Monika z Katowic Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ojej! Kajtusiu [*]. :(:(:( Tak mi smutno. :( Quote
UBOCZE Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Bardzo smutno, że już nie ma tutaj Kajtusia. [*]:-(:-(:-( Tych dwóch chłopaków podbiło moje serce od samego początku mojej dogomanii. Bjuta, tak wiele zrobiłaś, żeby nie odchodził w chłodnym boksie schroniska. I żeby na ostatnie miesiące pozostał z przyjacielem. I te miesiące Kajtusia, które miały być ostatnimi, okazały się prawie 2 latami spędzonymi szczęśliwie. I chwała Ci za to... Wprawdzie teraz smutno, ale piękna sprawa i piękna historia... Quote
Bjuta Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Wszyscy to zrobiliśmy! I to jest oczywiście pewno pociechą, ale boli cholera... Quote
Cantadorra Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Boli Bjuta, boli, tak to już jest, że jak ktoś odchodzi na zawsze to nie może być inaczej. Związaliśmy się tu z chłopakami, z historiami, zdjęciami. Tak jak napisał Ubocze, piękna historia. To dzięki Bjucie i innym historia Kajtusia była piękna. Dostał kawał szczęścia zanim odszedł. Biegaj radośnie Kajtuś. Spoglądaj na przyjaciela zza TM [*] :( Quote
BasiaD Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ojej, mnie też bardzo przykro...To taka nierozłączna para..Biegaj szczęśliwie Niuniu za TM ........ Quote
Bjuta Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Dinuś się trzyma. Bałam się bardzo tej pierwszej nocy - ale jakoś dał radę. Nawet dzisiaj coś jadł. Agnieszka mówi, że bardzo pomaga fakt, że jedna z suczek ma cieczkę - więc Dinuś ma dużo obowiązków i to mu na pewno pomaga. No ale jest oczywiście "inny" niż zawsze. Eh... Przepraszam, że tak przyziemnie, ale... czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać logistycznie finanse? Niestety prosty manewr, żeby wszyscy zaczęli wpłacać połowę tego, co wpłacał dotychczas - nie zda egzaminu - z takiego powodu, że co miesiąc wpływa na konto chłopaków ok 430-460 zł. W praktyce wygląda to tak: wpływają regularnie (jeżeli kogoś przeoczyłam przez przypadek - proszę mnie skorygować!) 100 - Ketunia i Asia 20 - Bjuta 30 - Mari23 10 - Małgosia z Brzegu Dolnego (znajoma Mari 23) - ostatnia wpłata w lipcu 20 - Agata 51 10 - Agata 20 - Agat21 20 - BasiaD 10 - Gonia 13 35 - Sabina02 50 - Bożena 10 - Renatka 10 - Justyna85 60 - Ubocze 20 - Madziak25 30 - Niteczka 10 - Migama - ostatnia wpłata w sierpniu co daje 465 wpływów na które zawsze można liczyć (no bo tam miesiąc czy dwa obsuwy to się każdemu może zdarzyć). przysyłają, jak się przypomnieć ;) 5 - Pineska@ 20 - Beata19 50 - Czerda zapomnieli na amen i żadne PW czy mail nie pomaga - nie można tych wpływów brać pod uwagę: 10 - Red Devil 20 - Czarna77 10 - Gonia66 oficjalnie (na PW do mnie) musiał wycofać się: 20 - Cajus JB Na samego Dina na hotel potrzeba nam 300. Według mnie. Trzebaby z tej kwoty pewnych deklaracji 430-450 zł na jaką się składa 16 osób odjąć ok 150 zł ... Mniej niestety nie. Ale jak to zrobić żeby było sprawiedliwie???? :confused: No bo tak żeby każdemu ciachnąć o 10 zł - to wychodzi jakoś mega niesprawiedliwie... No bo ten kto wpłaca 100 - prawie nie odczuje, a jak ktoś wpłaca 10 - to jakby był już zwolniony... Nie mam pomysłu.... Quote
UBOCZE Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 A może każdy niech wpłaca po 2/3 tego, co płacił? Z zaokrągleniem w stronę góry przy groszach... Quote
Beatkaa Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Oj..ale smutna wiadomość :(:( Żegnaj Kajtuś [*] ! :( Quote
Bjuta Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='UBOCZE']A może każdy niech wpłaca po 2/3 tego, co płacił? Z zaokrągleniem w stronę góry przy groszach...[/QUOTE] Podoba mi się! Jeśli się nie mylę - to wyglądałoby to tak: było było 100 - będzie 60 Ketunia i Asia .......... 20 - 14 Bjuta .......... 30 - 20 Mari23 .......... 10 - 7 Małgosia z Brzegu Dolnego (znajoma Mari 23) .......... 20 - 14 Agata 51 .......... 10 - 7 Agata .......... 20 - 14 Agat21 .......... 20 - 14 BasiaD .......... 10 - 7 Gonia 13 .......... 35 - 24 Sabina02 .......... 50 - 34 Bożena .......... 10 - 7 Renatka .......... 10 - 7 Justyna85 .......... 60 - 40 Ubocze .......... 20 - 14 Madziak25 .......... 30 - 20 Niteczka .......... 10 - 7 Migama To daje 310 no i myślę, że co jakiś czas - grosik będą wrzucać też: 5 - 3 pineska@ 50 - 35 Czerda 20 - 14 - Beata19 Co dałoby 52 zł w zapasie. Co myślicie? Poprosiłam Anię Csernak, żeby wyszukała dla nas fotki Kajtusia i Dina z naszego lipcowego wyjazdu do Przebieczan. Tylko ona jest tak zawalona robotą, że nie wiem czy da radę. Ciągle mam doła, że to tylko 2 lata. Z drugiej strony to aż dwa lata! Oby tylko Dino się nie posypał psychicznie. Stale myślę, jak to Kamel odszedł równo miesiąc po Faxie. Nie mogę przestać o tym myśleć... No ale Dinuś jest silniejszy! I Bakuś ma wielką ochotę się z nim zaprzyjaźnić... Quote
Sabina02 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Badz szczesliwy za TM Kajtuniu [*]... :-(:-(:-( Quote
migama Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 kurcze, nie wiem dlaczego w sierpniu ostatnio moja wpałta, bo robiłam przelewy również we wrześniu. Mozliwe ze cos z enetrem pomyliłam.zobowiązuje sie 3/4 płacic, i oczywiście to sprawdze i jesli cos mi sie pomieszło to oczywiscie wysle teraz podwójnie....przepraszam... Quote
Mysia_ Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 tak bardzo mi smutno :-( [*] z przykrością zmienię trochę tytuł.... Quote
mari23 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Kajtusiu.... :( :( :( :( powiadomię Małgosię i Bożenę, to moje znajome z naszej-klasy Quote
maarit Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 :candle: Kajtusiu... [*] słoneczko biegaj sobie szczęśliwy za TM :-( Quote
mari23 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='mari23']Kajtusiu.... :( :( :( :( powiadomię Małgosię i Bożenę, to moje znajome z naszej-klasy[/QUOTE] obie moje znajome bardzo zasmuciły się z powodu Kajtusia, obie też deklarują wpłaty w dotychczasowej wysokości , bez obniżania ich Małgosia będzie wpłacała raz na 2 miesiące po 10zł/mc, jest przekonana, że wplaca na bieżąco ( teraz będzie za wrzesień, październik), a widzialam uwagę: ostatnia wpłata w lipcu - może za lipiec/sierpień to było... moja pażdziernikowa deklaracja też poszła w dotychczasowej wysokości czyli 30 zł, od listopada będzie po 20 zł pisząc to wszystko wciąż nie potrafię przyjąć do świadomości odejścia Kajtunia..... niby wiem, ale jakoś tak nie do końca do mnie to dociera... Quote
maarit Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Moja wpłata na 2 mce też poszła, nie będę zmieniać. Quote
Bjuta Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Bardzo dziękuję! Posłałam 400 zł (8-go - jak zawsze). Normalnie będziemy wysyłać 300, ale mieliśmy zaległości za leki. (Dinuś bierze coś tam na wątrobę - to jest taniutkie - jakieś niecałe 10 zł na miesiąc, ale już ponad rok za to nie zwracałam - więc teraz posłałam dodatkową stówę). Quote
Mysia_ Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Mam takie może dziwne pytanie... Czy Dinuś jest do adopcji? Pewna cudowna Pani chciałabym go adoptować, nie dawno straciła pieska Swenika [*] adoptowanego wiele lat temu z naszego schroniska... Pomyślała, że skoro Dino stracił przyjaciela i ona też, to może akurat... Co o ty myślicie? Zawsze mogę polecić Pani innego naszego pieska. Quote
Bjuta Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Ja nie wiem... Nie mam pojęcia. ???? EDIT - rozmawiałam z Agnieszką. Ona mówi, że jeżeli to jest dom z ogrodem - gdzie byłby swobodny dostęp do ogrodu i najlepiej, żeby był jeszcze jeden psiak - to można myśleć. Jeżeli mieszkanie, albo dom, ale pani pracuje - to odpada. Dinuś jest psem b. aktywnym - uczestniczy we wszystkich pracach polowych, sprawdza czy wszystko jest OK. Codziennie obiega gospodarstwo wielokrotnie, pilnuje, żeby obce psy nie przychodziły do płotu, jak jakaś sunia ma cieczkę itd. Gdyby mu odpadły te wszystkie aktywności - to mogłoby być kiepsko. No i stres przeprowadzki jest b. trudno ocenić. Agnieszka pyta, czy pani by nie chciała Kaji? Bo Kaja tęskni za człowiekiem na wyłączność i kanapą. Quote
UBOCZE Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Wysłałem pieniążki dla Dinusia (jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że tylko dla niego...:-() Mam Bjuta (troszkę offowe:oops:) pytanie, bo Ty zawsze zorientowana. Czy jest teraz na dogo jakiś bazarek ogłoszeniowy? Jeśli znasz, to można poprosić o link? Chcę zamówić dla jednego psiaka ogłoszenia... Quote
Bjuta Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 ostatnio zamawiałam tutaj - ale są chyba długie kolejki [url]http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-20-30-50-og%C5%82osze%C5%84-.-Zapraszamy-do-25.10-[/url]! Quote
UBOCZE Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Bjuta']ostatnio zamawiałam tutaj - ale są chyba długie kolejki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-20-30-50-og%C5%82osze%C5%84-.-Zapraszamy-do-25.10-[/URL]![/QUOTE] Dziękuję!!!:lol: Quote
Beatkaa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Kochani mam takie pytanie...nie wiem czy jest miejsce w hoteliku,ale wiadomo,że pierwsze na co trzeba patrzeć to deklaracje.Czy byłaby szansa,żeby deklaracje,albo część osób zdeklarowała spowrotem swoje całe deklaracje(te które były na Kajtusia[*]) dla Wareczki...która z tego samego schroniska co Dinuś i Kajtuś[*] .Warka od 9 lat w schronisku,staruszka,jest na takim wybiegu,który jest w ogóle niewidoczny dla ludzi :( Wzięłyśmy ją ostatnio na spacerek i kulała bidulka trochę,pewnie stawy jej siadają. To tylko sugestia i jeśli ktoś by chciał przeznaczyć jakąś deklaracje dla Wareczki,to dajcie znać. Tutaj wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/24733-Warka-kolejny-rok-za-nami-a-ona-ciagle-za-kratkami-("]http://www.dogomania.pl/threads/24733-Warka-kolejny-rok-za-nami-a-ona-ciagle-za-kratkami-([/URL] Quote
Sabina02 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Beatkaa']Kochani mam takie pytanie...nie wiem czy jest miejsce w hoteliku,ale wiadomo,że pierwsze na co trzeba patrzeć to deklaracje.Czy byłaby szansa,żeby deklaracje,albo część osób zdeklarowała spowrotem swoje całe deklaracje(te które były na Kajtusia [*]) dla Wareczki...która z tego samego schroniska co Dinuś i Kajtuś [*] .Warka od 9 lat w schronisku,staruszka,jest na takim wybiegu,który jest w ogóle niewidoczny dla ludzi :( Wzięłyśmy ją ostatnio na spacerek i kulała bidulka trochę,pewnie stawy jej siadają. To tylko sugestia i jeśli ktoś by chciał przeznaczyć jakąś deklaracje dla Wareczki,to dajcie znać. Tutaj wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/24733-Warka-kolejny-rok-za-nami-a-ona-ciagle-za-kratkami-([/URL][/QUOTE] Ja rowniez przylaczam sie do prosby. Czy ktos moglby ta 1/3 swojej deklaracji po Kajtusiu przekazac na Warke? :modla: Quote
Recommended Posts