Madzik77 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Poprosimy o wiecej fotek PEPE i TOLI poprawiłam allegro jest jeden obserwator... jak z kolejną adopcją -pojechał? Quote
fiorsteinbock Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Madzik77 napisał(a):Poprosimy o wiecej fotek PEPE i TOLI poprawiłam allegro jest jeden obserwator... jak z kolejną adopcją -pojechał? Madziu, ja tez wystawialam allegro dla szczeniaczkow - o jakich poprawkach mowisz? pewnie i ja powinnam je naniesc. Quote
kasia14 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Madzik77 napisał(a):Poprosimy o wiecej fotek PEPE i TOLI poprawiłam allegro jest jeden obserwator... jak z kolejną adopcją -pojechał? Pojedzie dzis wieczorem;) Zdjęcia będą później - mam i Tole i Pepe, ale teraz jade do schronu po obróżki i kupić adresówki szczeniakom. A Pepe to nie taki diabołek, jest równie całuśny co reszta. Quote
piechcia15 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 a tu Pepe wpierniczał moją torebkę :) mały Tłinkiłinki :) Quote
fiorsteinbock Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Qrcze, oszczedz nasze serca, hahhaa i nie pokazuj wiecej zdjec tych slodziakow! :loveu: Sa przeslodkie!~Jeszcze mamusi musimy jakos pomoc! Wspaniala suczka ze wspanialymi dziecmi!!!! Quote
piechcia15 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 miałam dzisiaj dla niej DT ale okazało się że dziewczyna jest na czarnej liście :(:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
fiorsteinbock Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 piechcia15 napisał(a):miałam dzisiaj dla niej DT ale okazało się że dziewczyna jest na czarnej liście :(:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Co to za persona? Quote
modliszka84 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Bolek w domu :loveu: Zostały nam Pepe i Tola. Byłam dzisiaj odwiedzić dzieciaki - jakie one są cudowne :loveu: a u Kasi mają jak w raju. Szkoda że Pepe jeszcze nikt nie chce, on jest taki uroczy, ma czarną bródkę, umie się bawić piłką większą od niego, to taki wesołek, wszędzie go pełno. A Tola najchętniej by siedziała na kolankach :lol: Quote
piechcia15 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 oliva64:( niby nie ma jakichś brutalnych zarzutów, ale podobno miesza ludziom w głowach,robi nadzieje że weźmie psa na DT lub do adopcji i w ostatniej chwili znika, wycofuje się. I co ja zrobię jakz ostanę z sunią po sterylce sama :( chyba nie moge ryzykować:-(:-(:-( co mam robić??? szukajcie jej DT pilnie :( Quote
fiorsteinbock Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Czytalam o Olivi... szukamy zatem dalej DT lub DS dla Mamusi! Quote
kaja555 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 czyli sunia dalej na śmietnisku czeka na DT :-( Quote
Madzik77 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Rozmawiałm z okolicznymi ludzmi - sprawa wyglada całkiem całkiem. Nikt jej nie przepędza i pare osób dokarmia. Wiadomo - to nie dom ale chybalepiej niz to wiezienie -schron. Podstawowoa sprawa to sterylka by jzu dizeci nie miala a pozniej ogloszenia i szukanie domu. Mysle ze na domekmoze zaczekać tam gdzi ejest. Na tej posesji postawić jej choćby styropianowy domek pod jakims zadaszeniem. Tylko trzeba się spieszyć bo niebawem może mieć kolejną ruję to raz a dwa to ze robi się chłodno i min się totalnie ochłodzi to dobrze by ona już doszła całkowicie do siebie po zabiegu. Quote
emilia2280 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 No ja nie wiem w czym problem z mamusiá. Sterylké moze miec jak já tylko zawieziecie, po sterylce moze zostac w klinice kilka dni, a potem wrócic na to miejsce, skoro nie jest tak zle. Quote
kasia14 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='emilia2280']No ja nie wiem w czym problem z mamusiá. Sterylké moze miec jak já tylko zawieziecie, po sterylce moze zostac w klinice kilka dni, a potem wrócic na to miejsce, skoro nie jest tak zle. Tak trzeba zrobić, szkoda tylko, że nie ma dla suni dt... mam nadzieje, że uda się je znaleźć. Z domku dla Bolka jestem bardzo zadowolona, na prawdę super ludzie. Jak tylko będe miała jakieś wieści to napiszę;) Mam nadzieje, że dla pozostałej dwójki też znajdziemy dosyć szybko domy. Tola Quote
piechcia15 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 kasie przecież to nie boluś tylko Pepe:) no ale tak od razu po sterylce wypuścić ją na dwór??ona będzie kołowata,obolała, a jak sobie krzywdę zrobi??już tyle razy widziałam jak suczki wariowały z tymi szwami,próbowały rozlizywać,chodziły w kołnierzach. A jak porozrywa wszystko i się wykrwawi??:( trzeba ja mieć na oku z jakieś 2,3 dni. A w lecznicy nie ma miejsca na tak dużego psa?w klatce będzie jej za ciasno,dopiero wtedy traumy dostanie:( może na dniach wyjaśni się sprawa olivy64 bo ktos idzie ją sprawdzic, bo wydaje mi się że to pomówienia są. Może weźmie ją jednak:( zobaczymy jeszcze. Quote
emilia2280 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Piechcia, udusze. :mad: 2 razy pisalam i trzeci powtórzé: oplacé jej sterylké plus 3-4 dni w klinice zeby doszla do siebie. No. To teraz jedzcie z niá do weta :cool1: Quote
piechcia15 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 błagam nie duś:) wiem i jestem wdzięczna ze jesteś sponsorem:) ale nie koszta sa problemem a brak miejsca!! tam gdzie były szczeniaki nie mają warunków aby takiego psa przetrzymać kilka dni. Jest duża klatka,ale bez przesady,nie mogłaby sie bidula ruszać. :-( trzeba coś sensownego wymyślić. Nie wiem czy któryś z lekarzy u nas przetrzymałby sunię na kilka dni u siebie:( Czyba tylko pan K. ale on robi duże nacięcie i długo się goi. Quote
emilia2280 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 No to tak trzeba bylo od razu :eviltong: Hmm, duze ciécia, tylko nie to! A jakas inna lecznica? Albo hotelik po lecznicy jak nie ma innej. Quote
piechcia15 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 hmm trzeba by poszukać. Najbliżej to chyba w łodzi ale nie wiem jak z miejscem i kasą. Zobaczymy. Może tu na miejscu się jeszcze kogoś wymyśli:D muszę ruszyć głową :P i wy także jeśli są wśród nas Łodzianki, Pabianiczanki :) Quote
modliszka84 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 a moze w Sowie na Pietrusińskiego? Serce do zwierząt mają, kasy nie zedrą a szpital też jest Quote
Cieplutkaa. Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 modliszka84 napisał(a):a moze w Sowie na Pietrusińskiego? Serce do zwierząt mają, kasy nie zedrą a szpital też jest Moja Lara sie tam leczy. :lol: Suni na pewno byłoby tam dobrze. Lekarze są naprawde ok. Zreszta ja od poczatku proponowałam Sowe;) Quote
piechcia15 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 nie wiem czy jest tu jeszcze miejsce na wybrzydzanie...ale nie miałabym sumienia zamykac tej biednej suni w klatce, po tym co przeszła :( Quote
kasia14 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 piechcia15 napisał(a):nie wiem czy jest tu jeszcze miejsce na wybrzydzanie...ale nie miałabym sumienia zamykac tej biednej suni w klatce, po tym co przeszła :( Magda...! Jeżeli nie znajdzie się dt, to trudno. Nie mozna czekac, az urodzi kolejne szczeniaki! Nie masz serca zamykać w klatce - a masz dać do schronu? Innego rozwiązania na razie nie widzę:shake: Niestety, chyba nie ma innego wyjścia chociaż też jest mi z tym ciężko:shake: Quote
piechcia15 Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 już sama nie wiem:( w sumie racja, ale schronu w jej przypadku wogóle nie biorę pod uwagę. Może udałoby się zrobić tak jak madzikowa pisała, żeby sklecić jej jakieś schronienie albo tamto jej ulepszyć, ocieplić. Bardzo b ym chciała aby sterylkę miała robioną w Podaj Łapie bo robia dobrze,małe nacięcie= szybkie gojenie, ale u nich sunia nie zostanie na kilka dni, a innych wetów nie znam. Podobno w Dobroniu jest jakaś nowa lecznica i bardzo tanie ceny (bo kobitka dopiero startuje) może ona miałabym lokum dla niej. Jutro załatwie tel. i zadzwonię, zapytam. A jak wy znacie jakiegoś weta, nawet z łodzi który mógłby przetrzymać średniego psa po operacji to zadzwońcie. Quote
Recommended Posts