Evelin Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 ok to ja 25zł/miesięcznie moge dołozyć Quote
dreag Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Jak mówiłam ja 50 zł też. Dzisiaj był przymrozek, ciekawe który spał na dworze, br... Quote
Guest monia3a Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 175 zł :multi: dziękuję cioteczki. Dziś będę się widzieć z Bożenką i zobaczę czy może ona cośik nam dorzuci. W takim razie trzeba umawiać sterylkę Sabci przed zawiezieniem do hoteliku aby później jej nie wozić tylko kto ją potrzyma jeden dzień ?? Aga może zagadać z Emilką?? Na dzień czy dwa może mama jej się zgodzi, co myślisz ?? Quote
Evelin Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 To ile jeszcze brakuje,żeby Saba mogła wyjść ze schroniska? Schron wyda Sabę bez problemów? Quote
Guest monia3a Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Dziś wyżebrałam kolejne 50 zeta ;) a niedawno dostałam smska od znajomej, że i ona się dołozy tak więc mamy całą kwotę :multi: Schronisko wyda Sabę, ponieważ Saba jest nasza nie schroniska tam tylko siedzą i czekają na lepsze czasy ;) Saba pojedzie prawdopodobnie w sobotę na sterylkę a w poniedziałek do hoteliku. Szukam pilnie DT domowego dla niej na te dwa dni po sterylce bo jak już wszyscy wiemy rano jest zimno. Quote
jaanna019 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zlitujcie się nad Sabą, to tylko dwa dni :-( Warunki w schronisku nie są najlepsze, jest coraz zimniej, Saba nie ma ani odrobiny futerka, które by ją ogrzało. Jak ją zabierzemy to Dżeki będzie mógł co noc mieć budę tylko dla siebie. One razem się w niej nie pomieszczą :shake: Quote
plinka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 kurde tylko dwa dni... może ubłagałabym matkę, ale na te dwa dni akurat wyjeżdżam :shake: Quote
Guest monia3a Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Dziś Bożena będzie łapać siuuuu Sabci do badania. Biedna sika co chwilę więc pewnie ma przeziębiony pęcherz a co za tym idzie prawdopodobnie nie będzie można jej sterylizować póki się nie wyleczy tak więc trzeba będzie sterylkę przesunąć. Quote
karina1002 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 monia3a napisał(a):Dziś Bożena będzie łapać siuuuu Sabci do badania. Biedna sika co chwilę więc pewnie ma przeziębiony pęcherz a co za tym idzie prawdopodobnie nie będzie można jej sterylizować póki się nie wyleczy tak więc trzeba będzie sterylkę przesunąć. No jasna cholera by to wzięła. Że też u nas nie ma szpitalika normalnego. Wsadzilibyśmy ją na tydzień i po problemie. Czekamy na wyniki, może to nic poważnego. Quote
dreag Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 A jak Dżeki z głosem? Bo też albo przeziębiony, albo od darcia się wniebogłosy...:cool1: Quote
Guest monia3a Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Bardziej bym stawiała, że od darcia się :evil_lol: Miałam tego nie pisać ale napiszę ;) Saba i Dżeki mają opuścić schronisko do końca tygodnia :-o powód: przepełnienie i coraz gorzej układająca się współpraca !!! Całe szczęście znalazłam dobry i niedrogi hotelik, cały czas potrzebne deklaracje bądź jednorazowe wpłaty na utrzymanie chudzielców. Damy radę nie pozwólmy aby przez czyjeś chore ambicje psy wyleciały na ulicę. Quote
karina1002 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 monia3a napisał(a):Miałam tego nie pisać ale napiszę ;) Saba i Dżeki mają opuścić schronisko do końca tygodnia :-o powód: przepełnienie i coraz gorzej układająca się współpraca !!! A na czym polega coraz gorzej układająca się współpraca???? Quote
Guest monia3a Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Prawdopodobnie nie podobało się to, że napisaliśmy ostatnie pismo w sprawie sterylizacji ONki, która miała zostac i nie wiem czy nie zostala dziś wydana bez niej. Pewnie też mój post, w którym śmiałam napisać, że ostatnie adopcje w schronisku były do doopy :p choć wczoraj widziałam się z p.kierownikiem i nic nie powiedział a dziś przekazał to Bożenie i pewnie wiele innych spraw, echh Napewno też to ma znaczenie, że poprostu jesteśmy tam za często i za dużo widzimy i wiemy ;) Quote
karina1002 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 No cóż, zamiast porpawiać to co jest złe, zastanowić się jak będzie lepiej i jak temu zaradzić, dlaczego są takie a nie inne uwagi, to lepiej wszystkich usunąć żeby nikt nic nie widział. Trudno. W takim razie, musimy sfinansować hotelik dla dwóch psów. Innego wyjścia nie widzę. Quote
Evelin Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 zdołować się można, po przeczytaniu czegos takiego... Powiem wam tylko tyle,od czasu gdy sie dowiedziałam kto jest lekarzem schroniskowym, zupełnie nie ufam schronisku białostockiemu... Kierownika nie znam,ale źle o nim świadczy utrudnianie wolontariatu. Zapiszcie mnie na 50 zł miesięcznych deklaracji.. tak mi szkoda tych psów:shake::shake::shake: Quote
plinka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='monia3a'] Napewno też to ma znaczenie, że poprostu jesteśmy tam za często i za dużo widzimy i wiemy ;) [quote name='karina1002']No cóż, zamiast porpawiać to co jest złe, zastanowić się jak będzie lepiej i jak temu zaradzić, dlaczego są takie a nie inne uwagi, to lepiej wszystkich usunąć żeby nikt nic nie widział. Trudno. A przecież p.kierownik tak ładnie mówił przed kamerami, że zaprasza wszystkich do schroniska :p :p Quote
Bakteria Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='monia3a']Prawdopodobnie nie podobało się to, że napisaliśmy ostatnie pismo w sprawie sterylizacji ONki, która miała zostac i nie wiem czy nie zostala dziś wydana bez niej. Pewnie też mój post, w którym śmiałam napisać, że ostatnie adopcje w schronisku były do doopy :p choć wczoraj widziałam się z p.kierownikiem i nic nie powiedział a dziś przekazał to Bożenie i pewnie wiele innych spraw, echh Napewno też to ma znaczenie, że poprostu jesteśmy tam za często i za dużo widzimy i wiemy ;) Znajome klimaty :diabloti: Mnie po oddaniu ONka do faceta, który otwarcie przyznawał, że potrzebuje "reproduktora", a potem szukaniu gościowi niewysterylizowanej suki to już nic nie zdziwi... Jak ktoś uzna to za pomówienie albo historię wyssaną z palca to ja bardzo chętnie przypomnę sobie i przybliżę datę zabrania psa i może ten ktoś udać się na wizytę poadopcyjną. Co do Dżekiego, na dzień dzisiejszy mogę zaoferować mu jedynie płatny tymczas czy hotelik jak kto woli za jakieś 6/7 zł za dobę plus karma... Pisałam już o tym do Moni, jeśli jesteście zainteresowani, to mogłabym go zabrać nawet w sobotę. Chyba, że tak naprawdę awaryjnie, bardzo awaryjnie na normalny tymczas. Ale dosłownie na kilka dni, tydzień. Boję się tylko żeby nie robił koncertów, bo piszecie że aż zachrypł od szczekania... Sabę mogę wziąć na weekend po zabiegu, jeśli jest taka potrzeba. Quote
jaanna019 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='plinka']A przecież p.kierownik tak ładnie mówił przed kamerami, że zaprasza wszystkich do schroniska :p :p taa zapomniał tylko dodać: oprócz miłośników zwierząt. Jednym słowem drogi czytelniku: żenada, fałsz i obłuda. Nam pozostaje zadbać o psiaki, bo dla nas dobro psów jest najważniejsze. W związku z podbramkową sytuacją proszę wszystkich o wsparcie dla chudzielców. Nie zapominajcie też o innych psiakach przebywających pod czułą opieką schroniska, one nie mogą zostać osamotnione. Korzystajmy z zaproszenia kierownika, skoro zaprasza to nie wypada odmawiać :cool1: Quote
Evelin Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Jakiś czas temu przypadkowo słyszałam w radio gadkę lekarza schroniskowego o wolontariuszkach...Wnioski były mniej więcej takie,ze to nadwrażliwe ,nie znające życia dziewuszki..tez był miły..jak kierownik dobrali się jak korcu maku,niestety :( Bardzo trudna będzie współpraca ze schroniskiem przy takim nastawieniu kierownictwa. Piszcie jakie sa dalsze decyzje w sprawie psiaków,kiedy będzie mozliwe ich wyjscie ze schroniska. I mam jeszcze jedno pytanie-czy włascicielka tych psów poniesie jakąs odpowiedzialność? Quote
Guest monia3a Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Dziękuję wszystkim deklarującym wpłaty :loveu: Mamy: 50 zł - jaanna019 50 zł - Evelin 50 zł - Randa 50 zł - dreag 50 zł - monia3a 50 zł - Monika 50 zł - Bożena 350 zł brakuje jeszcze 100 Pieski pojadą w sobotę na badanie krwi i szczepienia a w niedzielę do hoteliku. Saba miała dziś badanie moczu i na szczęście nie ma przeziębionego pęcherza ale kamienie czy jakiś piasek, mocz rozrzedzony, ph bardzo wysokie, dostała narazie Uropet i konieczne jest zrobienie badania krwi bo jest podejrzenie ropomacicza. Jeśli chodzi o ukaranie właścicielki to mam nadzieję, że sprawa trafi do sądu i zakończy sie wyrokiem skazującym. Na jutro mam wezwanie na przesłuchanie czyli sprawa pomału sie toczy. Quote
jaanna019 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Kochane bardzo wszystkim wam dziękuję za mobilizację :loveu: jesteście dla tych psów ostatnią deską ratunku. Quote
Guest monia3a Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Bakteria napisał(a):Znajome klimaty :diabloti: Mnie po oddaniu ONka do faceta, który otwarcie przyznawał, że potrzebuje "reproduktora", a potem szukaniu gościowi niewysterylizowanej suki to już nic nie zdziwi... Jak ktoś uzna to za pomówienie albo historię wyssaną z palca to ja bardzo chętnie przypomnę sobie i przybliżę datę zabrania psa i może ten ktoś udać się na wizytę poadopcyjną. Przypomnij sobie ale bardzo dokładnie najlepiej z dokładnością co do dnia ;) Dziś chudzielce dostały nową dużą budę, do której w końcu się mieszczą :p Bożena umościła im posłanko ze starej pierzyny i Saba jak do niej weszła tak nie chciała wyjść, mam tylko nadzieję, że dopuści do niej Dżekiego, bo biedaczek kolejną noc będzie marzł. Quote
Bakteria Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 monia3a napisał(a):Przypomnij sobie ale bardzo dokładnie najlepiej z dokładnością co do dnia ;) Napisałam na gadu.. A tak jak już jesteśmy w tym temacie, wyjaśniło się, co z Barym? Quote
asika5 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 ja w przyszłym miesiącu się dorzucę na hotelik w tym nie dam rady:shake: Quote
Recommended Posts