Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

Posted

jedne umierają (Muchomorek z Jędrzejewa) ['].... inne znajdują domy (Pędzel z Sosnowca).... a na ich miejsce pojawia się natychmiast mnóstwo nowych :cry:

MOLI

Moli ma ok. 5lat. W stosunku do innych psów i suczek jest łagodna. Jest trochę niepewna i nieufna, ale mimo to, widać, że lubi kontakto z człowiekiem, bo podchodzi i domaga się głaskania. Także trochę czasu, serca ii będzie dobrze.Moli musiała zostać całkowicie ogolona bo była koszmarnie zaniedbana, sierść zaczęła jej już odrastać. Do adopcji po sterylizacji.
Gostyń
607350567 (po 16.00)

NELLY
Przed

i po obcięciu:

Młoda sznaucerka. Była bardzo zaniedbana stąd konieczność golenia "na zero".
Więcej informacji dot. charakteru wkrótce.
Do adopcji po sterylizacji!

Gostyń
607350567 (po 16.00)

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba nie podzieliłam się tu z Wami wiadomością, że starowinka Sonia, która była w schronisku w Krakowie znalazła domek aż w Gdańsku! w weekend przyjechał po nią pani pociągiem. Dziś do mnie dzwoniła - jest bardzo dobrze, Sonusia śpi pod kocykiem, jest karmiona co 3 godziny bo jest szkielecikiem, wykąpana, wytulona - oby w szczęściu żyła jak najdłużej!!!

Posted

[quote name='malawaszka']czy ktoś chce pomóc w ogłaszaniu psów?????

Ja ...zapomniałam napisać, żebyś mi podesłała następnego.Tylko teraz mam mniej czasu więc może potrwać troszkę dłużej

Posted

Ja chętnie pomogę w miarę możliwości, ale... no właśnie:
1. nie mam o tym zielonego pojęcia i ktoś musiałby mnie poinstruować gdzie, co i jak;
2. przeżywam drugą młodość, a wraz z nią generalną powtórkę do testu szóstoklasisty i tak naprawdę będę do dyspozycji po 3 kwietnia.

Mała Ruby rzeczywiście chwyta za serce tym swoim spojrzeniem...
Ulana

Posted

ulana to jak już będziesz miała więcej czasu to napisz tutaj albo do mnie na pw - prześlę instrukcję co i jak ok? :) dzięki!

lika1771 dzięki! szukam, ale coś nie mogę znaleźć, jak znajdę to napiszę!

Posted (edited)

podeślij mi info, jak to się robi:) zdjęcia psiaka i przede wszystkim tekst!:) postaram się w weekend coś zadziałać;)

...a na teraz dwa ostatnie pakiety po 50 ogłoszeń są do Twojej dyspozycji:)

http://www.dogomania.pl/threads/224739-Bazarek-OG%C5%81OSZENIOWY-do-50-og%C5%82osze%C5%84-do-31.03-ZAPRASZAM!!!

Edited by Luna_wro
Posted

mogę pomóc poogłaszać na najważniejszych portalach jak będę mieć chwilę ;) napewno gumtree i tablica by poszły, wyślij pw lub tu wstaw post z linkami do zdjęć oraz z opisem itp., no chyba że wstawiać ze strony sznupków? to wtedy wstaw tylko link :)

Posted (edited)

[quote name='Luna_wro']podeślij mi info, jak to się robi:) zdjęcia psiaka i przede wszystkim tekst!:) postaram się w weekend coś zadziałać;)

...a na teraz dwa ostatnie pakiety po 50 ogłoszeń są do Twojej dyspozycji:)

http://www.dogomania.pl/threads/224739-Bazarek-OG%C5%81OSZENIOWY-do-50-og%C5%82osze%C5%84-do-31.03-ZAPRASZAM!!!

oo super - dzięki!!! zaraz wstawiam!

[quote name='greatmadwomen']mogę pomóc poogłaszać na najważniejszych portalach jak będę mieć chwilę ;) napewno gumtree i tablica by poszły, wyślij pw lub tu wstaw post z linkami do zdjęć oraz z opisem itp., no chyba że wstawiać ze strony sznupków? to wtedy wstaw tylko link :)

no może być ze strony - np:
http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/51
http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/55

[quote name='gosia2313']Napisałam do tej Pani, która chciała Gacka. Poleciałam jej Sznupka, bo wydaje się dużo spokojniejszy nić Gacek, prosiła, żeby sprawdzić go na koty :)

trzymam kciuki!!!! ja mam zainteresowaną Cybisem, tylko ona ma sznupka miniaturę - ponoć przyjazny do innych psów, ale trzeba by dom sprawdzić - Ruda Śl. blisko granicy z Katowicami

Edited by malawaszka
Posted

A będziesz sprawdzać, czy spytać kogoś ze schroniskowych wolontariuszy? Ona mogłaby w którąś sobotę przyjechać ze swoim sznupkiem i zobaczyć czy się polubią z Cybisem ;)

Posted

gosia2313 napisał(a):
A będziesz sprawdzać, czy spytać kogoś ze schroniskowych wolontariuszy? Ona mogłaby w którąś sobotę przyjechać ze swoim sznupkiem i zobaczyć czy się polubią z Cybisem ;)

no własnie szukam kogoś kto ma bliżej niż ja - popytaj jak możesz, ja jej tak też pisałam że powinna w sobotę podjechać, ale też powinna mieć kilka dni wolnego po adopcji żeby nie zostawiać chłopaków tak od razu samych w domu

Posted

malawaszka napisał(a):
ulana to jak już będziesz miała więcej czasu to napisz tutaj albo do mnie na pw - prześlę instrukcję co i jak ok? :) dzięki!

OK, odezwę się.

Posted

malawaszka napisał(a):
ok dzięki!!! wysyłam zatem, a może ktoś jeszcze???? :modla:

A gdzie wysłałaś , bo szukam tu i tam i nie mogę znaleźć ;)?

Posted (edited)

Malawaszko ten średniaczek na małym zdjęciu to w którym schronie siedzi? może masz jakieś większe zdjęcie

już znalazłam.

Edited by kajak
Posted

SZNAUCER LIZAK DO ADOPCJI!

Lizak to 2 letni nieco sznaucerowaty psiak, który trafił do schroniska z interwencji. Jest wesoły i przyjacielski. Zna podstawowe komendy i chętnie je wykonuje i zaraz czeka na nagrodę, a gdy jej nie ma to wylizuje ręce. Lubi też lizać ręce jesli sie go głaska, ot tak pokazuje swoja miłość. Lizak jest bardzo pogodnym psiakiem, grzecznym, ładnie chodzi na smyczy. Chętnie pokazuje brzuszek do głaskania. Z psami generalnie zgadza się, ale lubi dominować, najlepiej dom bez innych psów.

http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/98569/Lizak---sznaucerowaty-calusny-psiak-szuka-domu/