Jump to content
Dogomania

Mila - schroniskowy smuteczek ma dom u dogo_maniaczki!!:):):):):)

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='NusiaiJa']wszystkie bezpieczne, tylko jeszcze nie u siebie...

a jak siękodi z milką dogadywała ostatnio?

Dziewczynki dogadują się świetnie.

Posted

Po dzisiejszych odwiedzinach u Milusi jesteśmy szczęśliwe!
Przez okres dwóch tygodni sunia zrobiła duże postępy, mniej sie już boi, łapką próbowała mnie sprowokować do zabawy i do głaskania, położyła się na pleckach aby ja pogłaskać.Zuzka mówi że nauczyła się załatwiac na dworze-wcześniej sygnalizując swoją potrzebę.Szybko się uczy, to dobrze bo ta sunia nigdy nie miała swojego domu, do schroniska została przywieziona jako szczeniak i spędziła w nim ponad rok.
Milka to bardzo delikatna i wrażliwa sunia. Zdaniem Zuzki potrzebuje jeszcze troszkę czasu aby nabrać większej pewnosci i pokazać jakim kochanym jest psiakiem. Widać to na spacerku, w chwili niepewności szuka pocieszenia i domaga się pieszczot od Zuzki.W ogóle Zuzka to cudotwórczyni. Psy przy niej są szczęśliwe, z duża troską sie nimi opiekuje i wkłada w to wiele serca. Cieszę sie że Milka, Kodinka i Nusia miały szansę trafić do Pani.
Bardzo, bardzo dziękujemy.

Mila lubi leżakować na łóżeczku :lol: (tu jeszcze nieco stremowana)

z ciotkąE na spacerze

Milka szuka pocieszenia u 'Zuzki'

Posted

Wy sobie nawet nie wyobrażacie, jak bardzo ta sunia jest delikatna, wszystko robi tak subtelnie. A nie daj bóg aby ktoś podniósł w jej obecności głos, gdzieś ktoś w oddali krzyknął już jest skulona w kłębuszek i patrzy się niepewnie czy to przez nią?
Kochana sunia, która zasługuje na dobry dom

Posted

Milunia rozrabiaczka pozdrawia cioteczki i wujaszków.
Pewnie zastanawiacie się dlaczego rozrabiaczka?
Już mówię --- Milka od 2 dni jak tylko widzi ze kładę się spać to zaraz wskakuje do mnie na łóżko i łazi po mnie prowokuje do zabawy ,podgryza ,podszczypuje .Więc ja mam darmowy deptany masaż a żeby było ciekawiej rano jak tylko bjablica wymiarkuje że się obudziłam znowuż mam darmowy masaż deptankowo-szczypankowo-podgryzający .

Posted

Dzisiaj Milusia pierwszy raz miała okazje na spacerku pobiegać bez smyczy.Biegała za swoim kolegą ale co trochę przybiegała do mnie po głaski po łepyszku .Na zawołanie grzecznie przychodziła.Teraz śpi smacznie na łóżeczku z brzucholem do góry .

Posted

Milusiu, kochana nasza pannico :-)

Rozwijasz się w piękne łabodziątko

Już nie mogę siędoczekać kiedy znowu CIę odwiedzę, i Twoją opiekunkę.

Jesz wszystko, bawisz się ładnie z Małym i z Kodi??? Tutaj w Tomaszoiwe co dzień o Tobie mówimy i ciepło wspominamy

-------------------------------------------

informuję, że wczoraj przelałam za pobyt Milki 300zł
opłata za: 05 grudnia 2009 roku/05 stycznia 2010 roiku

Posted

[quote name='NusiaiJa']

informuję, że wczoraj przelałam za pobyt Milki 300zł
opłata za: 05 grudnia 2009 roku/05 stycznia 2010 roiku

A ja informuje że pieniążki są już na moim koncie.
BARDZO DZIĘKUJE .

Posted

Milusia je i gotowane jedzonko i suchą karmę ostała apetyt i nawet potrafi podkradać jedzonko z miski Małego bo on jej na to pozwala.Po Kodince nic się nie zostaje więc z Kodinkowej miski Milka nie ma co podjadać .Całe moje czworonożne towarzystwo świetnie się dogaduje i świetnie razem się bawią ,ale najwięcej i najczęściej czarnule wojują

Posted

Milunia zmieniła się nie do poznania .
Dziewczynka baaardzo chętnie zaczęła wychodzić na spacerki i co najważniejsze baaardzo je polubiła ,nawet te długie.
W tej chwili już nie straszne są dla niej odgłosy które słyszy na dworze ,nie przeraza ją szczekanie psów a wręcz przeciwnie chętnie by się z nimi pobawiła.
Nadal pracujemy nad tym żeby nabrała pewności siebie przy obcych ludziach,jest już lepiej niż było ale jednak nadal przy obcych Milka kuli się i zastyga w bezruchu.
No to na razie tyle postępów dziewczynki.