Jump to content
Dogomania

10 lat w schronisku! Kajtuś odszedł po 2 latach :-( a Dinuś dalej w hoteliku.

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I to jakie! Dinuś ma prywatny basen!!!! Pani Agnieszka myła jakąś skrzynkę i zostawiła ją napełnioną wodą i Dino uznał, że skrzynka jest jego i tylko jego! Wchodzi do niej non-stop i się chłodzi. A Kajtuś ostatnio położył się na sofie koło Agnieszki i sam poprosił o pieszczoty. Szok! Bo on to taki osobny raczej. Łaskawie pozwalał się miziać, ale dotychczas się nie dopraszał - a tu masz! Głaszcz mnie!

Posted

Dziękujemy bardzo za wpłaty

10 - Agatka :loveu: (13.VI)
60 - Beata19 :loveu: (15.IV) - na 3 miesiące
40 - Agata51 :loveu: (15.VI) - na 2 miesiące

Posted

he he he Dinus i Kajtus to widoczne na samym początku wciąż sie rozglądają, bacznie obserwuja świat...łebki we wszystkie strony......a Satyr wciąż sie pcha, parcie na szkło :)

Posted

zapraszam w odwiedziny do suni pieknej, choc nieufnej, ktora zyla dziko, a teraz dpczekala sie schronu. ratunek, czy przeklenstwo?
[url]www.dogomania.pl/threads/177315-pięknie-umaszczona-onkowata-nieufna-Diana-błaga-o-ogłoszenia[/url]

Posted

Dziękujemy Czerdzie :loveu:za 50 na czerwiec i Małgosi z Brzegu Dolnego:loveu: za 20 na czerwiec i lipiec (Małgosiu - b. przepraszam, dopiero doklejając w tym miesiącu Twoje wpłaty zauważyłam, że Cię przeoczyłam w maju...:oops:) Masz więc spokój do lipca ;)

Posted

[quote name='Bjuta']Dziękujemy Czerdzie :loveu:za 50 na czerwiec i Małgosi z Brzegu Dolnego:loveu: za 20 na czerwiec i lipiec (Małgosiu - b. przepraszam, dopiero doklejając w tym miesiącu Twoje wpłaty zauważyłam, że Cię przeoczyłam w maju...:oops:) Masz więc spokój do lipca ;)[/QUOTE]

Małgosia z Brzegu Dolnego to moja znajoma z n-k, boi się zalogować na dogo... :)

Posted

Tak się domyśliłam :lol:

Słuchajcie - mam newsy z Przebieczan. Dino został... żniwiarzem. To znaczy, żniwiarką jest Małgosia, a on chodzi za nią pilnuje czy równo kosi. Małgosia na niego krzyczy, żeby jej pod kosę nie podchodził, to Dinuś, cwaniaka już wie i trzyma się metr dalej. A jak jest kupka ściętej trawy to się w niej z lubością układa! :lol::lol:

A Kajtuś ma znowu opuchniętą szczenę. :roll: Jutro będzie wet, może da mu inny antybiotyk. No nie da się ukryć, że Kajtuś i Fax nadają się do porządnego remontu paszczęki, ale z uśpieniem ich jest za duże ryzyko... Będą się jutro nad tym zastanawiać, bo Kajtka niestety ta paszcza boli. Faxa chyba jeszcze nie. :roll:

Posted

[quote name='Mysia_']Bjutko, daj znać jak tam te zębiska Kajtusia...[/QUOTE]

Przepraszam, że z takim opóźnieniem. Wet uważa, że najlepiej byłoby przebadać nery Kajtka i Faxa (to plan minimum) oraz Dina i Kamelka - czy nadają się do narkozy. W związku z tym w każdego ancymonka trzebaby zainwestować 60 zł na badanie krwi. Wet uważa, że jeśli Kajtusiowi się poprawiły wyniki (jednak od paru miesięcy je wyłącznie bezbiałkowe świństwa - które o dziwo - sobie chwali) to trzeba ryzykować i go uśpić, by mu te zęby powyrywać. Bo zęby uszkadzają mu nerki... No i to jest koło zamknięte. Ryzyko uśpienia do zabiegu jest w wypadku Kajtusia największe z całej czwórki. Jeśli wyjdzie mu w badaniach krwi to co ostatnio, to temat będzie zamknięty - będzie musiał Kajtuś dożyć z tymi zębami. Ale jeśli wyniki będą znacząco lepsze - jak już pisałam - wet jest zdania, żeby ryzykować, bo zrobienie porządku z zębami to zupełnie inna jakość życia dla Kajtka - no i z pewnością dłużej pociągnie. Ja uważam, że trzeba zainwestować w to badanie krwi a potem się martwić... Dla tej pary to 120 zł. (Nic taniej nie będzie, bo ten "nasz" wet - nie robi tych wszystkich badań nerkowych, tylko wysyła krew gdzieś dalej.
Za wizytę nic nie wziął.
A terez bomba - Kajtuś wyniósł się z domu i śpi w tym drugim domu na kanapie. Dinuś jest w tej chwili jedynym psem śpiącym z dziewczynami. Kajtuś zabiega o Dinka, ale ten odprowadza Kajtusia "do łóżka" i wraca do siebie... A Kajtuś woli w domku "psim" bo drzwi otwarte na oścież i można w nocy sobie wyjść i powyć do księżyca...Dziewczyny myślą, że się Kajtuś nawróci jak przyjdą chłody i drzwi będą zamykane, a na razie tak zdecydował - to tak ma...

Posted

Jutro wyjeżdżam w góry będę miała bardzo ograniczony dostęp do netu, dlatego już dziś (choć powinnam 8-go) przelałam 600 na hotelik, z żelaznego zapasu przelałam też te 120 na badania - chyba, że uważacie, że nie robimy, to po prostu, o tyle mniej się zapłaci za miesiąc za czynsz.

Informacje o zmianach na konice chłopaków, będę podawała zdecydowanie rzadziej - żeby jakoś w tych górach nie splajtować na łączeniu się z netem komórą...
Ostatnio było sporo ruchów na koncie więc wklejam całą tabelkę:

[U]lipiec 2010[/U]
60 - Ubocze (11.V)
50 - Bożena z Mullrose (25.V)
[SIZE=5][SIZE=2]10 - Gonia13 [/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=2](25.V)
[/SIZE][/SIZE]5 - Migama (4.VI)
20 - Beata19 (15.IV)
20 - Agata51 (15.VI)
10 - Małgosia z Brzegu Dolnego (23.VI)
20 - Madziak25 (28.VI)
100 - Ketunia i Asia (29.VI)
30 - mari23 (1.VII)
20 - Agat21 (1.VII)
20 - Bjuta (1.VII)
10 - Renatka (1.VII)

czyli [B]375[/B]
[COLOR=Red]- 600 na konto hoteliku (5.VII.2010)[/COLOR]
[COLOR=Red]- 120 na konto hoteliku (5.VII.2010)[/COLOR] na ew. badania

[U]sierpień2010[/U]
20 - Beata19 (15.IV)

[B]STAN KONTA BIEŻĄCEGO [/B]BEZ PODZIAŁU NA POSZCZEGÓLNE SKARPETY wynosi [B]160[/B][B] PLN[/B]

Posted

Wróciłam z moich gór na dwa dni i szybko wskakuję na dogo. Najpierw uaktualnię finanse, a potem obdzwonię foteliki.

chyba nie podawałam od 5.VII?
[U]
lipiec 2010[/U]

10 - Migama (7.VII)
30 - BasiaD (9.VII)
30 - Niteczka (12.VII)
10 - Agatka (13.VII)

[U]sierpień 2010[/U]
20 - Beata19 (15.IV)
[SIZE=5][SIZE=2]10 - Gonia13 [/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=2](13.VII)[/SIZE][/SIZE]

[U]wrzesień 2010[/U]
[SIZE=5][SIZE=2]10 - Gonia13 [/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=2](13.VII)[/SIZE][/SIZE]

Chłopaki są na plusie 260.