mmlasowice Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Strasznie zamarły adopcje. Zainteresowanie również mierne.Spróbuję innego chwytu.W ogłoszeniu prasowym nie podam numeru telefonu - tylko adres. W przypadku kotów zdało to na tyle egzamin- że, pomimo podanego numeru komórki - ludzie nie dzwonili -tylko przyjeżdżali pod dom. Ogłoszenie z numerem telefonu wywołuje lawinę rozmów w godzinach do 15,00. Adopcja jedna..../ Hektor wyadoptowany w ubiegłym tygodniu/ - lub wcale. Quote
mmlasowice Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Dzisiaj domek w Piekarach Śl.znalazł Smyk-Kacper. Po zachowaniu psa widziałam,że to jest "TO" miejsce. Wtulił się nowej opiekunce między nogi. Chodził za Nią. "Podśpiewywał" do Niej. Oby tak było zawsze! Dzisiaj również 3 - miesięczna kotusia pojechała do nowego domku w góry. Obiecywano,że nie zamarznie w góralskim budynku. Quote
mmlasowice Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Dzisiaj dzwonił do mnie Prokurator prowadzący sprawę Bambo i oświadczył mi, że były właściciel zrzekł się pisemnie prawa własności do psa. Mogę uczciwie go wyadoptować. Otrzymam pisemną sentencję tej sprawy , abym mogła przerejestrowac chipa na nowego właściciela/ jak go najpierw znajdę!/ Quote
jusstyna85 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 mmlasowice napisał(a):Dzisiaj dzwonił do mnie Prokurator prowadzący sprawę Bambo i oświadczył mi, że były właściciel zrzekł się pisemnie prawa własności do psa. Mogę uczciwie go wyadoptować. Otrzymam pisemną sentencję tej sprawy , abym mogła przerejestrowac chipa na nowego właściciela/ jak go najpierw znajdę!/ czyli wg niego pies zwiał,a oni sie do tego nie przyczynili,tak? Nie rozumiem tego, tych kłamstw... On nie wyglądał na psa,który byłby w stanie przejść ze Świętochłowic na Halembe.Był czysty,nie był mocno przerażony.Chciał tylko sie znaleźć w mieszkaniu. Quote
mmlasowice Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Schronisko w Chorzowie ul.Opolska 36 tel: 032/249-84-52 Porozmawiajcie z Panią Kierownik , która jest inspektorem TOZ-u. Pani Kierownik wszczęła postępowanie proceduralne po moim telefonie informującym ,że szukam właściciela psa o nr...chipa.. Nie wiem co zamierza dalej. Prawdopodobnie były właściciel zgłosiła się do Niej - na wskutek wezwań. Bambo jest nadal u mnie. Telefonów ze schroniska do mnie nie ma. Quote
Gluszka Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Zaktualizowałem bazę psiaków do adopcji - doszedł Murzyn. Niebawem dodam informację o Bongo. Quote
mmlasowice Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Śliczny BONGO znalazł wczoraj nową rodzinkę.Pojechał do Kluczborka!!!! Przed wyjazdem byliśmy z nowymi właścicielami w Lecznicy. Piesio został zachipowany, zaszczepiony kompletem szczepień jak na trzylatka przystało. Założono mu paszport i ruszył w świat. Jeszcze sprawdziliśmy gruczoły okołoodbytowe i w drogę po nowe lepsze życie!!!!!!!!!!!!! Powodzenia BONGUSIU obecnie Maksiu- niech już nicgdy nie dosięgnie cię bezdomność i zęby innych kompanów do walki o byt!!!! Quote
mmlasowice Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Kotusia Misia po wyleczeniu kociego katarku została wczoraj wysterylizowana. W fartuszku posterylizacyjnym pojechała prosto do nowego domku w Tarnowskich Górach. Natomiast Kajtuś z Caritasu na ul.Gliwickiej - okazał się Kajtkową. Trzeba jeszcze zaopiekowac się jego matką, która nadal tam przebywa. Quote
mmlasowice Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Potrzebny transport dla kotka : Rzeszów - Tarnobrzeg. Czy plan jest realny? Zgłosiła się Pani chętna do adopcji jednego z moich podopiecznych.Odległość spora - jak problem rozwiązać? Quote
wiq Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 założyć wątek na transportowym forum, wrzucić prośbę w podpis, w opisy na komunikatorach, pytać ludzi z rzeszowa, z tarnobrzegu i się modlić :evil_lol: Quote
Gluszka Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Zaktualizowałem dane kontaktowe jako Fundację :). Quote
mmlasowice Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Gluszka - dziękuję za pomoc. Wig - porada dobra tylko ,że ja jestem przysłowiową "nogą" w tych działaniach Quote
mmlasowice Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Gluszka - jeżeli znajdziesz wolną chwilkę - proszę wklej materiał o moich nowych podopiecznych. W ich imieniu BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!!!!! Quote
Eruane Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Nowa podopieczna Pani Magdy - Sonia z Kodrąbia. Tu jeszcze na ulicy zdana na siebie. A tu już bezpieczna. Piękna, młodziutka,długonoga, szybka jak błyskawica, pełna gracji, przekochana i przymilna... to chyba pełen opis. :) Kolejna przylepa szuka domu w trybie pilnym z racji wielu psiaków, które Mmlasowice ma teraz na głowie. Quote
Eruane Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 A co tu taka cisza? Zapraszamy na wątek oglądać psie piękności. :) Quote
mmlasowice Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Pieski są wyjątkowo łagodne ..................ale i stróżujące. Szczekają kiedy zachodzi taka potrzeba. Quote
mmlasowice Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Eruane']A co tu taka cisza? Zapraszamy na wątek oglądać psie piękności. :)[/QUOTE] Pieski są wyjątkowo łagodne ..................i stróżujące , gdy zachodzi taka potrzeba szczekają z wdziękiem. Quote
Eruane Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Trzeba rozruszać wątek. ;) Wklejam zdjęcia z komentarzem Mmlasowice.:) "szczeniaczek "PUSZEK" / wiek 6-8 tygodni ;przywiązany do przystanku autobusowego w mroźny wieczór" ...czyż nie ma słodkiego spojrzenia...:) "położnica SABA z Dąbrowy Górniczej / podobna do Bambo/ porzucona pod bramą KOKSOWNI POKÓJ" Quote
Eruane Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 "Spać i więcej nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kastorek po całodzinnym wybiegu śpi jak niemowlę. Szczerze powiedziawszy, gdyby nie miał towarzystwa innych zwierząt - zabrakło by mu motywacji do zabawy. Pozostałby tylko sen i sen i sen!!!!!!!!!!!!!!!! On śpi a Fionka go pilnuje!" :) Quote
Eruane Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Przede wszystkim widać, że dobrze mają i czują się bezpieczne. Ale teraz czekają na nowe domki, gdzie będą miały równie dobrze,a może nawet jeszcze lepiej, bo będą tym najukochańszym pieseczkiem. Gdzie są te domki? Quote
mmlasowice Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Były dzisiaj telefony. Pytano o : 1/ sterylizowaną suczkę do kojca , jako towarzysza dla samca mix dobka ze schronu w Rudzie Śl.-Toszek 2/ udomowione , zaszczepione koty dla dzieci / poprzednie "gdzieś sobie poszły"/- Gliwice, Hanusek k/Tworoga Quote
Eruane Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Ale Soni do kojca nie dajemy? Ten domek dla kotów to taki mało pewny... Quote
Gluszka Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Zaktualizowane dane na stronie tytułowej :) Proszę o dopisywanie na wątku brakujących danych - będę wklejał na stronie tytułowej ! Quote
Recommended Posts