Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Laski,ja WIEM,że ta grzywa,nooooo. Kiedys bym mu zrobiła,teraz juz nie,bo wyszłam z wprawy,a on zwinny i bardzo niechętny,do tego bystry.
wkurzają mnie niemiłośniernie stare babska,co przyłaża do schroniska,widzą go i oj,oj,oj sznuacerek,kocham sznucerki,miałam sznaucerki,on młodziutki prawda,tak skacze,taki fajny,oj,oj,oj,rasowy ,a w schronisku siedzi ,ja bym go wzięła, eeeeeeeeee,14 lat,a mlodszego nie ma? ja mialam sznaucerka,co zyl 18,szukam teraz tej samej rasy,bo ją kocham.

I już jakby,kurza twarz,oślepły i nie widziały tego sznaucerka,co stoi przed nimi. A jakie rady dają,jak mu głowę ostrzyć,same profesjonalistki.

Posted

[quote name='brazowa1']Laski,ja WIEM,że ta grzywa,nooooo. Kiedys bym mu zrobiła,teraz juz nie,bo wyszłam z wprawy,a on zwinny i bardzo niechętny,do tego bystry.
wkurzają mnie niemiłośniernie stare babska,co przyłaża do schroniska,widzą go i oj,oj,oj sznuacerek,kocham sznucerki,miałam sznaucerki,on młodziutki prawda,tak skacze,taki fajny,oj,oj,oj,rasowy ,a w schronisku siedzi ,ja bym go wzięła, eeeeeeeeee,14 lat,a mlodszego nie ma? ja mialam sznaucerka,co zyl 18,szukam teraz tej samej rasy,bo ją kocham.

I już jakby,kurza twarz,oślepły i nie widziały tego sznaucerka,co stoi przed nimi. A jakie rady dają,jak mu głowę ostrzyć,same profesjonalistki.[/QUOTE]

wrrrr pogryzłabym :angryy:

Co myślicie o tym, żeby na szczęście dać mojej nowej sznupie na imię Birma? w schronisku dali jej Oksa, ale ja nie wiem no

Posted

no... pomogłaś :D Oksa jest niezłe, ale ja chyba seplenię jak jest "ks" i "ts" bo jak rodzinie mówiłam jak ma na imię to zaraz było "JAAAK?" wrrr więc musi być wyraźne imię bez żadnych ks ts tl itp :angryy:

Posted

[quote name='andzia69']a my mamy kolejne 2 sznupowate psiaki:( jakiś wysyp u nas ostatnio psiaków w tym typie:(

wrrr możesz mi wysłać na maila zdjęcia i opisy z namiarami kontaktowymi? wszystkie jakie macie bo one mi się zagubiły tu jak wstawiłaś same zdjęcia i nie wrzuciłam od razu :/ [email protected]

Posted

[quote name='malawaszka']wrrr możesz mi wysłać na maila zdjęcia i opisy z namiarami kontaktowymi? wszystkie jakie macie bo one mi się zagubiły tu jak wstawiłaś same zdjęcia i nie wrzuciłam od razu :/ [email protected]

no to wstawiam tu na razie - niestety zbyt wiele to o nich nie wiadomo, są na kwarantannie:(

Arni,ok roczny bardzo fajny psiak.Uwielbia siedziec na kolankach i rozdawac buziaczki:

Pepik ok.2 letni kochaniutki psiak.Bardzo lgnie do czlowieka,cuuuudo:smile: obciachany chyba nożyczkami.

Posted

[quote name='malawaszka']no on jak szczeniak wygląda - może to szczyl średniaka? Andzia co? bo nie jest malutki[/QUOTE]

no coś ty:evil_lol: one oba mniej więcej jednakowego wzrostu do połowy łydki som:p ino "futra' mają zaniedbane, zapuszczone...młodziak ma adhd i chce wchodzić na glowę, drugi taki stonowany, spokojniejszy...ten młody byl zebrany z ulicy, potrącił go samochód - ale jak widać niegroźnie (no chyba, ze lekko w glówkę dostał):)
Jadę jutro do Bochni - zabrać? może się ktoś zechce zaopiekować?

Posted

andzia69 napisał(a):
no coś ty:evil_lol: one oba mniej więcej jednakowego wzrostu do połowy łydki som:p ino "futra' mają zaniedbane, zapuszczone...młodziak ma adhd i chce wchodzić na glowę, drugi taki stonowany, spokojniejszy...ten młody byl zebrany z ulicy, potrącił go samochód - ale jak widać niegroźnie (no chyba, ze lekko w glówkę dostał):)
Jadę jutro do Bochni - zabrać? może się ktoś zechce zaopiekować?

A do Warszawki nie jedziesz :evil_lol: ?

Posted

WATACHA napisał(a):
A do Warszawki nie jedziesz :evil_lol: ?

na razie nie;) odezwala się właścicielka Arniego, który szybko trafił na dt...jeszcze nie wiem, co z tego wyniknie, bo to troszkę skomplikowane...

Za to Pepitek wygląda teraz tak:

Posted

malawaszka napisał(a):
ale piękny Pepitek!!!!

a co z tym drugim? jakaś głupia właścicielka?

jakby to powiedzieć...dt nie chce Arniego oddać...no ale zgłosiła zaginięcie baba i powiedzieliśmy, że musi za psa uregulować koszty wet....no i jakoś umilkła...aaa - i nie szczepiła malego!!!! a ma 7 mies!!!

Posted

andzia69 napisał(a):
jakby to powiedzieć...dt nie chce Arniego oddać...no ale zgłosiła zaginięcie baba i powiedzieliśmy, że musi za psa uregulować koszty wet....no i jakoś umilkła...aaa - i nie szczepiła malego!!!! a ma 7 mies!!!

jenyyy co za ściera... szlag mnie trafia jak czytam o psach nieszczepionych nigdy! jeden taki sznaucerek 5,5 miesięczny umarł na parwo w Radomiu bo też nie zaszczepili, nie upilnowali i piesek wyszedł z posesji - znaleźli go na moich ogłoszeniach i nawet się bardzo nie palili jechac po niego tylko trwało to kilka dni zanim ruszyli dupy - w między czasie psiaka parwo dosłownie zmiotło :(