malawaszka Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Świetnie!!! Dzięki Paulina za info! Quote
gosia2313 Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Co to Monika jeszcze nie napisała? O.o Dzisiaj pojechał do domku :) Dostałam już sms-a, że psiak jest cudowny :) Poznajecie? Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 jaki zadowolony :loveu: cudny jest! Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 i jeszcze jedna dobra wiadomość - sznupek korabiewicki od SBD wrócił do domu :multi: Quote
sleepingbyday Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 potwierdzam. rozwieszałyśmy z abrą papierowe ogłoszenia w okolicy. w drodze do korabiewic po jednejs tronie katowickiej, a wracając - po drugiej. i wtedy babka w jednym sklepie nam powiedziała, że szukała jedna pani psa. no i oddałyśmy. chciała nam dac nagrodę, więc poprosiłyśmy ją, żeby za to wpadła do korabiewic, bo musi przerejestrować chipa, którego dostał, to może przy okazji wpłacić cos na psy, żeby pokryć choćby koszty... kastracji, która na chłopaku została wykonana ;-). i przyda mu się, bo podminowany jest ostro, a w dodaktu gwałci wszystko, co się da. dziecka pani nie lubi, często sunie po domu uwieszony zębami za kostkę malucha. przyda mu się ta kastracja :-) pani trochę się zdziwiła, ale dopóki nie pogada z mężem, hehe, to afery nie zrobiła. generalnie mijaliśmy się z informacjami, bo przyznać jej trzeba, ze i u emira pytali, na paluch dzwonili i na policji byli, gdzie poradzili im zresztą korabiewice, wraz z wyrysowaniem mapki. zatem timuś :-) ma farta. jednoczesnie dt, które jest w pruszkowie, deklaruje, ze może sznupy tymczasować. jakby co. teraz tylko miesiąc wchodzi w grę, bo potem wakacje bodaj, ale w późżniejszxym terminie pewnie bezterminowo. więc jakby co, to namiary ma abrakadabra. dziewczyny, dzięki za sznupią pomoc! Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 to DT to Pani Sylwia K. ? fajnie, że go wykastrowaliście!!!! Quote
Abrakadabra Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Malawaszka, AniaGucio - dzięki za wszelaką pomoc :) Wszystko, co napisała SBD, to święta prawda. Miałyśmy farta, naprawdę... Pierwszy raz w życiu przeżyłam coś takiego... Mijałysmy się z właścicielką przez cały tydzień. Nawet, gdybyśmy dowiozły go dzisiaj do DT do Pruszkowa - właścicielka najprawdopodobniej pojechałaby w tym tygodniu do Korabiewic . Sznupek trafił do swoich ludzi i myślę, że lepszego scenariusza nie mogłybysmy wymyślić. A my już robiłyśmy zdjęcia do ogłoszeń :) PS. Malawaszka - ten DT z Pruszkowa to Pani Sylwia K. A skąd wiesz? Quote
WATACHA Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='Abrakadabra']Malawaszka, AniaGucio - dzięki za wszelaką pomoc :) Wszystko, co napisała SBD, to święta prawda. Miałyśmy farta, naprawdę... Pierwszy raz w życiu przeżyłam coś takiego... Mijałysmy się z właścicielką przez cały tydzień. Nawet, gdybyśmy dowiozły go dzisiaj do DT do Pruszkowa - właścicielka najprawdopodobniej pojechałaby w tym tygodniu do Korabiewic . Sznupek trafił do swoich ludzi i myślę, że lepszego scenariusza nie mogłybysmy wymyślić. A my już robiłyśmy zdjęcia do ogłoszeń :) PS. Malawaszka - ten DT z Pruszkowa to Pani Sylwia K. A skąd wiesz? Pani na facebooku napisała, że miała być dla niego dt Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 [quote name='WATACHA']Pani na facebooku napisała, że miała być dla niego dt[/QUOTE] prawda :lol: i już od jakiegoś czasu się przymierzała do różnych psiaków :lol: cudny ten mały jest! powiedziała właścicielka w jakim wieku jest? Quote
wieso Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 http://www.schronisko.in/995-12.html we Wroclawiu, czy juz tu jest ? Quote
Abrakadabra Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='WATACHA']Pani na facebooku napisała, że miała być dla niego dt[/QUOTE] Oooo, to fajnie. Dzisiaj, po uzyskaniu wiadomości, że historia z "korabiewickim" sznupkiem znalazła szczęśliwy fianał, Pani Sylwia potwierdziła,że może dać DT innemu sznaucerkowi w potrzebie. Dodam, że u p.Sylwii na wizycie "kwalifikującej" była wolontariuszka "vivowa". Quote
Abrakadabra Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='malawaszka']prawda :lol: i już od jakiegoś czasu się przymierzała do różnych psiaków :lol: cudny ten mały jest! powiedziała właścicielka w jakim wieku jest?[/QUOTE] Malawaszka - trafiłaś w 10-tkę . Psiak ma 9-miesięcy :evil_lol:. Ja obstawiałam jakieś 2 lata :evil_lol:. Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 [quote name='Abrakadabra']Oooo, to fajnie. Dzisiaj, po uzyskaniu wiadomości, że historia z "korabiewickim" sznupkiem znalazła szczęśliwy fianał, Pani Sylwia potwierdziła,że może dać DT innemu sznaucerkowi w potrzebie. Dodam, że u p.Sylwii na wizycie "kwalifikującej" była wolontariuszka "vivowa".[/QUOTE] no to Ona jest na sznupkowym FB i pewnie jak jej któryś wpadnie w oko to będzie pisała :) [quote name='Abrakadabra']Malawaszka - trafiłaś w 10-tkę . Psiak ma 9-miesięcy :evil_lol:. Ja obstawiałam jakieś 2 lata :evil_lol:.[/QUOTE] haaaa wiedziałam, że szczylem mu z mordy patrzy :) Quote
WATACHA Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 To zdjęcie chwyta za serce http://www.schronisko.in/fotodogs/995-12/foto3.jpg Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 [quote name='wieso']http://www.schronisko.in/995-12.html we Wroclawiu, czy juz tu jest ? aaa boże to zdjęcie jak leży :( dzięki wieso - jeszcze go tu nie ma! Quote
wieso Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='WATACHA']To zdjęcie chwyta za serce http://www.schronisko.in/fotodogs/995-12/foto3.jpg tez mnie przejechalo :( Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 Numer ewidencyjny: 995/12 W schronisku od: 20.06.2012 Numer na szyi: 532 Boks: 22 Wiek: 1,5 roku To sunia, przytulaśna, w biurze powiedzieli o niej:"szalona panna". Młoda 1-2 lata ma. Na kwarantannie bardzo płakała, uspokajała się pod dotykiem ręki. Na boksach ogólnych przybiega do krat, gdy tylko widzi człowieka. Delikatnie bierze smaczki z ręki. Dogaduje się z koleżankami. Quote
malawaszka Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 FILC i KUDEŁ dwa 5 letnie olbrzymy, którym świat się wali. Filc i Kudeł to 5 letnie sznaucery olbrzymy, które z powodów osobistych opiekunki muszą znaleźć nowe domy - mogą pójść do adopcji razem, ale bez problemu też osobno. Żyją w psim stadku zgodnie z dogami, pudelką, kundelkiem oraz z kotami - pełna symbioza! Obydwa psy są wykastrowane. Zdrowe, regularnie szczepione. Zadbane. Są to psy DOMOWE - nie zostaną oddane do kojców - mieszkają w domu i takich warunków dla nich szukamy. Najlepiej domy z ogrodem. Są bardzo pogodne, dobrze ułożone, nie nauczone agresji, przyjazne dla ludzi. Nie miały styczności z dziećmi. Przebywają w domu, wychodzą tylko na ogród. Mogą być adoptowane osobno. Kudeł jest większy, trochę nieufny, najchętniej przebywa w domu, na kanapie. Sierść ma gładką, szorstką, mniejszą brodę, nie ma dysplazji, jest zdrowy, zaczipowany, szczepiony rok rocznie przeciwko wszystkim chorobom, pod opieką weterynarza. Kudeł nie lubi chodzić na smyczy. Filc jest bardziej kudłaty, bardzo przymilny, ładnie chodzi na smyczy, trochę uparty, ale dobrocią można z nim wszystko zrobić. Podobnie jak Kudeł jest ładnie zbudowany, bez wad genetycznych. Obecnie psy przebywają w okolicy Grodziska Mazowieckiego. tel. 607 603 906 [email protected] Filc z przodu, Kudeł z tyłu Filc Filc Kudeł Kudeł Quote
Margi Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 http://www.schronisko.in/1029-12.htm Wygląda na to,że jest jeszcze jeden sznaucerek we Wrocławiu. Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 kurde :placz: musisz link poprawić "l" na końcu brakuje bez sensu ta strona, że nie ma nawet płci EDIT :splat: odszczekuję bo jest przecież podział w albumach na psy i suki :D Quote
Margi Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 http://www.schronisko.in/1029-12.html To mały piesek. Quote
Recommended Posts