Jump to content
Dogomania

FOZ "Ulga w cierpieniu" Pomóż psiakom skrzywdzonym przez ludzi! / FUNDACJA

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85 napisał(a):
On nie ma 8 tyg już...P.Magda dała mi namiary na faceta celem sprawdzenia domu i nieźle mi sie obserwało za podawanie nieprawdziwych informacji w ogłoszeniu,facet nienormalny,ale poprawcie to,bo to mylące,teraz ma 3-4 mies.

Takie informacje byly chyba w pierwszym poscie.

Posted

Wysłałam ogłoszenia dla Neli i szczeniaków do Dziennika Zachodniego / edycji piątkowej /. Metra i Pośrednika. Wszystkie z fotkami.Gwarek również we wtorek ponowi wydanie ogłoszeń.
Znając życie będę odbierała masę telefonów................może tym razem ze skutkiem należytym.

Posted

ŁASUCH JUŻ W NOWYM DOMU!!!!!!!!!!!!! Rodzinka czekała na niego pół roku. Udzielalii mu pomocy w jego bezdomności -karmili, ogrzewali, odnosili na rękach właścicielowi. Gdy zaginął szukali skuteczniej , niz właściciel. I tu się sprawdza kolejna prawda. Jeżeli kotś chce - to psa znajdzie.Znależli go w internecie / jak mówili/. Poprosili o adopcję.
Zapoznałam Ich z jego historią wypadkową - interwencja policji itd.
Zaszczepionego kompletem szczepień, zachipowanego oddałam w super dobre ręce.
Boże -niech wszystkie moje psy tak trafią!!!

Posted

Puszek został dzisiaj wyadoptowany!!! Od godz 16 jest w nowym domu. Wszystkie dorosłe osoby z niecierpliwością oczekiwały naszego przyjazdu. Puszek trafił bardzo dobrze. Zajął miejsce suczki , która 4 dni temu odeszła z tego świata. Pozostał biały płaczący z tęskonty pudelek. Teraz bawią się razem , szaleją , cieszą swą radością wszystkich domowników.Puszek zwiedził wszystkie pokoje, wersalki, legowisak - i zrobił demonstracyjnie kupkę........nowa Pani bez buntu posprzątała.
Gdy wychodziliśmy - Puszek nawet za nami nie spojrzał. Tak przypadła mu do gustu nowa rodzinka..

Posted

Małe psiaki(do 7 kg max ) mogą znaleźć się na stronie Mikroskopijnych psiaków, potrzebne tylko uzupełnienie w tej formie .Na pewno Bambo ma do 7 kg,ten ratlerek,ale kto jeszcze? Oskar i Sabcia będą miały do 7 kg? Mogłaby Pani uzupełnić to,czego ja nie wiem?psy szybko znajdują tam domy

BAMBO:
[FONT=Comic Sans MS]Imię:[/FONT]Bambo
[FONT=Comic Sans MS]Plec:[/FONT]samiec
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Wiek: [/FONT][/FONT]1,5-2 lata
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Waga: [/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Miejsce:[/FONT][/FONT]Tarnowskie Góry
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: [/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci[/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do innych psow[/FONT][/FONT] pozytywny
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do kotow:[/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Dodatkowe informacje [/FONT][/FONT]posiada czip
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/FONT]kontaktowy,grzeczny,przytulaśny,zachowujący czystość.Podczas burzy i wystrzałów dostaje drgawek
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Kontakt:[/FONT][/FONT]

Ratlerek
[FONT=Comic Sans MS]Imię:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Plec:[/FONT]samiec
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Wiek: [/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Waga: [/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Miejsce:[/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: [/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci[/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do innych psow[/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do kotow:[/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Dodatkowe informacje [/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Kontakt[/FONT][/FONT]

Posted

Bambo - już po kastracji zaczyna tyć. miał 8kg. Teraz będzie 8,5kg.
Ratlerek Jacky - 4 kg
Pies po przejściach z panem alkoholikiem , który go głodził , nie poił, zamykał przed dostępem karmicieli nawet na długie miesiące / jak On to przeżył?/ Jest ostrożny w pierwszym kontakcie z człowiekiem. Akceptuje psy jego wzrostu. Z kotami i dziecmi nie próbowałam / nie mam czasu/

Posted

mmlasowice napisał(a):
Bambo - już po kastracji zaczyna tyć. miał 8kg. Teraz będzie 8,5kg.
Ratlerek Jacky - 4 kg
Pies po przejściach z panem alkoholikiem , który go głodził , nie poił, zamykał przed dostępem karmicieli nawet na długie miesiące / jak On to przeżył?/ Jest ostrożny w pierwszym kontakcie z człowiekiem. Akceptuje psy jego wzrostu. Z kotami i dziecmi nie próbowałam / nie mam czasu/

a nie wie Pani,czy Bambo akceptuje koty?

Posted

Ogłoszenie w Dz. Zachodnim pomogło Kastorkowi znaleźć nowy domek. Od dzisiaj Kastuś ma nową towarzyszkę życia - sterylizowaną wilczurzycę Dżejsi. Tak z dniem 28 lutego 2010r schorowany Kastorek rozpoczyna kolejny nowy rozdział w swoim życiu.Powodzenia Kastorku - należy Ci się luksus i święty spokój.

Posted

Wróciliśmy z adopcji Bambusia / z padaczką/. Bambo ma odpowiedzialny domek w Warmątowicach k/Strzelec Opolskich.
Dzisiaj również do adopcji poszedł Fafik. Nowy domek Fafika jest w Miasteczku Śl.

Posted

Do adopcji pozostały
----------------------------
1/Fiona
2/Elza-Sara / do sterylizacji - ma szanse na dom w Dąbrowie Górniczej/
3/Sabcia / czwarty dzień po sterylce/
4/Oskar
5/ Gucio
6/ Reksio
7/ Łatek

Tylko 3 ostatnie nie mają czipa i szczepień / brak kasy/. Leczonę są antybiotykami "Enrobiofloksem"

Posted

W piątek ukaże się w Dz. Zachodnim fotooferta Sabci / koszt 95,16 zł/ Zobaczymy jaki będzie odzew.
Dzisiaj Sabuni zdjęliśmy szwy. Zagojone pięknie.
Problemem jest jej choroba lokomocyjna.
Rodzina , która przyjechała do Sabci w niedzielę / z terenu Opola/ jeszcze "milczy".