Gluszka Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 W Fundacji obecnie przebywają : Imię: ELZA – SARA ELZA SARA MA JUŻ DOBRY DOMEK!! [CENTER] Imię: FIONA Wiek: Ok. 3 lata Wielkość: Średni/duży (mieszaniec w typie wilczura) Opis: Biedna, skrzywdzona psinka, przerażona terrorem ludzi. Strachliwa – bardzo potrzebuje spokojnego, pełnego ciepła domku. Łagodna. Dodatkowe informacje : -komplet szczepień, zaczipowana, sterylizowana Link na dogomani : http://www.dogomania.pl/forum/f28/blagamy-pomozcie-nam-utrzymac-fione-nie-mamy-juz-zadnych-srodkow-129203/?highlight= Imię: OSKAR OSKAR MA DOMEK !! [CENTER][CENTER] Imię: SABA Z DĄBROWY G. Wiek: Wielkość: Opis : Jestem grzecznym , smutnym maleństwem pokornie proszącym o kochający domek.Pięć dni i nocy marzłam pod bramą KOKSOWNI w Dąbrowie Górniczej- aż zabrał mnie ze sobą dobry człowiek. Teraz oczekuję na szczęśliwą adopcję. ZWIERZĘTA ZAADOPTOWANE : Wszystkie zwierzaczki są bardzo zadbane, zaszczepione, odrobaczone i w większości zaczipowane!! Kontakt w sprawie adopcji: [SIZE=7]FOZ "ULGA W CIERPIENIU" FUNDACJA OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI SKRZYWDZONYMI PRZEZ LUDZI 42-600 Tarnowskie Góry ul. Częstochowska 58 (woj. śląskie) tel.kom. 0604-253-456 e-mail: [email protected] Wątek ściśle związany z psiakami - z prośbą o wsparcie finansowe : http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-psy-z-nosowka-pilnie-potrzebna-pomoc-138825/ KRS: 0000339993 NIP: 6452496149 REGON: 241364860 NR konta : 24 8463 0005 2001 0001 2045 0001 Bank Spółdzielczy 42-600 Tarnowskie Góry ul. Bytomska 6 Quote
mmlasowice Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 W sprawie Bambo był telefon z Łodzi. Niestety piesek dla Pani za duży : 40 cm w kłębie, 20cm wyskość przednich łapek do kolanek. Elza-Sara może będzie miała dom w W-wie? Nie jest to pewna oferta. Obecnie przechodzi pierwszą cieczkę a ja kłopot.......... Quote
mmlasowice Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Atos i Portos mają już wspaniałe domki. Atos w Ptakowicach, Portos w Bytomiu-Łagiewnikach. Trafili do powaznych, odpowiedzialnych, doświadczonych ludzi. Wokół domków pieski mają duże posesje do wybiegu.Po zachowaniu malców widziałam ,że akceptują nowe miejsca. Pozostał jeszcze Aramis. Aramis już się tak panicznie nie boi . Gdy przyjęłam chłopców byli przerażeni. Ze strachu przysysali się do podłogi. Podnosząc Ich na ręce wywoływałam drżenie całego Ich ciałka wraz ze strasznym skamleniem. Piszczeli niesamowicie. Quote
kaa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Mogli bście wszystkie wątki psów dać na jeden wątek, ja się już z nimi pogubiłam :roll: , Kastor ma ogłoszenia ale na swoim wątku, powklejam tu wszystkie wątki jakie mam psów od p. Magdy . Może by ich tak dać do 1 postu. ? Wątek Kastora http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-zdominowane-sterroryzowane-kastor-znowu-szuka-domu-128711/ Wątek Fiony http://www.dogomania.pl/forum/f28/blagamy-pomozcie-nam-utrzymac-fione-nie-mamy-juz-zadnych-srodkow-129203/ Wątek Nelli , najbardziej zaniedbany i zostawiony:roll: . http://www.dogomania.pl/forum/f28/mix-jamniczka-po-porodzie-odchowaniu-szczeniakow-w-dt-szuka-domu-124942/ Quote
kaa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Obiecane ogłoszenia Neli ;) Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Adopcje Psów ORG - portal adopcji zwierzat - Zaginione, zgubione, bezdomne, internetowe schronisko Ogłoszenie nr 1980 - Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl Ogłoszenia Najpewniej.pl - Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? - Wielorasowe Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? , Katowice - Śląsk, Społeczność, zwierzaki, Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? - Tarnowskie Góry - Zwierzęta Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Katowice Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? Psy Szczeniaki Kundelki Katowice Śląskie - Petsy Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca Malutka, jamnikowata, 1,5 roczna sunia N / bliżej nieokreślona ;) / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? :: (S004198) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? / Psy > Pozostałe - Tarnowskie Góry Mała Nella- czy odnajdzie swoją przystań? Ma�a Nella- czy odnajdzie swoj� przysta�? - Og�oszenia adopcyjne zwierz�t - Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t Do akceptacji - ojej . Pineskę musi aktywować Pani Magda , na swojej poczcie. Quote
mmlasowice Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 kaa dziękuję za wykonana pracę! Pineskę aktywowałam. Kto dokona cudu adopcji Kastora? Miał dom wymagający współpracy - NIE PODOBAŁO SIĘ TO PEWNYM OSOBOM. Rozpisały się na jego wątku WIELKIMI SŁOWAMI OBURZENIA. Kastor nie może tam wrócić z powodu tych opinii. Ja MAM WIELKI PROBLEM!!!!!! Dużo podopiecznych, ludzi "wizytujących" dom w sprawie adopcji - i jesień za progiem . Wiąże się z tym zwiększone karmienie. Wczoraj KASTOR ZNÓW "BRONIŁ" MISKI - CZYLI ZAATAKOWAŁ SMYKA-KACPERKA!!!!!!!!!!!!!!!!1 W efekci S=K ma oczy do leczenia!!!!Z lewego lała się krew.Dobrze że byłam w pobliżu i udało mi się Ich rozdzielić. Inaczej S_K byłby ślepy!!! LUDZIE WYMAGAJĄCY WZOROWEJ ADOPCJI KASTORA ZNAJDŹCIE DLA NIEGO DOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-zdominowane-sterroryzowane-kastor-znowu-szuka-domu-128711/?highlight=mmlasowice Quote
mmlasowice Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 W tej chwili Łatek odjechał do nowego domku. Zamieszka w Tarnowskich Górach w domu z ogrodem w odpowiedzialnej rodzinie.Rodzinka jest 3-osobowa ,doświadczona w postępowaniu z psami. Łatusiu- niech ten domek będzie dla Ciebie STAŁĄ PRZYSTANIĄ W TWOIM ZYCIU!!! POWODZENIA!!! Quote
wiq Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Niezastąpiona Naa zrobi wspólny tekst dla Fiony i Kastora i ruszamy z akcją adopcyjną ;) Quote
NaamahsChild Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [SIZE=2]To tekst do ogłoszeń Kastora i Fiony: W życiu jest tak, że potrzebujemy drugiej osoby, towarzysza, który rozświetla złe, a ubogaca dobre chwile. Dla nas, ludzi, jest to oczywiste. Natomiast przypadki prawdziwej przyjaźni w świecie zwierząt są zwykle okazją do wzruszeń i uronienia kilku łez. Historia wdzięcznej Fiony i uczuciowego Kastora sprawia, że nawet po bardzo ciężkim dniu się uśmiechamy. Dwa światy, dwa charaktery, dwa przeciwieństwa, dwa serca które po latach cierpień zabiły w jednym rytmie. Fiona ma około 3 lat, jest dość dużym psem o charakterystycznym, nieco wilczastym umaszczeniu. Ma uroczo klapnięte uszka, które uwypuklają jej łagodną naturę. Wiele przeszła, dlatego jest płochliwą i nieco lękliwą sunią. W obliczu zdarzeń z przeszłości - zasłużyła na ciepły, odpowiedzialny dom, któremu Fiona zaufa bezgranicznie, poczuje się kochana i potrzebna. Jest wysterylizowana i posiada mikrochipa. Jej wierny przyjaciel Kastor jest 8letnim wykastrowanym psem średniej wielkości. Jest odważniejszy od Fiony, bardzo lubi ludzi, słuchać komend, przebywać z człowiekiem. Pomimo swojego wieku uwielbia szaleństwa z psami na podwórku, gdzie wesoło poszczekując zachęca do zabawy. Jest rozmownym, otwartym czworonogiem, który łatwo aklimatyzuje się w nowych miejscach. Szybko przyzwyczaja i przywiązuje się do człowieka. Za kotami nie przepada. Ten niezwykły duet mieszka razem w domu tymczasowym. Tu w pełni przygotowane czekają na adopcję, najlepiej razem. Nasza cudowna parka świetnie sprawdzi się w domku z ogrodem, z pewnością będą wiernymi towarzyszami zabaw i wycieczek. Nie mają szczególnych wymagań, potrzebują jedynie odrobiny serca i uwagi, a odwdzięczą się jak tylko będą mogły. Jeśli nasz cudowny duet podbił i Twoje serce - skontaktuj się z jego domem tymczasowym, a uzyskasz niezbędne informacje, by móc cieszyć się Kastorem i Fioną na codzień. Quote
mmlasowice Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Naa ... dziękuję za piękny tekst ogłoszeniowy. Proszę wstaw informację, że Fiona posiada mikrochip. Dziekuję. Będę drukowała ogłoszenie , dołożę fotki i porozwieszam gdzie się da. Pozdrawiam Quote
mmlasowice Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Jest kandydacki dom adopcyjny w Gliwicach. Mam prośbę do Justyny 85 i Brysio o wizytę przedadopcyjną. Nie chcę powtórki sytuacji jaka była z adopcją Kastora. Byłam tam w piątek 07.09.2009 - dzielnica nieciekawa, rodzina w porządku. Mają już Kaukazkę "Kruszynkę". Poprzednio dożywotniego Rottka. Pani pracuje w Sł.Zdrowia i nie obawia się ataków barometrycznych Bambusia.Wczoraj dzwoniła kiedy psa przywiozę. Zróbcie wizytę dzisiaj. Namiary podam na PW Quote
NaamahsChild Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Poprawiłam informacje o Fionie;) Trzymam kciuki za domek! Quote
mmlasowice Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Dzisiaj był telefon w sprawie Nelli - aż z Pszczyny. Zobaczymy co będzie dalej... Quote
mmlasowice Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Telefony z Allegro i gazety "Gwarek". Najsmutniejsze jest to ,że dzwoni dużo samotnych ludzi grubo po 60 roku życia z wymaganiami adopcji "szczeniaka ,żeby się przyzwyczaił". Nie rozumiem tego egoizmu. Przecież powtórzy się sytuacja Orzeszka i jemu podobnychtzn, życie na grobie swojego Pana. Quote
Gluszka Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Pani Magdo, miło to słyszeć, bo już zacząłem powątpiewać, czy aukcje na Allegro przynoszą jakiś rezultat :) Ale skoro TAK, to działam dalej ! Quote
mmlasowice Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Ale Sonia ślicznie wychodzi na fotkach!!! Kotusia wyadoptowana w niedzielę wróciła dzisiaj do mnie. rodzinkę obsypało - czy alergia na białko zwierzęce czy na silne preparaty naskórne p/pasożytom ?- nie wiemy. Robimy nowe zdjęcia do ogłoszeń. Duże pwodzenie ma allegro i strona na której szybciutko wybiera się rasę, województwo i miasto. Nie mam jej adresu tylko pierwsza stronę przed oczami. znajdę - to wyślę na PW. Gluszka - dziekuję za pomoc. Adopcja Bambo wstrzymana.Od wczoraj Prokuratura z Rudy Śl. wydzwania do mnie w sprawie ustalenia okoliczności doprowadzenia psa do bezdomności. Quote
mmlasowice Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Atos, Portos i Aramis - mają domy z ogrodami i odpowiedzialnych właścicieli. Ofertę ich adopcji można usunąć. Quote
Gluszka Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Muszkieterowie zaadoptowani! SUPER :) Quote
Gluszka Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Na wszystkie psiaki przyjdzie czas :) Quote
Recommended Posts