Dariette. Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Skąd weźmiesz swojego następnego psa, albo kolejnego? ;) Quote
paulina2904 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 na razie mam nowego psa z adopcji i nie zamierzam brac kolejnego (brak miejsca na dwa) ,ale za kilkanaście lat (oby) wezmę następcę bingsa i czy go znajdę na dogo czy w śmietniku to będzie u mnie dla mnie ważne jest ,że chciaż jednemu pomogę:p Quote
smutka Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 nie wiem czy wezmę. Czuję się nieodpowiedzialna, głupia, że zaufałam komuś innemu w sprawie opieki nad psem ( szukam go prawie od miesiąca). Wydawało mi się że tak będzie lepiej gdy nie będzie się męczył ze mną w mieście ( pracuję) choć kilka razy prosiłam, mówiłam że go wezmę jeśli nie potrafią go dopilnować. O jeden raz za mało powiedziłam i nie zrobiłam. Źle się czuję z tym ,że zawiodłam mojego psa, którego też znalazłam wychudzonego straszliwie przed kilku laty w lasach ( porzucony, zagubiony?). Nie wiedziłam że jest tyle stron poświęconych psom- szukałabymbyć możże właściciela, który za nim tęskił być może tak jak tęsknię rozpacvzliwie ja. A przede wszystkim chodzi mi o ból, strach, smutek mojej suni. TYle tu psów które się zagubiły. Ale nie wiem czy wezmę, nie czuję włąscicielem a może raczej przyjacielem psa dobrym, chciałabym na razie odnaleźć mojego pieska. I do cholery nie jestem na tyle sprawna komp. żeby gdzieś tu wkleić ogłoszenie o mojej suni. Na innych portalach się udało. Ten jest za skomplikowany dla mnie. Muszę prosić kogoś ze znajomych o pomoc. Quote
Vixen Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Planuję przygarnąć kolejnego psa z jakiejś dobrej hodowli. Prawdopodobnie będzie to Cocker Spaniel Angielski. Cóż... Na pewno nie wzięłabym psa z pseudohodowli. Raz wzięłam psiaka od pseudohodowcy i teraz bardzo tego żałuję. Wtedy jeszcze nie wiedziałam co robię. Teraz już wiem i na pewno nigdy takowej 'hodowli' już nie zaufam. Quote
Dariette. Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Nie wiem jak życie zadecyduje, ale jak będę mieć własne mieszkanie, mam zamiar przygarnąć ONkowatego lub mixa, i najprawdopodobniej wynajdę go na dogo ;). No, wypowiadać się :]. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Nie wiemy czy będzie następny pies,gdyby jednak był to napewno będzie to pies juz w zaawansowanym wieku.Staruszek,którego opuścił pseudowłaściciel.A skąd będzie-prawodopodobnie z dogo... E/W Quote
okla555 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Nie wzięła bym kolejnego pieska :) :p Quote
pinkmoon Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Jakaś przygarnięta bida, nie wiem jeszcze czy ze schronu czy z tymczasu. Prawie na pewno pies starszy lub w kwiecie wieku ;), na pewno nie szczeniak czy jakiś 1-2letni młodziak. Brakuje mi w ankiecie opcji "przez fundację" (adopcje psów rasowych i w typie danej rasy, albo w ogóle fundacje, które wyciągają psy ze schronisk). Quote
Dariette. Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 [quote name='pinkmoon']Jakaś przygarnięta bida, nie wiem jeszcze czy ze schronu czy z tymczasu. Prawie na pewno pies starszy lub w kwiecie wieku ;), na pewno nie szczeniak czy jakiś 1-2letni młodziak. Brakuje mi w ankiecie opcji "przez fundację" (adopcje psów rasowych i w typie danej rasy, albo w ogóle fundacje, które wyciągają psy ze schronisk).[/quote] Dlatego jest inna opcja, dla uzasadnienia w poście ;). Czekam na dalsze wypowiedzi ;). Quote
Dariette. Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 A myślałam, że nikt nie weźmie opcji 4 :-o. Quote
vege* Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 z hodowli. No ale różnie to w życiu bywa i nie wiem co mi się przydarzy, ale marzy mi się od najmłodszych lat Nowofundland :loveu::loveu::loveu: Quote
Onomato-Peja Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 ja też miałam nadzieję, ze opcja 4 zostanie nienaruszona a tu proszę... dogomaniacy... eh :roll: Quote
Obama Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 U mnie plan jest taki : jeden pies z hodowli,jedna sierota ze schroniska.W chwili obecnej mam warunki na jednego psa(rodowodowy,z hodowli) więc za jakiś czas dojdzie schroniskowa bieda.:cool3: Quote
Tymonka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 U mnie pewnie znowu będzie to tymczas który zostanie na stałe . Obydwa moje psy miały być u mnie na tymczasie , jeden jest już ponad 3 lata , drugi pół roku :evil_lol: Quote
Guest DoodooS Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 marzy mi się pomeranian z porządnej hodowli w przyszłości, chociaż nie wykluczam możliwości przygarnięcia jakiejś sierotki.:loveu: Quote
Avaloth Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Ze schroniska, może znaleziony dzięki dogo. Ale na pewno zaadoptuję jakąć bidę. A następny po tym to będzie corgi pembroke z hodowli xd. Potem może jakiś bullowaty z interwencji, potem może rasowy pudel, bullterier i jeszcze coś ze schroniska.. Generalnie mam plany na najbliższe kilka lat, a pewnie i tak wyjdzie inaczej. Ale mam zamiar mieć 2-3 psy na raz więc może mi się uda^^ Quote
WeronikaM Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 ja za pół roku będę mieć flacika z hodowli ;) Quote
phase Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 `. Ja na razie mam kudelka, kiedy już bd sama mieszkać planuję (i to moje marzenie) jest wziąć psa ze schroniska a dokładnie cuś w typie bull, ZAWSZE bd brała stamtąd psy, chociażby dlatego, że jestem wolontariuszką i wiem jakie są tam wspaniałe psy... :) Quote
kajkoowa Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Ja za kilka lat upoluję aussika lub bordera z hodowli, bo mieć jednego z tych dwóch psów to moje marzenia, lecz jak będę mogła mieć już drugiego psa zajrzę też do schroniska ;) Quote
Kama122 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ja najprawdopodobniej wezmę psa ze schroniska/Dogo. Nie wiem jak to będzie, może jakąś przybłędę z ulicy. Już szybciej chciałam przygarnąć psiaka ze schronu, ale tekst mojej kuzynki "jak im nie znajdę domów to ich właściciel ich utopi" mnie załamał. I tak kocham mojego małego kundelka :D A następnego psiaka wezmę prawdopodobnie dopiero za kilka lat. Quote
Recommended Posts