pinkmoon Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote]póki co szalejemy po wątkach a trzeba to w kupę zebrać ...[/quote] Czy jest możliwość, żeby pozostałe wątki zamieszane w sprawę zostały zablokowane? Można zostawić tam link do tego wątku i rzeczywiście kontynuować temat w jednym miejscu.
Guest Elżbieta481 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Czy kogoś dziwi,że nie wierzę i pytam? Elżbieta
malawaszka Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote name='aga_krzys']hej blue_lagoon pochodzimy prawie, że z jednej wiochy, szperając po nk okazało się, że mamy jednak kilku wspólnych znajomych. troszkę chyba mijasz się z prawdą, ostatnio chyba jakoś sytuacja materialna się poprawiła , co...?[/quote] nooo i kolejne kłamstwo się rypło :angryy:
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote name='lilk_a']ja za [B]Astalawistę[/B] też ręczę ...nie popadajmy w skrajności :D zapraszamy na wyżłowe fora ....[/quote] Widzicie do czego doprowadzaja takie osoby jak MARTUSIA... Tracimy zaufanie! Obys slono zaplacila za szkody jakie wyrzadzilas psom i ludziom....:angryy::angryy::angryy:
agaga21 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote name='aga_krzys']hej blue_lagoon pochodzimy prawie, że z jednej wiochy, szperając po nk okazało się, że mamy jednak kilku wspólnych znajomych. troszkę chyba mijasz się z prawdą, ostatnio chyba jakoś sytuacja materialna się poprawiła , co...?[/quote] no jak miała się nie poprawić skoro dziewczynisko znalazło łatwy sposób na zbijanie kasy?:angryy:
majqa Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote name='aga_krzys']hej blue_lagoon (...) ostatnio chyba jakoś sytuacja materialna się poprawiła , co...?[/quote] A to mnie wcale nie dziwi. :angryy:
fiorsteinbock Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 A Monika Chmielewska z Gniezna jest wspolniczką czy ofiara Martusi? jak rozumiem obie Panie to siostrzyczki!
ewka8 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [url=http://www.flickr.com/photos/68151963@N00/393091655/in/photostream/]Stades entropion surgery Day 1 on Flickr - Photo Sharing![/url] Sama interesowałm sie losem tego psa, bo z grupą dziewczyn ratujemy buldozki, które w realu wyglądja tak samo, albo jeszcze gorzej [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/buldozki-buldogi-do-adopcji-watek-zbiorczy-123985/[/url] Załozyłyśmy u siebie watek, Zgroza
pinkmoon Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Wiecie co, ochłonęłam trochę po pierwszym szoku i zastanawiam się, jak mogło do tego dojść? Nie śledziłam wątków innych psów nagranych przez szanowną oszustkę, więc nie wiem jak to było - czy nikt z dogo nie mieszka w okolicy, nie wyraził chęci zobaczeina tych psiaków na żywo? Nie chcę tu broń boże oskarżać kogokolwiek z dogo o zaniedbania, tylko po prostu w większości wątków w których ja piszę zawsze jest co najmniej kilka osób które mają bezpośredni kontakt z psem, rzadko się zdarza żeby był tylko jeden "łącznik". Jak było z tymi innymi psami? Z Czarusiem, wyżełkiem? Nikt nigdy nie zapytał czy mozna je odwiedzić, wziąć na spacer? Nie było żadnych chętnych na adopcję?
lilk_a Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 ja też jestem za tym żeby pozostał jeden wątek w tej sprawie ...zbyt dużo emocji to kosztuje ...przydało by się wiedzieć " co i jak "
Kasia&Rika Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Większość bardzo szybko znajdowała wspaniałe, idealne domy.
_ogonek_ Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Widzę że sporo z nas dodało interesujące komentarze w jej profilu. Dołączyłam się i ja ;)
dorobella Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dziewczyny ona dawała ogłoszenia np. na morusku i innych portalach, więc osób oszukanych może być znacznie więcej. Konta są co najmniej dwa. Drugie konto 18 letniej Moniki, która również będzie odpowiadała jako dorosła. Obie zostaną na pewno relegowane ze szkoły, ze względu na dość szerokoą skalę oszustwa i wyłudzenia, nie można tego podciągnąć poo niska szkodliwość czynu społecznego, prokuratura może żądać nawet do 8 lat pozbawienia wolności. Będą miały czas na przemyślenia. Art. 286 §1 k.k. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego [URL="http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:void%280%29"]działania [/URL], podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. A tu kolejne wprowadzanie nas w błąd, oj nazbiera się paragrafów.
gameta Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Pink wiesz, trzeba by poczytać te wątki - gdzieś dziewczyny pisały, że jakaś fundacja coś proponowała i Blu pięknie się wykręciła. Na dogo zawsze było dużo zaufania - już nie będzie... Ja wczoraj miałam ciężki dzień, pewnie stąd moja podwyższona czujność - ale o takim zasięgu to w najgorszym koszmarze mi się nie śniło ... Przecież większość z tych psów zna całe dogo - są charakterystyczne i wyjątkowo poszkodowane ... Wszyscy zostaliśmy oszukani, a najbardziej zostały oszukane te psy, które dopiero będą potrzebować pomocy ...
_ogonek_ Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dziewczyny dreszczowiec normalnie... :( :(
Amit Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 1. Przestrzegam przed zacieraniem sladów na forach, gdyż z pewnością nie zostanie to potraktowane jako okoliczność łagodząca. Jeszcze przed ujawnieniem drugiego nicku na forum wystapiłem do administratorów o zabezpieczenie kopii wszystkich wątków stworzonych przez obydwa znane już publicznie nicki. Nawet gdyby nie zdążyli tego zrobić, to z pewnością istnieją kopie zapasowe. 2. Zwrot zagarnietych pieniędzy będzie okolicznością łagodzącą i na miejscu oszusta chyba starałbym się to zrobić. 3. Ktoś musi zgłosić popełnienie przestępstwa, i jeżeli nie znajdzie się żaden adwokat to jutro, zgodnie z tym co napisałem, takie zgłoszenie wystosuję. 4. Myślę, że nie ma co szukać kolejnych nicków, być może znajdzie się ich jeszcze trochę... Musimy się skoncentrować na skonstruowaniu listy pokrzywdzonych i chcących wystąpić jako świadkowie.
lilk_a Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [QUOTE]Przecież większość z tych psów zna całe dogo - są charakterystyczne i wyjątkowo poszkodowane ... Wszyscy zostaliśmy oszukani, a najbardziej zostały oszukane te psy, które dopiero będą potrzebować pomocy ...[/QUOTE] i dlatego należą się wielkie podziękowania dla [B]waimarnerklub[/B] (nie wiem czy dobrze napisałam ) dla jej czujności i dociekliwości i że trafiła na tą stronę z biedną weimarką .....
ewajanka Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Sprawa się rypła, biznes zamknięty, turkusik:diabloti: Zapomniałam nicka osoby która przegrzebała neta i jako pierwsza natrafiła na foty chyba wyżełki z chyba USA, niepamietam dokładnie:oops:. Dzięki Ci dobra kobieto że jesteś, bo ta farsa trwała by nadal. Wiwat, heheh. Lilk a o tym samym pomyślałyśmy.
GameBoy Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 jestem ciekawa jakim cudem ona chce zwracac kase ja na swoja bede czekala zobaczymy czy ja dostane jak ona bedzie wiedziala kto jest kto :cool1:
pinkmoon Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote]3. Ktoś musi zgłosić popełnienie przestępstwa, i jeżeli nie znajdzie się żaden adwokat to jutro, zgodnie z tym co napisałem, takie zgłoszenie wystosuję.[/quote]Amit, dobrze że na chwilę obecną zająłeś się tym od strony technicznej. Czy sprawdzałeś na mapie pomocy dogo, kto oferuje pomoc prawną? Tutaj sa prawnicy i prawniczki, może któraś z ciotek podjęłaby się pomocy czy może nawet poprowadzenia sprawy taniej, niż wyszłoby opłacanie nieznajomego prawnika. Myślę że w przypadku oszustwa na taką skalę trzeba mieć pomoc kogoś naprawdę dobrego, tę dziewczynę trzeba przycisnąć tak żeby odpowiedziała za swoje oszustwa i nie wykręciła się sianem.
dorobella Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dla przypisania winy konieczne jest wykazanie, że elementy przedmiotowe oszustwa były objęte świadomością sprawcy, który, chcąc uzyskać nienależną korzyść majątkową, działa świadomie w określony sposób, co w konsekwencji [URL="javascript:void(0)"]prowadzi [/URL] do wniosku, że działa z zamiarem bezpośrednim - kierunkowym, obejmującym cel i sposób działania. Dziewczyna działała świadomie, nawet próbując się wykręcić. Dałyście ciekawe spostrzeżenie, że oszukała również miliony psów, którym z racji jej zachowania pomoc najprawdopodobniej nie zostanie udzielona. Byłby to zapewne precedens prawny. Faktem jest, że jest zdeprawowana i swoje występki może powtarzać.
nanet1002 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Dotarłam tutaj przez NK z profilu Miki , wczoraj oglądałam to niby biedne psisko na jej profilu i powiem szczerze, że miałam zamiar wpłacic pieniadze na jej leczenie. Naszczęscie dla mnie przelew mi sie opóźnił i nie mogłam wczoraj. Do tej pory bylam przeważnie tylko obserwatorem forum, pare postow wśród Waszych nic nie znaczy. Jednak pragne Was zapewnic, że nie straciliście w moich oczach zaufania tylko je jeszcze bardziej pogłębiliscie. Wykrycie tej oszustki napewno nie było taką prostą sprawą , ale naszczęście sie udało:lol: i jej tłumaczenia nie robią na mnie żadnego wrażenia i myślę ,że tak też jest z innymi użotkownikami portali których używacie do Waszej działalności. Mam nadzieję, że owa młoda osóbka poniesie konsekwencje swojego czynu i nigdy więcej nie nabierze na takie ckliwe tematy nikogo więcej. Pieniądze przeznaczone na tą "NIBY" biedną psine przekaże na inną naprawde potrzebujacą. Pozdrawiam wszystkich którzy powstrzymali OSZUSTKE!!!!
GameBoy Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote name='pinkmoon']Amit, dobrze że na chwilę obecną zająłeś się tym od strony technicznej. Czy sprawdzałeś na mapie pomocy dogo, kto oferuje pomoc prawną? Tutaj sa prawnicy i prawniczki, może któraś z ciotek podjęłaby się pomocy czy może nawet poprowadzenia sprawy taniej, niż wyszłoby opłacanie nieznajomego prawnika. Myślę że w przypadku oszustwa na taką skalę trzeba mieć pomoc kogoś naprawdę dobrego, tę dziewczynę trzeba przycisnąć tak żeby odpowiedziała za swoje oszustwa i nie wykręciła się sianem.[/quote] a nie zaczyna sie od policji?
gameta Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Ja też jestem pod wrażeniem waimanerklub i tego dzieła :loveu: [B]Amit, od strony prawnej masz poparcie Frotki, jeśli masz pytania Frotka Ci pomoże :)[/B] Pisz jej pw w razie coś :)
dorobella Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Pamiętajcie, ze jeśli drugie konto było na Monikę, to one one muszą figurować w zawiadomieniu o popełnieniu przestępstwa, prokuratura wyda nakaz na wszystkie konta, bo nie wiemy ile faktycznie ich było, ustalą w toku śledztwa.
Recommended Posts