brazowa1 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Moj pierwszy dzien w schronisku w Dabrówce.W każdym boksie szczekajace psy. Troche bezradnie po nich patrzyłam i staram sie zebrac mysli,przystanełam przy jednym wybiegu,robiłam fotki. Koło moich nog poturlała sie opiaszczona piłka tenisowa.Obejrzałam sie-za kratami stał pies i patrzył tak,ze nie dalo rady nie pojąć,iz piłka nalezy do niego.Pomyślałam: biedny piesek,nie dość,ze bezdomny,to jeszcze piłeczke stracił.Piłeczke odrzuciłam do boksu.Pies zakręcił sie zachwycony w kołko,wrociłam do robienia fotek....po kilku sekundach piłka znowu leżała u moich stop.A pies za kratami rozjaśnionym wzrokiem przynaglał,zebym mu odrzucila do boksu...i w ten sposob poznałam Sznurka.Wykombinowal,ze piłke trzeba czlowiekowi wyrzucic przez kraty nosem,wtedy jest szansa,ze ktos litościwy mu piłeczke odrzuci.Czasem może liczyc na dłuższa zabawe. Sznurek potrafi całymi dniami czekać,warujac przy wyrzuconej piłce,az ktoś ja podniesie i mu rzuci.Nie,nie dlatego,ze nie ma innych zabawek w boksie-samych piłeczek ma z 9.To sa najdroższe jego skarby.Co jakis czas wybiera jedna...Sznurek nie pilnuje zabawek,on je aportuje-mozna mu zabrac piłke spomiedzy łap-dla niego najwazniejszy jest ten moment wyczekiwania,a potem chwytania zabawki.Element wspolnej zabawy z czlowiekiem...ktorego NIE MA! Patrzysz na tego psa,z takim talentem,tak inteligentnego i rodzi sie bunt,ze jest tylko szorstkowlosym kundlem,ktorego tyle czasu NIKT nie zauważył. Dla mnie jest niezwykły tym bardziej,ze Sznurek to jeden z psow,ktore przezyły "stare schronisko",przed przejęciem Dąbrówki przez OTOZ w 2008 roku.Pamietacie,co charakteryzuje te psy? One maja blizny,nie maja całych uszu ...kiedyś poznały głod i walke o przetrwanie.Sznurek tez nie ma skrawka ucha :( wiec po tym wszystkim,co przeszedl,no chyba nalezy mu sie dom,prawda? Równie niezwykły,jak sam Sznurek! Nie jest stary,jest łagodny,fakt-brzydal,ale w domu takie psy tez inaczej wygladaja,prawda? Sznurek jest wykastrowany Filmiki Wam nagrałam. a teraz zobaczcie to i postarajcie sie nie płakać taki pies siedzi w schronisku :( hej,moja piłka! Sznurek z kazdym wyjsciem na spacerniak pokazuje nowe talenty.Pies jest faktycznie niezwykle inteligentny i az wstyd,ze gnije w schronie od lat.Nikt nie wie ile,bo poprzednia właścicielka schronu,przywiazywala psy do łancuchów i nie prowadzila zadnej ewidencji. NOWE filmy ze Sznurkiem w roli głownej! Sznurek poznał nas i polubił ,my polubiłysmy tego niezwykłego psa.Pinkmoon nagrała z nim filmik.Pmietaj,zanim powiesz-ależ mi wyczyn-ze to pies,ktory pare lat spedzil w schronisku,z czego tylko ostatni rok-byl rokiem,gdzie ktos go glaszcze,daje zabawki.Od tego psa od lat nikt niczego nie wymaga,nikt niczego nie chce... YouTube - Sznurek geniusz! Quote
Fiks Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Filmy BOMBA :loveu: Sznurek cyrkowiec jeden. Jak uda mi się z fimików wyciągnąć zdjęcia, to mogę Sznurka dać na allegro? Mogę? :modla: Quote
Fiks Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='brazowa1'] Jaaa, jaki Brzydal :loveu: Toż to będzie mój drugi idol po Sawie :loveu: Quote
Okamia Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 W tej brzydocie jest coś pięknego :loveu: Te ucha jak u królika :evil_lol: Quote
Fiks Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Allegro dla mojego Idola! Wyróżnione, poświetlone... O psie, który wyrzuca piłki przez kraty. (733329672) - Aukcje internetowe Allegro alegratka, gumtree jest Quote
pinkmoon Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Toż to nie żaden brzydal, to prawdziwy Osiołek :loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='brazowa1'] a teraz zobaczcie to i postarajcie sie nie płakać taki pies siedzi w schronisku :( ................ Rzeczywiście chwyta za serce, może ktoś pokocha psiaka ? :loveu: Quote
pinkmoon Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Dopiero teraz obejrzałam te filmiki, i ciężko mi po nich na sercu. Niby to słodkie i zabawne, ale... no właśnie. Quote
figbast Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 to chyba trzeba podnosić chłopaczka , ja też mam kundelka (jeszcze nikt proócz najbliższych domowników) nie powiedział że jest ładny, ale żebyście widzieli jak ludziom zmieniają się wyrazy twarzy gdy widzą jego wyskoki za piłką a ja wtedy pękam z dumy:loveu: - dodam, że to przygarnięty znajdek. Wierzę , że Sznurek zostanie zauważony i znajdzie domek:lol: Quote
figbast Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Kto chce pobiegać ze Sznurkiem i piłką? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Przypominam ślicznego psiaka, który chciałby bardzo bawić się piłeczką z kochającym Go człowiekiem... Quote
brazowa1 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 na pierwsza stronke dalam fotki Sznurka ze sznurkiem. A tu-popatrzcie,on nawet wode pije ze swoja piłeczka Quote
lunarmermaid Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Śliczny brzydal! Domek pilnie poszukiwany dla psiaka,który uwielbia piłeczki.:loveu: Quote
judita Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 śliczny piesek!! i jaki cwany:loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Piesek jest uroczy. Brązowa, miałaś rację, trudno nie mieć mokrych oczu, oglądając ten drugi filmik... :-( To skupienie na piłeczce, ten wyraz oczu, to wyczekiwanie, są niesamowite. To delikatne i precyzyjne ustawianie piłeczki w optymalnym ustawieniu..... On całym sobą prosi o odrobinę uwagi człowieka. Psiak będzie kiedyś prawdziwym przyjacielem, oby niedługo. :loveu: Bardzo chciałabym, żeby ten psiak szybko znalazł przyjaciela na zawsze, kochający domek, który zapewni mu zainteresowanie, na które zasługuje. :thumbs::thumbs: Quote
figbast Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Hop do góry - z piłeczką oczywiście;) Quote
pinkmoon Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Poznałam dzisiaj Sznurka, i powiem krótko - to jest pies geniusz. Mało tego, że wprost rwie się do pracy i zabawy - on zna komendy, sztuczki, i błyskawicznie uczy się nowych. W mig wyczuwa, co podoba się ludziom, czego od niego się oczekuje. Umie siadać, dawać łapę, przysiada na dwóch łapkach na "poproś", w kilkanascie minut nauczył się warowania na komendę. Ten pies to skarb dla miłośników psich sportów czy po prostu dobrej zabawy z inteligentnym, chętnym do pracy zwierzakiem. Żadnych problemów z koncentracją - obok Sznurka biegała inna suka, wpadając czasem na niego, a on nawet nie oderwał wzroku od osoby z piłką. Ogromna motywacja i po prostu naturalny talent do nauki nowych rzeczy. Przy Sznurku i jego umiejetnościach mogłoby się schować wiele belgów czy retrieverów. Niesamowity pies. Quote
magdola Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Normalnie się zakochałam:loveu::loveu::loveu: Toż to nie pies tylko cudo na 4 łapach........................ I taki cukierek jeszcze w schronie:crazyeye::placz::placz::placz: Quote
pinkmoon Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Brązowa wrzuci nowe filmiki, to wtedy dopiero się wszystkie ciotki zakochają w brzydalu Sznurku :) Quote
Recommended Posts