Jump to content
Dogomania

**Pabianice-bezdomna sunia i 4 szczeniaki już w DS!!**!! HAPPY END !!

Recommended Posts

Posted

Byłam u mamusi, cudna sunia!
Widac ze cale jej sedrduszko kocha człowieka ale przeszła tez troche w zyciu i boi sie czy ta oby renka nie zada jej cierpienia. Odrazu płaczy sie do ziemi i zastyga w oczekiwaniu. Widac ze suchej karmy to ona zbytnio nie zna ale troszke zjadła zas miesko i kości to bardzo w jej guscie jest ;)

Przez płot nie przechodizłam jedynie za ogrodzenie miske z karmą wstawiłam ale juz zaluje bo zaczelo poada ci namokinie karma :(

Dizewczyny ja jestem za oczywiscie sterylką a poznej jesli nie znajdzie się DT to zrobiłabym je budę/schonienie przed zimą i zostawiła tam gdzi ejest -i oczywiscie caly czas poszukiwala domu -nie dawałabym jej do schroniska - ona za ciepłe kluchy jest by tam przetrwała, to dl aniej bedzie mega szok i cierpienie.

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='modliszka84']Lolek godzine temu pojechał do domu.
Młodzi ludzi, dwójka dzieci, mieszkanie w Pabianicach. Poprzedni pies żył u nich 16 lat, zresztą Kasia napisze więcej.

Oby wszystko się dobrze ułożyło, mieszkają niedaleko piechci, więc będzie ich doglądać.[/quote]
Potwierdzam, mam nadzieje, że będzie wszystko ok. Bardzo sympatyczni ludzie, szczególnie pani - to głównie z nia rozmawiałam. zapraszali do siebie w odwiedziny - na pewno skorzystamy,chciałabym zobaczyć jak mu się tam mieszka (i co to za mieszkanie) żeby być w pełni o niego spokojna... Jutro wieczorem do nich zadzwonie zapytac, jak minęła pierwsza noc.

Posted

co do suni to zobaczymy,może faktycznie jak się jakiś DT nie znajdzie to jakąś budę jej się wymyśli, a tam przecież i tak nikt nie przychodzi. W prawdzie niezłe gniazdko sobie znalazła. Bo pod płytami nagrobkowymi, więc nie pada jej na głowę, ale zimno :( Kurcze gdyby moja Kaja byla bardziej tolerancyjna co do obcych zwierząt u niej w domu to bym ją wzięła. Wygląda na bezproblemową sunie :(

co do Lolka to ciesze się bardzo a zarazem będę tęsknić. Pokochałam go chyba całym sercem:( dobrze że on poszedł jako pierwszy bo najgorzej chyba znosił tą całą akcję. Oby dobry domek. Chyba dzisiaj do nich wieczorkiem zadzwonie, bo nie wytrzymam :eviltong:

kot zrobi allegro suni??osobno od maluchów??

Posted

[quote name='piechcia15']co do suni to zobaczymy,może faktycznie jak się jakiś DT nie znajdzie to jakąś budę jej się wymyśli, a tam przecież i tak nikt nie przychodzi. W prawdzie niezłe gniazdko sobie znalazła. Bo pod płytami nagrobkowymi, więc nie pada jej na głowę, ale zimno :( Kurcze gdyby moja Kaja byla bardziej tolerancyjna co do obcych zwierząt u niej w domu to bym ją wzięła. Wygląda na bezproblemową sunie :(

co do Lolka to ciesze się bardzo a zarazem będę tęsknić. Pokochałam go chyba całym sercem:( dobrze że on poszedł jako pierwszy bo najgorzej chyba znosił tą całą akcję. Oby dobry domek. Chyba dzisiaj do nich wieczorkiem zadzwonie, bo nie wytrzymam :eviltong:

kot zrobi allegro suni??osobno od maluchów??[/quote]

ale w zime snieg moze ją razem zbudą zasypac

Posted

[B]allegro dla suni - pełne wyróżnienie (tzn. za 20 zł)

[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=720933206"]Suczka miała dom pod nagrobkiem-szuka nowego domu (720933206) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
[/B]
Na razie wykorzystałam allegro innej suni, która znalazła w międzyczasie dom. Jak się to skończy to będę wznawiać do skutku (albo do bankructwa ;) )

Posted

Wczoraj transport oferował weterynarz znajomy, z Łodzi do Wrocka, ale powiedziałam, że póki co nie, że czekamy ze szczepieniami.
Jutro kolega możliwe, że pojechałby ze mną osobiście samochodem, ale tego też pewna nie jestem.
Jeden status na gg i nagle się okazało, że w ten weekend wszyscy cumują w Łodzi:mad: Oby tak było w przyszłym tygodniu..
Buziaki dla maluchów, trzymam za Was kciuki!

Posted

dziś przychodzi dziewczyna oglądać maluchy, być może kolejny znajdzie domek:) trzymajmy kciuki:)

allegro piękne, wzruszające. Na banka znajdziemy dobry domek:loveu: takie cudo musi podbić czyjeś serce.
Jade do maluszków:)

Posted

[quote name='piechcia15']dziś przychodzi dziewczyna oglądać maluchy, być może kolejny znajdzie domek:) trzymajmy kciuki:)

allegro piękne, wzruszające. Na banka znajdziemy dobry domek:loveu: takie cudo musi podbić czyjeś serce.
Jade do maluszków:)[/quote]

O której będziesz? Nie musisz się jakos spieszyc - przed chwilą zjadły, napiły się, wybiegał i padły - więc teraz musza troche odpocząć, żeby mieć siłe się ładnie zaprezentować:eviltong:

Posted

Jutro do nowego domu idzie BOLEK. Mieszkanie w bloku, młoda dziewczyna, mieszka z mama (która również zgadza się na szczeniaka). W domu 14 letni pies-mieszaniec i kot. Pies bardzo tolerancyjny (kot mieszka z nimi dopiero od 2 lat) więc nie powinno być problemu. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok....

Posted

Bolek jutro ma iść do domu.

Oby tylko te domki były dobre, po rozmowie niby ok, ale ja to zawsze podejrzliwa jestem... :roll: chyba za bardzo.

Agatko - czy w razie czego, jeśli zostanie tylko 1, to możemy Twój DT traktować jako aktualny... :roll:? Bo jak będzie tylko jeden, to mu tam smutno będzie samemu :-(

Posted

[quote name='modliszka84']Bolek jutro ma iść do domu.

[B]Oby tylko te domki były dobre, po rozmowie niby ok, ale ja to zawsze podejrzliwa jestem... :roll: chyba za bardzo. [/B]

Agatko - czy w razie czego, jeśli zostanie tylko 1, to możemy Twój DT traktować jako aktualny... :roll:? Bo jak będzie tylko jeden, to mu tam smutno będzie samemu :-([/quote]

Tak to jest przy szczeniakach.
Dlatego ja swój pierwszy ( i jak na razie jedyny ;)) szczeniakowy tymczas zostawiłam SOBIE. Doszłam do wniosku, że żaden z kandydatów nie spełni wszystkich moich oczekiwań :diabloti:. Nie mogłam znieśc myśli, że szczenię, które ledwo wyciągnęłam z robaczycy, odchuchałam i wydmuchałam, ktoś weźmie i potem nie daj Bóg gdzieś odda :roll:.
A tak, ja męczę ją sama :diabloti::diabloti::diabloti:

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ba6b0133cff6c45f.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/169/ba6b0133cff6c45fmed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Reno - całkiem dobra myśl, ale 4 szczeniaki - domownicy by nie przeżyli, prywatny pies by się załamał i wpadł w głęboką debresje, no i dom pewnie też by ucierpiał - przecież nie mogłabym ich trzymać wiecznie w kojcu - kanapa wygodniejsza:evil_lol:

Dlatego w najbliższym czasie zarządzam odwiedziny w nowych domach! I lepiej, żeby małe były odchuchane i w wyśmienitych humorach, bo nie ręczę za siebie;)

A moje maleństwa już po kolacyjce, smacznie spią słodziaki:loveu:

Posted

[quote name='NaamahsChild']Ciotki, powiedzcie mi, czy na dzień dzisiejszy moja propozycja dt ma być jeszcze aktualna? Bo nie wiem czy ktoś tam lokalnie nie proponował i czy Kasia sobie nie zostawi jakiegoś:evil_lol:[/quote]
Marta:loveu:, wydaje mi się, że pięknie podziękujemy za propozycję, ale inne psy są w większej potrzebie. Szkoda je rozdzielać... jak zostanie ostatni i Agata się zgodzi, to żeby nie było mu smutno pójdzie do niej, Łódź mamy blisko... A do Wrocławia daleko, poza tym mają mieć ogłoszenie w lokalnej gazecie we wtorek - myślę, że znajdziemy coś dla niej tutaj, na miejscu, żebyśmy mogły ją doglądać....

Posted

hmm według mnie chyba trzeba je zostawić tutaj. Myślę, że niema potrzeby zawozić ich aż do Wrocka. Na szczęście nie zapeszając szybko domki się znajdują więc miejmy nadzieję ze obejdzie się bez jakiegokolwiek DT. prócz obowiązkowo dla jednego co zostanie ostatni.
Naama będziemy pamiętać o twojej propozycji:D nie sądziłam że tak w miarę gładkonam ta sprawa pójdzie:)

Posted

Nie mam wyjścia, muszę się zgodzić. Mam tylko nadzieję, że tym ostatnim nie będzie Pepe [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_6_100.gif[/IMG] Chociaż, skubany, najśliczniejszy jest z całej czwórki.