wiosna Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Maleństwo sprawuje się nieźle, naprawdę spodziewałam się, że będzie znacznie gorzej. W sumie to chyba dobry nawyk spodziewać się katastrofy, bo teraz niewiele może mnie przerazić ;) Imię Nadin mi się podoba :) Zaraz zaczniemy malutką przyzwyczajać, bo już nam imienia brakowało. Dziękuję Negri :) Chociaż po tym zdaniu: [quote name='agata51'] A Nadzieja? To już może Negri...[/QUOTE] Ja myślałam że imię będzie inne :razz: Maleństwo wychodzi z klatki. Przenieśliśmy ją do kuchni, żeby Sara się nią nie denerwowała, założyliśmy też do kuchni z powrotem znienawidzone drzwi :lol: Ale dzięki temu klatka jest często otwarta, a Sara całkowicie spokojna. Z wyciem jest nieco lepiej, tzn możemy myśleć o karierze operowej :diabloti: Dobrze, że ja śpię bez względu na hałasy, a i Patryk się nie przejmuje. Dzisiaj udało nam się podstpem ubrać obrożę, więc jesteśmy o krok bliżej do wychodzenia na spacery, a obyło się całkowicie bez stresów. Mam nadzieję, że z zapinaniem smyczy też jakoś nam się uda. Quote
Laura1108 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Udało się założyć obroże :crazyeye::sweetCyb: Wiosna jak Ty tego dokonałaś ?/ Toż to naprawdę cud . Nadinko u wiosny to Ty lada moment wyjdziesz na psy :) :lol: Quote
Lu_Gosiak Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 barazek na Nadinke sie skonczyl:razz: jest z niego 30zł za kurteczke od Wiosny...mysle, zeby od razu podac konto Wiosny bedzie bez posredników;) Quote
wiosna Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Nie tyle cud, co po prostu podstęp ;) I nie tyle ja jej obrożę ubrałam, co ona sama w nią wlazła. Ze smyczą jednak tak łatwo nie jest, bo do tego to już trzeba podejść albo pozwolić podejść do siebie :roll: Quote
agata51 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Już niedługo Nadinka będzie cię prosić o spacerek, Wiosenko [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_20.gif[/IMG] Quote
Negri_2008 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Lu Gosiak - oczywiście, że konto Wiosny Dzięki serdeczne :loveu: Czyli imię Nadin zatwierdzone. Super. [SIZE=1]Wrodzona skromność nie pozwoliła mi dostrzec sugestii Agaty. Dziękuję[/SIZE]:evil_lol: Przygotowana byłam na najgorsze. Chyba pierwsze dni pobytu Elzy u Wiosny tak mnie nastawiły i oczywiście to, że Nadin w wielkim stresie potrafi ugryźć :shake: Teraz już oddycham głęboko i lekko. Dlaczego Nadin wyje? To chyba objaw stresu, prawda? Quote
agata51 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Powinno się pisać Nadine, bo to dziewczynka. I, ma się rozumieć, z akcentem na ostatnią sylabę!!! Ale snobka ze mnie wylazła! Quote
wiosna Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Postaram się dobrze akcentować imię, żeby nie robić faux pas :evil_lol: Nadinka jest strasznie energiczna. Jakby kumulowała w sobie energię wtedy, kiedy jest wciśnięta w kąt - tryska nią kiedy bawi się z Grisem, podrzuca zabawkę, wskakuje na ławy w kuchni :roll: Moim zdaniem wycie jest spowodowane zamknięciem, koniecznością tkwienia bez ruchu, bez wybiegu. Nie możemy jej puścić, nie możemy zabrać na długi spacer, a jakby nie było to młode, energiczne i żwawe zwierzę. Powiedzcie mi jak ja mam wpisać transport ? Łącznie wyszło nam 300zł, Patryk zrobił 600-coś kilometrów. Zaraz zapytam o to samo na wątku Sary. Agata! My dopiero wczoraj wieczorem rozpakowaliśmy do końca samochód, a tu tyle prezentów od Ciebie! Dziękuję Ci przeogromnie w imieniu psiaków, zapewniam CIę że są przeszczęśliwe :loveu: (a opisana powyżej Nadinkowa zabawka to właśnie dzięki Tobie :loveu:) Quote
agata51 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Niech im idzie na zdrowie i na nowe domki [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_10v.gif[/IMG] A którąż to zabaweczkę upodobała sobie śliczna Nadine? Najważniejsze, że już się bawi! Widzę, że to panienka z temperamentem - domku z dużym ogrodem trzeba szukać. Z basenem i siłownią też :evil_lol: Quote
__Lara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='agata51']Niech im idzie na zdrowie i na nowe domki [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_10v.gif[/IMG] A którąż to zabaweczkę upodobała sobie śliczna Nadine? Najważniejsze, że już się bawi! Widzę, że to panienka z temperamentem - domku z dużym ogrodem trzeba szukać. Z basenem i siłownią też :evil_lol:[/QUOTE] O, napewno! Musi mieć gdzie rozładować energię! :evil_lol: Quote
Negri_2008 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='agata51']Cioteczki, jak rozliczamy transport?[/QUOTE] Proponuje, aby kilometry pomiędzy hotelikiem a Łodzią podzielić na pół. Czyli koszty transportu Saruni wynosiłyby około 70 zł. Czy się z tym zgadzacie? Dacie radę? Quote
agata51 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Jasne, że damy! Jeszcze tak nie było, żebyśmy nie dały/dali! :cool3: Bonne nuit, Mademoiselle Nadine! Quote
Negri_2008 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Super Agata :lol: No to finanse mamy jako tako ogarnięte. Dziś poprzelewam do Wiosny co trzeba czyli "czesne" Nadin i koszty transportu. Nadin, dziewczynko nie trać czasu na strach. Słuchaj się Wiosny i siooo na spacerek :loveu: Quote
Ra_dunia Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Ależ wiadomości? Nowe imię, nowe życie :multi: I Nadinka już wyszła z klatki :crazyeye: i się bawi zabawką :crazyeye: szok normalnie :crazyeye: A co do wyglądu - fakt Elza :loveu::evil_lol::loveu: tylko troszkę taka bardziej kudłata ;) W ogóle to mała urosła :loveu: Śliczna jest! Nadinko kochana - przełamuj się szybciutko :loveu: Quote
agusiazet Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Swoją dolę przelałam, ale z dopiskiem dla Nadziei, mam nadzieje, że zmiana imienia to nie problem! Quote
Negri_2008 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='agusiazet']Swoją dolę przelałam, ale z dopiskiem dla Nadziei, mam nadzieje, że zmiana imienia to nie problem![/QUOTE] Dziękuję :loveu: Co nowego? Quote
AgusiaP Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Wczoraj przelałam pieniążki na Nadin. Mam nadzieją, że doszły;) Quote
Negri_2008 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dziękuję, :loveu: wieczorem wszystko posprawdzam i wstawię wpłaty do pierwszego postu. Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 I jak tam nasza pannica? Rozkręca się bardziej? ;) Quote
Negri_2008 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Bardzo wszystkim cioteczkom dziękuję za wpłaty deklaracji. Mam wpłaty wszystkich deklaracji. :lol: Pierwszy post uzupełniony Zrobiłam przelew: 300 zł za hotelik od 1 do 30 listopada. [B]Rozliczenie transportu:[/B] Nasza dola to 230 zł. 60 zł już jest u Wiosny z wpłaty jednorazowej Baldek 2 - 30 zł Lu Gosiap - 30 zł bazarek Czyli do przelania dla nas pozostało :170 zł. Quote
Ra_dunia Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Nadal prosimy o wsparcie :modla: Quote
Negri_2008 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='PapryczkaChili']czy mała szuka domku???[/QUOTE] Jeszcze nie :shake: To dzikusek, potrzebuje troszkę czasu ale za jakiś mam nadzieje niedługi czas będzie szukała najlepszego domu na Swiecie? ;) Cioteczko - Rusti z tego linku szuka domku. Zajrzysz?:oops: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/rusti-kochana-radosna-grzeczna-sunia-prosi-o-160-zl-dom-146056/[/URL] Quote
PapryczkaChili Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Negri_2008']Jeszcze nie :shake: To dzikusek, potrzebuje troszkę czasu ale za jakiś mam nadzieje niedługi czas będzie szukała najlepszego domu na Swiecie? ;) Cioteczko - Rusti z tego linku szuka domku. Zajrzysz?:oops: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/rusti-kochana-radosna-grzeczna-sunia-prosi-o-160-zl-dom-146056/[/URL][/QUOTE] rozumiem :) gdyby już szukała i potrzebne były ogłoszenia - dajcie znac na pv :D i powodzenia z dzikuską :cool3::diabloti: Quote
Recommended Posts