NusiaiJa Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 pewnie jeszcze w tym miesiącu. Po za tym, stały kontakt ze wszystkimi mamy. Nusia już po kolacji jest. Leży w budzie, tylko łapki jej wystają i pyszczek, obserwatorka się z niej zroibła. Oczywiście Pieszczoch (nie Przytulasek) przy budzie leży i czeka....:cool3: A Milka chodzi za "zuzką" krok w krok i zaczyna się z Kodi dogadywać :lol: [SIZE="4"]...sielanka....... Quote
zuzka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Milka robi postępy .Dzisiaj w nocy zmieniła miejsce swojego spania zeszła z łóżeczka i poszła na posłanie Kodinki drugiej mojej tymczaski.Na spacerach trwa nauka chodzenia na smyczy bez ciągnięcia się i wyrywania, dzisiaj na popołudniowym spacerku było już trochę lepiej.Mała zaczęła ładnie jeść je i ze swojej miseczki i tak z ręki.Nadal nie podchodzi na głaskanko ale jak dojde do niej na mizianko to widać że sprawia jej to przyjemność i nie ucieka w kącik .Milka zaczeła chodzić za mną krok w krok nawet na moment nie chce mnie stracic z oczów.Do reszty ludzkich domowników jest nadal bardzo nieufna a zwłaszcza do mężczyzn , ale cały czas pracujemy nad tym żeby i do nich nabrała zaufania. Quote
zuzka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Milka dzisiaj pięknie wytrzymała nockę bez niespodzianek na podłodze.Robi się coraz pewniejsza ale przy jakim kolwiek hałasie (klakson samochodowy ,szczekanie innych psów , głosniejszej rozmowie ) wpada nadal w panikę i ciągnie się jak oszalała do domu,bo w domu czuje się bezpiecznie.Po mieszkaniu już chodzi śmiało ale jeszcze nie za bardzo chętnie przychodzi na zawołanie. Quote
NusiaiJa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [SIZE="3"]postępy, postępy....:loveu: a jak apetyt? Quote
zuzka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 A teraz foteczki ploteczki z rannego spacerku dwóch tymczasek Tu obie dziewczyny obserwują swojego kumpla Małego (dla zainteresowanych Mały to mój osobiste psiorek i mój mały pomocnik terapełta ) :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: A tu każda znalazła sobie inny obiekt zainteresowania. Quote
zuzka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Mały dzisiaj próbował wciągnąć Milke do zabawy ale ona jeszcze nie jest na to gotowa więc Mały zarazie zostawił ją w spokoju. Apetyt jest dodry dziewczynka narazie dostaje w małych ilościach 3 -4 razy dzienniezjada wszystko z apetytem. Quote
zuzka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
NusiaiJa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ale się Mila przykleiła do Kodi, widać teraz ich proporcje:crazyeye:. Ślicznie obie wyglądają... i że się dogadały, mądre "dziewczynki"! Milusia jest wychudzona, odbił się na niej ten pobyt w schronisku:-( miejmy nadzieję, że szybko dojdzie do siebie, ale na trzech, czterech posiłkach jakie teraz serwuje jej "zuzka":cool3: szyko wszystko nadrobi. Quote
ocelot Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Nadrobi, nadrobi:loveu: Najważniejsze, że już jest poza schroniskiem. Zuzka dziękuję;) Quote
NusiaiJa Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 i co Milusiu dziś porabiasz? Słuchasz się "zuzki", bawisz się z Małym, grzejesz kosteczki obok Kodinki? Quote
zuzka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 U Miluni apetyt coraz lepszy dzisiaj rano nawet za dokładką patrzyła.W południe zaczeła prowokować Małego do zabawy.Coraz chetniej wychodzi na spacerki chociaż na razie jeszcze nie mogą być zbyt długie,bo jak spacer jest za długo to się ciągnie do domu jak szalona.Na spacerkach ogonek zaczyna podnosić się do góry nie tak jak kilka dni temu był podwinięty pod brzuszkiem. Quote
pawel1w25 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Bardzo się cieszę , że Milusia jest w dobrych rękach . . . :multi: Quote
Basia1968 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 ale super wyglądają razem na zdjęciu:evil_lol::evil_lol: niezłe połączenie. Zuzka jak Ty z nimi wychodzisz?? Ja w domu tez mam takie połączenie Bianka i Tola - tylko, że Bianka to oaza spokoju, a Tola to ADHD wersja poczwórna Quote
Bjuta Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 pawel1w25 napisał(a):Bardzo się cieszę , że Milusia jest w dobrych rękach . . . :multi: Ogromna w tym Twoja zasługa! Wszystkim bardzo gratuluję! Allegro Milki się skończyło, ale rozumiem, że na razie nie wznawiamy, prawda? Quote
zuzka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Bjuta napisał(a):Ogromna w tym Twoja zasługa! Wszystkim bardzo gratuluję! Allegro Milki się skończyło, ale rozumiem, że na razie nie wznawiamy, prawda? Nie nie ma co wznawiać allegro i gdziekolwiek ją ogłaszać bo ona narazie kompletnie nie nadaje się do adopcji.Musimy dać jej trochę czasu ona musi nabrać pewności siewie . Quote
NusiaiJa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 tak, tak nie ma narazie co jej ogłaszać. dajmy jej jeszcze troszkę czasu:roll: Quote
NusiaiJa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 To może małe rozliczenie: na dzień 05.11.2009r. było 320zł (na koncie) doszły wszystkie opłaty za mój bazarek ("misz-masz (...)" + 87,65 na dzień 09.11.2009r. mamy = 407,65 Dziękujemy za wzięcie udziału w bazarku: bico beti.r mru markofix Roma i Dino 3 x zbieramy dalej:p Quote
eloise Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 czy wpłata ode mnie dotarła? edit: sprawdziłam 1 stronę, znalazłam info o wpłatach, pierdoła ze mnie ;) Nusia i Milka miały mnóstwo ogłoszeń, nie wszystkie da się usunąć jak Milka będzie gotowa do ogłaszania, to służę pomocą Quote
pawel1w25 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 z ogłaszania Milusi na Allegro . Faktem jest , że wymaga jeszcze sporo pracy nad nią i musi się jeszcze dużo rzeczy nauczyć , ale to przyjdzie z czasem . Ale nigdy nie wiadomo , kto i kiedy zainteresuje się tą piękną psiną . Gdy będzie na Allegro - zawsze jest taka szansa . . .Wiem to po sobie . Wypatrzyłem naszą Wiki ( bardzo podobna do Milusi ) - zupełnie przypadkowo na Allegro . To był czysty przypadek . I podobnie może być w przypadku Milusi . . . Zawsze można powiedzieć , ze suczka ciężko znosiła schronisko i musi po nim dojść do siebie . To normalne . Jedne psy jakoś radzą sobie w schronie , a drugie w nim giną . Choć na pewno ma większe szanse przebywając w tym znakomitym domku tymczasowym . Quote
Basia1968 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 i tu się z Pawłem zgodzę - bo faktycznie ten Milusi "ludź" może akuratnie nadarzyć się własnie teraz :loveu: Quote
NusiaiJa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Jesteśmy po rozmowie z zuzką, która uznała, że Milka absolutnie nie nadaje się jeszcze do adopcji. Przedwczesną adopcją można wyrządzić jej wielką krzywdę, to suczka, która bardzo szybko się uczy ale jest bardzo delikatna i można szybko ją skrzywdzić. Naprawdę jest jeszcze za wcześnie. jeszcze poczekajmy Quote
ocelot Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Myślę, że decyzja do zuzki należy. Ona najlepiej małą zna. Quote
Recommended Posts