Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monia3a napisał(a):

Agnieszka trzeba wysmarować do Pupili tekst na całą stronę taki o jakim rozmawialiśmy, dasz radę coś napisać??

O rany, zaćmienie umysłu, o jakim tekście rozmawiałyśmy:crazyeye:? I co by to nie było, to na te wydanie nie zdążę. Spróbuję na przyszły tydzień, tylko mnie oświeć dokładnie o czym.

A co z niedzielną akcją z Dżekusiem? Nie wyszło?
Mogę na razie wychodzić w poniedziałki ok. 11.00.

Nie wiecie, coś się dzieje w kwestii postępowania karnego, czy jak zwykle cisza?

Posted

dreag napisał(a):
O rany, zaćmienie umysłu, o jakim tekście rozmawiałyśmy:crazyeye:? I co by to nie było, to na te wydanie nie zdążę. Spróbuję na przyszły tydzień, tylko mnie oświeć dokładnie o czym.

Dalszą część historii psiaków :p
Rozmawiałam z Bożeną może uda jej się coś wyskrobać do jutra.

dreag napisał(a):
A co z niedzielną akcją z Dżekusiem? Nie wyszło?

Niestety Pan sie rozmyślił :shake:
W sobotę jest w schronisku dzień adopcji psiaków więc mam taką cichą nadzieję, że choć jeden z naszych odda się w tym dniu, może p.kierownik nie będzie miał nic przeciw ;)

dreag napisał(a):
Mogę na razie wychodzić w poniedziałki ok. 11.00.

Dobrze :) w takim razie wezmę środę to będą wychodzić co drugi dzień. Bardzo by się przydała jeszcze jedna osoba.

dreag napisał(a):
Nie wiecie, coś się dzieje w kwestii postępowania karnego, czy jak zwykle cisza?

Niestety nie wiem nic :shake: nawet nie wezwali jeszcze mnie na przesłuchanie :shake: ale w naszych komisariatach to normalne po co sie spieszyć przecież to chodzi o psy :angryy:

Saba wczoraj miała lekkie szkolenie i wiecie, że ona zna prawie wszystkie podstawowe komendy :-o trzeba będzie troszkę popracować nad ogładą i będzie z niej super pies :evil_lol:

Posted

co do spacerów - od przyszłego miesiąca będę chyba się uczyć, więc też różnie.

[quote name='monia3a']
Saba wczoraj miała lekkie szkolenie i wiecie, że ona zna prawie wszystkie podstawowe komendy :-o trzeba będzie troszkę popracować nad ogładą i będzie z niej super pies :evil_lol:[/quote]
haha już dawno zobaczyłam, ja z nimi ćwiczę jak wychodzę :eviltong: tylko w przypadku Saby 'siad' oznacza usiąść i wymachiwać łapami na wszystkie strony. :lol:

Posted

Nic to będą miały spacerki 3 razy w tygodniu.

Mam nadzieję, że znajdą im się dość szybko nowe domki :shake:

Posted

Słuchajcie, rozeslałam papierowe ogłoszenia do większości znajomych i mam pytanie czy porozwieszałyście?? Gdzie jeszcze ich nie ma to pojadę i rozwieszę. Trzeba sie sprężyć i na cito poszukać im domków. Już nawet nie chodzi o spacery a bardziej o to iż idzie zima a one będą musiały mieszkać w boksie :placz:

Kolejny obszerny artykuł w następnych pupilach w tych niestety nie mógł zostać opublikowany choć miejsce było ;)

Posted

Trzymać kciuki, może dziś któreś się spodoba i pojedzie do swojego domeczku ;)

Posted

No i nie poszły :-( Mam nadzieję, że nie pójdzie w poniedziałek ta śliczna sunia owczarka niemieckiego, bo to by znaczyło że wydadzą bez sterylizacji, a przyszły właściciel mówił, że on ją bierze niewysterylizowaną :crazyeye: Nie chce mi się wierzyć, że schronisko wyda sukę w typie bez sterylki :shake:

Posted

A my dziś dowiedziałyśmy się, że nasze psiaki po pierwsze nie są do adopcji, po drugie są stare :-o a po trzecie mogą ugryść :-o

Po dzisiejszym dniu stwierdzam, że adopcje w schronisku są jednym słowem do doopy!!! O psach powinni mówić pracownicy, którzy znają psy a nie Pani z biura, która kompletnie nie wie nic o psach będących w schronisku, jak może jakiegokolwiek psa proponować taka osoba, która nawet nie wie, że jakiś pies jest wykastrowany. Nie mowiąc już o stwierdzeniu, że Saba może ugryść osobę bojącą się psów a pies schroniskowy już nie :-o Saba i tak nie nadawała się dla tamtej rodziny i napewno bym jej nie oddała.

Posted

Dziś Bożena widziała przy dworcu cudowną sunie mocno w typie ON próbowała ją łapnąć ale się nie dała :-(

Posted

Aniu to albo wtorek lub piątek.

pon. Agnieszka
wt.
śr. Monika
czw.
pt.
sob. Ania i Monika

Posted

Więc mamy tak:
pon. Agnieszka
wt.
śr. Monika
czw.
pt.Ania
sob. Ania i Monika

Zostaje wtorek i czwartek, kto może ?? :modla:

Zapytam Bożenę może weźmie któryś dzień. Ciekawe co u nich dziś słychać w ten deszczowy, pochmurny dzień...

DT na cito!!!

Posted

monia3a napisał(a):
Ciekawe co u nich dziś słychać w ten deszczowy, pochmurny dzień...

Też o tym myślałam w nocy, który załapał się do budy, a który moknie, bo wiatr, to pewnie zacinało...

Posted

Słuchajcie znalazłam fajny i tani hotelik dla psiaków. Potrzebuję deklaracji co miesięcznych bo inaczej nic z tego nie będzie a ja sama nie dam rady pokryć całej kwoty.

Ja co miesiąc deklaruję 50 zł narazie

Narazie myślę pojedzie Sabcia a Dżekuś zostanie, będzie miał kojec dla siebie i budę do spania więc może jakoś będzie, łatwiej będzie chodzić i jednego wyprowadzać będzie mogła to robić spokojnie jedna osoba. Jeśli pojedzie Saba to można ją będzie wysterylizować.

Posted

Hotelik jest około 50 km za Białymstokiem nazwy nie znam dokładnej.