Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']
dziś przywiozłam z Łodzi Morgana i Toffika - obaj chłopcy są świetni, Morgan ma bardzo brzydką sierśc, przerzedzoną i z łupieżem, bez koloru - pewnie był karmiony jakimś syfem... Toffik - z łapką jest źle, spaprana i wsadzona w gips :( w tygodniu pojedziemy do ortopedy - może jeszcze nie jest za późno żeby mu pomóc :([/QUOTE]

Nie skojarzyłam, że Morgan to ten Morgan ( były Ekler)
Ogłoszenia ma, więc jak będą nowe zdjęcia to podmienię. :)

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='brazowa1']Rito to ten,co go obciełam i zostawiłam mu długie uszy,tak,że przestał byc sznaucerem. A 5ciomiesieczny zwrócony tez poszedł do domu. W tym momencie mamy sztuk sznaucerowatych 1,czyli nastolatek Amiś.

i kilka dni temu przyszło coś bardzo zaniedbanego,skołtunionego,co sie nie moge zdecydowac czy bardziej jamnik czy jednak więcej sznaucer.

jakby nie miał tego długiego kręgosłupa,to byłby sznaucer,a tak,to sie plasuje posrodku i nigdzie go nie bede mogła dać :(

na razie o kosmetyce pieska moge pomarzyć,ciesze się,że w ogóle mi i kolezance daje sie troszkę dotykać i założyć smycz...ale pracujemy,pracujemy. Charakterek ma.

jaki cudny!!! wrzucę go jako mixa sznaucera z jamnikiem, mordkę ma mocno sznupkowatą, biedny :( ukochałabym, on ze strachu pewnie taki...

mgie tak to ten sam :) dzięki!!!

Posted

Janis Joplin Hajko-Nerita - na początku tygodnia została oddana do schroniska w Koszalinie... mimo tego, że jej "włascicielka" :angryy: wcześniej olała kontakt ze mną, prosiłam o zdjęcia, chciałam pomóc - cisza, potem Ania78 oferowała tymczas - było ładnie pięknie, po czym kontaktu z tamtej strony nie było... nie rozumiem i nie zrozumiem nigdy takiego chorego postępowania... Kinga uprosiła dla Janis miejsce w Szczecinku - tam poczeka do 27 września na swoich nowych wspaniałych Ludzi, dla których będzie Kimś Ważnym, będzie miała wszystko co najlepsze - tego jestem pewna jak rzadko kiedy - Janis zamieszka ze Swissem i Birmą :loveu::multi: wreszcie będzie miała to na co zasługuje pies - SZACUNEK!

w takim stanie Janis została oddana do schroniska:

Do Szczecinka dojechała dzięki Państwu z Hodowli Zbój z Raduszki, a to załatwiła Ania (hod. Bearded Devil) - ogromnie im za to dziękuję :Rose:
Janis jest chora, wychudzona, miała 40 stopni gorączki, dostaje już leki, jest w cieple i ma wszystko co potrzeba. Teraz tylko czekamy na 27 września kiedy zacznie się dla niej Dobre Życie!

Posted (edited)

[quote name='brazowa1']Rito to ten,co go obciełam i zostawiłam mu długie uszy,tak,że przestał byc sznaucerem. A 5ciomiesieczny zwrócony tez poszedł do domu. W tym momencie mamy sztuk sznaucerowatych 1,czyli nastolatek Amiś.i kilka dni temu przyszło coś bardzo zaniedbanego,skołtunionego,co sie nie moge zdecydowac czy bardziej jamnik czy jednak więcej sznaucer. jakby nie miał tego długiego kręgosłupa,to byłby sznaucer,a tak,to sie plasuje posrodku i nigdzie go nie bede mogła dać :(na razie o kosmetyce pieska moge pomarzyć,ciesze się,że w ogóle mi i kolezance daje sie troszkę dotykać i założyć smycz...ale pracujemy,pracujemy. Charakterek ma.wyglada jak jamnik szorstkowlosy - moja sp jamniczka szorstkowlosa byla prawie identyczna tylko bardziej popielata - powinien trafic na jamniki w potrzebie i sos dla jamnikow.

Edited by Gruba Berta
Posted

Stan Janis Joplin woła o pomstę ...
Troski byłej właścielki nawet nie chce mi się komentować... Choć z drugiej strony zawsze staram się zrozumieć i usprawiedliwiać ludzi, bo bardzo łatwo feruje się wyroki. Może na tą kobietę spadły jakieś okoliczności, które ją całkiem przerosły...

A to małe długie jest cudne :loveu:

Ja mam pudla jamniczego więc to per analogia może być sznaucer jamniczy, co nie ?

Posted

[quote name='farmerka63']Stan Janis Joplin woła o pomstę ...
Troski byłej właścielki nawet nie chce mi się komentować... Choć z drugiej strony zawsze staram się zrozumieć i usprawiedliwiać ludzi, bo bardzo łatwo feruje się wyroki. Może na tą kobietę spadły jakieś okoliczności, które ją całkiem przerosły...

A to małe długie jest cudne :loveu:

Ja mam pudla jamniczego więc to per analogia może być sznaucer jamniczy, co nie ?

wcześniej miała propozycję DT,to dlaczego nie oddała :angryy:

dooobre :D

Posted

Matko kochana co ta bidulka Janis przeszła,ale faktycznie trafił jej się domek najlepszy z możliwych.
Dobrze,że nie musi czekać w schronisku i jest już leczona.

Posted

A niech tej właścicielce los odpłaci tym samym. W tym przypadku nie ma usprawiedliwienia-droge do schroniska znała,ale wziąc telefon i dac znac,to już bylo zbyt wiele wysiłku,więc wolała chorego,zmarniałego psa dać do schroniska. Debilny babsztyl i tyle.
Niesamowite,że pomagają hodowcy :) Fajnie,że są jeszcze tacy,nastawieni na miłośc do rasy i pomoc.

Sznaucer jamniczy-dobre :)
Tak bede pisać,ale wiecie,że ludzie biorą to na serio? kiedyś baba zrobiła awanturę,bo przyszła po owczarka sopockiego,bo przeciez miały być psy tej rasy w schronisku,a teraz niby nie ma. I zachowaj powagę i wytłumacz,że to żart taki...

Posted

[quote name='brazowa1']A niech tej właścicielce los odpłaci tym samym. W tym przypadku nie ma usprawiedliwienia-droge do schroniska znała,ale wziąc telefon i dac znac,to już bylo zbyt wiele wysiłku,więc wolała chorego,zmarniałego psa dać do schroniska. Debilny babsztyl i tyle.
Niesamowite,że pomagają hodowcy :) Fajnie,że są jeszcze tacy,nastawieni na miłośc do rasy i pomoc.[/QUOTE]

to prawda - jest garstka takich Hodowców, szkoda, że to nie ci, którzy znali Janis osobiście i mieli ją kiedyś u siebie... tylko całkiem obcy pomogli!

[quote name='brazowa1']Sznaucer jamniczy-dobre :)
Tak bede pisać,ale wiecie,że ludzie biorą to na serio? kiedyś baba zrobiła awanturę,bo przyszła po owczarka sopockiego,bo przeciez miały być psy tej rasy w schronisku,a teraz niby nie ma. I zachowaj powagę i wytłumacz,że to żart taki...[/QUOTE]

hahaha masakra co za ętelygencja....

Posted

Pięknie się biednej Janis odwdzięczyła jej pańcia i ludzie, którzy przewinęli się przez jej życie :( Dobrze, że nie wszyscy są tacy i sunia dostała szanse na godną starość. Nie wyobrażam sobie olać psa w potrzebie z mojej hodowli, którego powołałam na świat, wychowywałam przez kilka tygodni i miesięcy. Rozumiem, że można nie dać rady zabrać go do siebie ale są też inne formy pomocy (hotel, DT) no i kwestia nastawienia do sprawy.

Posted

jezu kochanieńki co ta biedna Janis zrobiła tej kobiecie, że zasłużyła na taki los, nic tylko na właścicielkę złożyć doniesienie o znęcaniu się nad psem :angryy::angryy:

mam nadzieje że bidula wróci do zdrowia a wieści o nowym domku są fantastyczne :p

Posted

Niestety mam problem z zarejestrowaniem się na forum :( ale jak narazie przypominam o pięknej Holly i dodaje Bronkę:
Bronka jest 9-letnią suczką - mieszańcem z matki rasy sznaucer. Jest średniej wielkości. Została oddana do schroniska 05.06.2012 r. z powodu wyjazdu właścicieli za granicę. Mieszkała dotychczas w domku z ogrodem/wybiegiem. Wychowywała się z rodziną posiadającą dzieci oraz z innym psem - swoją matką, 14-letnią sznaucerką, która z powodu problemów zdrowotnych niestety przed wyjazdem właścicieli została poddana eutanazji. Bronka w ciągu kilku dni straciła wszystko - dom, opiekunów, matkę...
Bronka jest wysterylizowana i posiada komplet szczepień.
- zna podstawowe komendy
- przychodzi na zawołanie
- potrafi chodzić na luźnej smyczy
- kontaktowa wobec innych zwierząt
- nie reaguje na bodźce zewnętrzne (samochody, rowery itp.)
- miła wobec dzieci
Piesek idealny :)
link do fotek Bronki :)

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Kochani pomóżcie - zagłosujcie tym razem z ankiecie KV na Białą Podlaską

[quote name='mariamc']Wspólny kandydat Dogo i Miau przegrywa na KV.

GŁ0SUJCIE NA BIAŁĄ PODLASKĄ - TAM CZEKA PONAD 350 PSÓW.

Znajdźcie chwilkę czasu i zagłosujcie w ankiecie, która może pomóc Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Białej Podlaskiej zdobyć karmę na zimę. Wystarczy parę minut, a ponad 350 psich ogonów zamerda w podziękowaniu :smile:
Wystarczy się zarejestrować i oddać swój głos. Jest to zupełnie bezpłatne.
Nie bądźmy obojętni...

INSTRUKCJA JAK GŁOSOWAĆ W KV
1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum

2. wciskasz link Rejestracja

3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję

4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji
i wciskasz"wyślij"

5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link

6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło

7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"

8.wybierasz wątek "Poznajmy się"
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637
i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie

9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - wrzesień 2012”
:arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15746

10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 3 (trzecią) - schronisko "Azyl" w Białej Podlaskiej , klikasz pod ankietą „wyślij”.

11. Podajesz nr telefonu komórkowego ( dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu..SMS jest darmowy!

Posted

anis zamieszka ze Swissem i Birmą :loveu::multi: wreszcie będzie miała to na co zasługuje pies - SZACUNEK!

Ciarki mam.... Jejjjjjjjku

A na krakvecie zagłosuje w domku. boi nie pamietam danych do glosowania heh