Ekiana Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 eski napisał(a):Hurrra, Stasieńka je ucho ! Ale super :) Się powoli dziewczyna rozkręca :evil_lol: No, rozkręca się :) A ja to zazdrosna jestem, że te rewelacje nie przy mnie :) Ale to potwierdza, że jest jej dobrze i ma świetną opiekę. A jak się wczuła i zaangażowała w to ucho. Całe schrumkała :) Quote
idusiek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Mowiłam ,ze będzie spała jak będzie sama :diabloti: Quote
idusiek Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Widzisz, wszystko powoli się normuje, Stasia sie cieszy, Stasia macha ogonem i sie przytula, no i ...gryzie ucho :diabloti: super ! Quote
ludwa Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Bo uszy są pyyyyyyycha i Staśka wie co dobre:evil_lol: Bo to mądra dziewczyna jest:loveu::loveu::loveu: Quote
Ekiana Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ludwa napisał(a):Bo uszy są pyyyyyyycha i Staśka wie co dobre:evil_lol: Bo to mądra dziewczyna jest:loveu::loveu::loveu: Pyyycha, ale dopiero jak nastrój uchowy jest :) Quote
ludwa Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Ekiana napisał(a):Pyyycha, ale dopiero jak nastrój uchowy jest :) :evil_lol: Królewny tak mają Quote
Bjuta Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 A mnie oczy wyszły z orbit jak zobaczyłam Stacyjkę na metamorfozach... Zobaczcie dlaczego http://www.dogomania.pl/forum/f553/heksa-warta-calego-swiata-129305/?highlight= Quote
Ekiana Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='Bjuta']A mnie oczy wyszły z orbit jak zobaczyłam Stacyjkę na metamorfozach... Zobaczcie dlaczego http://www.dogomania.pl/forum/f553/heksa-warta-calego-swiata-129305/?highlight= Podobne jak diabli ;) :angryy::diabloti: Tylko wydaje mi się, że moja ma nochalek troszkę dłuższy :) Daleko jesteś od Stolicy? bo Stasia lubi mieć towarzystwo na spacerkach :) Z relacji wiem, że na wieczornych spacerkach zahaczą ją pewien Spaniel :) Quote
eski Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Ekiana napisał(a):Z relacji wiem, że na wieczornych spacerkach zahaczą ją pewien Spaniel :) Ho ho, Stasia ma adoratora :cool3: Quote
Bjuta Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Ekiana']Podobne jak diabli ;) :angryy::diabloti: Tylko wydaje mi się, że moja ma nochalek troszkę dłuższy :) Daleko jesteś od Stolicy? bo Stasia lubi mieć towarzystwo na spacerkach :) Z relacji wiem, że na wieczornych spacerkach zahaczą ją pewien Spaniel :) My mieszkamy w Katowicach... :shake: Troszkę daleko od W-wy :evil_lol: A ja wytropiłam na dogo nowego sobowtóra: panna ZORKA! http://www.dogomania.pl/forum/f1161/zora-od-dr-k-szczesliwa-w-dt-teraz-czeka-na-swoj-nowy-dom-146608/index34.html Coś mi się zdaje, że to już jest rasa! :roll::evil_lol: Quote
idusiek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 no to juz jest taka 4 ..bo jeszcze była jedna w Emirze - piszcie do Związków, będziecie jeździć na wystawy :evil_lol: Quote
Bjuta Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Trzeba by wymyślić jakąś nazwę na naszą rasę :roll: Quote
Ekiana Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Bjuta napisał(a):Trzeba by wymyślić jakąś nazwę na naszą rasę :roll: Będę miała o czym myśleć podczas 8 godzinnej drogi PKSem do warszafki dziś w nocy :) Pomysł świetny :) Quote
eski Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Ekiana pewnie nadrabia zaległosci w kontaktach ze Stasią po swej nieobecnosci w domku. Ciekawe jak wielka była radośc suni, gdy znów ujrzała swoją panią :razz: Quote
Pliszka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Co tam u Stasi? :) :loveu::loveu::loveu: Quote
Ekiana Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 eski napisał(a):Ekiana pewnie nadrabia zaległosci w kontaktach ze Stasią po swej nieobecnosci w domku. Ciekawe jak wielka była radośc suni, gdy znów ujrzała swoją panią :razz: Oj cieszyła się, cieszyła :) Stasi walorem jest to, że dość taktownie i w zrównoważony sposób okazuje emocje :) Cieszyła się z mojego powrotu, ale tak fajnie bo nie rzuciła się na mnie (jak wiele - albo i 99% ;) - psów z którymi do tąd miałam kontakt). :) No, super, - po tym jak zdjęłam kurtkę i w ogóle się ogarnęłam to głaskaniom, mizianiom, rozmowom :D i przytulaniom niemal nie było końca. No, ale w końcu jednak chciałam się zając po całonocnej podroży... A tu Stasia mnie pilnuje niemal jak oka w głowie :) Chodziła za mną, albo leżała w przedpokoju niby to dyskretnie, a jedna zza rogu ściany łypało na mnie jej duże oko :) Stasia CBA :) Masakra :) W końcu uciekłam na ok. godzinkę do łazienki żeby poczuć nieco prywatności :) A to trwało jeden dzień - na szczęście. Wykorzystałam poza tym ten dzień aby się nią bardziej zająć. W trakcie miziania i głaskania stwierdziłam, ze garściami jej wyłazi sierść. I zaniepokoiło mnie to. No i łupież :) Przeszłam się ze Stasią na spacer i jego trakcie zaszłam do weterynarza się zarejestrować. A pani weterynarz była taka miła i fajna, że nas od razu wzięła w obroty :) Ja nawet książeczki zdrowia Stasi przy sobie nie miałam, a Pani ją zbadała i w ogóle... A ciąg dalszy historii nastąpi w trybie późniejszym :) bo: 1. Zauważyłam, że jednorazowe moje posty trochę za długie są - chyba się źle czyta :) 2. Nie mam teraz czasu pisać :) Pozdrawiam wszystkich!! :) Quote
Bjuta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Z Heksy też teraz sierść garściami wyłazi. Ten gatunek tak ma! :evil_lol: Quote
Ekiana Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Bjuta napisał(a):Z Heksy też teraz sierść garściami wyłazi. Ten gatunek tak ma! :evil_lol: No właśnie - standardowe jesienne lnienie :) Ale że ja cyklów biologicznych Stasi jeszcze nei znam to wolałam się upewnić. Tyle się naczytałam o tych świerzbowcach i tych no... zapomniałam nazwy ;) że wystarczy kąpiel w leku żeby pies był zdrowy - a jak się zaniedba to grzyby degenerują organizm i piesek łysieje. Quote
ludwa Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 świerzb i inne nużeńce atakują głównie słabe psy. Świerzb powoduje duże swędzenia, na pewno byś zauważyła. Stasia jest zadbana, nakarmiona i z każdym dniem silniejsza, więc nie powinno się to świństwo Jej imać;) Staśka CBA może i jest ale świadczy to też o tym, że się coraz bardziej przywiązuje a to baaardzo cieszy. Ja tam lubię czytać te długie posty, bo: dobrze się je czyta, bo fajnie i ciepło o Staśce piszesz (a lezy mi ona na sercu), bo to bardzo fajny wątek teraz jest i Staśka jest super psem:)))) Quote
Ekiana Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Do tej pory Stasia była tylko pielęgnowana deszczem i naszymi głaszczącymi dłońmi, które pieczołowicie czyściły jej brudną od piasku sierść. Dość szybko pokonała nieśmiałość i wybrała kanapę jako miejsce wypoczynku :) Nie broniliśmy jej tego bo na tej części i tak nie śpimy, a poza tym fajnie, że wybrała sobie jakieś miejsce na czas kiedy zostaje sama w domu. Skoro nie lubi podjadać w tym czasie, niech ma kanapę :) A sposób układania przez nią nóżek jest słodki :) (jak grube patyki w rządku:) ) Quote
Ekiana Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Ale po wizycie u weterynarza, jednak doszłam do wniosku, że najwyższy czas Stasię wykąpać. Jeszcze tego samego dnia wzięliśmy się do roboty :) Późnym wieczorem, po ostatnim spacerze Stasia przekupiona ekstra łapówką w formie Chapi z puszki dała się namówić :) Stała w wannie grzecznie. Najpierw ciężko było jej się wyluzować, ale później chyba jej zaczęło to odpowiadać. Z jednej strony podjadała mięsko, a z drugiej ktoś ją smerał i pieścił na ciepło :) Po kąpieli otulona ręcznikiem legła na kanapie i chyba przez godzinę leżała prawie jak kamień :) Myślę, ze zmęczyła się trochę tą kąpielą, ale jakoś przeżyła i raczej bez traumy. Quote
Ekiana Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Następnego ranka po prostu aż sama ją zaprosiłam do łóżka :) Czystą i lśniącą sierść super się przytula i głaszcze. Stasia oczywiście ochoczo skorzystała z zaproszenia i wybrała sobie miejsce, które zawsze najbardziej jej odpowiada - poduszki :) Quote
Ekiana Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 W ogóle Stasia najbardziej lubi spać :) Kiedy ją proszę o pozowanie to też w ostateczności się kładzie :) Quote
Ekiana Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Jest też mistrzynią w robieniu słodkich minek a'la wzorowa uczennica z warkoczykami do tyłu (w roli warkoczyków są uszka) :) Np. kiedy się ją prosi aby zeszła z kanapy i poszła 'na miejsce', to robi taką minę i odwraca wzrok, udaje, że nie nie rozumie o co chodzi ;) No pewnie, że nie rozumie, gdy "na miejsce" idzie dopiero kiedy się przy tym miejscu przykucnie i jasno da do zrozumienia, że będzie łapówka :) Stasi minki: (chociaż to jeszcze nie jest wystarczająco uchwycone:) ) Quote
Ekiana Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Stasia świetnie się czuje w łóżku - na tym zdjęciu przypomina mi Alexis z Dynastii :) albo psią modelkę z reklamy eleganckich psich perfum :) Taka onkowa Naomi Campbell ;) Quote
Recommended Posts