jej tylach, za palacykiem i mozna tak mysle przejsc az do Kabat i prawie Lasu Kabackiego.
Sa tez pola wlasnie pod Lasem Kabackim albo na Kabatch, albo na Natolinie - od metra Natolin 10 min drogi spacerkiem i mam niewielkie ale mile pola pod lasem no i las:cool3:

tu jest fajniej niz nad Dolinka pelna ludzi:multi:

Posted

ja bylam ostatnio wlasnie na Natolinie pod Lasem i chyba za ladna pogoda byla... z kazdej strony nadbiegali biegacze, pojedynczo, w parach, grupami... to nie na nerwy mojego psa :evil_lol: ale potem w jakims zakatku udalo mi sie ja w koncu spuscic to sie z kims pobawila, poki nie przyszly rodziny z dziecmi na spacer. to tez nie na nerwy mojego psa, ehh, tez mi sie trafil maly agresorek :roll: