Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kopiuję z wątku Jambi:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/w-dobre-rece-ogl3644236.html

w dobre rece

dane kontaktowe:
prywatna
Miasto: Gdansk
Tel./fax: 601-174-555
Poszukuje nowego domu dla wspanialej sunki sznaucerki mini.
Jest to dorosly pies rasy sznaucer mini, ma ok 7 lat, masci pieprz i sol.
Suczka jest spokojna , dobrze wychowana, skora do zabaw i spacerow.
Nie sprawia problemow, je sucha karme, jest zdrowa czysta.

Posted

i jeszcze jedno:
jest akcja na FB tylko nie ma z jakiego schronu są psiaki, lecz podejrzewamy że stąd: http://uwandy.schronisko.net/index.php bo spanielka jest na stronie która jest w akcji. Tu link do akcji: http://apps.facebook.com/nakarmpieski/?ref=nf A znalazłam sznupkę taką, na stronie akcji jest na drugiej stronie:

Sznupeńka sznaucerka / suka / wiek: 1 rok 1 miesiąc / rasa: sznaucer miniaturowy
Powiększ zdjęcie
Niewielka, przemiła i kochana suczynka szuka domu. Jest nieśmiała, ale szybko się ośmiela, bardzo uległa. W stosunku do innych psów zgodna i bezkonfliktowa.

Posted

to est aplikacja na facebooku, normalnie się otwiera mi... klikasz "przejdź dalej" i masz psiaki do wyboru którego chcesz nakarmić i na drugiej stronie jest ta sunia

Posted

dostałam od faith35 - w Zielonej Górze jest Olbrzymka - rodowodowa - NIE AKTUALNE

Faith pisze:

U nas na stronie schroniska znalazłam takie ogłoszenie:
http://zgora.schronisko.net/adopcja-id-69126.html
Został jeszcze tylko tydzień na znalezienie domu dla 3-letniej rodowodowej Tesi. Wychowana z dziećmi. Pilnie poszukuje domku. Jeżeli masz dla niej DT lub DS to byłoby super. Jakoś się opłaci transport. Nie wiem co z tym 'fantem' zrobić... przecież jak ona trafi do naszego schroniska to będzie miała depresję! Mogę jej założyć wątek, ale czy w tydzień coś się dla niej znajdzie? Sznauceromaniacy, proszę o pomoc i pozdrawiam

Faith ma założyc jej wątek na PWP

Posted

lilo napisał(a):
no piękna jest, jakbym mogla pomoc to jestem do dyspozycji

potrzebny suni dt lub ds... chodź ds w tydzień? trochę to mało prawdopodobne, ale nie takie rzeczy działy się już na dogo.

Posted

malawaszka napisał(a):
Jambi zapytaj o sterylkę jak będziesz dzwonić, daj znać jak się czegoś dowiesz

dowiedziałam się - że suka juz jest oddana... a więc to nieaktualne i pozostaje nam mieć nadzieje, że trafiła do miłośnika rasy, a nie...

Posted

i jeszcze jedne w Zielonej Górze - taki prawie minik, choc opisany jako mieszaniec :

Nomad

rasa: mieszaniec

numer: 6097
miasto: Zielona Góra

sterylizacja: nie
szczepienia: nie
odrobaczenie: tak

opis:
Nomad jest bardzo przyjaznym mixem terriera. Ogonem macha z radości prawie bez przerwy. Jest bardzo optymistycznym i pacyfistycznie nastawionym psem. Nie zaczepia innych psów i grzecznie chodzi przy smyczy. Jest tez bardzo cierpliwym pieskiem, przez ponad tydzień czatował na swoją ukochaną pod jej domem, aż właścicielka obiektu jego zauroczenia, nie chcąc prawdopodobnie mezaliansu (wiadomo rasowa suczka) przywiozła Nomada do nas.

kontakt:
Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt ul. Szwajcarska 4 65-169 Zielona Góra
784 90 88 90, (68 ) 323 07 66

Posted

Pies odebrany przez F. Medor z Wojtyszek

SPRINT
rasa: sznaucer średni

miasto: Zgierz

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

opis:
Sprint dojechał do nas z aleksandrowa. Wcześniej przebywał w tragicznych warunkach w schronisku w wojtyszkach. Szerzej jest opisane wszystko na stronie głównej. U nas powoli dochodzi do siebie odzyskuje zaufanie do człowieka, jest coraz weselszy. Jest wykastrowany, posiada mikroczip oraz szczepienia.

kontakt:
Fundacja Medor - Przyjaciele Bezdomnych Zwierząt ul.Urocza 9 95-100 Zgierz
tel 506-761-221

koszty adopcyjne 100 zł