Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maleństwo sprawuje się nieźle, naprawdę spodziewałam się, że będzie znacznie gorzej. W sumie to chyba dobry nawyk spodziewać się katastrofy, bo teraz niewiele może mnie przerazić ;)

Imię Nadin mi się podoba :) Zaraz zaczniemy malutką przyzwyczajać, bo już nam imienia brakowało. Dziękuję Negri :)
Chociaż po tym zdaniu:
[quote name='agata51']
A Nadzieja? To już może Negri...[/QUOTE]
Ja myślałam że imię będzie inne :razz:

Maleństwo wychodzi z klatki. Przenieśliśmy ją do kuchni, żeby Sara się nią nie denerwowała, założyliśmy też do kuchni z powrotem znienawidzone drzwi :lol:
Ale dzięki temu klatka jest często otwarta, a Sara całkowicie spokojna.
Z wyciem jest nieco lepiej, tzn możemy myśleć o karierze operowej :diabloti: Dobrze, że ja śpię bez względu na hałasy, a i Patryk się nie przejmuje.

Dzisiaj udało nam się podstpem ubrać obrożę, więc jesteśmy o krok bliżej do wychodzenia na spacery, a obyło się całkowicie bez stresów. Mam nadzieję, że z zapinaniem smyczy też jakoś nam się uda.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie tyle cud, co po prostu podstęp ;)
I nie tyle ja jej obrożę ubrałam, co ona sama w nią wlazła.
Ze smyczą jednak tak łatwo nie jest, bo do tego to już trzeba podejść albo pozwolić podejść do siebie :roll:

Posted

Lu Gosiak - oczywiście, że konto Wiosny

Dzięki serdeczne :loveu:

Czyli imię Nadin zatwierdzone. Super.
[SIZE=1]Wrodzona skromność nie pozwoliła mi dostrzec sugestii Agaty. Dziękuję[/SIZE]:evil_lol:

Przygotowana byłam na najgorsze. Chyba pierwsze dni pobytu Elzy u Wiosny tak mnie nastawiły i oczywiście to, że Nadin w wielkim stresie potrafi ugryźć :shake:

Teraz już oddycham głęboko i lekko.

Dlaczego Nadin wyje? To chyba objaw stresu, prawda?

Posted

Postaram się dobrze akcentować imię, żeby nie robić faux pas :evil_lol:

Nadinka jest strasznie energiczna. Jakby kumulowała w sobie energię wtedy, kiedy jest wciśnięta w kąt - tryska nią kiedy bawi się z Grisem, podrzuca zabawkę, wskakuje na ławy w kuchni :roll: Moim zdaniem wycie jest spowodowane zamknięciem, koniecznością tkwienia bez ruchu, bez wybiegu. Nie możemy jej puścić, nie możemy zabrać na długi spacer, a jakby nie było to młode, energiczne i żwawe zwierzę.

Powiedzcie mi jak ja mam wpisać transport ? Łącznie wyszło nam 300zł, Patryk zrobił 600-coś kilometrów. Zaraz zapytam o to samo na wątku Sary.

Agata! My dopiero wczoraj wieczorem rozpakowaliśmy do końca samochód, a tu tyle prezentów od Ciebie! Dziękuję Ci przeogromnie w imieniu psiaków, zapewniam CIę że są przeszczęśliwe :loveu: (a opisana powyżej Nadinkowa zabawka to właśnie dzięki Tobie :loveu:)

Posted

Niech im idzie na zdrowie i na nowe domki [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_10v.gif[/IMG] A którąż to zabaweczkę upodobała sobie śliczna Nadine? Najważniejsze, że już się bawi! Widzę, że to panienka z temperamentem - domku z dużym ogrodem trzeba szukać. Z basenem i siłownią też :evil_lol:

Posted

[quote name='agata51']Niech im idzie na zdrowie i na nowe domki [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_10v.gif[/IMG] A którąż to zabaweczkę upodobała sobie śliczna Nadine? Najważniejsze, że już się bawi! Widzę, że to panienka z temperamentem - domku z dużym ogrodem trzeba szukać. Z basenem i siłownią też :evil_lol:[/QUOTE]

O, napewno! Musi mieć gdzie rozładować energię! :evil_lol:

Posted

[quote name='agata51']Cioteczki, jak rozliczamy transport?[/QUOTE]

Proponuje, aby kilometry pomiędzy hotelikiem a Łodzią podzielić na pół.

Czyli koszty transportu Saruni wynosiłyby około 70 zł.
Czy się z tym zgadzacie? Dacie radę?

Posted

Super Agata :lol:

No to finanse mamy jako tako ogarnięte. Dziś poprzelewam do Wiosny co trzeba czyli "czesne" Nadin i koszty transportu.

Nadin, dziewczynko nie trać czasu na strach. Słuchaj się Wiosny i siooo na spacerek :loveu:

Posted

Ależ wiadomości? Nowe imię, nowe życie :multi:
I Nadinka już wyszła z klatki :crazyeye: i się bawi zabawką :crazyeye: szok normalnie :crazyeye:
A co do wyglądu - fakt Elza :loveu::evil_lol::loveu: tylko troszkę taka bardziej kudłata ;)
W ogóle to mała urosła :loveu: Śliczna jest!
Nadinko kochana - przełamuj się szybciutko :loveu:

Posted

Bardzo wszystkim cioteczkom dziękuję za wpłaty deklaracji.

Mam wpłaty wszystkich deklaracji. :lol:

Pierwszy post uzupełniony

Zrobiłam przelew:

300 zł za hotelik od 1 do 30 listopada.

[B]Rozliczenie transportu:[/B]
Nasza dola to 230 zł.

60 zł już jest u Wiosny z wpłaty jednorazowej
Baldek 2 - 30 zł
Lu Gosiap - 30 zł bazarek

Czyli do przelania dla nas pozostało :170 zł.

Posted

[quote name='PapryczkaChili']czy mała szuka domku???[/QUOTE]

Jeszcze nie :shake:
To dzikusek, potrzebuje troszkę czasu ale za jakiś mam nadzieje niedługi czas będzie szukała najlepszego domu na Swiecie? ;)

Cioteczko - Rusti z tego linku szuka domku. Zajrzysz?:oops:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/rusti-kochana-radosna-grzeczna-sunia-prosi-o-160-zl-dom-146056/[/URL]

Posted

[quote name='Negri_2008']Jeszcze nie :shake:
To dzikusek, potrzebuje troszkę czasu ale za jakiś mam nadzieje niedługi czas będzie szukała najlepszego domu na Swiecie? ;)

Cioteczko - Rusti z tego linku szuka domku. Zajrzysz?:oops:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/rusti-kochana-radosna-grzeczna-sunia-prosi-o-160-zl-dom-146056/[/URL][/QUOTE]

rozumiem :)
gdyby już szukała i potrzebne były ogłoszenia - dajcie znac na pv :D
i powodzenia z dzikuską :cool3::diabloti: