Jump to content
Dogomania

**Pabianice-bezdomna sunia i 4 szczeniaki już w DS!!**!! HAPPY END !!

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madzik77 napisał(a):
Poprosimy o wiecej fotek PEPE i TOLI

poprawiłam allegro
jest jeden obserwator...

jak z kolejną adopcją -pojechał?

Madziu, ja tez wystawialam allegro dla szczeniaczkow - o jakich poprawkach mowisz? pewnie i ja powinnam je naniesc.

Posted

Madzik77 napisał(a):
Poprosimy o wiecej fotek PEPE i TOLI

poprawiłam allegro
jest jeden obserwator...

jak z kolejną adopcją -pojechał?

Pojedzie dzis wieczorem;)

Zdjęcia będą później - mam i Tole i Pepe, ale teraz jade do schronu po obróżki i kupić adresówki szczeniakom.
A Pepe to nie taki diabołek, jest równie całuśny co reszta.

Posted

Bolek w domu :loveu:
Zostały nam Pepe i Tola.

Byłam dzisiaj odwiedzić dzieciaki - jakie one są cudowne :loveu: a u Kasi mają jak w raju.
Szkoda że Pepe jeszcze nikt nie chce, on jest taki uroczy, ma czarną bródkę, umie się bawić piłką większą od niego, to taki wesołek, wszędzie go pełno. A Tola najchętniej by siedziała na kolankach :lol:

Posted

oliva64:( niby nie ma jakichś brutalnych zarzutów, ale podobno miesza ludziom w głowach,robi nadzieje że weźmie psa na DT lub do adopcji i w ostatniej chwili znika, wycofuje się. I co ja zrobię jakz ostanę z sunią po sterylce sama :( chyba nie moge ryzykować:-(:-(:-( co mam robić???

szukajcie jej DT pilnie :(

Posted

Rozmawiałm z okolicznymi ludzmi - sprawa wyglada całkiem całkiem.
Nikt jej nie przepędza i pare osób dokarmia. Wiadomo - to nie dom ale chybalepiej niz to wiezienie -schron. Podstawowoa sprawa to sterylka by jzu dizeci nie miala a pozniej ogloszenia i szukanie domu. Mysle ze na domekmoze zaczekać tam gdzi ejest.
Na tej posesji postawić jej choćby styropianowy domek pod jakims zadaszeniem.
Tylko trzeba się spieszyć bo niebawem może mieć kolejną ruję to raz a dwa to ze robi się chłodno i min się totalnie ochłodzi to dobrze by ona już doszła całkowicie do siebie po zabiegu.

Posted

[quote name='emilia2280']No ja nie wiem w czym problem z mamusiá. Sterylké moze miec jak já tylko zawieziecie, po sterylce moze zostac w klinice kilka dni, a potem wrócic na to miejsce, skoro nie jest tak zle.

Tak trzeba zrobić, szkoda tylko, że nie ma dla suni dt... mam nadzieje, że uda się je znaleźć.

Z domku dla Bolka jestem bardzo zadowolona, na prawdę super ludzie. Jak tylko będe miała jakieś wieści to napiszę;)

Mam nadzieje, że dla pozostałej dwójki też znajdziemy dosyć szybko domy.

Tola

Posted

kasie przecież to nie boluś tylko Pepe:)

no ale tak od razu po sterylce wypuścić ją na dwór??ona będzie kołowata,obolała, a jak sobie krzywdę zrobi??już tyle razy widziałam jak suczki wariowały z tymi szwami,próbowały rozlizywać,chodziły w kołnierzach. A jak porozrywa wszystko i się wykrwawi??:( trzeba ja mieć na oku z jakieś 2,3 dni. A w lecznicy nie ma miejsca na tak dużego psa?w klatce będzie jej za ciasno,dopiero wtedy traumy dostanie:(

może na dniach wyjaśni się sprawa olivy64 bo ktos idzie ją sprawdzic, bo wydaje mi się że to pomówienia są. Może weźmie ją jednak:( zobaczymy jeszcze.

Posted

błagam nie duś:) wiem i jestem wdzięczna ze jesteś sponsorem:) ale nie koszta sa problemem a brak miejsca!! tam gdzie były szczeniaki nie mają warunków aby takiego psa przetrzymać kilka dni. Jest duża klatka,ale bez przesady,nie mogłaby sie bidula ruszać. :-( trzeba coś sensownego wymyślić. Nie wiem czy któryś z lekarzy u nas przetrzymałby sunię na kilka dni u siebie:( Czyba tylko pan K. ale on robi duże nacięcie i długo się goi.

Posted

hmm trzeba by poszukać. Najbliżej to chyba w łodzi ale nie wiem jak z miejscem i kasą. Zobaczymy. Może tu na miejscu się jeszcze kogoś wymyśli:D muszę ruszyć głową :P i wy także jeśli są wśród nas Łodzianki, Pabianiczanki :)

Posted

modliszka84 napisał(a):
a moze w Sowie na Pietrusińskiego? Serce do zwierząt mają, kasy nie zedrą a szpital też jest

Moja Lara sie tam leczy. :lol:
Suni na pewno byłoby tam dobrze.
Lekarze są naprawde ok.
Zreszta ja od poczatku proponowałam Sowe;)

Posted

piechcia15 napisał(a):
nie wiem czy jest tu jeszcze miejsce na wybrzydzanie...ale nie miałabym sumienia zamykac tej biednej suni w klatce, po tym co przeszła :(

Magda...! Jeżeli nie znajdzie się dt, to trudno. Nie mozna czekac, az urodzi kolejne szczeniaki! Nie masz serca zamykać w klatce - a masz dać do schronu? Innego rozwiązania na razie nie widzę:shake: Niestety, chyba nie ma innego wyjścia chociaż też jest mi z tym ciężko:shake:

Posted

już sama nie wiem:( w sumie racja, ale schronu w jej przypadku wogóle nie biorę pod uwagę. Może udałoby się zrobić tak jak madzikowa pisała, żeby sklecić jej jakieś schronienie albo tamto jej ulepszyć, ocieplić.
Bardzo b ym chciała aby sterylkę miała robioną w Podaj Łapie bo robia dobrze,małe nacięcie= szybkie gojenie, ale u nich sunia nie zostanie na kilka dni, a innych wetów nie znam. Podobno w Dobroniu jest jakaś nowa lecznica i bardzo tanie ceny (bo kobitka dopiero startuje) może ona miałabym lokum dla niej. Jutro załatwie tel. i zadzwonię, zapytam. A jak wy znacie jakiegoś weta, nawet z łodzi który mógłby przetrzymać średniego psa po operacji to zadzwońcie.