Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leemonca napisał(a):
ja też :shake: nie przekonasz mnie do tego kagańca :cool1:

I nie będę przekonywać :eviltong:. Ja swoje wiem o tym kagańcu. I psu dobrze jest w nim. kaganiec zdecydowanie lepszy niż plastik, metalowy czy skórzany ;).

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

evaxon napisał(a):
:multi: czesc

Cześć :cool3: :multi:

evaxon napisał(a):
:evil_lol: ale smniesznie tylnie nozki postawila:evil_lol:

Ona czasem tak stawia, jak jej zimno w dupsko :lol:. Zresztą była nie pocieszona, że musi stać, a nie bawić się w śniegu :lol:.

madzia i medor napisał(a):
Cześć Cimi:multi: :p

Cześć Madzia :lol!:.

madzia i medor napisał(a):
A jaką fajną ma obróżkę z rogza:cool3: :cool3:

Stara, ale dzięki :eviltong:.

Kate I Luka napisał(a):
A gdzie jedziecie???

Grotniki. Z Liborem Helleportem :multi: :multi:.

Posted

Walentynkowa Fiona :)

Kasia, w sierpniu, a konretnie od 17 do 26 z tym, że szkolimy od 18 do 25. Szkolenie to koszt 310 zł + opłata za mój nocleg i psa no i dodatkowe koszty jak jedzenie, picie + paliwo za dojazd. Tylko jest mały problem ;). Lista jest już kilka dni zamknięta i mozna tylko wpisać się na rezerwę , gdzie jest 40 osób ;).

Ala, śniegu mało to był ten z początku, teraz to ja mam śniegu to połowy łydki ;).

Posted

Cimi napisał(a):

Kasia, w sierpniu, a konretnie od 17 do 26 z tym, że szkolimy od 18 do 25. Szkolenie to koszt 310 zł + opłata za mój nocleg i psa no i dodatkowe koszty jak jedzenie, picie + paliwo za dojazd. Tylko jest mały problem ;). Lista jest już kilka dni zamknięta i mozna tylko wpisać się na rezerwę , gdzie jest 40 osób ;).

o kurcze, no to się zagapiliśmy. ALe pewnie jeszcze coś kiedyś będzie.

A Fionka śliczna:

Posted

Dziś Was spotkałam na innym Forum i podziwiałam jak Fiona ślicznie trenuje friesbiee...
Dopiero się przymierzam do zakupu i akurat w wyszukiwarce przy nazwie, którą mi polecono natknęłam się właśnie na Twój post.
Pozdrawiam Ewa

Posted

Czoko napisał(a):
Odwiedziłaś Choculkę jako jedna z pierwszych a ja dopiero teraz się rewanżuję i będę Was regularnie odwiedzała...

Witaj Czoko :multi:

rotek_ napisał(a):
najsłodsza jak spi:evil_lol: a tak ciekwe co jej sie w tej główce przyśniło....

Jak to co :cool3: ? Oczywiście, że najukochańsza pani na świecie, czyli ja :eviltong:.

leemonca napisał(a):
w pierwszej chwili myślałam, że to majteczki w kropeczki :evil_lol:

Nie, majteczki są ładniejsze :eviltong: :evil_lol:.
Czoko napisał(a):
jak Fiona ślicznie trenuje friesbiee...

Trenowała :eviltong:. Mamy bardzo długie zastoje w talerzach. A to raz mi się nie chciało, a to później pojawiły się wiatry kiedy właśnie miałam chęć na to :lol:. Teraz będę rzucać na sucho, a Fiona będzie tylko patrzeć i podziwiać :lol:.

Posted

Hej! :multi:

Cimi napisał(a):
Trenowała :eviltong:. Mamy bardzo długie zastoje w talerzach. A to raz mi się nie chciało, a to później pojawiły się wiatry kiedy właśnie miałam chęć na to :lol:

Mam chęć zacząć ze sunią frisbee ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać :lol: Zresztą, jak to u mnie zwykle bywa- teraz się nakręciłam ale pewnie szybko mi minie i będzie podobnie jak u Ciebie :lol:

Posted

Tygra. Napiszę w skrócie, bo idę zaraz do szkoły :eviltong:.

Na początku trzeba mieć dobry talerz, bo być moze to też jest kwestia talerza. Ale najpierw nauczyć psa chwytać talerz po przez rollerki (talerz się toczy po ziemi- nie wiem czy rozumiesz ło co w tym chodzi :cool3: ?)- nie wiem jak to inaczej powiedzieć, ale jakby co to później mogę spróbować inaczej i poszukać linka do filmu z rollerem. Później Trzymać w ręcę talerz- nie musi być wysoko- i niech pies do niego wyskakuje, później można dodawać takie coś jak skok przez noge itd. w dalszym ciągu trzymając talerz w ręcę- tak żeby się nauczyła :). Później można by wprowadzić floaterek to taki specyficzny wyrzucenie dysku jak pies skacze przez noge lub inną część ciała- ja tego w dalszym ciagu nie umiem i zawsze z tym się spóźniałam :lol:. U mnie rollerki i łapania dysku jak trzymałam w ręcę bardzo krótko trwało. Zaraz był krótki wyrzut i pies od razu łapał. Dlatego jeśli chcecie rzucać to rzucajcie na bliskie odległości tak, żeby pies był wstanie złapać. Ja rzucałam na 2-3 metry i dopeiro stopniowo wprowadzałam dalsze odległości.

Hej Koma :multi:

Koma napisał(a):
Mam chęć zacząć ze sunią frisbee ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać :lol:

Kupić talerz :eviltong:, no jeśli nie masz ;).

Koma napisał(a):
Zresztą, jak to u mnie zwykle bywa- teraz się nakręciłam ale

pewnie szybko mi minie i będzie podobnie jak u Ciebie :lol:

To nie tak, że słomiany zapał i, że szybko się nakręciłam i szybko mi to mija. Tylko ja nie mogę przedobrzyć w talerzach :shake:. Dlatego też rzucamy rzadko, bo mój pies szybko się nimi nudzi, woli zwykłą piłkę, która się odbija i ma różne niepsodziewane zwroty. Ale Fiona będzie trenować, tylko jeszcze trzeba dobrze nakręcić.. ona nakręca się gdy jest przypięta, a my ludzie sobie rzucamy.. to wtedy dostaje torpedy w doopie :lol:.

Ufff :)

Posted

Też przeczytałam Twoje wyjaśnienie z wielkim zainteresowaniem.
Talerza chwilow nie ma w tym sklepie a poza tym już widzę czeka mnie zakup dwu sztuk i kwota będzie dość duża i muszę uzbierać znając tendencję do nieoddawania mi zabawek tylko mężowi - ale na ziemi przed sobą kładzie i czeka.
Pozdrawiam Ewa