Jump to content
Dogomania

FOZ "Ulga w cierpieniu" Pomóż psiakom skrzywdzonym przez ludzi! / FUNDACJA

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85, już dodałem link do wątku Kastora - na stronie głównej. Możesz również kliknąć [URL="http://www.dogomania.pl/threads/128711-kiedyA-GRYZIONY-porzucony-TERAZ-POZOSTAWIONY-bez-pomocy-MIMO-OBIETNIC"]TUTAJ[/URL]
Jeśli czegoś brakuje, dajcie proszę znać - będę uaktualniał.

Posted

[quote name='Gluszka']jusstyna85, już dodałem link do wątku Kastora - na stronie głównej. Możesz również kliknąć [URL="http://www.dogomania.pl/threads/128711-kiedyA-GRYZIONY-porzucony-TERAZ-POZOSTAWIONY-bez-pomocy-MIMO-OBIETNIC"]TUTAJ[/URL]
Jeśli czegoś brakuje, dajcie proszę znać - będę uaktualniał.[/QUOTE]

Moje problemy z odnalezieniem wątku są przez nową dogomanie :( teraz też ledwo tu weszłam-musiałam 10 min odświeżać,bo ciągle pojawiało sie the front page,czy jakoś tak

W poniedziałek porobię po parę ogłoszeń wszystkim psiakom,Kastor ma:
[url]www.alegratka.pl[/url]
www,kupiepsa.pl
[url]www.kupsprzedaj.pl[/url]
[url]www.adopcje.org[/url]

i jeszcze jakieś,musze odnaleźć...

Posted

SONIA Z KODRĄBIA MA DOM!!! W ogłoszeniu wystąpiła pomyłka co do wieku - nie 4 a 2 latka / w zasadzie 1,5 roku/
Domek jest w łODZI. Aktualnie trwa jazda z nowymi właścicielami. Ofiarnie sami wykonują podróż z Łodzi do Tarnowskic Gór - z Tarnowskich Gór do Łodzi. POWODZEeeeeeeeeeeeeeeeeeNIA!!!

Posted

To dobrze świadczy o ludziach, że sami z Łodzi po Sonię przyjechali. Tacy zwykle się najlepiej sprawdzają.

Cytuję Mmlasowice:
"Te biedne szczeniaki przywiozła nam p.Alicja 12.XII.2009 o godz 21,00!!!!!!! Poszła na spacer z własnym psem, który doprowadził ją do jeszcze niedowidzących szczeniąt. Zapowiedziana mroźna nocka -5"C a te maleństwa same w lesie!!! Pewno ,że mogły zostać odesłane do schroniska , ale czy to jest to WŁAŚCIWE rozwiązanie?"

Posted

Dodam jeszcze jeden opis do powyższych zdjęć:
"Szczeniaczek PUSZEK przywiązany do przystanku autobusowego jest o kilka tygodni starszy od szczylków z lasu.On widzi już dobrze na oczy, ma większe mleczaki - i dlatego atakuje nowicjuszy, podgryza , turla nimi jak żywymi zabawkami. Biedaki piszczą - więc muszę gromadkę rozdzielać.Puszek z kotami Milkiem i Moruskiem oddzielnie / w kuchni/- RALF i REX z lasu razem w dużym pokoju."

Uff... narazie tyle zdjęć wkleiłam. Dobrze byłoby je pokazać na pierwszej stronie, żeby wszystkie futrzaki były widoczne dobrze przy wejściu na wątek.

Posted

Justyna ja też myślałam o suce - ale pies Ali doprowadził Ją tylko do ślepawych szczeniorków.Weci powiedzieli ,że będa wzrostu Kastora lub Sary / do 30 kg wagi ciała/.Mają rację - widze jak szczylki jedzą. Każdy z nich wcina po 2 gotowane udka dziennie+ reszta innych dobroci. Puszek tyle nie je a jest starszy chyba o 3 tygodnie.

Posted

Jak dla mnie te maluszki nei zapowiadają się na duże psy, raczej maksimum średnie, patrząc tak ogólnie na budowę ciałka. Ale może na zdjęciach nie widać.

Posted

A to ta Alicja z Tarnowskich Gór je znalazła?

ja słyszałam,że sporo psów zyje po lasach w Tarnowskich Górach,stawiałabym jednak na to że matka gdzieś tam biega za jedzeniem :(

A w jakim stanie w ogóle byly?

Posted

Justyna - Wiesz , która Alicja P. - nasza wspólna znajoma! Obiecała mi nawet załatwić pokrycie pierwszej wiyty u weta 2x30,00zł. Taka pomoc to dla mnie bardzo dużo!!! Pieniędzy na koncie Fundacji niewiele , bo ciagle opłacam faktury : wet + jedzenie. Mogę leczyć, karmić, sprzątać po nich , rodzielać , godzić zwaśnionych itd - ale naprawdę kuż nie mam jak zarabiać. Mąż nie wydoli. Teraz Święta i telefony z prośbą o opiekę nad wyadoptowanymi - bo ludzie wyjeżdżają (tylko nie MY!!!) Dzisiaj dokarmiałam z obcym Panem szczenięcego szkieletora wzrostu Kastora.Nie udało sie go ująć - ale udało się go porządnie nakarmić.Może być w wieku 6 m-cy. Chyba ma dom - bo nie chciał wejśc do auta. Kombinował zjeść to co widzi i w nogi.Nie zdziwię się gdy w sumie rozeznam ,że właścicielem jest alkoholik.........taki , co to gdy zapije to przez tydzien o BOŻYM ŚWIECIE NIE WIE.
Mieszkając pod lasem znoszę skutki bezdomności "leśnych podrzutków". Pomagać mogę - tylko za co? Detalicznie jeszcze się dało , ale hurtowo już absolutnie odpada. W ostre mrozy nawet sarny podchodzą pod płoty.

Posted

Wczoraj dzwoniła Pani z Sosnowca "PO NELĘ". Nelcia ma powodzenie , bo jest ładna. Mam nadzieję ,że tym razem będzie to właściwy dom. Nie ma dzieći, mieszkanie w bloku, domek rekreacyjny w górach.Po nowym roku rodzinka ma się ponownie zgłosić. Przed Świętami adopcji nie wykonujemy!!!

Posted

Warunki super...oby Nela znowu nie wywinęła numeru i była grzeczna...

dzwoniła do mnie Alicja i prosiła o pomoc w umieszczeniu gdzieś jakiejś młodej suni,ja niestety nie mogłam pomóc :( potem zadzwoniła,że Pani sie zgodziła ją przyjąć.Jak zwykle wielkie ukłony w Pani stronę.

ja zrobię wątek,mam dostać jej zdjęcia i opis.Podobno była przemarznięta na kość i długo zajęło ogrzanie jej :(

Posted

Sunia cała w dreszczach. W samochodzie Alicji zagrzała się.U mnie pokładała się bokiem na ziemi / ze strachu/ i drżała... Z urody podobna jest do Neli - tylko włos ma kudłaty.Wzrost i umaszczenie identyczne. W nocy próbowała spać z łebkiem uniesionym w górę. Takie spanie i czuwanie jednocześnie. Jeżeli bytowała na mrozie w parku - musiała w ten sposób zadbać o swoje bezpieczeństwo.Tą metodą zagwarantowała sobie szybki zryw w razie ataku innego psa , lub kopa z buta człowieka.
W domu uwielbia zabawę ze szczeniakami oraz Łasuchem ,Bambo, Fioną ,Kastorem ,Funtem.Koty goni. Przed Nelą i Sarą ma respekt. Nie akceptuje Jej również Saba z Dąbrowy Górniczej.Ciężko zestawia się psy zimą - gdy brak przestrzeni ogrodowej. W mieszkaniu psy mają dyskomfort psychiczny z powodu ograniczonej powierzchni - nie dającej możliwości ucieczki.

Rano próbowałam małą odsikać - bez efektu. Tak jak przed nocką zastosowała silny opór przed wyjściem na mróz. Na rękach zabrałam ją do samochodu - i na zakupy. Nie sikała!!! W końcu mąż ukrył ją pod kurtką. Dopiero teraz odsikała się z Bambusiem w ogrodzie.