Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Imię: RUFUS
Miasto: Olsztyn
Województwo: warmińsko-mazurskie
Tel. 508 792 175

Rufus jest świetnie ułożonym 2 letnim sznaucerem miniaturowym. Przeszedł tresurę, ma wszystkie szczepienia, jest zdrowy, wykastrowany. Jedyny duży minus to to, że nie lubi dzieci zatem szukamy domu, gdzie ich nie ma. Ładnie zgadza się z suczkami, z niektórymi samcami próbuje sił. Koty lubi gonić i świetnie się przy tym bawi.
Rufus szuka domu z powodu wyjazdu właścicieli... wśród psów również mamy pokolenie eurosierot.

Posted

Imię: Koreańczyk
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie

Tel. 509 117 723, 501 258 303

Koreańczyk (imię robocze) został zostawiony w mieszkaniu razem z innym psem przez obywatela Korei, który nagle wyjechał z Polski. Jest zadbanym psem, bardzo przyjaznym, w wieku ok. 7 lat. Psiak może nie rozumieć poleceń po polsku, jest raczej koreańskojęzyczny :) Wiek ok. 7 lat. PILNIE szuka domu stałego lub tymczasu!!! Pies mieszkał w wynajętym mieszkaniu, które jak najszybciej musi być oddane :(

Posted

ano przydałoby się...

Imię: SZNUPI
Miasto: Gaj
Województwo: wielkopolskie

Status: Szuka Domu! Przebywa w Schronisku.

Kontakt w sprawie adopcji:
Kajetan
Tel. 602751299
e-mail: [email protected]

Do schroniska rafił z łapanki w okolicach Kórnika/wlkp/. Zadbany. Pogodny. Starszy niedowidzący sznaucer. Jest pogodny. Zgadza się z innymi psami. Mimo że oczka ma zasnute w dużym stopniu zaćmą porusza się sprawnie i doskonale sobie radzi. Bardzo lubi pieszczoty i głaskanie. Czy znasz może tego psa lub jego właścicieli? Przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Gaju.

Posted

Imię: ALER
Miasto: Sosnowiec
Województwo: śląskie

Aler to psiak w typie sznaucera miniatury. Jest spokojny i łagodny w stosunku do ludzi. Dogaduje się z innymi psami, ale zaczepiany nie pozostaje obojętny. Jest młody - ma około 2 lata. Jest zaszczepiony i wykastrowany.

Aler został znaleziony w strasznym stanie - był bardzo pogryziony, podobno koczował przy cieczkującej suce i bronił jej przed innymi psami - niestety jak to sznaucer - zapewne porwał się z motyką na słońce i został dotkliwie pogryziony - dlatego ma wygolony tył, trzeba było rany oczyścić i wyleczyć. Już jest całkiem zdrowy, szukamy osoby, która zadba o niego i pokocha!

Sosnowiec:
[email protected]
Tel. 721 035 215

Posted

kolejne sznaucery miniatury o których nic nie wiadomo - są w pseudo hodowli - nie ma dokad ich zabrać, "właściciel" nie chce się rozstawać z biznesem :angryy::angryy::angryy:

to wątek sąsiedniej pseudo:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/225682-Buldo%C5%BCki-peki%C5%84czyki-miesza%C5%84ce-PSEUDOHODOWLA-POD-MALBORKIEM__23-PSY!!!

zdjęcia z drugiej pseudohodowli zlokalizowanej w Nowej Wsi Malborskiej. Pseudohodowle sąsiadują ze sobą. Również ten właściciel nie chce współpracować. Nie wiemy też ile dokładnie psów tam przebywa.
Ze zdjęć wynika że są tu Cocker Spaniele, Buldogi francuskie, Sznaucerki.
Nie wiemy w jakim stanie zdrowotnym są wszystkie psy.
Liczymy na pomoc wszystkich przyjaciół zwierząt.
Stowarzyszenie REKS
666-386-567
[email protected]

Posted

Trzecia rodowodowa olbrzymka...

http://www.tozkoszalin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=70:nowaadopcja
Imię: NOWA (Janis Joplin)
Miasto: Koszalin
Województwo: zachodniopomorskie

Kontakt w sprawie adopcji:
TOZ Koszalin
Tel. 94 342-42-72

Suczka wabi się Nowa (wg rodowodu: Janis Joplin z hodowli Hajko-Nerita). Nowa ma 9 lat i jest bardzo łagodną suczką, przyjacielsko nastawioną do ludzi. Niestety jej właściciel nie może, albo nie chce się nią dłużej opiekować.

Hodowca jest powiadomiony o zaistniałej sytuacji i również próbuje znaleźć dom suczce.

Posted

malawaszka napisał(a):
:( aaaa czemu nie można mieć wszystkiego?

Właśnie...Nie mogę tu zaglądać. Szkoda mi każdego sznupka i czuję się zupelnie bezsilna.:(

No to gwoli poprawy nastroju - poćwiczyłam piękny uśmiech i najlepsze strony mego charakteru na małżonku mym i ... jest 1% dla sznaucerków!

Posted

c.d Nowy Targ

dwa psy w jednej klatce, z jedna buda. Czarny, bardzo sympatyczny, na widok czlowieka z radoscia podbiega do krat. Drugi, siedzacy w budzie, mocno przerazony, gdy sie na niego patrzy ze strachu odwraca glowe

drugi

Posted

[quote name='malawaszka']c.d Nowy Targ

dwa psy w jednej klatce, z jedna buda. Czarny, bardzo sympatyczny, na widok czlowieka z radoscia podbiega do krat. Drugi, siedzacy w budzie, mocno przerazony, gdy sie na niego patrzy ze strachu odwraca glowe

drugi

o !!!! Matko jakie bidy....co robic...sa pewnie mlode....

Posted

wieso a możesz usunąć zdjęcia z Twojego postu? albo zamienić na linki? bo post pod postem się powtarzają teraz

a co z nimi robić - ja nie mam pojęcia bo nie mam dokąd ich zabrać, nikt nie chce Klementyny, Soni - póki one nie znajdą domów to ja nie wezmę nic nowego

Posted

malawaszka napisał(a):
wieso a możesz usunąć zdjęcia z Twojego postu? albo zamienić na linki? bo post pod postem się powtarzają teraz

a co z nimi robić - ja nie mam pojęcia bo nie mam dokąd ich zabrać, nikt nie chce Klementyny, Soni - póki one nie znajdą domów to ja nie wezmę nic nowego

ok, a one to dziewczyny czy chlopaki ?

Posted

malawaszka napisał(a):
te ostatnie co cytowałaś to dwa chłopaki na 95%

wiesz cos o nich wiecej ? miniaturki sa....bosze jakie zaniedbane....