Jump to content
Dogomania

Mila - schroniskowy smuteczek ma dom u dogo_maniaczki!!:):):):):)

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ocelot']Nusiu weź mi łapotologicznie pokaż która to Nusia a która Milusia....
pokazuję: NUKA - wiemy, że została przywieziona z interwencji w Chorzęcinie. Dwa lata temu! Dwa lata w schronie! Na spacerze widziałam jakie ma przykurcze łapek. Musi dużo chodzić.

MILKA - zabrana z ulicy Dolnej.... w domu mam prawie identyczną sunię i chyba nawet znalezioną w jednakowym czasie.

--``-- ..``--..--``--
Dla porównania zobacz moją Milkę - kilka dni po znalezieniu. Czyż nie są podobne? Tylko oczy mają inne.

Posted

Cioteczko pomódl się jeśli możesz, umiesz, wierzysz...bo jutro wszystko będzie wiadomo co z Milunią.
Samej jej nie zostawimy....
Jak wszystkiego bedziemy pewne to napiszę napewno, ale teraz wolę nie zapeszać... bo wszystko się zmienia z godziny na godzinę, czasem to tylko siąść i płakać...:-(
powiem tylko tyle, że jest pewna dobra Pani, ale przeżywa teraz swoją tragedię i wiem z doświadczenia, że trzeba troszeczkę poczekać, bo jej myśli są teraz przy kimś innym... ale owa dobra Pani nie odmawia pomocy zwierzętom...tylko jedno pytanie czyda sobie radę z przerażoną światem Milą?..

Posted

no i...modły nie pomogły:-(:-(

matko co MY teraz z MILKĄ zrobimy???schron to dla niej pewna śmierć!!!!

Cioteczki, nie mamy dużo pieniażków dopiero raczkujemy w tym temacie:oops: , ale jakiś grosik uzbieramy, Cioteczka magda801 deklaruje się do comiesięcznych wpłat, inne ciotezki też nas nie zostawiły w biedzie... może znacie jakieś niedrogie DT????

zobaczcie zdjęcia z dzisiejszego spacerku.
MILKA jest przerażona, ale razazem stara się zaufać człowiekowi. Pozwoliłam jej się skryć pod drzewkiem ale na znak aby do mnie podeszła-podniosła się i podeszła. Ta suczka naprawdę będzie śliczna, teraz jest strasznie wychudzona i niedożywiona, jak ona przetrwa zimę bez grama tłuszczu na swoim mizernym ciałku????

Prosze WAS bardzo, nie opuszczajcie nas w potrzebie
JAK NIE WY, TO KTO NAM POMOŻE???
U mnie w tym zaściankowym Tomaszowie nie ma czegoś takiego jak domy tymczasowe, a niektórzy nawet za pieniążki mi odmawiali więc tylko WY mi zostajecie:placz::-(:-( ją trzeba wyrwać ze schronu, to jeden z tych piesków, które odżyją tylko przy dobrym człowieku, jakich nie mało ale o MILI jeszcze nie wiedzą

Z ciotką "E" a z boku oczywiście Nuka. Milka chętnie daje się dotykać. Są momenty, że się zlęknie ale to normalne u takiego straszaczka, dotyk człowieka ją uspokaja

PROSZE O POMOC!!

Posted

Allegro kończy się za dwadzieścia dwie godziny, ale zaktualizowałam.
Nusiu, usuń emotikonka :-( z podpisu, bo cię zbanuję (mnie kiedyś tak zbanowali na tydzień) a jesteś bardzo Mulusi potrzebna!

Posted

DZIĘUJĘ za radę, zaraz tak zrobię.
Bjuta możesz Nusię usunąć z ogłoszenia a poświęcić go tylko MIli, przesłałabym Ci jej zdjęcia, bo na tych z festynu nie wygląda za specjalnie:shake:

Posted

To jutro zrobię już wznowienie tylko MIli, na razie nie chcę Nusi usować, bo ciągle jest ten obserwator, a nie powinno się niby tak zmieniać. Do jutra wieczór, niedługo.

Posted

prześlij mi jeszcze nr. swojego konta.
Nusia na 90% pojedzie za dwa tygodnie do domku. Myślę, że się nie rozmyślą ale przecież budki by w tym czasie dla niej nie budowali gdyby jej przyjąć nie chcieli.

Posted

Czyli Nusia już opuściła schron? czy zrobi to zaraz a Milka zostanie sama? :placz: ja też zaktualizuję ogłoszenia gdzie się da ale to jutro dopiero... ja nie mogę sie dorzucic do żadnego DT :placz: i nie znam nikogo kto mógłby ją wziąć :shake:

Posted

Dostałam taki cudny mail :loveu: na allegro - co odpisać?

Witam serdecznie !
Piszę w sprawie Milusi .
Ona bardzo przypomina zarówno z wyglądu , jak i zachowania naszą Wiki - adoptowaną prawie dwa lata temu ze schroniska w Brodnicy .
Wiki urodziła się w schronisku i spędziła tam prawie trzy lata . . . Wszystkiego się bała , jej życie składało się z siedzenia w budzie .
Dziś jest najcudowniejszą suczką na świecie . . .
Niestety - nie możemy teraz Milusi adoptować - mamy z żoną trzy suczki ( wszystkie schroniskowe ) i nie możemy mieć więcej .
Ale bardzo mi jej szkoda , ona ma takie cienkie futerko i jest taka chuda . . .
Idzie przecież zima - grozi jej śmierć . . . .
Proszę napisać w jaki sposób możemy z żoną jej pomóc . . .
Wiem , że najlepszy byłby kochający domek .
Chociaż tymczasowo , może takim wyjściem byłby hotelik psi . . . Z niego zawsze łatwiej o adopcję i domek .
Deklarujemy comiesięczną wpłatę np. 50 zł. - dla Milusi .
Proszę to rozważyć .
Pozdrawiam i czekam na informacje .

Jak w ogóle stoimy z deklaracjami?

Posted

o matko ale wieści od rana:multi:
co odpisać??... co podpisać???!!!
proszę daj Panu maila do mnie
[email protected] albo mi do niego
Ja mu wszystko opisze na czym teraz stoimy i co z będzie dalej z Milką

jeśli chodzi o deklaracje to:
Magda801 - 50-70zł (ostatnio pisała, że ma uzbierane 230zł)
Ocelot - 20zł
Ciotka "E" - 50zł
pawel1w25-50zł
+bazarki
i jak?

Posted

Rozważcie proszę , chociaż tymczasowo - hotelik psi dla Milusi . . .
Z niego zawsze dużo łatwiej o kochający domek . . .
A ona jest taka chuda , idzie zima , grozi jej najgorsze , nie przeżyje . . . .
Deklarujemy z żoną comiesięczną wpłatę np. 50 zł - dla Milusi . - np. na hotelik .

Posted

dziewczyny mówiłam Wam o tym hoteliku w Brzyściu - obok Mielca - ja rozmawiałam wstepnie o hoteliku dla Nusi i Milusi, ale na razie nie podjęłyśmy się tego z Ocelot, bo dwa pieski, to jednak sporo - jeśli trzeba rozpocznę od nowa rozmowy z Panią Asią.

Posted

witam
napewno przyjmiemy Waszą pomoc, to bardzo dużo dla nas! wiemy, że nie jesteśmy pozostawione same.

Już kontaktuje się Ocelot i postanowimy do kogo zapukać w sprawie hoteliku czy DT.

Posted

Bjuta napisał(a):
Wysłałam Ci maila! ;) A hoteliku trzeba szukać! (Jamnior chyba nie ma kolejek? :roll:)

"Jamnio" a czy masz na niego jakieś namiary?
Może jeszcze do p.Danki u której był Skrytek?