Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Ale świetne wiadomości :multi:
Ciekawe kiedy Twoja sąsiadka zauważy brak kota :evil_lol:[/QUOTE]
nie wiem czy w ogóle zauważy. dla nich koty to raczej "coś" nad czym się człowiek nie zastanawia.
a teraz pytanie za 100 puntów. kiedy mam jej zdjąć kubraczek? ma szwy śródskórne, sterylka była w środę wieczorem. już by można czy lepiej jeszcze zostawić?

Posted

Kurcze, nie pamiętam jak ze Zgredzia robiłam...dość długo w kubraczku śmigała. Pulpet i Pasztet chodziły bez kubraka, ale one inna metoda sterylkowane były.

Super ze kicia ma domek!! :)

Posted

[quote name='zerduszko']Tez nie wiem, bo nie stosowałam kubraków. ale chyba standardowo do zdjęcia szwow?[/QUOTE]

no właśnie szwy są śródskórne, rozpuszczalne. nie będziemy tam nic zdejmować :)no myślę, że do wyjazdu pośmiga w kubraczku, w sumie nie ma co się z tym spieszyć.

Posted

Lepiej niech śmiga w kubraczku niz zdiac za wcześnie i potem gnać do weta...pamiętam jak Hektor po kastracji prawie ducha wyzionął, zanim do domu dojechałam zaraz po zabiegu to zrobił takie spustoszenie ze 3 wetki go łatały przez 3h:shake:

Posted

jeśli karolowi uda się urwać z pracy jutro lub w piątek, to pojedziemy zawieźć kotkę. przy okazji załatwimy sobie jakieś może ogrodnicze zakupy po drodze, by było co robić w weekend ;)

Posted

Będziesz szaleć w ogrodzie ;)
Ja się dziś wzięłam i posprzątałam przed domem częściowo ;) Jutro Bogdan musi wykopać 2 korzenie, które zostały po moich porządkach i będę myśleć o jakiś kwiatkach :)

Posted

[quote name='magdabroy']Będziesz szaleć w ogrodzie ;)
Ja się dziś wzięłam i posprzątałam przed domem częściowo ;) Jutro Bogdan musi wykopać 2 korzenie, które zostały po moich porządkach i będę myśleć o jakiś kwiatkach :)[/QUOTE]

a ja przesadziłam hortensję, którą 2 dni temu sadziłam:evil_lol:, dosadziłam jeszcze hortensję bukietową i drzewiastą, posadziłam lilaka, goździki i jeszcze taki krzaczek, którego nazwy nie pamiętam. zostało mi jeszcze kilka krzaczków ale nie mogę się zdecydować gdzie to powtykać. czekałam na karola z decyzją ale przyjechał i pojechał a jak wróci to ja natychmiast wyjeżdżam, więc dziś się tylko mijamy i pewnie roślinki poczekają jeszcze sobie w doniczkach. jak jest ciepło, to aż mi się chce coś robić :)

Posted

A u mnie w schronisku źle przykryli hortensję na noc. A w nocy był mróz i zwarzył wszystko. Ciekawe, czy odbije. Tak pięknie przetrzymała zimę i tyle pędów miała..... miała

Posted

[quote name='agaga21']jest decyzja. kocina jedzie do poznania, do asi u której była rok temu jej siostra!!!!! historia zatacza koło a mój "wyrzut sumienia" zniknie:evil_lol::multi:
asia rok temu walczyła ze zdrowym rozsądkiem by tamtej kocicy sobie na stałe nie zostawić, ale wtedy nie mogła tego zrobić. podejrzewam, że tej już nie odda bo i sytuacja się zmieniła. póki co jednak, malutka jedzie do asi na tymczas.[/QUOTE]
super:multi:

Posted

[quote name='mariamc']A u mnie w schronisku źle przykryli hortensję na noc. A w nocy był mróz i zwarzył wszystko. Ciekawe, czy odbije. Tak pięknie przetrzymała zimę i tyle pędów miała..... miała[/QUOTE]

moje zeszłoroczne całą zimę były odkryte i żyją. może nie będzie tak źle ;)

Posted

Wiosenne szaleństwa w ogrodzie rewelacyjnie poprawiają samopoczucie :)
Ja sie trochę boje hortensji wsadzać, wydawało mi sie zawsze ze one dość delikatne...a sa cudne po prostu:loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']Witamy się ;)[/QUOTE]:)

[quote name='furciaczek']Wiosenne szaleństwa w ogrodzie rewelacyjnie poprawiają samopoczucie :)
Ja sie trochę boje hortensji wsadzać, wydawało mi sie zawsze ze one dość delikatne...a sa cudne po prostu:loveu:[/QUOTE]hortensje lubią półcień i osłonięte miejsca. i dużo podlewania gdy kwitną. jak się nie przyjmą to zawsze można z nich zrezygnować. a na zimę przysypać można np korą. ja w tym roku nie przysypałam niczym i przetrwały. zobaczymy czy zakwitną.

Posted

normalnie duma mnie rozpiera. moje starsze dziecko bierze książkę i sobie czyta :) a dopiero co poznał literki! w dodatku bierze książki dla starszych dzieci, np o starożytnym egipcie, jak to egipcjanie wyjmowali sobie serca:diabloti: itp. przeczytał już też jakiś komiks dla dzieci i wczoraj dałam mu moją ukochaną książkę z mojego dzieciństwa(diabelskie skrzypce michała federowskiego:evil_lol::diabloti:), na której ja nauczyłam się czytać. normalnie moja krew. kamil tak się wczytał, że od wczoraj jakieś 60 stron przeczytał! a książka duża, gruba i prawie bez obrazków:cool3: i dzisiaj stwierdziłam, że mało ważne jest to, że kamilek brzydko pisze. ważne, że czyta i sam chce czytać!

Posted

[quote name='agaga21']normalnie duma mnie rozpiera. moje starsze dziecko bierze książkę i sobie czyta :) a dopiero co poznał literki! w dodatku bierze książki dla starszych dzieci, np o starożytnym egipcie, jak to egipcjanie wyjmowali sobie serca:diabloti: itp. przeczytał już też jakiś komiks dla dzieci i wczoraj dałam mu moją ukochaną książkę z mojego dzieciństwa(diabelskie skrzypce michała federowskiego:evil_lol::diabloti:), na której ja nauczyłam się czytać. normalnie moja krew. kamil tak się wczytał, że od wczoraj jakieś 60 stron przeczytał! a książka duża, gruba i prawie bez obrazków:cool3: i dzisiaj stwierdziłam, że mało ważne jest to, że kamilek brzydko pisze. ważne, że czyta i sam chce czytać![/QUOTE]

LUBIĘ TO!!!!!! :klacz: super super! oby jak najwięcej takich dzieci!!

Posted

[quote name='agaga21']normalnie duma mnie rozpiera. moje starsze dziecko bierze książkę i sobie czyta :) a dopiero co poznał literki! w dodatku bierze książki dla starszych dzieci, np o starożytnym egipcie, jak to egipcjanie wyjmowali sobie serca:diabloti: itp. przeczytał już też jakiś komiks dla dzieci i wczoraj dałam mu moją ukochaną książkę z mojego dzieciństwa(diabelskie skrzypce michała federowskiego:evil_lol::diabloti:), na której ja nauczyłam się czytać. normalnie moja krew. kamil tak się wczytał, że od wczoraj jakieś 60 stron przeczytał! a książka duża, gruba i prawie bez obrazków:cool3: i dzisiaj stwierdziłam, że mało ważne jest to, że kamilek brzydko pisze. ważne, że czyta i sam chce czytać![/QUOTE]
super,oj odpowiedzialny Synuś się robi,bravo:multi:

Posted

Kicia juz przed 11 została odstawiona do Asi. Podróż okropna. Całą drogę się darła w transporterze. Kupe zrobiła, więc musieliśmy się zatrzymać i sprzątać klatke. Dobrze że mialam zapasowy kocyk i jako mama 2 letniego dziecka zawsze mam ze sobą nawilżane chusteczki. One nie raz mi życie ratowały [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] niestety malutka probując wydostać się z transportera, ponadrywała sobie pazurki. Mam nadzieje że się to paprać nie będzie, jeden krwawił.
Pozwiedzała pokój córki Asi, połasiła się do wszystkich obecnych :) pomruczała i gdy zabrała się za jedzenie, wyszliśmy. Z psem na razie jej nie konfrontowałyśmy, by się na początku aż tak nie stresowała ale Roxi bardzo lubi koty, w zasadzie to każdemu się podporządkowuje więc nie przewiduję problemów. Asi córka zapowiedziała, że kocia z nią będzie spała :) Myślę, że będzie dobrze.
A my w drodze powrotnej zaliczyliśmy mało udane zakupy. Jestem zawiedziona chciałam sobie kupić jakieś roślinki fajne a kupiliśmy byle co. Może jeszcze za wcześnie.

Posted

[quote name='magdabroy']No to mamy happy end :)

Agata, a te fuksje co masz, to jak o nie dbasz?
[SIZE=1]Poeta nie czuje, gdy mu się rymuje :evil_lol:[/SIZE][/QUOTE]happy end będzie jak aśka mi powie, że mała zostaje na stałe ;)
ja fuksje traktuję jako rośliny jednoroczne, także tamtych już nie mam, czekam aż nowe się pojawią. podlewam codziennie i ze 2 razy w sezonie daję nawozu do roślin kwitnących. moja mama ma fuksję od wielu lat i zimuje ją w piwnicy, chyba bez podlewania albo z minimalnym.